Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, July 10, 2006

Λάλλας & ΝΕΤ. Να τους χαιρόμαστε.


Σήμερα δούλευα μέχρι αργά στο σπίτι… Με την άκρη του ματιού μου έβλεπα τον τελικό και άκουγα. Τα γεγονότα γνωστά. Η Ιταλία κέρδισε στα πέναλτι την Γαλλία, και ο Ζιντάν αποβλήθηκε από τον αγώνα γιατί έδωσε μια κουτουλιά σε έναν Ιταλό ποδοσφαιριστή.
Αυτήν την στιγμή παίζει η εκπομπή σχολιασμού των αγώνων της ΝΕΤ. Όλοι εκεί να σχολιάσουν.
Σχολιάζουν λοιπόν την φάση της αποβολής του Ζιντάν. Όλοι πλην του Κακλαμάνη και του Θεοδωράκη του δημοσιογράφου, με πρώτο και καλύτερο τον Λάλλα υποστηρίζουν ότι έφταιγε ο Ιταλός που δεν σεβάστηκε τον Ζιντάν!! Για μόνο το γεγονός ότι ο Ζιντάν κλείνει την καριέρα του και είναι αυτός που είναι, όφειλε να τον σεβαστεί.
Μα τι είναι αυτά τα πράγματα? Τι παράδειγμα δίνουν όλοι αυτοί στα νέα παιδιά που τους ακούν?
Κανείς τους δεν άκουσε τίποτα από την συνομιλία που είχαν οι δυο ποδοσφαιριστές κατά την διάρκεια της επίμαχης φάσης. Μιλούσαν και οι δύο. Δεν μιλούσε μόνο ο ένας και άκουγε ο άλλος. Πως είναι σίγουρος ο κ. Λάλλας ότι κάτι πολύ κακό είπε ο Ιταλός στον Ζιντάν? Και συνεχίζει να λέει ότι χάθηκε η ποιότητα των ανθρώπων και αν δεν σέβονται τους μεγάλους άντρες. Και χάθηκε ο σεβασμός και δώστου η μαλακία (σόρυ) να πηγαίνει σύννεφο. Και δώστου να εκθειάζουν τον Ζιντάν. Που μπορεί να είναι ο καταπληκτικότερος ποδοσφαιριστής όλων, όμως σαν άνθρωπο η συμπεριφορά του δεν με έπεισε ιδιαίτερα για την ανωτερότητα του.
Είναι σοβαρό το ότι δικαιολογούν μια τέτοια πράξη. Είναι σοβαρό να δικαιολογούν κάθε πράξη που προέρχεται από τον θυμό. Ότι και να του είπε δεν δικαιολογείται.
Μια "χειρονομία" είναι πάντα μια χειρονομία και είναι ανεπίτρεπτη γενικά.
Πόσο μάλλον σε έναν αγώνα που τον παρακολουθούν εκατομμύρια ανθρώπων.

16 comments:

cyrus said...

Έτσι... Στα λόγια απαντάς με λόγια. Όταν απαντάς με πράξεις (και μάλιστα τέτοιου είδους), κάτι δεν πάει καλά.

Θα ήθελα, πάντως, να ήξερα τι του είπε ο αρχιμαφιοζος (κλασικό ποδοσφαιρικό στερεότυπο -- μη με παρεξηγείς)...

Debby said...

Cyrus, το ότι ανταλλάξανε λόγια αναμετάξύ τους ήταν φανερό. Πολύ θα ήθελα να ήξερα και εγώ τι! Επίσης δεν θα με χαλούσε να ήξερα τι λένε σε άλλες παρόμοιες φάσεις και άλλοι ποδοσφαιριστές! Δίνει μια άλλη διάσταση στον αγώνα!

McFly, καλώς σε βρήκα καταρχήν.
Οντως δεν ξόδεψα ούτε ένα δευτερόλεπτο για να δω το ποιον του καθενός. Μα ούτε με νοιάζει. Γιατί δεν κρίνω ανθρώπους αλλά πράξεις. Δεν μου άρεσε καθόλου μα καθόλου η συγκεκριμένη πράξη. Και ακόμα περισσότερο από την πράξη δεν μου άρεσε η υποστήριξη της.
Αν ο Ζιντάν είναι ο ευγενέστερος όλων, ένα έχω να πω. μακάρι να είναι έτσι. Σημασία έχει ότι σε εκείνη την φάση έπεσε το επίπεδο του πιο κάτω από του άλλου που μπορεί να ήταν ένα καθήκι και μισό αλλά δεν έκανε καμιά "χειρονομία". Οταν λέω χειρονομία εννοώ αυτό που είπε ο cyrus παραπάνω. Να απάντάς σε λόγια με πράξεις. Οπως και να το κάνουμε δεν είναι καλό ακόμα και αν τα λόγια είναι τέτοια που να το αξίζουν. Σκέψου το σε προσωπικό επίπεδο και θα δεις ότι είναι πάνω κάτω έτσι.

Π said...

Xα! Δεν περίμενα να δω εδώ τέτοιο ποστ! Nα πω κι εγώ λοιπόν τη γνώμη μου.

Προκαταρκτικά, Λάλας: Tι περιμένεις από μία κινούμενη μάζα χυδαιότητας;

Eπί του κυρίως:

Kανείς δεν σχολίασε ότι ο Zιντάν, μετά την πιθανή πρόκληση του Iταλού, έδειξε να αδιαφορεί, τον προσπέρασε με το πάσο του μέχρι να φτάσει σε λογική απόσταση, γύρισε, πήρε την κατάλληλη θέση και τότε τον χτύπησε. Kαθόλου δηλαδή άμεση εν θερμώ αντίδραση, αλλά υπολογισμένη, ύπουλη και αηδιαστική ενέργεια (που χάλασε όλη τη γεύση του αγώνα - συγκρίνετέ την με την ωραία αγκαλιά των δύο τερματοφυλάκων πριν αρχίσουν τα πέναλτυ). Kανείς επίσης δεν σχολίασε ότι η ενέργεια δεν προέκυψε από το πουθενά: ο κύριος Zιντάν ήταν ήδη χολωμένος που έβλεπε να τελειώνει η καριέρα του χωρίς να συνοδεύεται από τον ποθητό θρίαμβο. Δεν ξέρω αν προσέξατε την σκυλιασμένη αντίδρασή του λίγο νωρίτερα, στην τελευταία ευκαιρία που έχασε συμπαίκτης του και, ακόμα περισσότερο, όταν ο Iταλός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει την κεφαλιά του ιδίου του Zιντάν.

O πρότερος έντιμος βίος, McFly, δεν ακυρώνει το ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, γιατί για αυτήν μόνο μιλάμε, ήταν αισχρή. Kαι κάποιος που είναι πολύ μεγάλος στο είδος του πρέπει να κρίνεται ακόμα αυστηρότερα, όχι το αντίθετο. Aλλοίμονο, δε, αν σε κάθε φραστική επίθεση (που δεν είναι κάτι πρωτοφανές στα γήπεδα) απαντούσαν με πολεμικές τέχνες οι θιγόμενοι - με πληθυσμό ομάδας μπάσκετ θα έμεναν!

Debby said...

Γεια χαρά Π!
Για να ξέρεις ούτε εγώ το περίμενα ότι θα έγραφα ποτέ για κάτι που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, ένα τομέα που είμαι σχεδόν άσχετη. Αλλά το post δεν είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο αυτό καθ'αυτό.
Θα διαφωνήσω μαζί σου ότι ήταν υπολογισμένη ενέργεια. Γιατί όσο ξεμάκραινε ο Ζιντάν ο άλλος συνεχιζε να του μιλάει. Και σε αυτή ακτιβώς την φάση πρέπει να είπε αυτό το κάτι που τον εβγαλε εκτός εαυτού. Αλλά και πάλι, τι πάει να πει αυτό? Αν είναι έτσι τότε να δικαιώσουμε όλους τους εγκληματίες που έδρασαν εν θερμώ. Αν θες να ξεσπάσεις γιατί έχεις νεύρα μπορείς να πας να βρεις μια κολώνα να χτυπάς το κεφάλι σου. Δεν σου δίνει το δικαίωμα αυτό να χτυπάς τον άλλον επειδή είναι "φαινομενικά" το αντικείμενο το θυμού σου. Λέω φαινομενικά γιατί έτσι είναι. Συμφωνώ με αυτά που λες ότι λόγω του ότι ήταν φορτισμένος με όλα τα άλλα υπερτιμήθηκε αυτό που πιθανόν του είπε ο Ιταλός.

Aphrodite said...

Ταπεινή μου γνώμη: όπως είπε ο π, "ο κύριος Zιντάν ήταν ήδη χολωμένος που έβλεπε να τελειώνει η καριέρα του χωρίς να συνοδεύεται από τον ποθητό θρίαμβο.".

Αυτό συν ΤΗΝ αδρεναλίνη και ΟΛΟΝ τον πλανήτη επάνω του, it made him crack under pressure...

Τι του είπε? Ελα μου ντε - όλοι περιμένουν!

Πώς νοιώθει και ο πως-τον-λεν που τον τσάντισε? Γι αυτό είπαν τίποτε?

Debby said...

Αφροδίτη μου, ο Ματαράτσι σε σύγκριση με τον Ζιντάν είναι ένας άσημος. Ενας ποδοσφαιριστής του κιλού. Γιατί να ασχολειθεί κανείς μαζί του, αν είχε ή όχι δικιο, τι αισθάνεται κτλ? Θα μπορούσε φυσικά να πάρει ένα μέρος δημοσιότητας και αυτός αν βγει και αποκαλύψει την στιχομυθία! Παρακαλούμε να το κάνει, για να μας φύγει η περιέργεια!!

George Sou said...

Αντε μπράβο...
Ο κόσμος είναι χαλαρός εδώ που είδα τον αγώνα -είμαι σε διακοπές- και διαφόρων εθνικοτήτων. Όταν έπαιξε το replay με όλη τη φάση, ακούστηκε ενα ωωωω!!! και ένα σωρό αρνητικά σχόλια για τον ΖΖ. Φαίνεται και εμείς ασεβείς είμαστε. Και Θεοί λαθεύουν που και που. Στους π,cyrusgeo ο λόγος, για περαιτέρω αποκαθήλωση...

cyrus said...

Έτσι, έτσι. "Ουδείς άσφαλτος"... Κι έχουμε και νέα παραλαβή από κάτι καρφιά -- μούρλια...

Π said...

Update! Tο μεσημέρι στις ειδήσεις του Άλφα (3.10) έδειξαν και δύο παλαιότερες ευγενείς χειρονομίες του Zιντάν: κουτουλιά στο κεφάλι πεσμένου παίκτη και κλωτσιά με τα καρφιά του παπουτσιού σε επίσης πεσμένο παίκτη.

Debby said...

G help me, πάλι καλά που παρόλο που είσαι διακοπές δεν χάνεις την επαφή με τα εδώ!
Σε μερικές μέρες που θα ταξιδευω και εγώ ένα έιναι σίγουρο ότι θα μου λείψει! Η ADSL!!!
Στο θέμα μας, εκνευρίστηκα με την τοποθέτηση κυρίως του Λάλλα (μάλλον τον γράφω λάθος ε Π?) ο οποίος μέσες άκρες έλεγε ότι αμα πετύχει κανείς έχει το απυρόβλητο, σχεδόν μόνο τότε είναι άξιος σεβασμού κτλ. Και καλά εσύ που δεν είσαι τίποτα δεν πα να σου βρίζουν την δική σου μάνα, no problem. Είναι λογικό ο πολύς ο κόσμος και κυρίως οι ξένοι τουρίστες να αντέδρασαν έτσι όπως είδες. Γενικά ότι είναι φυσικό για τους άλλους για μας είναι αφύσικο! Βασιλεύει άλλος "θεός" εδώ!

Π! Ακρως ενδιαφέρον αυτό που είδες. Αρα ήταν κάτι σαν παλιά μας τέχνη κόσκινο που λένε. Οπως λέει και ο Mcfly "κανείς δεν έπεσε σήμερα απο το δέντρο"!!

Π said...

«Mάλλον τον γράφω λάθος ε Π?» Λάθος είναι ο ίδιος: τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, όπου ο σωστός αριθμός λάμδα είναι αδιάφορος.

maika said...

Simera tha kano voutia ke gia sena!
Polla filia , vrika internet cafe ke gia ligo triposa na vro tin palioparea...
Na ise kala!

Debby said...

Σωστό και αυτό Π!!

Μαικα! Αντε μπράβο! Που και που χρειάζεται! Και καλά θα κάνεις να την κάνεις την βουτιά για μένα γιατί είμαι άσχετη από βουτιές γενικά!
Φιλιά πολλά και καλά να περνάς!

Π said...

Nέο Update, από τα αποψινά δελτία ειδήσεων:

Aφρικάνα, σε ρεπορτάζ της γαλλικής τηλεοράσεως, λέει ότι ο Zιντάν συμβολίζει «την πολύχρωμη Γαλλία, την τόλμη, την αγάπη, το σεβασμό στον άνθρωπο»!

Aγάπη και σεβασμό στον άνθρωπο; Δεν είμαστε καθόλου καλά μου φαίνεται!

Aκόμα χειρότερα, ο πρόεδρος της Aλγερίας δήλωσε: «Έστειλα προσωπική επιστολή εκ μέρους του αλγερινού λαού για να εκφράσω στον Zιντάν την αλληλεγγύη και τη φιλία μου. Ήθελα να τον παρηγορήσω».

Xρειάζεται και παρηγοριά ο δύστυχος που κερδίζει μάλλον περισσότερα από όσα όλος ο αλγερινός λαός μαζί!

(Aλλά για να πάμε σε κάτι σοβαρότερο, δεν κάνεις ένα ποστ για την ψυχολόγο με τις κούκλες και τα καροτσάκια;)

Debby said...

Δυστυχώς Π σε αυτό τουλάχιστον το θέμα είμαστε μειοψηφία (όχι ότι σε όλα τα άλλα είμαστε πλειοψηφία αλλά λέμε τώρα...). Διάβασε του Johny B.Good το τελευταίο Post στην διευθυνση http://oloklirono.blogspot.com//. Είναι μια εξαίρεση στον κανόνα των bloggers που θαμπώνονται από το "αστέρι" και δεν βλέπουν την "ασχήμια" του.

Debby said...

Π! Ειδήσεις δεν παρακολουθώ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μόνο αν τύχει. Κρίμα γιατί όπως φαίνεται θα είχα μπόλικα να κάνω post. Προσπαθώ να μην εκτίθεμαι σε ανούσιους διαπληκτισμούς. Στο λέω γιατί έχω πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα με την ψυχολόγο και τις κούκλες που αναφέρεις! Εχω όμως κάτι σχετικό με κούκλες κατά νου... Και ζωντανές και ψευτικες...