Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 21, 2006

Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί?

Ένας φίλος μου, ο Ηλίας, αναρωτήθηκε μαζί μου το θέμα του γάμου. Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί?
Δεν νομίζω ότι τον διαφώτισα αρκετά. Έψαξα όμως και βρήκα μερικά, χιουμοριστικά και μη, αποφθέγματα σχετικά με τον γάμο!

Ο γάμος μοιάζει με πολιορκημένο φρούριο: εκείνοι που είναι μέσα θέλουν να το εγκαταλείπουν, εκείνοι που είναι έξω θέλουν να εισβάλλουν μέσα.
Ε. Μπαζέν


Ο τρόμος της μοναξιάς είναι μεγαλύτερος από τον φόβο της σκλαβιάς, γι’ αυτό και παντρευόμαστε.
Σ. Κόνολι

Ο μοναδικός άνδρας που πράγματι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς γυναίκα είναι ο γυναικολόγος.
Α. Σοπενάουερ

Άνδρας: ένα ον που είναι ικανό τρεις ώρες να περιμένει τα τσιμπήσει το ψάρι και ανίκανο να περιμένει δέκα λεπτά ως που να ντύνεται η γυναίκα του.
Ρ. Όρμπεν

Ύστερα από της εκλογές και μετά από το γάμο σπάνια έχεις εκείνο που ήθελες.
Ου. Ρόντζερς

Γάμος: μια διαδικασία μες στην οποία οι πελάτες του ανθοπώλη φεύγουν στον μανάβη.
Φ. Ρόντμαν

Οι άνδρες που δεν μπορούν να συγχωρέσουν τα μικρά ελαττώματά των γυναικών, ποτέ δε θα έχουν την δυνατότητα ν' απολαμβάνουν τις μεγάλες αρετές τους.
Ντ. Ντζεμπράν

Ο σύζυγος: ένα ον το οποίο καθαρίζει το σταχτοδοχείο και κοιτάζει τη γυναίκα του σαν έχει καθαρίσει όλο το διαμέρισμά
Λ. Φορτέν

Ο γάμος έχει πολλές στενοχώριες, αλλά η εργένικη ζωή δεν έχει χαρές.
Σ. Τζόνσον

Η αγάπη είναι τυφλή, ενώ ο γάμος σου ανοίγει τα μάτια.
Αγνώστου

Θα περιμένω να μου πει που κατέληξε τελικά!

25 comments:

αθεόφοβος said...

Γάμος είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί του μίσους(OSCAR LEVANT)

Ο Γάμος είναι ένα πάρε δώσε. Είναι καλύτερο να δίνεις παρά να τα παίρνει μόνη της. (JOEY ADAMS)


Να κρατάς τα μάτια σου ανοικτά πρίν το γάμο και μισόκλειστα μετά. (BENJAMIN FRANKLIN)

Κάντε έρωτα όχι πόλεμο.
Κάντε και τα δύο. Παντρευτείτε! (ΓKΡΑΦΙΤΙ)

Ο Έρωτας είναι η παροδική τρέλα που θεραπεύεται με το γάμο. (AMBROSE BIERCE)


Είναι μεγαλύτερη ευλογία να δίνεις παρά να παίρνεις. Για παράδειγμα γαμήλια δώρα. (HENRY LOUIS MENGEN)

Debby said...

Τι θα γίνει Αθεόφοβε?
Θα παραβγούμε??? χαχαχαχαχα

Υπέρ του γάμου λοιπόν ο Αθεόφοβος!!

Blonde said...

Θα συμφωνήσω με...Σοπενάουερ, Λ. Φορτέν, "Κάντε έρωτα όχι πόλεμο.
Κάντε και τα δύο. Παντρευτείτε! (ΓKΡΑΦΙΤΙ)" και θα πώ πως τα διαζύγια πλέον βγαίνουν στο πιτς φιτίλι. Ο γάμος είναι ωραίος και στην ουσία φαντάζομαι πως το ζευγάρι επισημοποιεί τη σχέση του και δίνει ένα επίθετο στο παρολίγον μπαστάρδι...απλά πρέπει να είσαι σίγουρος πως δέχεσαι...φυσικά...να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής σου με αυτόν τον άνθρωπο...πώ πώ...

ovi said...

Τώρα εγώ θα σας το κάνω λίγο πιο σοβαρό!!! Τι εννοούμε με τη λέξη γάμος; Τη τελετή ή τη νομική του υπόσταση; Δεν είναι ο γάμος αποτέλεσμα όλων αυτών των ταμπού που μας περιτριγυρίζουν και που σε τελευταία ανάλυση οδηγούν είτε σε δυστυχισμένες οικογένειες είτε σε διαζύγια; Ποια η διαφορά μεταξύ της τελετής και της συμβίωσης που τώρα πια έχει και τη νομική κατοχύρωση; Χρειάζεται η τελετή για την προσωπική δέσμευση; Και αν ναι τότε πριν την τελετή δεν υπήρχε καμιά δέσμευση; Είναι η τελετή αρκετή για να σταματήσει τη καρδιά; Και εάν ναι γιατί τα διαζύγια σε παγκόσμιο επίπεδο κοντεύουν να φτάσουν το μισό του αριθμού των τελετών; Και μη μου πείτε κάτι για τα ήθη, τα ήθη ήταν πολύ πιο χαλαρά για να πάρουμε ένα πιο σύγχρονο παράδειγμα, τη Γεωργιανή εποχή στην Ευρώπη από σήμερα απλά τώρα η κοινωνική διαδικασία του διαζυγίου είναι πιο εύκολη. Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που συνέχισαν (είπα το μεγαλύτερο, οχι όλο) με τον ένα η με τον άλλο τρόπο ή συμβιβάζονται συνήθως για οικονομικούς λόγους ή αποδέχονται την κατάσταση τους με μόνη δικαιολογία τα παιδιά, αδιαφορώντας για τα τραύματα που αφήνουν στα παιδιά και έχοντας αντιμετωπίσει κάθε μορφής βια από σωματική έως τον ψυχολογικό εκβιασμό.

ralou said...

Aπα πα !
Λιγες μέρες έλειψα και τι βλέπω!
Τι μεζονέτα καινούργια ειναι τούτη!
Τι πισίνες τι γκαζόν τι δωμάτιο υπηρεσίας τι play room!
Καλορίζικο το ανακαινισμένο σπίτι debby.
Γι αυτό έλεγες για ανακαινίσεις στο σπίτι σου ;)
Με έπιασε μια ζήλια άλλο πράγμα.

Για το γάμο τι να πώ!
Διαβάσαμε με τον καλό μου τα αποφθέγματα και γελάσαμε πολύ.

Να αυτό είναι ενας καλός γάμος:
Να μπορείς να αστειέυεσαι γι αυτόν και να μην τρέχει τίποτα!

Φιλάκια!

Stelios Frang said...

Όταν με ρωτούν για τη σκοπιμότητα ή χρησιμότητα του γάμου, έχω κρατήσει στο μυαλό μου την απάντηση ενός σοφού ανθρώπου (κάνω πως δεν θυμάμαι ποιου, επειδή παραφράζω την απάντησή του): Ό,τι κι αν διαλέξεις θα μετανοιώσεις, γι' αυτό αποφάσισε μόνος σου τί θα κάνεις για να έχεις και την ευθύνη...

resident said...

Καλημέρα σε όλους.Δεν είμαι υπέρ του γάμου.Αν βέβαια η γυναίκα που αγαπώ το θέλει πολύ και δεν μπορώ να την μεταπείσω ίσως παντρευόμουν.Νομίζω ότι η τελετή του γάμου είναι ανούσια. Και φυσικά δεν μιλάω για θρησκευτικό γάμο.Ούτε για αστείο.

Ωραία ανακαίνιση.

Debby said...

Lianne, καλώς σε βρήκα καταρχήν!
Διαφωνώ ότι πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα πρέπει να ξέρεις από την αρχή ότι είναι ο άλλος αυτός που θα ζήσεις όλη σου την ζωή. Μετά από μια πενταετία κιόλας για να μην πω πιο λίγο είναι διαφορετικός άνθρωπος από αυτόν που γνώρισες στην αρχή.

Ovi, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα γράφεις. Μάλλον όλοι θα έπρεπε απλα να συμβιώνουμε. Μοιάζει πιο υγιές και πιο φυσικό.
Μου θύμησες εντω μεταξύ άλλο ένα απόφθεγμα που λέει περίπου ότι γάμος είναι αυτό που όταν σκέφτεσαι το χωρισμό σας κρατάει μαζί μέχρι ωσότου να τα ξαναβρείτε.

Ralou, είδες?
Με έπιασε το ανάποδο μου μια μέρα που πήγα να δω το blog μου και το είδα μισό!! Κάνει λέει αναναίνιση και ο blogger (Δες του Mariosp το blog για λεπτομέρειες) και ρημάζει ολίγον τι μερικά blogs κατά καιρούς.
Χαίρομαι που γελάσατε! Ειχα βρει πολλά ψυχοπλακωτικά αλλά τα χιουμοριστικά μου άρεσαν περισσότερο!

Sfrang καλώς σε βρήκα και σένα.
Σοφός ο γέρος. Μετανιώνεις σίγουρα σε κάθε περίπτωση. Καλύτερα όμως παντρεμένος (κάθε στιγμή μπορείς να επιλέξεις να μην είσαι) παρά να μετανιώνεις που έμεινες μόνος...

Resident! Σαν τα χιόνια!

Η τελετή του γάμου είναι θέατρο. Αν δεν είσαι ήδη ηθοποιός και θες να γίνεις κάνε μια καλή περφόρμανς με το να παντρευτείς. Πρέπει να δείχνεις χαρούμενος, ευχάριστος, ξεκούραστος και ευτυχισμένος θες δεν θές!

ovi said...

Τελικά αυτό είναι; Παντρευόμαστε για να μη γεράσουμε μόνοι; Ή καλύτερα, γιατί φοβόμαστε να είμαστε μόνοι;

resident said...

@ovi Πολύ καλό ερώτημα αλλά έχω ένα ακόμα που νομίζω ότι είναι πιο σοβαρό:
Tι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να φέρνουν παιδιά στον κόσμο?Xαζή ερώτηση ?
Προσπαθώ να κάνω ένα post με αυτό αλλά δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία.Mέσα στη βδομάδα ίσως.

resident said...

Τελικά νομίζω ότι υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι που βρίσκονται ίσως στο υποσυνείδητο των ανθρώπων, που τους(μας) οδηγούν στο γάμο η σε συμβίωση: ο φόβος της μοναξιάς και ο φόβος της φθοράς και του θανάτου.

Debby said...

Ovi, δεν παντρευόμαστε για να μην μείνουμε μόνοι. Είναι στην φύση των ανθρώπων να ζουν "μαζί" και όχι μόνοι. Απλά είθιστε να παντρευεται κανείς αντί να συζεί. Κοινωνικές επιταγές που οι περισσότεροι βαριούνται να πάνε κόντρα.

Resident, οι νέες ζωές, είναι το νόημα αυτής της ζωής. Να αφήσεις στην θέση σου κάποιον ο οποίος ελπίζεις να γίνει καλύτερος από ότι ήσουν εσύ...
Τα υπόλοιπα ελπίζω να στα πει ο Ovi!

ovi said...

ευχαριστώ για την πρόκληση Debby!!! ;p

the resident τουλάχιστον για μένα και από όσο έχω δει οι λόγοι για να κάνεις παιδί είναι πολύ εγωιστικοί και έχουν να κάνουν με τα θέλω σου, τα είμαι και τις επιθυμίες σου. τώρα από τη στιγμή που αυτό το παιδί γεννηθεί και μετά είναι μια πολύ διαφορετική ιστορία που αν δεν το ζεις στο εύχομαι να το ζήσεις. Η εμπειρία είναι μοναδική που τη ζω καθημερινά με μια κόρη. Αν και έχω ζήσει μια αντικειμενικά έντονη ζωή, τις μεγαλύτερες χαρές αλλά και τις μεγαλύτερες τρομάρες τις έχω ζήσει μαζί της και δεν αλλάζω με τίποτα το βράδυ όταν φτιάχνουμε μαζί τη βραδινή ιστορία πριν κοιμηθεί. Φίλη που με ξέρει πάνω από 20 χρόνια σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες, όταν με επισκέφτηκε πριν από ένα χρόνο και βλέποντας με, με την κόρη μου είπε: επιτέλους βρέθηκε μια γυναίκα για να αγαπήσεις ολοκληρωτικά!!!

Debby δεν αμφισβητώ ότι το ζευγάρωμα είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου όπως άλλωστε είναι και η επιβίωση, η αναπαραγωγή, ο φόνος, το ψέμα. Αυτό που προσπαθώ να ρωτήσω είναι αν ο γάμος είναι στη φύση του ανθρώπου και οχι ‘φορεμένη’ υποχρέωση. Στους οίκους τρίτης ηλικίας κάποιοι κάνουν σαν 16χρονα αλλάζοντας παρτενέρ με την ίδια ευκολία και έρευνα έχει αποδείξει ότι απολαμβάνουν το σεξ πολύ περισσότερο από τους τριαντάρηδες η τους σαραντάρηδες. Οπότε τελικά, τι είναι ο γάμος;

ovi said...

Αρα η επόμενη μεγάλη ερώτηση πρέπει να είναι ... μονογαμία;

jul said...

Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί?
Αυτή η απορία με τρώει και εμένα...από την μια οι γονείς να πιέζουν φορτικά τα παιδιά "Εγω στην ηλικία σου είχα εσένα και εσύ ακόμα δεν ξέρεις τι θες" από την άλλη να περνάς καλά με αυτόν που είσαι, σε μερικες περιπτώσεις να συζείς κι'ολας, αλλά να μην θες να προχωρήσεις, είτε από φόβο στο άγνωστο, είτε γιατί βλέπεις τα τόσα διαζύγια γύρω σου και ναλες καλά είμαστε και έτσι....
Για μένα ο γάμος φαντάζει κάτι από θεατρική παράσταση, οι μόνοι που το ευχαριστιούνται είναι οι γονείς και οι συγγενείς που τρώνε και κουτσομπολεύουν πως ντύθηκε η νύφη και τι φόρεμα φοράει η κουμπάρα και κοίτα πως έγινε ο αδερφός του τάδε....
Από την άλλη όλα τα κοριτσάκια...μέσα και εγώ...έχουμε περάσει από μια κανονικότατη πλύση εγκεφάλου απο τις μαμάδες μας για την τελετή του γάμου, για τα παιδάκια που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε και για όλα αυτά τα γλυκανάλατα κατά την τελετη του γάμου...Δεν λέω μου αρέσει όλο αυτό το σκηνικό, νυφικό, μπομπονιέρες, λουλούδια και φυσικά παρανυφάκια...αλλά μήπως ειναι λίγο ουτοπικό...μήπως πίσω από αυτό κρύβεται το κατεστημένο που ΠΡΕΠΕΙ να παντρευτείς, γιατί δεν κάνει να σε έχει "σπιτωμένη", δεν κάνει να ειναι "σώγαμπρος" και το χειρότερο από ολα...να ΄πεταχτεί και ένα...<'μπάσταρδο" πωπωπω ντροπή ε...τι θα πει η οικογένεια, οι συγγενείς, ακόμα και τους γείτονες σκέφτονται...Την δική σου ευτυχία κανείς. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, δεν είμαι κατά του γάμου, απλά ίσως ακόμα να μην είμαι έτοιμη, θέλω να κάνω ένα παιδάκι...αλλά όχι γιατί ΠΡΕΠΕΙ, αλλά γιατί το θέλω εγώ..και ας γεννηθεί πριν παντρευτώ...τι έγινε...θα έχει ψυχολογικά προβλήματα???? οπως και να εχει..ειλικρινά πιστεύω ότι η ευτυχία δεν κρύβεται πίσω από ένα γάμο.....

cyrus said...

Την απάντηση τη δίνει ο Απόστολος Παύλος: "Όσοι είστε άγαμοι ή χήροι, καλά θα κάνετε να μείνετε έτσι"...

By the way, κούκλα το έκανες το template!

George Sou said...

Και γιατί όλα αυτά παρακαλώ;
Δεν ζούμε στο 50 ούτε στο 80. Δεν σε αναγκάζει κανείς. Θέλεις ναι, δεν θέλεις όχι.
Απλό...

Debby said...

Πάνο! Καλώς ήρθες!
Ελα ντε... Δεν είναι τόσο τραγικά!! Υπάρχουν και ατομικά προβλήματα προς επίλυση!

Ovi, φορεμένη υποχρέωση είναι σίγουρα. Από το χέρι μας όμως είναι να την κάνουμε όμορφη υποχρέωση.
Και μην μας βάζεις φωτιές με καυτές ερωτήσεις που άνετα γίνονται ποστ! Κάνε ένα να σε χαρώ!!

Julia, για μένα ο γάμος γίνεται μπαμ μπαμ (σε πιάνει στον ύπνο). Αν το σκέφτεσαι τόσο, θα ξενερώσεις στο τέλος!

Cyrus!! Τι λες στον κόσμο? Θα νομίζουν ότι είσαι κανένα θεοσεβούμενο παιδάκι! Για ρίξτε μια ματιά στο blog του να δείτε περί ποιου πρόκειται!!

G help me, ναι σύμφωνοι...εσύ όμως τι λες? Είναι καλή ιδέα???

ovi said...

Σιγά μην κάνω δικό μου post, το δικό μου είναι τουριστικό!!! Εδώ θα κατασκηνώσω που είναι τα σοβαρά!!!

@ Julia

Απόλαυσε τη ζωή κορίτσι μου, τι τον θέλεις το γάμο; Δεν σου φτάνουν αυτά που διάβασες εδώ;

George Sou said...

Αχά!
Μια χαρά ιδέα, αρκεί να συνειδητοποιείς αυτό το παραπάνω απλό γεγονός.
Εγώ την έκανα πράξη πολλά χρόνια πριν. Και είμαι μια χαρά...

Debby said...

Ovi! Να κατασκηνώσεις όσο θες!
Θα σου φέρω εγώ τα σύνεργα και ότι άλλο χρειαστείς!

G Help Me, μια χαρά σε βρίσκω και εγώ!

Fibi said...

Ο γάμος φέρνει ευτυχία αλλά πρώτα απο όλα πρέπει να μάθεις τα κουμπιά του άλλου. Αν δεν προλάβεις να τα μάθεις μπορεί να φέρει την καταστροφή.
καλύτερα είναι να συζήσεις με κάποιον ένα διάστημα και μετά ο γάμος

καλησπέρα

Debby said...

Vivian, καλώς σε βρήκα.
Μπορώ να σου προσυπογράψω ότι το να συζείς με το να είσαι παντρεμένος είναι η μέρα με την νύχτα.
Τελικά ο γάμος χρησιμεύει ίσως μόνο στην περίπτωση που θες να κάνεις παιδιά.

resident said...

H KAΘHMEPINH ΓΡΑΦΕΙ 31/8/2006

Κατάθλιψη στα σκαλιά της εκκλησιάς

Σύμφωνα με τα γυναικεία περιοδικά, ο γάμος είναι ο στόχος κάθε γυναίκας, που θέλει να τεκνοποιήσει και να αισθανθεί ότι έχει επιτελέσει την αποστολή της στο μάταιο τούτο κόσμο. Τα σχετικά άρθρα εμφανίζουν τις γυναίκες να ετοιμάζονται για το μυστήριο εξ απαλών ονύχων, σχεδιάζοντας το φουστάνι τους προτού καν μάθουν γραφή και ανάγνωση. Οι δε άνδρες μπορεί να σύρονται στα σκαλιά της εκκλησιάς, αλλά είναι εκείνοι που διευρύνουν ανησυχητικά τη λίστα των καλεσμένων, «βγάζοντας» επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Γιατί λοιπόν ξεκινά την επομένη του μυστηρίου η «μεταγαμιαία» κατάθλιψη, γιατί μόλις σβήσουν τα φωτορυθμικά και σιγήσουν τα όργανα το ζευγάρι αναρωτιέται απελπισμένο «καλά ήταν ώς εδώ, τώρα τι κάνουμε;». Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Independent το φαινόμενο πλήττει ένα στους δέκα νιόπαντρους σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αν και τα ακριβή αίτια παραμένουν ασαφή. Μήπως επειδή έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του για μία αξιοπρεπή τελετή, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα μέσο νυφικό ξεκινάει από τα 3.000 ευρώ και το κατά κεφαλήν κόστος κάθε καλεσμένου στην επακόλουθη δεξίωση δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα σαράντα ευρώ; Πολλά ανδρόγυνα ξεκινούν τον έγγαμο βίο καταχρεωμένα, πληρώνοντας με δόσεις και... αίμα ένα βαλσάκι σε κάποιο παρακμιακό ξενοδοχείο. Συχνά τα συμπτώματα είναι αμιγώς σωματικά. Οι εξαντλητικές δίαιτες, στις οποίες προβαίνουν οι νύφες εν όψει της ιστορικής βραδιάς, τα έξωμα συνολάκια μέσα στο καταχείμωνο, το άγχος και η κούραση, αλλά και οι ιοί από τα εκατομμύρια φιλιά που ανταλλάσσουν οι νεόνυμφοι στη διάρκεια του μυστηρίου, έχουν αποτέλεσμα η επόμενη μέρα να ξεκινάει στο κρεβάτι και όχι από υπερβολικό έρωτα.

Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι η λίμπιντο των γυναικών μειώνεται δραματικά μόλις αισθανθούν ασφαλείς σε μία σχέση, κάτι που δεν ισχύει στους άνδρες. Αυτή είναι ίσως μία ερμηνεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια στη διάρκεια του πρώτου χρόνου του γάμου τους. Η συγκεκριμένη παρατήρηση καταρρίπτει και το μύθο του παρατεταμένου μήνα του μέλιτος, που υποτίθεται ότι περνούν τα νιόπαντρα ζευγάρια.

Η διάψευση των προσδοκιών συχνά έρχεται όταν κάποιος έχει δημιουργήσει μία εξιδανικευμένη εικόνα για το έτερον ήμισυ και βλέπει το ίνδαλμά του να τσακίζεται στα αμείλικτα κράσπεδα της καθημερινής συμβίωσης. Μία μελέτη στη βρετανική Επιθεώρηση Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας, απέδειξε ότι όσοι πιστεύουν πως οι σύντροφοί τους θα είναι τρυφεροί και ιδανικοί εραστές στην αρχή του γάμου, συχνά εμφανίζονται λιγότερο ικανοποιημένοι μετά από λίγα χρόνια έγγαμου βίου.

Πολλές ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης προσφέρουν τμήματα ψυχολογικής προετοιμασίας για την επόμενη μέρα, αλλά και συζητήσεις με νιόπαντρα ζευγάρια, προκειμένου να ξεπεραστεί το ορόσημο της 7ετούς φαγούρας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πανάκεια για την ψυχική ισορροπία των ζευγαριών είναι να σχεδιάζουν διαρκώς νέα εξωτικά ταξίδια, ώστε να έχουν διαρκώς να προσβλέπουν σε κάτι, πριν προλάβουν να πλήξουν. Πόσους όμως σφυροκέφαλους καρχαρίες, ειδυλλιακές ατόλες και βουδιστικούς ναούς να αντέξει κανείς, προτού αποφασίσει ότι περνά καλύτερα στο εξοχικό του στη Νέα Μάκρη, αλλά μόνος; Κοινώς ότι δεν φταίει ο προορισμός, αλλά η παρέα;

Παρά τον αυξανόμενο ρυθμό των διαζυγίων, οι νέοι επιμένουν να παντρεύονται με μανία και μάλιστα μετά φανών και λαμπάδων, αποκρούοντας τη φτηνή εναλλακτική του σεμνού πολιτικού γάμου. Κι όλα αυτά κινδυνεύοντας σοβαρά να τα βάψουν μαύρα. Εχουμε λοιπόν την εφηβική κατάθλιψη, την επιλόχιο κατάθλιψη, τη μεταγαμιαία κατάθλιψη, κοινώς η μισή ζωή μας περνά με πλερέζες. Αφού είναι βέβαιο ότι η ευτυχία δε διασφαλίζεται ούτε με το γάμο, ούτε με τα παιδιά, ίσως θα έπρεπε να το διαδώσουμε στους ανυποψίαστους για να γλιτώσουν και τα επίδοξα θύματα τον κόπο και τα έξοδα. Ξ.Κ.




© 2006 H KAΘHMEPINH All rights reserved.

Debby said...

Resident, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν χιλιαδες λόγοι να πάθει κανείς κατάθλιψη. Ο γάμος δεν είναι η αιτία σίγουρα. Άλλα πράγματα ίσως είναι... Οπως η έλλειψη επικοινωνίας και η αίσθηση έλλειψης αγάπης...