Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 17, 2007

Ανεκπλήρωτοι έρωτες...


Λέει αυτή: (…) Είσαι ακόμα νέος και ελεύθερος σαν το φως του ήλιου. Δεν φοβάμαι την μοίρα που έστειλε όλα της τα βέλη στα στήθη μου, αλλά φοβάμαι μήπως το ερπετό δαγκώσει τα δικά σου πόδια και σε εμποδίσει να ανέβεις στη βουνοκορφή, όπου το μέλλον σε περιμένει με τη χαρά και τη δόξα του. (…)
Λέει αυτός:
(…) Για πρώτη φορά ανακάλυψα το γεγονός ότι οι άνθρωποι, μόλο που γεννιούνται ελεύθεροι, παραμένουν σκλάβοι των σκληρών νόμων που θέσπισαν οι πρόγονοι τους και πως το στερέωμα ολόκληρο, που το φανταζόμαστε αμετάβλητο, είναι η υποχώρηση του σήμερα στην θέληση του αύριο και η υποταγή του χθες στη θέληση του σήμερα. (…)
Kahlil Gibran - Τα σπασμένα φτερά.

Αυτό το βιβλίο μου το έδωσε να το διαβάσω πριν δέκα και βάλε χρόνια κάποιος που πίστευε ότι θα μπορούσε να είμαστε μαζί. Μαζί μου είχε δώσει και ένα άλλο βιβλίο του ίδιου, τον Κήπο του Προφήτη. Θέλοντας να διακρίνει τις προθέσεις μου προφανώς, μου ζήτησε να διαλέξω ποιο από τα δύο ήθελα να κρατήσω. Διάλεξα τον Κήπο γιατί ήθελα να του δώσω να καταλάβει τις δικές μου προθέσεις. Τα σπασμένα φτερά είναι μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης με πικρό τέλος όμως.Δεν θα μπορούσα όμως να μην το είχα στην βιβλιοθήκη μου. Ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα και με έκανε να κλάψω. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι να με συγκίνησε άλλο βιβλίο τόσο. Ίσως να έφταιγαν και οι καταστάσεις τότε που το διάβαζα αν και δεν θυμάμαι να περνούσα κάποια ιδιαίτερη περίοδο. Θυμάμαι μόνο ότι δεν ήμουν ερωτευμένη.

Picture from: http://www.sleepygirl.net

14 comments:

Mogwai said...

Τις κατάλαβε τις δικές σου προθέσεις? Γιατί εγω ψιλομπερδεύτικα να ειμαι ειλικρινής.

Alitovios said...

Φλερτ μέσα από βιβλίο δεν είχα σκεφτεί να κάνω ποτέ. Πόσο χρονών ήταν ο λεβέντης, 16;

Debby said...

Mogwai! Τις κατάλαβε και τις παρακατάλαβε μάλιστα. Το ύφος του όταν επέμενα στην επιλογή μου ήταν πλήρως διαφωτιστικό! Εσύ είναι λογικό να μπερδευτείς. Ε! και ο τρόπος που έγραψα το συμβάν δεν ήταν και ο καλύτερος δυνατός.

Alitovie!!!!!!!! Τότε που αυτός μου χάρισε το βιβλίο μπορεί εγώ να ήμουν 16 και όπως και να το κάνουμε ήταν ένας πολύ όμορφος τρόπος ανάμεσα στους άλλους να δείξει κανείς το ενδιαφέρον του. Καλύτερα είναι τώρα δηλαδή? Σιγά!

Alitovios said...

Οι γυναίκες έχετε πλάκα ώρες ώρες. Ήταν ένας πολύ ωραίος τρόπος αλλά τελικά δεν του έκατσες. Φαντάσου να μην ήταν κι ωραίος ο τρόπος του δηλαδή.

Debby said...

Περιττό να σου πω Alitovie ότι πέθανα στα γέλια με το σχόλιο σου!! :-))
Προφανώς και ήταν λάθος τρόπος! Νομίζω και εγώ ότι αν μου άστραφτε καμιά ανάποδη μπορεί και να τον έβλεπα με άλλο μάτι. Μαυρισμένο ίσως!!!

tassoula said...

Τα σχόλια μου έφτιαξαν την διάθεση:))

resident said...

Τα διάβασες και μετά τον έστειλες αδιάβαστο τον άνθρωπο!Θα κατάλαβε μάλλον τι σημαίνει να έχεις σπασμένα φτερά.
ΥΓ.Τα βιβλία που σου έδωσε να διαβάσεις ήταν πολύ καλές επιλογές.

jul said...

Χαχαχα θα συμφωνήσω με τον Alitovio!! Πολύ σωστός!!!
Μου έδωσες τροφή για τι βιβλία να αγοράσω τώρα που ψιλοστερεύω!

Debby said...

Tasoula είδες? Πάντα χρειάζεται ένας αλητόβιος στην παρέα!!

Resident! Μπα! Μεγάλο παιδί ήταν κατάλαβε!
Πάντως ναι, ήταν πολύ καλές επιλογές. Απο αυτόν γνώρισα και τον Ερμαν Εσσε, τον οποίο σταμάτησα να διαβάζω όταν έπεσα πάνω στο "Ταξίδι στην Ανατολή"!!

Julia, o Αlitovios είναι όνομα και πράμα! Πάντως ναι! Λέει να διαβάσεις τον Γκιμπράν. Ειδικά αν είσαι ρομαντική ψυχή!

resident said...

@debby Επίσης μαζί με αυτά τα δυο που ανέφερες,αξιόλογο είναι και το "ανυπότακτες ψυχές" του Γκιμπραν. Όσο για τον Εσσε από 46 βιβλία του που κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα ελληνικά, τουλάχιστον 10 είναι πολύ σπουδαία.
Καλημέρα σε όλους.

αθεόφοβος said...

Για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι ήταν και πολύ σαφής ο τρόπος που διάλεξε.
Ενώ αν σου χάριζε τον Μεγάλο Ανατολικό θα ήταν σαφέστατος!

Debby said...

Resident, αυτό του βιβλίο δεν το έχω διαβάσει. Από τον Έσσε τώρα έχω διαβάσει ουκ ολίγα αλλά πολύ λίγα μου έχουν μείνει στην μνήμη. Δεν είναι και ιδιαίτερα προσφιλής στον αναγνώστη θα έλεγα. Οποτε έχεις χρόνο γράψε μου αν θες αυτά τα 10 που ξεχώρισες εσύ.

Αθεόφοβε! Δεν ξέρω τι εστί Μεγάλος Ανατολικός αλλά γιατί έχω μια υποψία ότι με δουλευεις και εσύ όπως και ο Alitovios ε????

resident said...

@debby
Αν και έχω καιρό να διαβάσω τα βιβλία του Χέρμαν Εσσε(αν τα διάβαζα τώρα,ίσως να είχα διαφορετική άποψη),από τα 46 βιβλία μου άρεσαν ιδιαίτερα τα εξής:
1.Κλαιν και Βάγκνερ
2.Σινταρτα
3.Νάρκισσος και Χρυσόστομος
4.Ντεμιαν
5.Κνουλπ
6.Ο λύκος της στέπας
7.Η φιλία
8.Ο τελευταίος ευρωπαίος
9.Το παιγνίδι με τις χάντρες
10.Ωριμάζοντας γινόμαστε όλο και νεότεροι
11.Στα λουτρά
12.Ίρις

Η σειρά πλην της πρώτης επιλογής δεν είναι αξιολογική.

Debby said...

Σ'ευχαριστώ πολύ Resident!
Την πρώτη σου επιλογή δεν την έχω διαβάσει οπότε θα ξεκινήσω από αυτή.
Το παιχνίδι με τις χάντρες νομίζω το ξεκίνησα και δεν άντεξα να το τελειώσω!
Οπως λες και εσύ μπορεί να φταίει που αυτό συνέβει παλιά και σήμερα να είναι τελείως διαφορετικά αν το αρχίσω ξανά. Θα δω... Το έχω στην βιβλιοθήκη μου αυτό έτσι και αλλιώς.