Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, January 16, 2007

Ας μου λύσει κάποιος αυτήν την απορία!

Λαμβάνω κατά καιρούς από διάφορους φίλους που ανταλλάσσουμε funny mails αναμεταξύ μας, κάτι e-mail που ζητάνε να τα προωθήσω στα e-mail άλλων φίλων και γνωστών. Κάποια από αυτά προσπαθούν να σε δελεάσουν λέγοντας σου ότι αν το στείλεις σε όσους περισσότερους μπορείς θα έχεις καλοτυχία και ευημερία. Μερικά από αυτά έχουν και θρησκευτικό περιεχόμενο! Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν και μια εκφοβιστική παράγραφο συνήθως που λέει μέσες άκρες τι θα πάθεις αν δεν το στείλεις πουθενά. Παλαβά πράγματα εντελώς!
Προχθές που ήρθε ένα νέο τέτοιο mail που δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα! Αν κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ. Το αφήνω εντελώς ασχολίαστο γιατί αν έπρεπε να το σχολιάσω θα χρειάζονταν να γράψω ουκ ολίγες σελίδες!

Πάρτε μια γεύση:

Η επιστολή αυτή έρχεται από μια Γερμανίδα φίλη νομικό - δικηγόρο. Φαίνεται ενδιαφέρουσα. Αν αυτή επιμένει ότι το σύστημα λειτουργεί τότε λειτουργεί. Σε κάθε περίπτωση δεν έχετε να χάσετε τίποτα.
Μου γράφει τα παρακάτω:
Εγώ είμαι δικηγόρος και γνωρίζω τον νόμο. Αυτό είναι πραγματικότητα. Μη γελιέστε, AOL και INTEL κρατάνε τις υποσχέσεις τους με το φόβο να μην τους πάνε στα δικαστήρια και χάσουν εκατομμύρια!!!
Όπως έκανε πρόσφατα η PEPSI COLA με την GENERAL ELECTRIC.
Αγαπητοί φίλοι, μην θεωρήσετε αυτό σαν ένα χαζό αστείο. O Bill Gates φτιάχνει την περιουσία του. Αν σ’ αυτό δεν αντιδράσετε μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.
Τα Windows ακόμη είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται πιο συχνά. Οι Microsoft και AOL πειραματίζονται με τη βοήθεια αυτού του e-mai - κειμένου.
αν αυτήν την επιστολή την στείλετε στους φίλους σας, η Microsoft θα μπορέσει να ακολουθήσει τα ίχνη της 2 εβδομάδες. Κάθε άτομο στο οποίο θα σταλλεί αυτή η ειδοποίηση η Microsoft πληρώνει 245 €. Για κάθε άτομο στο οποίο στείλατε και το οποίο έστειλε την επιστολή παραπέρα σας πληρώνει 243 €. Για το τρίτο άτομο στη σειρά η Microsoft σας πληρώνει 241 €. Μετά από 2 βδομάδες θα σας ζητηθεί από την Microsoft με αίτηση, βεβαίωση με την διεύθυνση σας για να σας στείλουν επιταγή.
Στην αρχή νόμιζα πως επρόκειτο για απάτη, αλλά 2 βδομάδες μετά, αφού ασχολήθηκα και έστειλα τις επιστολές η Microsoft μου ζήτησε την διεύθυνση μου και έλαβα επιταγή ύψους 24.800 €! Εσείς πρέπει να απαντήσετε σε αυτό πριν τελειώσει αυτό το test. Αν κάποιος από εσάς έχει την δυνατότητα, πρέπει να την χρησιμοποιεί. Για τον Bill Gates αυτά είναι έξοδα για μια υποψηφιότητα.
Παρακαλώ στείλτε αυτήν την επιστολή σε όσο περισσότερα άτομα μπορείτε.
Θα πρέπει να λέβετε το λιγότερο 10.000 €. Εγώ δεν θα έστελνα αυτήν την επιστολή παραπέρα αν δεν είχα κέρδος. Μια γνωστή μου, που τελευταία μετακόμισε εδώ, μου έδειξε την τελευταία φορά που την επισκεύθηκα την επιταγή της. Το ύψος έφτανε τα 4.324,44 €. Η Θεία ενός καλού μου φίλου, η οποία εργάζεται στην INTEL, για την αποστολή αυτής της επιστολής σε άλλους έλαβε επιταγή ύψους 4.523,23 €.
Οι AOL και INTEL για να επιβεβαιώσουν ότι το πρόγραμμα τους είναι πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα εφαρμόζουν αυτό το test.
Αφού μετέφρασα την επιστολή και σας την έστειλα, ελπίζω ότι και εσείς θα την προωθήσετε σε άλλους και δεν πιστεύω ότι είναι ένα ανάλατο αστείο !!!
Εγώ δοκίμασα, δοκιμάστε και εσείς τώρα.
Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε, απλά πατήστε προώθηση (FORWARD)
Χαιρετισμούς

Αυτά τα όμορφα λοιπόν έγραφε το mail. Εννοείται ότι κάθε τέτοιο mail που έφθανε στα χέρια μου το έτρωγε η μαρμάγκα. Η απορία μου όμως είναι, ποιο το όφελος από μια τέτοια άσκοπη ανταλλαγή e-mail?. Αν θυμάμαι καλά τέτοιου τύπου γραπτά διακινούνταν και μέσω ταχυδρομείου προτού το internet μπει για τα καλά στην ζωή μας.
Τελικά κερδίζει κανείς κάτι από αυτήν την ιστορία, και τι?

13 comments:

Φιλαλήθης said...

Μα αγαπητή μου ,πρόκειται για chain mail ,τα οποία είναι γνωστά εδώ και χρόνια ,και που σκοπό έχουν να να δεί ο συντάξας το κείμενό του να επιστρέφει σε αυτόν μετά από καιρό ,έτσι για πλάκα......

Debby said...

Για πλάκα?????
Θα τρελλαθώ!! Και όλοι οι άλλοι τι ρόλο παίζουν που τα στέλνει ο ένας στον άλλον??? Του μην πω?
Ειλικρινά, Φιλαλήθη, δεν το είχα ξανακούσει!!!Thanks!

tassoula said...

Θυμηθηκα την πρώτη φορά που μου είχαν αφήσει ένα παρόμοιο γράμμα όταν ήμουν στο δημοτικό...

cyrus said...

Του μην πω -- ακριβώς...

Αλλά αυτά είναι τα "αθώα".

Τα επικίνδυνα είναι αυτά που προσπαθούν να σου τα πάρουν, καθώς και αυτά που διασπείρουν περιαστικούς μύθους.

jul said...

Δηλαδή εσύ τωρα που το δημοσίευσες τι επιταγή θα λάβεις??
Μου το ειχαν στειλει και εμενα αυτο πριν τα Χριστουγεννα και οπως ολα τα αλλα του ειδους του τα εφαγε η μαρμάγκα όπως και πολύ δοφά λες.
Ο λογος που το κανουν δεν ξερω ποιος ειναι...αλλα μολις μου εδωσες ιδεα για το επομενο ποστ μου:Ρ:)

Λιπαρδόνιος said...

Δεν ξέρω τί λέτε,πάντως εγώ απολαμβάνω την επιταγή των 7.238,93€...

ΜΗΝ χασομεράτε (ή hasomerate,όπως θα σας έλεγε κι ο ίδιος ο Bill- "Apollona",μου είπε συγκεκριμένα, "treha.Exw polla dollars gia ti gouna sou!")

Καλά,σοβαρά τώρα πιστεύετε ότι πρόκειται περί φάρσας...

Ti allo tha akousoume!!!

Thrass said...

Για πλάκα είναι, αλλά πιο δυσάρεστη πλάκα από αυτήν που αναφέρεται παραπάνω. Με την ταυτόχρονη μετάδοση ομάδικών μηνυμάτων που προκαλούνται από τέτοια emails, φορτώνουν και κρασάρουν οι ιντερνετικοί σέρβερς (οπότε, "αν όλα πάνε καλά", τίθενται εκτός λειτουργίας για σύντομα διαστήματα).

Τουλάχιστον έτσι μού το έχουν εξηγήσει εμένα κάτι φίλοι μου γνώστες.

Thrass said...

Με άλλα λόγια, πολύ καλά κάνεις, Debby, που τα αγνοείς.

ONOMATODOSIA said...

ειναι οι λεγομενες πυραμιδες.
απατη ,χαζομαρα...

Debby said...

Καλησπέρα σε όλους!

Tassoula, ναι το θυμάμαι και εγώ ότι αυτά συνηθίζονταν από τότε (προ αμνημονευτων χρόνων δηλαδή όσον αφορά εμένα!). Και τότε στην καλύτερη περίπτωση τα φωτοτυπούσες για να τα στείλεις. Στην χειρότερη τα έγραφες με το χέρι. Και πλήρωνες και γραμματόσημο! Κρίμα που δεν θυμάμαι να κράτησα κανένα για ενθύμιο!

Cyrus, όλα όμως πάνω στην ίδια φιλοσοφία βασίζονται για να πείσουν τον άλλον να το στείλει. Οταν την πατάς με το αθώο την πατάς και με το πονηρό.

Julia, φράγκο δεν πρόκειται να πάρω έτσι και αλλιώς! Αναμένω στο ακουστικό μου για το σχετικό post!

Apollon! βλέπω εσύ κονόμησες πολύ περισσότερα από τους τύπους του mail! Τι λες? Να στο στείλω καμιά εκατοστή φορές? Χρυσές δουλειές θα κάνεις!

Thrass! Τώρα που το λες κάτι μου θυμίζει. Κάποια στιγμή πήρε και εμένα το αυτί μου κάτι τέτοιο.

Οnomatodosia, ναι θυμίζουν πολύ και πυραμίδες. Το συγκεκριμένο mail λόγω του χρηματικού που αναφέρει.

cyrus said...

Ε, γι' αυτό έβαλα τα εισαγωγικά...

Mogwai said...

Κ εγώ είχα την ίδια απορία με τα mails αυτά αλλά η απάντηση του φιλαλήθη με κούφανε λιγάκι!
Με τέτοιο όνομα όμως δε μπορώ παρά να το δεχτώ!
Άκου εκεί για πλάκα! Άψογο! Θα φτιάχνω κ εγώ 10 chain mails τη μέρα , σας παρακαλώ να μου τα στέλνετε πίσω μετα απο καμια δεκαρια μερες να γεμίζει το outlook που τόσο μ' αρεσει!
Αχ τι ωραία που περνάμε εδώ στη ψηφιακή εξοχή!

Debby said...

Cyrus! Sorry! Παράβλεψη!

Mogwai, σαν πολύ νωρίς δεν περιμένεις να σου έρχονται πίσω ή μου φαίνεται? :-))