Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, August 08, 2006

Λυκοφιλίες


Εχθές λοιπόν διαπίστωσα για τρίτη (ελπίζω και τελευταία) φορά στην ζωή μου ότι οι φιλίες μεταξύ γυναικών συχνά καταλήγουν να είναι λυκοφιλίες.
Είμαι όπως έχω πει και άλλες φορές εξαιρετικά εύθυμος, ανοιχτός και καλοπροαίρετος άνθρωπος. Δεν είμαι άμεμπτη, ούτε η τέλεια φιλενάδα.
Όμως, πάντα την κάθε μου σχέση την ξεκινώ με τις καλύτερες των διαθέσεων και πάντα μα πάντα φέρομαι στον άλλον με μια αθωότητα που πολλές φορές νομίζω ότι αγγίζει τα όρια της ηλιθιότητας. Θεωρώ απλά ότι ο άλλος είναι τόσο ειλικρινής μαζί μου όσο είμαι εγώ με εκείνον.
Η πρώτη φορά που έπεσα από τα σύννεφα από μια τέτοια φιλία ήταν όταν ακόμα ήμουν μεταξύ 14-16 ετών. Ήμασταν τρεις φίλες που περνούσαμε τον καιρό μας μαζί. Σε κάποια φάση έτυχε να βρεθούμε οι δύο μόνες για αρκετή ώρα και εκεί διαπιστώσαμε ότι η τρίτη έλεγε ψέματα και στις δυο για αυτήν που ήταν απών.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται αρκετά χρόνια αργότερα περίπου στην ηλικία των 24-25. Μια «φίλη» με φλομώνει στα ψέματα γιατί απλά δεν θέλει να μου πει ότι έκανε σχέση με έναν πρώην μου. Όταν το έμαθα τελικά και συμπληρώθηκε το παζλ, και αντιλήφθηκα πόσα ψέματα μου είχε πει για αυτόν τον λόγο, αναρωτήθηκα… τα άξιζε άραγε όλα αυτά ο πρώην? Εξάλλου ήταν όντως πρώην και άρα χάρισμα της!
Και να σου τώρα μια δεκαετία σχεδόν μετά ξανά ένα παρόμοιο σκηνικό. Μια «φίλη» χώρισε από τον επταετίας δεσμό της και ξαναθυμήθηκε τις παλιές της φίλες. Και μέχρι εκεί καλά. Έλα όμως που εκείνη πήγε διακοπές και εμείς οι άλλες στην χθεσινή μας συνάντηση διαπιστώσαμε ότι το ίδιο περιστατικό της ζωής της που αφορούσε π.χ. την συμβίωση της με τον πρώην στην μια το έλεγε αλλιώς και στην άλλη αλλιώς. Ψέματα εκατέρωθεν για να δημιουργεί εντυπώσεις και ανακατωσούρες. Μισές αλήθειες στην μια. Μισές αλήθειες στην άλλη. Έχασα πάσα ιδέα.
Και αναρωτιέμαι!!! Ποιος ο λόγος ???
Στο τριπάκι του «μου είπες, σου είπα» δεν μπαίνω. Δεν με ενδιαφέρει. Και όταν γυρίσει από τις διακοπές θα έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω και του λόγου το αληθές στην πράξη. Δεν πρόκειται να της πω τίποτα. Απλά δεν θα είμαι ίδια απέναντι της. Τόσο απλά.

24 comments:

ovi said...

Να μαι πάλι, σου έλειψα; Ενα ένα τώρα να στρώνουμε σεντόνι!
1ο και οι αντρες έχουν λυκοφιλίες μόνο που τις ονομάζουμε επαγγελματικές σχέσεις μιας και απο ένα σημείο και ύστερα ο επαγγελματικός μας χώρος γίνεται και κοινονικός.
2ο Μην τολμήσεις να αλλάξεις!!! Αυτό τωρα ήταν δήλωση χωρίς απειλή!!! :D
3ο Οι άντρες εχουν κάτι που connecting people και λέγεται τις περισσότερες φορές ποδόσφαιρο, εκαστοτε πολιτική και μερικές φορές το στρατο, ετσι ξεφεύγουν απο τις πολύ προσωπικές εκμυστηρεύσεις.
4ο Μην τολμήσεις να αλλάξεις!!! Το επαναλαμβάνω μην ξεχαστούμε!!!
5ο Βασικό μαθαίνεις να δέχεσαι τους φίλους σου με τα ελατώματά του και οχι για τα προτερήματα τους (προσεχε το ένα έχει το προθεμα 'με' το άλλο 'για') οπως ακριβώς θέλεις κι εκείνοι να κάνουν με σένα.
6ο Μην τολμήσεις να αλλάξεις!!!
7ο Το να στηρίξεις μια φιλία είναι μια μακρόχρονη διαδικασία που απαιτει πολύ ενεργεια και απο τις δυο πλευρές, τις περισσότερες απο τη μία και μια φιλία ειναι αδιάφορη των τεως, νυν και επόμενων! Σε αυτο οι αντρες τα καταφέρνουμε καλύτερα!!!
και τέλος
8ο Μην τολμήσεις να αλλάξεις!!! Το επαναλαμβάνω!!! ;D

Debby said...

Τι γλυκός άνθρωπος είσαι εσύ?

ovi said...

SSSSh! Τι θέλεις τώρα; τόσα χρόνια μου πήρε να στήσω τετοια φήμη λύκου και πας να τη χαλάσης; :p

Debby said...

Τι να χαλάσω που το πράγμα είναι φως φανάρι!!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι με το σχόλιο σου μου επεσήμανες μερικά πράγματα για τους άντρες και το τρόπο που αντιμετωπίζουν την φιλία γενικότερα που κάποια τα είχα ξεχάσει και κάποια τα αγνοούσα!

ovi said...

τι βρέ μικρό; Δεν ήξερες οτι ΔΕΝ πρέπει να αλλάξεις; Καλά, στο λέω εγώ από μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά!!!

Debby said...

Ναι αλλά ταλαιπωρούμε και στο τέλος νιώθω και παντελώς χαζή που τα έτρωγα αμάσητα.
Λίγη πονηριά να είχα να μπορώ απλά να ψυχανεμίζομαι την κατάσταση πως έχει!! Δεν ζητάω πολλά!

George Sou said...

Καλά τα λέει ο ovi!

ovi said...

Mην έχοντας αυτή τη 'πονηρία' μάλλον χάνεις μερικούς φίλους αλλά κοίτα ποσους άλλους κερδίζεις που το εκτιμάνε!!!

Οπως και προηγουμένως την προσοχή στα προθέματα 'με' και 'για' τωρα ιδιαίτερη προσοχή στο 'κερδίζεις'!!! ;)

Debby said...

G Help me, και εσύ με το θεριό είσαι?

Οvi, τι να πω? Ολα σχετικά είναι στην τελική. Και αυτό που εκτιμά κάποιος και οι ίδιες οι συμπεριφορές...

ovi said...

Χμμμ! Σχετική είναι η πορεία, η Ιθάκη είναι εκεί!!!

George Sou said...

Μα γιατί το πολεμάς; Είσαι όπως είσαι. Τελεία. Πάμε παρακάτω. Τόσο απλό...

ovi said...

ghelpme μολις μπήκες στα my favorites!!!

Debby said...

Είναι εκνευριστικό G να ανακαλύπτεις ότι κάποιος σε δουλευει στα σοβαρά και σε χρησιμοποιεί.

Η Ιθάκη ίδια πράγματι. Αλλά τι να την κάνεις όταν πια φθάσεις? Δεν έχει νόημα!

ovi said...

Η κοπελίτσα δεν δούλεψε ούτε εσένα ούτε τις άλλες φίλες σου ουσιαστικά είπε ψέματα στον εαυτό της και αν θυμάμαι απο προηγούμενη συζήτηση συμφωνήσαμε οτι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο. Αντί λοιπόν να στεναχωριέσαι για τον εαυτό σου θα έπρεπε να την λυπάσαι γιατι αυτός είναι ο υπέροχος άνθρωπος που έβλεπε ο Αμλετ; Ενα πλάσμα γεμάτο αυτολύπηση που δραπετεύει στο ψέμα γιά να προκαλέσει την αγάπη και τη φιλία; Το είχες εσύ ποτέ ανάγκη; Από το λίγο που σε ξέρω, από τα χιλιόμετρα και τα alias που μας χωρίζουν δεν το πιστεύω.

George Sou said...

Ovi ...μαζί σου ξανά , debby τα μπερδεύουμε τα πράγματα χωρίς λόγο, δε λέω καλό το ταξίδι μα ο σκοπός είναι ο προορισμός. Η Ιθάκη ήταν το σπίτι του Οδυσσέα η αλήθεια του (από το προηγούμενο post). Αν φτάσεις εκεί , τότε τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχουν... και πάντως λιγότερη από σήμερα .

ovi said...

αντε και τρέχα να δείς, νομίζω οτι και ο ghelpme κι' εγώ σου έχουμε γωτογραφίες να ...ρεμβάσεις την Ιθάκη!!!

George Sou said...

Ovi κι αυτό σωστό... Καληνύχτα σας.

Debby said...

Ovi, εγώ μπορεί να βρίσκομαι και στο αντίθετο άκρο. Απλά αν δεν έχω σκοπό να είμαι "εκεί" και "αληθινή" προτιμώ να μην είμαι.

Δεν θα πιστεψεις σε ποιο βαθμό φθάνει η βλακεία μου. Αρκεί να νιώσω ότι ο άλλος μου μιλάει απ'την καρδιά του και είμαι έτοιμη να του πω όλα μου τα μυστικά! Φαντάζεσαι καταστροφή με τέτοια κακή κρίση που έχω?

G help me, ήδη δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός. Απλά εχθές λίγο η έκπληξη, λίγο που ήταν φρέσκο ακόμα και έφερνα στο νου μου διάφορα, έ! Το σκεφτόμουν. Δεν ξέρω όμως αν σου συνέβαινε εσένα... έτσι απλά θα το προσπερνούσες? Μιλάμε για κατ'εξακολουθηση ψέμματα και όχι ένα ψεμματάκι για ώρα ανάγκης!

ovi said...

βρέ μικρούλι προσπαθώ να καταλάβω τι κακό κάνεις. Και τι έγινε που είσαι διάφανη στα συναισθήματά σου; Εντάξει πληγώνεσαι πιο εύκολα αλλά και χαίρεσαι πιο εύκολα κι εγώ τουλάχιστον προτιμώ τους ανθρώπου που ξέρουν να πονάνε και να χαμογελάνε απο τους ανθρώπους που είναι γεμάτοι ντεμέκ!!!
Εντάξει σε πλήγωσε το ψέμα της, σκέψου όμως πόσο μόνη είναι αυτή η κοπέλα οταν βγάζει τη μάσκα της και πόση κακομοιριά κρύβεται πίσω από την πλαστική εμφάνιση; Αυτή ακόμα και τους Lordi θα τρόμαζε.

ovi said...

Ξέρεις τι είναι το πιο αστείο απο όλα; Περσι το χειμώνα ήταν η σειρά μου να την πατήσω και κάπως ο χειμώνας με πλάκωσε λίγο παραπάνω και κατά τη γνώμη των γύρω μου μάλλον άσχημα. Οταν ήρθε η μέρα εδώ άρχισα να γράφω το blog προσπαθώντας να ξεφύγω απο το μπούκωμα. μέσα σε 4 μήνες εκανα φίλους που δεν το πιστεύω. Σε ένα κόσμο που είναι απο αρχής ψεύτικος εγώ αλληλογραφο με αρκετούς, εχω μιλήσει στο τηλέφωνο με κάποιους και ήδη φιλοξενησα τον πρώτο περιμένοντας άλλους στους επόμενους μήνες. Και θέλω να πιστεύω οτι ολοι μας είμασταν ακριβώς διάφανοι σε αυτά που λέγαμε και μεταφέραμε.

Debby said...

Ovi, και εγώ το ίδιο προτιμώ για τους άλλους. Να είναι ξάστεροι σαν τον ήλιο. Οταν όμως το θέμα έρχεται σε μένα κάπου σπάζομαι που δεν μαθαίνω τίποτα από τα λάθη μου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πληγώθηκα ιδιάιτερα (το πήρα το κολάι που λένε!!). Αν με έιχε πάρει από κάτω μάλλον δεν θα έγραφα. Η άλλη φιλενάδα όμως εχθές μόνο που δεν έκλαψε με όλα αυτά.

ovi said...

Εντάξει και που να βρώ ταξί τέτοια ωρα Ελσίνκι Αθήνα!!!

Stavros Katsaris said...

Μεγάλες αλήθειες.
Και εγώ δεν πιστεύω οτι λυκοφιλίες υπάρχουν μόνο στις γυναίκες.
Και εμείς δεν πάμε πίσω.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί τόσα ψέμματα και τόσες αγωνίες τη στιγμή που υπάρχει η μια και μοναδική αλήθεια που μπορεί να πονέσει είναι όμως η αλήθεια.
Το έχω εισπράξει και εγώ πολλές φορές και πραγματικά πονάει ακόμη περισσότερο.
Ειδικά όταν έχεις δώσει πάρα πολλά πράγματα σε μια φιλική σχέση και εισπράτεις απογοήτευση ο πόνος είναι μεγαλύτερος.

jul said...

Debby μου, την έχω πατήσει ούκ ολίγες φορές, στην Α' Λυκείου ήταν η πρώτη μου φορά και μετά δεν έχω παράπονο χρόνο παρά χρόνο περίπου κάτι θα συμβαίνει.... Για αυτό έχω μια κολλητή εδώ και 9 χρόνια 9από την σχολή) που έχουμε περάσει τα πάντα μαζί...καλά και κακά (στα άσχημα ειναι που δένουν οι σχέσεις για μένα) και από εκει και πέρα έχω και 2-3 καλές φίλες, την μια μάλιστα δεν την έχω δει και ποτέ...αλλά από τον τρόπο της καταλαβαίνω ποσο ευγενικός και καλός άνθρωπος ειναι και για αυτό την έχω εμπιστευτεί....ναι βρε κουτό...εσένα λέω....
Μην αλλάξεις ποτέ Δεσπούλα μου....καλύτερα πρόβατο, παρά αλεπού....