Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, January 31, 2007

Healing tears


Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεχάσει την χρησιμότητα των δακρύων.
Δακρύζω πολύ εύκολα. Είτε όταν γελάω, είτε όταν πληγώνομαι, με το παραμικρό σχεδόν. Μερικές φορές καταντάει κουραστικό όμως έχω μάθει να ζω με αυτό...
Ο πιο πολύς κόσμος όμως δεν είναι έτσι... Για την ακρίβεια οι περισσότεροι κάνουν τον τροχονόμο στα δάκρυα ανάλογα με τι επιτρέπει ή όχι το εγώ τους. Θεωρούν ότι δεν είναι ευεργετικό το να κλαίει κανείς και δεν σκέφτονται καν την περίπτωση να είναι για καλό.
Τα δάκρυα όμως δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον πόνο ή την ευτυχία. Είναι απλά ένα ξεχείλισμα για οτιδήποτε είναι πολύ έντονο, πολύ αβάσταχτο για να το κρατήσουμε μέσα μας. Τα δάκρυα βγαίνουν όταν το είναι μας έχει γεμίσει. Με οτιδήποτε και αν είναι. Είτε με ευδαιμονία είτε με πίκρα. Ας τα απολαύσουμε αντί να τα κρατάμε μέσα μας...
Για την Μ. με όλη μου την καρδιά.

12 comments:

Natalia said...

Για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να κλάψω. Κι έγραφα αμέτρητα ποιήματα για τους δαίμονές μου που δεν μπορούσα να ξεφορτωθώ. Απ' όταν ξανάρχισα να κλαίω σταμάτησα να γράφω.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

"Τα δάκρια βγαίνουν όταν το είναι μας έχει γεμίσει"

Όντως... Εγώ έκλαιγα πολύ, όταν είχα παραγεμίσει με ορμόνες. Έτσι, χωρίς λόγο... Και όταν βέβαια είχα πάθει κατάθλιψη, πλημμυρισμένη από κακές σκέψεις. Πάλι όμως χωρίς ουσιαστικό λόγο... Άλλοι πάλι όταν φορτώνουν τον εαυτό τους με αλκοόλ ή ακόμα και με χαρά ή ηδονή... Σωστή διατύπωση σε κάθε περίπτωση.

Marialena said...

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, ανακάλυψα τα δάκρυα που προέρχονται από το συναίσθημα και είναι πράγματι τρόπος έκφρασης πια για μένα. Είναι τα πιο όμορφα δάκρυα που μπορείς να κλάψεις, γιατί μιλάνε σε κάθε περίπτωση. Σαν μωρό που περπάτησα τώρα αισθανόμουν, οι άλλοι ανησυχούσαν μα εγώ το χαιρόμουν που το συναίσθημά μου ξυπνούσε έτσι.

Καλό απόγευμα, Μαριαλένα

jul said...

Παλιά η αδελφή μου για ψίλου πήδημα έκλαιγε...και στην οικογένεια όλοι την κοροϊδεύαμε.....Δυστυχώς ή Ευτυχώς, κλαίω ίσως και πιο συχνά από την αδελφή μου, νοιωθω ότι έτσι λυτρώνομαι αν κατι κακο εχει συμβεί, οτι βγαζω κατι που αν το αφηνα μέσα θα με έσκαγε...
Το ιδιο μου συμβαινει πολλές φορές από χαρά....

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Tα μάτια λένε είναι ο καθρέφτης της ψυχής & τα δάκρυα λοιπόν είναι έκφραση ψυχής! Πάντοτε πίστευα στη λυτρωτική τους δύναμη. Αν μη τι άλλο, συντελούν στη συναισθηματική μας αποφόρτιση. Μόνο που κάποιες φορές δεν μπορούν να κάνουν πολλά...
Ευχαριστώ φιλενάδα!

Alitovios said...

Η μόνη περίπτωση που τα δάκρυα δεν είναι ευπρόσδεκτα είναι όταν καθαρίζεις κρεμμύδια.

Debby said...

Natalia, έτσι είναι. Οσοι δεν κλαίνε κάπως αλλιώς ξεσπάνε. :-)

Synas, ναι... μετά το κλάμα νιώθεις άλλος άνθρωπος. Σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω σου.

Marialena! Το λες σε μένα που σχεδόν πάντα γελάω μέχρι δακρύων! Είναι και αυτός ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας.

Julia! Και εγώ τα ίδια τραβάω με την αδερφή σου! Ο περίγελος της οικογενείας είμαι.

Hliaxtida, ναι... δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Μόνο να σε αφήσουν παραδομένη και ανίκανη να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και να σκεφτείς οτιδήποτε.

Alitovie! Οντως ανεπιθύμιτα αυτά τα δάκρια! Ευτυχώς που εφευρεθήκαν τα μπλέντερ και γλυτώσαμε κάπως εμείς οι νέες νοικοκυρές!

Jason said...

Εγώ κλαίω από γέλια πάρα πολύ εύκολα, γενικά δεν έχω πρόβλημα με τα δάκρυα, άσε που όντως είναι ευεργετικό, απλώς δε μου βγαίνει γενικώς εύκολα.
Άσε... αναίσθητος άνθρωπος...

Alitovios said...

Το κρεμμύδι στο μπλέντερ; Μπλιαχ

AVRA said...

δυστυχως κλαιω πολυ ευκολα, αυτο οι τριτοι το χαρακτηριζουν αδυναμια,

ευτυχως που κλαιω τοσο συχνα γιατι το κλαμα με λυτρωνει , με ανακουφιζει , φευγει απο πανω μου το βαρος!

cindaki said...

Εγώ πάντως δακρύζω πολύ εύκολα. Με το παραμικρό! (Ώρες ώρες καταντάει γελοίο!)
Δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω πως κάποια άτομα μπορούν να ελέγξουν κάτι τέτοιο...
Καλό μήνα Debby!

Debby said...

Καλό μήνα σε όλους!

Jason με μπέρδεψες! Εννοείς προφανώς ότι δεν έχεις πολλές αφορμές για κλάμα ειδάλλως άπαξ και βρεις τα δάκρια τρέχουν ποτάμι ένα πράγμα. Πάντως όχι και αναίσθητος... Δεν είναι αυτό χαρακτηριστικό του αναίσθητου...

Alitovie! Έχουμε και προτιμήσεις??? Μην μου πεις ότι καταλαβαίνεις όταν τρως κάτι αν το κρεμμύδι κόπηκε στο μπλέντερ ή στο χέρι!!!

Avra, είναι καλό να αφήνεσαι νομίζω. Γενικότερα. Και όχι μόνο στο να τρέξουν τα δάκρια...

Sofi-k, και εγώ το βρίσκω παράξενο πως μερικοί μπορούν και κοντρολάρουν τόσο τον εαυτό τους. Εγώ πάντως δεν μπορώ με τίποτα!