Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, January 04, 2007

Υφιστάμενοι και προϊστάμενοι!

Σήμερα στο γραφείο συνέβη κάτι που είναι η αφορμή να με απασχολεί ένα θέμα τους τελευταίους 2-3 μήνες. Δεν έτυχε να το αναφέρω ποτέ, ούτε στην καλύτερη μου φίλη, την Ηλιαχτίδα, ίσως γιατί δεν το πήρα στα σοβαρά ποτέ. Ίσως από σήμερα αλλάξει αυτό. Αφορά την συμπεριφορά ενός από τους προϊσταμένους μου. Αλλά καλύτερα ας περιγράψω πρώτα με λίγα λόγια την κατάσταση.

Στο γραφείο που δουλεύω σήμερα είμαι εκεί εδώ και 2,5 χρόνια περίπου. Η όλη ιστορία νομίζω πως πρέπει να άρχισε πριν 2-3 μήνες όπως είπα και παραπάνω. Μέχρι τότε , τίποτα επιλήψιμο δεν είχα προσέξει. Τον τελευταίο όμως καιρό παρατηρώ ότι ο ένας εκ των προϊσταμένων μου (τρείς έχω, ζωή να έχουν!) με κομπλιμεντάρει συχνά πυκνά πάνω σε οποιοδήποτε τομέα, και κυρίως σε αυτόν του αντικειμένου της δουλειάς είτε της συμπεριφοράς μου με τους συνεργάτες μου. Επιμένει δε σε τέτοιο βαθμό να το κάνει (και νομίζω πως υπερβάλει τόσο πολύ στα λεγόμενα του ) που ώρες ώρες νιώθω άβολα απέναντι στους υπόλοιπους παρόντες. Τον τελευταίο δε, μήνα προστέθηκε και κάτι καινούργιο. Με προσκαλεί (πάντα παρουσία τρίτων) σε επαγγελματικές και καλά εξόδους. Λέω και καλά, γιατί από την αρχή που είμαι εκεί δεν πρόσεξα να συνηθίζετε κάτι τέτοιο. Οι προσκλήσεις βέβαια αυτές γίνονται με την αφορμή να πάμε όλοι μαζί οι του γραφείου κάπου. Την μια λοιπόν για καφέ, την άλλη για φαγητό την παράλλη για απογευματινό κρασί με εμένα να αρνούμαι συνεχώς μέχρι που σήμερα μου έκανε την εξής απίστευτη πρόταση. Απίστευτη για μένα γιατί κάποιος άλλος ίσως την θεωρήσει νορμάλ. Επ' ευκαιρίας της ονομαστικής εορτής του ενός προϊσταμένου και των δικών του γενεθλίων, να πάω μαζί τους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης!!!!! Φυσικά η απάντηση μου ήταν ευνόητη! Ήταν ένα περίτρανο όχι γιατί δεν νοείται Σαββάτο βράδυ να αφήσω μόνο του τον καλό μου και να τρέχω σε νυχτερινά κέντρα για να γιορτάσω ονομαστικές εορτές και γενέθλια άλλων αντρών, και το κυριότερο όλων, των προϊσταμένων μου!!!!! Αυτά φυσικά τα ανέφερα μαζί με την απάντηση μου! Εκείνος φυσικά στην αντίρρηση μου ότι δεν γίνεται να πάω εγώ μια υφισταμένη με τους προϊσταμένους μου σε βραδινή έξοδο απάντησε ότι μετά το ωράριο μου δεν είμαι πια υφισταμένη (!!!) και στην άλλη με τον καλό μου αναγκάσθηκε να μου πει να πω και σε αυτόν να έρθει!!!!

Ουδέποτε στην επαγγελματική μου ζωή έτυχε να μπλέξω ερωτικά με οποιονδήποτε εργαζόταν στον ίδιο χώρο με μένα. Πάντα κρατούσα τις αποστάσεις και αν κάτι πήγαινε να συμβεί το απέφευγα με τρόπο χωρίς να αναγκαστώ να χαλάσω τις επαγγελματικές μου σχέσεις.. Αυτό δεν το έκανα συνειδητά θα έλεγα. Μου έβγαινε μάλλον ασυναίσθητα. Γιατί ο επαγγελματικός χώρος είναι για μένα ένας πολύ αντιερωτικός χώρος. Επίσης το κυριότερο είναι ότι δεν είναι ένας χώρος που τον ορίζω. Είναι χώρος κάποιου άλλου. Είναι του εργοδότη μου. Όχι δικός μου.

Ξέρω ζευγάρια που δουλεύουν στον ίδιο χώρο και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν. Φαντάζομαι θα είναι τρομερά ψυχοφθόρο. Δεν μπορεί παρά τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα των προσωπικών σχέσεων να επηρεάζουν και το επάγγελμα. Και αυτό δεν εξυπηρετεί την εργασία είτε είσαι εσύ ο ίδιος ο εργοδότης είτε κάποιος άλλος!

Τελικά, τώρα που τα έγραψα όλα αυτά, δεν ξέρω ακόμα αν πρέπει να ανησυχώ ή όχι!!

19 comments:

Λύσιππος said...

Εσύ έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες.

Αλλά ας δούμε την άλλη πλευρά.

Ας υποθέσουμε ότι ο προϊστάμενός σου είναι 100% καλοπροαίρετος και απλά είναι λίγο thick in the skull, δηλαδή αργόστροφα ξεροκέφαλος. Τότε, η άρνησή σου θα πρέπει να τον κάνει να καταλάβει πως θέτεις όρια στις όποιες κοινωνικές σχέσεις έχεις μαζί του.

Η ατάκα ότι μετά τις ώρες εργασίας παύεις να είσαι υφιστάμενη είναι λανθασμένη.

Αν ο προϊστάμενός σου είναι έστω και 1% κακοπροαίρετος, δηλαδή προσβλέπει σε άλλα χωρίς τη δική σου επιθυμία και παρά τις δικές σου πράξεις και θέσεις, τότε μόλις έχει διαπράξει σεξουαλική παρενόχληση - κολάσιμη ενέργεια από τον κώδικα εργασίας οποιασδήποτε εταιρίας που σέβεται το όνομά της.

Επειδή βρίσκεσαι στο Ελλαδιστάν γνωρίζω πολύ καλά το πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πλείστα παχύδερμα αμφοτέρων των φύλων που δε χαμπαριάζουν από κανόνες κι απλά ενεργούν με βάση τη λίμπιντό τους.

Ανεξαρτήτως θέσης στην εταιρία, θα σου πρότεινα να διαβιβάσεις τελεσιγραφικά τη θέση σου στον κύριο, επισημαίνοντας ότι δε θα ήθελες να συνεχίσει να επιμένει. Αν παρόλα αυτά συνεχίσει, ανέβα στην ιεραρχία και κάνε μια επίσημη δήλωση πλέον. Σε καμμία περίπτωση μην ενδώσεις έστω και μία φορά στο ψυχοφθόρο αυτό παιχνίδι της σχέσης με υφιστάμενο ή προϊστάμενο.

ΥΓ Ευχαριστώ για τις ευχές.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

O Λύσιππος κοριτσάκι έχει απόλυτο δίκιο! Οφείλεις στον εαυτό σου να βρεις τρόπο να το σταματήσεις αυτό το παιχνίδι όσο γίνεται πιό γρήγορα, διαφορετικά φοβάμαι πως θα έρθεις αντιμέτωπη με φασαρίες πολύ γρήγορα...
Και όσο για το ότι σου προτείνει πάντα να βγείτε "παρουσία τρίτων" άκου & μια παρόμοια ιστορία που έζησα εγώ & θα σου την επιβεβαιώσει & ο Romeo!:

Στην προηγούμενη δουλειά μου αντιμετώπιζα ακριβώς τα ίδια (& πολύ χειρότερα). Τότε λοιπόν & επειδή ακόμη κανείς ούτε καν υποψιαζόταν τη σχέση μου με το Romeo, οι "κύριοι" από το γραφείο μαζευόταν & χαζογελούσαν σχολιάζοντας τα "προσόντα" μου (καταλαβαίνεις τι εννοώ) & μηχανεύονταν τρόπους για να με "ρίξουν". Τί επαγγελματικά δείπνα, τί γιορτές, τί πολύ σοβαρές συζητήσεις που δεν μπορούσαν να γίνουν εντός γραφείου & άλλες τέτοιες παγίδες! Φαντάσου: & ο Romeo παρών! Αφού βαρέθηκα να αρνούμαι (κι εγώ όπως ξέρεις δεν είμαι πάντα ευγενική) τους στήσαμε κι εμείς μια φάρσα & ησυχάσαμε: Δέχθηκα κάποια στιγμή να ακολουθήσω σε δείπνο στο ΚΟΝΤΙΚΙ κι εκεί προς μεγάλη μας τέρψη παρακολουθούσαμε τις ηλίθιες φάτσες τους όταν ο Romeo τους ανακοίνωνε πως είμαστε ζευγάρι!!! Υπέροχη στιγμή, που δε θα την ξεχάσω εύκολα! Να είσαι καλά που μου την υπενθύμισες!
Πάντως εσύ να προσέχεις, αυτά δεν είναι παιχνίδια, είναι πολύ λεπτές ισορροπίες & ένα λάθος βήμα τώρα μπορεί να το πληρώνεις μετά για πολύ καιρό & πολύ ακριβά...
Φιλάκια

Jason said...

Εγώ αμφιβάλλω αν ο εν λόγω κύριος έχει όντως τέτοιες προθέσεις, παρά ταύτα θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.
Καλή χρονιά και από 'δω...

AVRA said...

ετσι οπως το θετεις ειμαι σιγουρη οτι ο κυριος στην πεφτει κανονικοτατα...
Μαλλον θα συμφωνησω με τον Λυσσιπο λοιπον.

Τι να πω ..υπομονη και να μας γραψεις τη συνεχεια..

τις καλημερες μου!

Debby said...

Την καλημέρα μου σε όλους!

Λύσιππε, νομίζω πως δεν είναι κακόροαίρετος. Μάλλον είναι σκέτα ξεροκέφαλος. Θα έλεγα ότι περισσότερο μου μοιάζει να ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα παρά οτιδήποτε άλλο. Υποθέτω ότι επιμένει με την ελπίδα ότι μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξω γνώμη. Πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει φυσικά με τίποτα και με οποιοδήποτε κόστος εννοείται!

Πάντως στην περίπτωση που ένιωθα να έχω σοβαρό πρόβλημα , μάλλον δεν θα ακολουθούσα την συμβουλή σου. Θα έβρισκα πιο αποτελεσματικό το να παραιτηθώ.

Καλη χρονιά να έχουμε!

Ηλιαχτίδα, δεν μπορούμε όλα να τα παίρνουμε από την ανάποδη. Είναι λίγο ενοχλητικό κάποιες φορές αυτό το παιχνίδι αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπάρχει όντως πρόβλημα την στιγμή που πολλές φορές τυγχάνει να είμαστε μόνοι οι δυο μας στο γραφείο και δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που ανέφερα. Δεν με κομπλιμεντάρει ποτέ για τα «προσόντα» μου πράγμα που θα παρέπεμπε αμέσως σε σεξουαλική παρενόχλήση.
Νομίζω ότι ξέρει ότι δεν τον παίρνει και νομίζω ότι φοβάται και ο ίδιος ότι μπορεί να εκτεθεί αν υπερβεί τα όρια την στιγμή που έχω δώσει ξεκάθαρα να καταλάβει ότι δεν είμαι διαθέσιμη.
Οπότε δεν ανησυχώ για το μέλλον. Όταν πρέπει κάτι να κάνω θα το κάνω να είσαι σίγουρη!

Jason, εγώ πάλι νομίζω ότι κάτι έχει κατά νου, αλλά δεν του βγαίνει! Το ζω καθημερινά και φαντασιόπληκτη δεν είμαι! Παρά ταύτα δεν θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Καλή μας χρονιά!

Avra, ο κύριος μου την πέφτει αλλά μου την πέφτει με το γάντι! Η συνέχεια προβλέπω ότι θα είναι μια από τα ίδια μέχρι που στο τέλος θα βαρεθεί! Αυτό βρίσκω ότι θα είναι το πιο πιθανόν και λογικό να συμβεί! Για ότιδήποτε άλλο εκτός από αυτό δεν θα παραλείψω να σας ενημερώσω!!!

jul said...

Αααααχ Debby μου!!!
Σε μια παλαιότερη δουλεια μου, που πλέον ουτε στο βιογραφικό μου δεν την βάζω, ο προϊσταμενος μου και Προεδρος της 6μελους οικογενειακής εταιρείας μου έστειλε σμσ με το εξής μύνημα "Σημερα εισαι κουκλαρα!!" Εγω πρόβατο...δεν ήξερα τι να κανω..δεν εδωσα σημασία και με προτροπή του Κώστα, συνέχισα να κανω κανονικα την δουλεια μου και να μην σχολιάσω το γεγονος...ωστε να τον αφήσω να γινει τσόντα ο ίδιος...Ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδράσει...και ειδίκά όταν έχει τετοια θέση! Και ο κύριος ξέρεις τι έκανε? Μετά από 2 μήνες που είδε οτι δεν ενέδωσα..(γιατι συνεχισε κατα καιρούς να πετάει σπόντες να στελνει μηνύματα, να με παιρνει μαζί του σε πελάτες που έπρεπε να ειμαστε μαζί στο αυτοκίνητο αρκετές ώρες)με φώναξε ενα πουρνό στο γραφείο του και μου ειπε... "Ιουλία, η συνεργασία μας δεν μπορει να συνεχιστει άλλο, γιατί δεν εχουμε τον ίδιο τροπο σκέψης..." και αφου τα πήρα κρανιοεγκεφαλικά γύρισα και του ειπα κατα λέξη "Ακου να δεις, επειδη δεν σου έκατσα δεν μπορεις να με απολύσεις, βρες μου κάτι που δεν κανω καλά στην δουλεια μου και πες το μου" Φυσικα δεν απάντησε και αντι αυτου μου ειπε πως και καλα μου δινει μια ακομα ευκαιρία...
Μετά απο 20 μέρες ακριβώς μου ήρθε ουρανοκατέβατη καινούρια δουλειά και έφυγα.... Πωπωπω οσο σκέφτομαι αυτη την εργασιακή μου εμπειρία....μου γυρνάνε τα μάτια....!
Εσυ καλα κανεις και συνεχιζεις και εισαι αρνητική...ειδικα σε τετοιου είδους εξόδους.... Και ειδικά Σαββατο!!!!!! Ελεος δηλαδη...Και πολύ σοφή απάντηση οτι με το πέρας του οκταώρου δεν εισαι υφισταμένη του!!!! Ετσι μπραβο...

Υ.Γ. Και που τους ειχα ολους πουριτανους σε αυτη την εταιρεία...!!!!!!χαχαχα

philos said...

Αν ενθυμούμαι καλά, δουλεύεις σε τεχνική εταιρεία?
Εμείς στις τεχνικές εταιρείες έχουμε ένα καλό και ένα κακό.
Το καλό, έτσι το θεωρώ εγώ, είναι ότι συνηθίζουμε πολύ συχνά οι υπάλληλοι - με ή χωρίς τα αφεντικά μας - να βγαινουμε έξω για ένα κρασάκι μετά την δουλειά, μέχρι και για κανονικό ολονύχτιο clubbing.
Το κακό είναι ότι οι μηχανικοί γενικότερα είμαστε μπερμπάντηδες.... (που την θυήθηκα τέτοια λέξη!!!)
Και πολύ εύκολα κάνουμε σχέσεις μες στην εταιρεία ή στο έργο που δουλεύουμε. Έχω κάνει και εγώ αυτή την βλακεία! Πολύ πριν παντρευτώ - για να προλάβω ερωτήσεις- και το πλήρωσα για χρόνια....
Το σενάριο που αναφέρεις το έχω δει πολλές φορές στο παρελθόν.
Η γνώμη μου είναι δέξου, μιας και δεν έχεις να φοβηθείς κάτι και αν νιώθεις άνετα. Καλό είναι να δημιουργούνται ενδοεταιρικές φιλικές επαφές. Αν νιώθεις άβολα μην το πολυσκέφτεσαι, αρνήσου το. Κάνε αυτό που θα σε κανει να νιώσεις εσύ βολικά. Αν πάλι ούτε ο σύντροφός σου νιώθει άνετα, εννοείται ότι δεν πρέπει να τον πιέσεις.
Αν τελικά πας, πήγαινε ντυμένη και βαμμένη απλά. Αυτό το τελευταίο κανόνας.

Ερώτηση: O προιστάμενος είναι παντρεμένος? Τι φήμη έχει ως γυναικάς?
Τέλος, θα τον χαρακτήριζες γοητευτικό? (στην τελευταία δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις, σκέψου το εσύ!)

Debby said...

Julia! Είναι όλοι τους πολύ καλοί άνθρωποι. Δεν έχω κανένα παράπονο. Εκτός από αυτήν την ιδιαιτερότητα η συμπεριφορά όλων είναι άψογη!
Ίσως δεν το έγραψα καλά αλλά η απάντηση που λέει ότι μετά το ωράριο δεν είμαι πλέον υφισταμένη ήρθε από εκείνον όταν του έθεσα σαν επιχείρημα το ότι δεν θεωρώ σωστό να διασκεδάζουν μαζί προϊστάμενοι και υφιστάμενοι! Φυσικά πριν από όλα είμαστε άνθρωποι, και δεν είναι εύκολο να τηρούμε κανόνες στις σχέσεις μας ειδικά όταν τις μπερδεύουμε. Το καλύτερο είναι να μένουν ξεχωριστές.


Philos! Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη! Θεωρώ λάθος να δημιουργούνται ενδοεταιρικές φιλικές επαφές. Ακόμα και αν είναι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το να έχεις μια καλή συνεργασία και το να μπορείς να συζητάς φιλικά και άσχετα πράγματα εν ώρα εργασίας δεν είναι κακό. Αλλά αν δημιουργηθεί φιλική σχέση πέραν του ωραρίου εργασίας νομίζω πως δεν φέρνει καλά αποτελέσματα όπως ακριβώς και η ερωτική σχέση. Είναι πολύ δύσκολο κάποιος να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες στην επαγγελματική συνεργασία μετά.
Για απάντηση στις ερωτήσεις σου να σου πω ότι, ο προϊστάμενος είναι παντρεμένος αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Μόνο οι ανύπαντροι φλερτάρουν? Αν έχει φήμη ως γυναικάς δεν το ξέρω. Παρόλο που είναι μικρή η Ρόδος και συνήθως ακούγονται αυτά, δεν ξέρω.
Αν θα τον χαρακτήριζα γοητευτικό… Αντικειμενικά νομίζω πως ναι, είναι. Έχει τα φόντα να γοητεύσει μια γυναίκα και δεν εννοώ την εμφάνιση μόνο. Παρόλα αυτά λόγω του ότι εγώ τον γνώρισα επαγγελματικά και συνεχίζω να τον ζω επαγγελματικά μου μοιάζει παντελώς αδιάφορο αυτό. Δεν μπορώ να τον δω με γυναικεία μάτια! Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν την αμέσως επόμενη στιγμή μπορεί να μου δώσει να του φτιάξω ένα ΠΠΑΕ ( ξέρεις εσύ!!) στο excel!????

ladybug said...

Debboula,
συμφωνώ με τον philos (αν και δεν έχω σχέση με τεχνική εταιρία).
Πιστεύω πως εξαρτάται πολύ από τη θέση που έχει κάποιος σε μια επιχείρηση.
Αν είσαι κάποιου είδους manager, το να βγεις έξω με τους ανώτερούς σου το βλέπω δύσκολο να το αποφύγεις.
Και το βρίσκω φυσιολογικό. Υπάρχουν πράγματα που για να συζητηθούν χρειάζεται ένα περιβάλλον πιο χαλαρό, πιο φιλικό, πιο ήρεμο, και κυρίως να μην είναι την ώρα της δουλειάς που γίνεται της π@@νας :)
Κι εκτός απ' αυτό, οι συνάδελφοί σου (ανώτεροι-κατώτεροι) είναι οι άνθρωποι που περνάς 8+++ ώρες την ημέρα. Μου φαίνεται αφύσικο να μην δημιουργήσεις έστω με μερικούς φιλικές σχέσεις.
Δεν είμαι σίγουρη πως ο εν λόγω κύριος σου την πέφτει, αλλά για να το λες...κάτι θα ξέρεις παραπάνω :)
Ωστόσο επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, η γνώμη μου είναι να πας, μαζί με το φίλο σου.

Mogwai said...

Εγώ είμαι 100% σίγουρος ότι στη πέφτει χύμα και μάλιστα βλακωδώς αφού έχει ήδη προσέξει (θεωρητικά) την αμηχανία σου όταν ζητάει τέτοια πράγματα. Και όσο εσυ αρνείσαι τόσο το χοντραίνει. Ναι ν' ανησυχείς. Καλα ρε χάθηκαν οι γυναίκες πες του (που είναι κ γοητευτικός) εμενα βρήκες που είμαι και συνάδελφος σου είμαι έχω και δεσμό? Α προτείνω και κάτι σε Μάλαμα "Τ' αφεντικό μου δε χωράει στο ρεπό μου". Ελλαδιστάν που λεει κ ο Λύσιππος. Μπανανία λέω εγώ. Το ίδιο κάνει πάντως. Εύχομαι να μείνει εκεί το θέμα πάντως.
Και ναι τα ερωτικά ποτέ στη δουλειά σου και ποτέ στη γειτονιά σου.

philos said...

Αν είναι και η γυναίκα του μαζί, δεν νομίζω ότι έχει κάτι κακό η πρότασή του. Αν δεν έχει και τη φήμη του γυναικά, γιατί διαφορετικά κάτι θα είχε φτάσει στα αυτιά σου, ακόμη καλύτερα.
Αν πάλι εσύ δεν νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις παρέα με αυτούς που δουλεύεις, κανένα πρόβλημα, κάνε ότι σε κάνει εσένα και μόνο εσένα να νιώθεις καλύτερα.

Thrass said...

OK, μέχρι να πεις ότι είναι παντρεμένος, δεν έβλεπα τίποτα το κακό σε αυτό που αφηγήθηκες. Έως και ρομαντικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Την Αμερική την εκτιμώ, αλλά δεν είναι ανάγκη να ακολουθούμε τις υπερβολές τους σε όλα. Οπότε εγώ λέω ότι εδώ ΔΕΝ πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση, μέχρι το φλερτ να αρχίσει να επιδρά και στην εργασιακή σας σχέση.

Φυσικά η Ιστορία τελικά θα παρακάμψει αυτό που λέω, αλλά δεν παύει να είναι η γνώμη μου.

ONOMATODOSIA said...

de ßlepw kapou kanena "kako".afou mporei na er8ei kai o dikos sou!

8a se sumpa8ei polu gi auto kai 8elei thn parea sou(sas).

αθεόφοβος said...

Υπάρχουν δύο τρόποι να βγούν προϊστάμενοι και υφιστάμενοι σε μιά δουλειά.
Μετά την δουλειά να πάνε όπως είναι να τσιμπήσουν όλοι μαζί κάτι.
Σε έξοδο το βράδυ πάνε όλοι μαζί με τις γυναίκες τους η τα αμόρε τους και μπορούν να διασκεδάσουν σαν οποιαδήποτε παρέα.
Σαν προϊστάμενος το έχω κάνει πολλές φορές με υφισταμένους μου χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ιεραρχία μετά.
Μόνο που έχω ένα κακό δόγμα σε τέτοιες εξόδους-αρχηγού παρόντος πάσα ετέρα αρχή παυσάτω-και πληρώνω τον λογαριασμό!

αθεόφοβος said...

Ξέχασα να συμπληρώσω ότι η λύση στο πρόβλημα σου είναι απλή. Πάρε τον καλό σου μαζί,δείξτε σε όλους με χαριεντισμούς μεταξύ σας ότι 3ος δεν χωράει, οπότε βλέπεις μετά ποιά θα είναι η κατάσταση.

Debby said...

Ladybug, στο δικό μου γραφείο δεν γίνεται πάντα της π@@νας!! Πολλές φορές έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε και φιλικά και χαλαρά και ήρεμα και όλα αυτά.
Αφυσικο πάλι εμένα δεν μου φαίνεται το να να μην δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις με αυτούς που περνάς 8+++ ώρες την ημέρα αλλά το να δημιουργήσεις και να περνάς ακόμα περισσότερες!
Πριν χρόνια δούλευα σε ένα γραφείο που το συνηθίζαμε να βγαίνουμε έξω παρέα τα βράδια για φαγητό. Αλλο να είναι κάτι συνήθες και άλλο να έρχεται έτσι ουρανοκατέβατο!
Δεν πάω με τίποτα. Οχι απλά δεν θα περάσω καλά, αλλά θα είμαι σφιγμένη όλο βράδυ! Εγώ παιδί μου όταν βγω, θέλω να πιω και να χορέψω. Ειδάλως κάθομαι και σπίτι μου! Δεν ξενυχτάω άδικα!

Mogwai, βλακωδώς όχι! Μου έχει πετάξει την μπάλα και περιμένει να κάνω παιχνίδι. Περιμένει να δώσω το οκ για την επόμενη κίνηση! Εγώ πάλι κάνω πως δεν καταλαβαίνω και όλα καλά! Αναρρωτιέμαι μόνο πότε θα βαρεθεί!

Philos!! Μην απατάσαι απο την ψευδαίσθηση ότι η γυναικα του θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας σε κάτι.
Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα όταν σε κάποιον άνθρωπο δεν τολμάς να τον ακουμπήσεις γιατί δεν υπάρχει λόγος να μπορείς να του πιάσεις το χέρι χάριν χορού π.χ.!! Αυτά θέλω να αποφύγω ( και άλλα παρελκόμενα) και δεν πρόκειται να πάω.

Thrass, ναι, μέχρι σήμερα δεν πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση. Πρέπει όμως συνεχώς να το ρίχνω στο αστείο για να του κόβω τον αέρα με όμορφο τρόπο!

Οnomatodosia! Αυτό φοβάμαι! Μην με συμπαθεί πολύ!! Πάντως αν καλούσε και άλλους υφισταμένους του ίσως να το σκεφτόμουν. Αλλά έτσι με τίποτα.

Αθεοφοβε, ο πρώτος τρόπος που αναφέρεις έγινε μια φορά καλοκαιράκι που έτυχε να βρισκόμαστε όλοι στο γραφείο και να τελειώσουμε νωρίς. Το δευτερο δεν συνέβει ποτέ και σε αυτήν την πρόσκληση δεν περιλαμβάνονταν όλοι! Την λύση δε, που προτεινείς δεν θα μπορούσα να την κάνω ποτέ! Δεν μου πάει!

Alitovios said...

Ο μπούλης θέλει να σε πηδήξει. Αν ήταν απλά κοινωνικός τότε θα έβγαινε με τους πάντες από το γραφείο και δεν θα εστίαζε το ενδιαφέρον του αποκλειστικά σε εσένα. Επίσης αν ήταν κοινωνικός θα μπορούσε να καταλάβει το δικό σου ενδοιασμό και δεν θα επέμενε. Εσύ από την άλλη κάνεις το λάθος να απολογείσαι απέναντι του. Πες του ένα ξερό όχι κάθε φορά που σου λέει κάτι και τελείωσε. Στο τέλος είτε θα σου την πέσει άγαρμπα, είτε θα βαρεθεί και θα το σταματήσει. Με το να απολογείσαι κινδυνεύεις κάποια στιγμή στην προσπάθεια να εξηγήσεις γιατί δεν βγαίνεις μαζί του να του πληγώσεις τον εγωισμό και μετά να σε έχει στη μπούκα.

Debby said...

Alitovie!! Πως εκφράζεσαι έτσι????
Μην μασάς βέβαια. Και εγώ κάπως έτσι τα λέω αλλά στα blog δεν μου αρέσει να μιλάω έτσι!
Λοιπόν! Εχω ακριβώς την αντίθετη άποψη με σένα. Με τον καλό και όχι απότομο τρόπο ποτέ δεν έχασα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Αντιθέτως βλέπω ότι όσες φορές φέρθηκα ορθά κοφτά χαμένη βγήκα. Νομίζω ότι η μέθοδος "κάνω πως δεν καταλαβαίνω" είναι ότι καλύτερο. Αντιθέτως δε, έχω σκάψει τον λάκκο μου αν έστω και ασυνείδητα δέιξω ότι έχω καταλάβει τι παίζει. Καλύτερα να με νομίζει χαζή και αργόστροφη παρά ξύπνια που "δεν θέλει"!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

"Ηλιαχτίδα, δεν μπορούμε όλα να τα παίρνουμε από την ανάποδη. ": Άρα δε βρίσκεις τίποτε κακό στο συμβάν, οπότε γιατί το συζητάμε;;; Εγώ απλώς τη γνώμη μου σου είπα κι εσύ αποφασίζεις πως θα πράξεις...