Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 22, 2006

Μια απογοητευτική εργασιακή σχέση...

Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζω μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην δουλειά μου. Πριν από ένα δίμηνο περίπου προσλήφθηκε μια κοπέλα για να συμπληρώσει την θέση στην οποία εργάζομαι κατά τις απογευματινές ώρες.
Από την αρχή το είδα με καλό μάτι αυτό μόνο και μόνο γιατί υπέθετα ότι τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να μένω κάποιες φορές παραπάνω για να τελειώσω κάτι που ήταν επείγον να ετοιμαστεί.
Ετσι λοιπόν τις δύο πρώτες εβδομάδες έμενα παραπάνω τουλάχιστον μισή ώρα κάθε μέρα για να παραδίνω και να εξηγώ τις δουλειές που έπρεπε να γίνουν. Στην αρχή δε, άφηνα επίτηδες δουλειά που μπορούσε να γίνει απόγευμα, με επεξηγηματικά χαρτάκια, μόνο και μόνο για να μπορέσει να μπει στο πνεύμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Το τηλέφωνο δε, στο σπίτι ή στο κινητό δεν περνούσε μέρα που να μην χτυπήσει.
Η κατάληξη?
Η δουλειά μου φυσικά και δεν μειώθηκε (δεν περίμενα εξάλλου κάτι τέτοιο). Αντίθετα αυξήθηκε. Γιατί ότι λάθος γινόταν το απόγευμα αναγκαζόμουν να το διορθώνω το πρωί. Και το να διορθώνεις κάτι είναι πολύ πιο χρονοβόρο από το να το κάνεις μιας εξαρχής ο ίδιος.
Αποφεύγει να εκφράσει την οποιαδήποτε απορία έχει στους προϊσταμένους της με αποτέλεσμα να χτυπάει το τηλέφωνο μου για απορίες του στυλ πώς να φτιάξει ένα πίνακα του excel ενώ αυτός που θέλει τον πίνακα βρίσκετε στο δίπλα γραφείο της. Πράγμα που επίσης δεν θα με πείραζε να απαντήσω αν ήταν κάτι που μπορούσε να το ξέρω με την επιφοίτηση και όχι ρωτώντας και εγώ όπως θα έκανα αντίστοιχα στην θέση της.
Όταν προσπάθησα με τρόπο να τις υποδείξω κάποια λάθη της θίχτηκε τόσο πολύ και έφτασε στο σημείο να συνωμοσιολογήσει και να υπαινιχθεί, εκτός του ότι είμαι κακιά που δεν κατανοώ ότι είναι καινούργια ότι δεν ήξερε, ότι χίλια δυο ότι, ότι η επεξήγηση μου για τις δουλειές που τις παραδίδω είναι εντελώς ελλειμματική επίτηδες!!! Για τις δουλειές που δεν τις ανέθεσα εγώ και έκανε επίσης λάθος δεν έχει να πει φυσικά ότι έφταιγε ο προϊστάμενος που της έκανε ελλειμματική επεξήγηση!
Και έτσι τώρα βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να κόψω τις πολλές «διαπροσωπικές». Πάνε περίπατο τα μου είπες σου είπα. Και για κάθε επίλυση διαφορών από εδώ και στο εξής αρμόδιοι να είναι οι προϊστάμενοι!
Ε! Όχι και ελλειμματική επεξήγηση με τόσες εργατοώρες που χαράμισα για να της εξηγώ ως και τι είναι ένας ισολογισμός! Αυτό δεν το δέχομαι!

Αφιερωμένο!

Ευφυΐα σημαίνει δυνατότητα να ανταποκρίνεσαι, επειδή η ζωή είναι ρευστή. Πρέπει να είσαι ξυπνητός και να βλέπεις τι σου ζητάει, ποια είναι η πρόκληση σε κάθε περίσταση. Ο ευφυής άνθρωπος συμπεριφέρεται σύμφωνα με την περίσταση και ο ανόητος σύμφωνα με τις έτοιμες απαντήσεις. Ο ανόητος άνθρωπος φοβάται να εμπιστευτεί τον εαυτό του. Ο ευφυής εμπιστεύεται την ενόραση του, εμπιστεύεται το ίδιο του το είναι. Αγαπάει και σέβεται τον εαυτό του. Ο μη ευφυής άνθρωπος σέβεται τους άλλους.
Osho

19 comments:

AVRA said...

το απλως ''καταλαβαινω'' ειναι λιγο.
το ζω με παρομοια προβληματα ειναι η απαντηση.
ηταν ο ενας απο τους δυο λογους
για τους οποιους εφτιαξα το ποστ της δευτερας.....

φιλια

Debby said...

Τώρα καταλαβαίνω και εγώ πολύ καλά το post σου της Δευτέρας!!

Πάντως όπως βλέπεις ακολουθώ αυτό που έγραψα στο σχόλιο μου εκεί.
απο εδώ και στο εξής πλήρης αδιαφορία!

Fight Back said...

FIGHT BACK!!!
Η περισταση δε σηκωνει αδιαφορια.
ΠΟΛΕΜΟΣ. Σου λεει κατι η λεξη? Υπονομευσε τη και προκαλεσε την απολυση της. Πριν το κανει αυτη..
μουαχαχα σατανικο γελιο

Debby said...

Fight Back! Δεν θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι άλλο!! Το λέει και το ψευδώνυμο σου!!
Θα επιμείνω όμως στην αδιαφορία! Γιατί σχεδόν δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα εγώ. Τα κάνει όλα μόνη της και βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη!
Αμα όμως σκουρίνουν τα πράγματα ίσως επανέλθω στην άποψη σου!!! Παρόλο που απεχθάνομαι τους "πολέμους" όλων των ειδών :-(

αθεόφοβος said...

Καλά ξεμπερδέματα!

maika said...

..έκανες το καλό και τώρα ρίξτη στο γυαλό.... να ησυχάσεις....
Απαπα κάτι φίδια που κυκλοφορούν γύρω μας....
Πρόσεχε! Κίνδυνος!! ό,τι κι αν κάνει κάποιος άλλος θα λέει πως φταίει....
καλημέρα θα της λες κι αυτή θα ψάχνει να βρει τι εννοείς....
μακρυά σου λέω,μακρυά!!

Anonymous said...

Κάποιο διάστημα είναι απαραίτητο για να μάθει κάποιος την δουλεία κ τις συνήθειες αλλά πέρα από αυτό άμα δεν έχει κάνει καμιά πρόοδο και αντιθέτως είναι απρόθυμος να μάθει πρέπει να έχει ανάλογη συμπεριφορά ή απόλυση ίσως;

Anonymous said...

Eμείς τα έχουμε πει για την τύπισσα. Μήπως ήρθε η ώρα να με ακούσεις & μια φορά;;;
Φιλιά & ..."Σνόμπαρέ την"!

Debby said...

Αθεοφοβε, δεν μου "ακούγεσαι" και πολύ αισιόδοξος και ανησυχώ!!!

Maika, αυτό με το χαιρέτιο το έχει κάνει ήδη. Εμπαινε στο γραφείο και εγώ ασυναίσθητα και με έντονο χαρούμενο τρόπο (θέλοντας να την κάνω να αισθανεται οικεία) της έλεγα "Που ρε Ι..." και εκείνη (όπως μου είπε αργότερα σε μια μέρα παραπόνων) νόμιζε ότι της έκανα εμμέσως παρατήρηση για την ώρα που έφτασε στην δουλειά και κοιτούσε το ρολόι της για να δει αν όντως είχε αργήσει!!! Επειδή το είπα 2-3 φορές (μέχρι να μου το πει!!) κάθε μέρα ερχόταν 5 λεπτά νωρίτερα για να πάψω να της το λέω!!

~~Α~~, σαφώς! Και το διάστημα αυτό ακόμα θα κρατούσε αν δεν είχε αυτή την συμπεριφορά. Ετσι όμως εγώ προτιμώ να απέχω από ότιδήποτε. Ουτε πρόκειται να της φερθώ το ίδιο ούτε πρόκειται να παραπονεθώ για τίποτα. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα πλέον!

Ηλιαχτίδα, ναι! Εμείς τα έχουμε πει. Τώρα πια τράβηξα Χ. Οπότε θα δείξει η νεκροψία!!

Anonymous said...

Πλεον θα παρακολουθέις τα γεγονότα...και αφού από μονη της τα καταφέρνει να βγαίνει συνεχώς εκτεθειμένη, τότε δεν υπάρχει απόλύτως κανένα πρόβλημα (λέμε τώρα)
Από εκει και πέρα άστην και μόνη της θα γίνει τσόντα (όπως λεει ενας φίλος)
Δεν μπορώ να σου πω τιποτα αλλο παρά να κανεις υπομονη...
Ουφ τι μου θύμισες τώρα......πέρασε 1 χρόνος και 2 μήνες σχεδόν Δεσποινα!

Debby said...

Ναι, βρε παιδί! Δεν πειράζει όμως! Κάθε εμπόδιο σε καλό!!
Οσο κράτησε καλά ήταν! Ρίξαμε τα γέλια μας πάντως! Δεν μπορείς να πεις ε??!!

Anonymous said...

Μα εννοείται πως κάθε εμπόδιο για καλό, ειδικά αυτό το εμπόδιο...μόνο εμπόδιο δεν ήταν ;)

maika said...

άσχετο αλλά τώρα μου ήρθε.... μήπως στις 21 γιόρταζες???

liodara said...

ti pio fysiologiko apo to na rxetai kapoia mera ena tsokaraki, na to voh8as na epiviwsei sth douleia...kai auto adi gia eyxaristw, na sth gurnaei kiolas...ti na pw...eleos...eytyxws den exw tetoia egw....ena 8a sou pw..."monaxos sou xoreye ki oso 8eleis phda"....kai "opoy laloun polloi kokoroi , argei na xhmerwsei"....tairiazoun kai oi 2 aytes paroimies....opws epishs to "evala ta xerakia mou ki evgala ta matakia mou"......allla egw eyxomnai ...."sterna kala....kai ola kala'......!

Alitovios said...

Πες της το πρόβλημα σου ευθέως χωρίς περιστροφές. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η αντίδραση της δεν θα έχεις κανένα λόγο να εκνευρίζεσαι.

Thrass said...

Είναι αυτό που λέει ο Κούντερα στην Αθανασία: Αν οι τύχες τού κόσμου ήταν σε γυναικεία χέρια, δε θα είχε μείνει κολυμπηθρόξυλο. Δε θυμάμαι πώς το έγραφε, αλλά αυτή είναι η κεντρική ιδέα.
(σε πειράζω, μην παρεξηγήσεις!)

Πολύ δυνατός αυτός ο Osho.

Thrass said...

:)

Anonymous said...

Julia!! Δεν λες τίποτα! :-))

Μaika, δεν τα πάω καλά με τις γιορτές! Για την ακρίβεια λέω ευχαριστώ σε όσους με θυμούνται και δεν παρεξηγώ τους υπόλοιπους! Thanks anyway.

Alitovie, τώρα που πήρα την απόφαση να κόψουμε τα πολλά πάρε δώσε δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί της. Εκείνη ίσως αποκτήσει κάποιο μιας και της εξήγησα ότι δεν έχω καμιά υποχρέωση να της μάθαίνω πως να κάνει την δουλειά της την στιγμή μάλιστα που δεν δέχεται καλοπροαίρετα την υπόδειξη λαθών της κατευθείαν στην ίδια. Τι θα έλεγε δηλαδή αν αντί να επισημαίνω τα λάθη της στην ίδια τα επεσήμανα στους ανωτέρους? Α!! και ποτέ δεν εκνευριστηκα μαζί της! Απλά έμεινα έκπληκτη από την αντίδραση της!!

Thrass, δεν θα σχολιάσω την σεξιστική εντελώς άποψη του Κούντερα!!
Να σου πω όμως ότι ο Osho κάποια στιγμή μου άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τον κόσμο όλο. Και αν δεν έδινε σε κάθε θέμα που έθιγε θρησκευτική χροιά ίσως τον ήξερε περισσότερος κόσμος. Οπως και να έχει ότι είπε είπε! Μας τέλειωσε!

Debby said...

Liodara, παρόλο που μοιάζει φυσιολογικό, δεν το είχα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά αυτό!
Το παράξενο είναι είναι ότι αυτά τα παράπονα τα έκανε σε εμένα και όχι στα αφεντικά π.χ. Τι νόμιζε ότι θα πετύχει εκτός από το να με κακοκαρδίσει π.χ.? Μήπως νόμιζε ότι θα με ψάρωνε και θα συνέχιζα να ζορίζομαι για να καλύπτω τα νώτα της? Αν νόμιζε κάτι τέτοιο απλά έπαιξε και έχασε!!
Οι παροιμοίες σου πάντως ήρθαν κουτί! :-)