Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 06, 2006

Η πενταπλή δολοφονία του Αγρινίου και ο Χαρδαβέλλας!

Μα επιτέλους!!! Ας γίνει κάτι! Ή να σταματήσουν πια να ασχολούνται τα κανάλια με την πενταπλή δολοφονία του Αγρινίου, ή να πούνε επιτέλους την αλήθεια!! Βαρέθηκα να ακούω τα ίδια και τα ίδια αναμασήματα.

Καθώς ετοιμαζόμουν να την κάνω για νάνι, έπεσα πάνω στον Χαρδαβέλλα! Τι το 'θέλα? Με σύγχυσε βραδιάτικα. Είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την πρόσφατη δολοφονία του Αγρινίου. Μαζί με αυτήν είχε ξεθάψει άλλη μία παρόμοια δολοφονία (και καλά) που έλαβε χώρα προ ετών και τις παρέθετε και τις δύο δίπλα δίπλα θέλοντας να βρει κοινά χαρακτηριστικά και κοινές απαντήσεις (!!!). Να μην αναφέρω τις άπειρες εικασίες που έκανε! Αλλά αφού κάνει αυτός και τον ακούει όλο το πανελλήνιο δεν δικαιούμε να κάνω και εγώ μία??? Ε! ναι! Θα την κάνω.

Λοιπόν δεν ήταν αναίτια η δολοφονία αυτή! Υπήρχε αιτία. Για μένα είναι προφανής. Επί χρόνια ο δολοφόνος και ο συνεργός πατέρας του υπέφεραν από αυτό που λέγεται ανυπαρξία κράτους και νόμων. Επί χρόνια καταπατούσαν τα χωράφια τους από όπου περίμεναν να βγάλουν μερικές ψωροδεκάρες, τρόμαζαν τα ζώα τους, τους έβριζαν και τους τσαμπουκαλεύονταν οι όποιοι τυχαίοι περνούσαν από εκεί. Ζούσαν με ένα χρόνιο βραχνά στα σωθικά τους. Κανένας δεν ενδιαφερόταν. Αστυνόμευση δεν υπήρχε. Και τα χρήματα που απέφερε το κτήμα και τα ζώα τους δεν έφταναν με τίποτα για να προχωρούσαν σε ασφαλιστικά μέτρα (όλοι όσοι έχετε πάρε δώσε με δικηγόρους ξέρετε τι στοιχίζει μια απλή υπόθεση). Οι άνθρωποι απλά έφτασαν στα όρια τους. Και αφορμή στάθηκαν αυτοί οι πέντε ή κάποιος εξ αυτών των πέντε κυνηγών.

Όχι. Δεν τους δίνω δίκιο. Η αφαίρεση μιας άλλης ζωής δεν μπορεί να είναι αποδεχτή ποτέ αν δεν συναινεί και ο άλλος. Το ότι κατά γενική ομολογία ήταν ήσυχοι άνθρωποι δεν σημαίνει ότι δεν ήταν απλά άνθρωποι. Με κάθε αδυναμία που χαρακτηρίζει τον καθένα από εμάς. Όμως μέρος της ευθύνης αυτού του απαράδεκτου εγκλήματος έχουν επίσης και οι πέντε κυνηγοί (ατυχείς αντιπρόσωποι του συνόλου των κυνηγών) και κυρίως το ίδιο το κράτος. Και ας αποκρύπτουν εντέχνως όλοι αυτήν την βασική παράμετρο εστιάζοντας στα ατομικά ψυχογραφήματα των δραστών απορημένοι όλοι με το αποτέλεσμα και αναφωνώντας, μα πως έγινε, δεν είχαν εχθρούς, δεν είχαν προηγούμενα κτλ. Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση λένε. Ε! Κάποιοι δέχτηκαν δράση και αντέδρασαν. Τόσο απλοϊκά τα εξηγώ εγώ. Και καλύπτομαι από αυτήν μου την εξήγηση.
Επίσης και από την εξήγηση του
Manifesto.


6 comments:

Anonymous said...

Μερικές απορίες. Τί σημαίνει 'ήσυχοι άνθρωποι' στη μικρή κοινωνία του χωριού που οι μισοί είναι συγγενείς; Απο οτι άκουσα στο ραδιόφωνο οι συγχωριανοί ορίζουν το ΄καλός άνθρωπος΄με τις συχνές επισκέψεις τους στην εκκλησία!!! από πότε αυτό ορίζει τους καλούς και ήσυχους ανθρώπους. Μήπως οι 'αδικία' που αναφέρεις ήταν απλά η αφορμή και όχι η αιτία για να βγάλει τον επικυρίαρχο 'τσαμπουκά' του χωριού και που υπάρχει σε κάθε ελληνικό χωριό; Δεν είναι απλοποίηση το να κατηγορούμε το κράτος ή το σύστημα για ένα στυγερό έγκλημα; Οταν μου κλέψανε ακόμα και τα απλύτα απο το σπίτι μου είχα το διακίωμα να πάρω ένα αυτόματο και να σκοτώνω περαστικούς; Το κράτος και ή αστυνομία δεν βρήκε ποτέ τους κλέφτες αλλά αρκέστηκε να αφήσει την υπόνοια ότι ήταν κάποιοι αλβανοί!!! Μήπως τελικά αυτός ο τηλεοπτικός βομβαρδισμός οδηγεί στο να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι θύμα και θύτη;

Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμα αλλά ...αρκετά απο τον κακό ...της παρέας!!!

Φιλιά!!!

Debby said...

Ovi!! Ησυχος άνθρωπος κατ' εμέ είναι ο άνθρωπος που δεν είναι καυγατζής, που δεν ξεκινάει φασαρίες κτλ. Αυτοί που διέπραξαν το έγκλημα ανήκαν σε αυτήν την κατηγορία. Αυτό βέβαια δεν λέει τίποτα όπως γράφω γιατί πέρα από τον χαρακτηρισμό ήταν απλά άνθρωποι όπως όλοι μας.
Επίσης δεν κατηγορώ το κράτος. Λέω ότι είναι συνυπέυθυνο. Οτι και τα τρία μέρη της ιστορίας (κτηνοτρόφοι, κηνυγοί και κράτος) μοιράζονται άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο τις ευθύνες για αυτό το έγκλημα.
Η συγκεκριμένη περίπτωση διαφέρει από το να σου κλέψουν το σπίτι. Αλλά ακόμα και έτσι, αν τύχαινε να ήσουν μέσα στο σπίτι σου όταν ο ένοπλος διαρρήκτης ήταν μέσα επίσης, είμαι σίγουρη ότι και εσύ θα καταφερνόσουν εναντίον του αν σε απειλούσε.
Απλοποίηση δεν είναι να λέμε ότι ξύπνησε ο κτηνοτρόφος και είπε ότι σήμερα όποιος περάσει από το χωράφι μου θα τον καθαρίσω?
Σε αυτόν τον τηλεοπτικό βομβαρδισμό που αναφέρεις δεν φαντάζεσαι τι μπορούν να ακούσουν τα αυτιά σου! Μιλάμε για τα απίστευτα ρεπορτάζ. Άκρως λαικιστικά. Ολοι στην ελληνική TV έχουν γίνει Εισαγγελάτοι! Και ώρες ώρες χάνουν το γούστο τους και κουράζουν απίστευτα.
Ο χθεσινός δε Χαρδαβέλλας ήταν για γιαούρτωμα κανονικό.

liodara said...

kalhmera....iedes pws mia koinwnia me tis malakies ths kai th sapila pou epikratei ston kratiko mhxanismo ths kanei to 8uth-8uma lkai to anapodo.....Ta pragmata 8a htan xeka8ara an uphrxe tropos exan8rwpismou twn mhxanismwn kai twn domwn twn kratwn....!

Anonymous said...

Αυτή τη φορά Debby μου θα συμφωνήσω κι εγώ! Πραγματικά, είναι ηλίθιο να μη μιλά κανείς για τις ευθύνες της πολιτείας σ΄αυτό το δράμα! Και να προσπαθούν να μας πείσουν μόνο για το πόσο απάνθρωποι ήταν οι δολοφόνοι... Εγώ θεωρώ πως κι αυτοί οι κακόμοιροι είναι θύματα! Μόνο που είναι τόσο θύματα που ούτε καν το υποψιάζονται...
Φιλιά

Alkyoni said...

κι εγώ ακόμη μια φορά θα ξαναδιαβάσω γι αυτό αλλά θέση δεν θα πάρω..
καλό βράδυ :)

Debby said...

Liodara! Καλώς την!
Ετσι είναι όπως τα λές. Ετσι που είναι τα πράγματα όλοι έχουν δίκιο και όλοι άδικο.

Ηλιαχτίδα, όλα ξεκινούν από εκεί τελικά. Και το κακό είναι ότι τα κανάλια προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του δικαστή χωρίς την στοιχειώδη δεοντολογία και αντικειμενικότητα.

Αλκυόνη, εγώ πάντως μιά είχα διαβάσει όλη και όλη αυτό το post του manifesto. Συνέχεια άκουγα. Και να φανταστείς δεν παρακολουθώ ειδήσεις!