Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, May 10, 2007

Τα ταρώ και εγώ!

Διάβαζα το post της Mauve_All στο blog της Artanis σχετικά με την ιστορία των χαρτιών Ταρώ (Tarrot) και θυμήθηκα τις δικές μου ανδραγαθείες με αυτά!
Μια φορά και ένα καιρό λοιπόν πριν πολλά χρόνια , έτσι όπως ψαχνόμουν με τα πάντα γύρω μου, μια μέρα που τριγύριζα μέσα σε ένα βιβλιοπωλείο, έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο σχετικό με τα ταρώ το οποίο συνοδευόταν από μια τράπουλα.
Αποφάσισα να το πάρω και μετά από μιας εβδομάδας ανάγνωση, παίρνω τηλέφωνο την γυναικοπαρέα και τους ανακοινώνω ότι το σ/κ έχουμε μάζωξη γιατί μελετάω τα ταρώ και θα τους πω το μέλλον τους!
Δυστυχώς, δεν κατάφερα ποτέ να μάθω τις ερμηνείες όλων των χαρτιών απέξω, ούτε καν της μεγάλης αρκάνας. Τόσο καλά! Γι’ αυτό φυσικά δεν έβγαλα ποτέ χρήμα από το άθλημα μιας και από ότι φάνηκε στην πορεία είχα ταλέντο!
Όταν τελικά μαζευτήκαμε τους εξομολογήθηκα το ήμαρτον μου, ότι δηλαδή, χωρίς το βιβλίο παραμάσχαλα, μέλλον δεν επρόκειτο να τους πω! Ήταν όμως τόσο μα τόσο ενθουσιασμένες με την ιδέα ότι θα απαντόνταν οι μελλοντικές τους ανησυχίες που από το ένα μπήκε από το άλλο μπήκε! Ας τους τα διάβαζα από το βιβλίο στην τελική! Αρκεί να τους τα έλεγα!
Πράγματι αυτό έγινε και περάσαμε μερικά βράδια μέσα στα γέλια, προβλέποντας το μέλλον η μια της αλληνής!
Εκείνο τον καιρό λοιπόν, κουβαλούσα μέσα στην τσάντα μου το εν λόγω βιβλίο και σε πρώτη ευκαιρία ανακοίνωνα σε όποιον συναντούσα αυτήν την νέα μου ασχολία. Ένα απόγευμα λοιπόν, είχα πάει σε ένα λογιστήριο, όπου θα τους αναβάθμιζα τα λογιστικά τους προγράμματα, και όση ώρα περίμενα εκεί να τελειώσει ένα backup που είχα βάλει να γίνεται, πιάσαμε την κουβέντα με μια κοπέλα που εργαζόταν εκεί και πρώτη φορά την συναντούσα. Της ανέφερα την ασχολία μου και εκείνη έδειξε αμέσως ενδιαφέρον! Ήθελε να της ρίξω τα χαρτιά. Της είπα το ήμαρτον μου. Διαβαστά μόνο αν ήθελε! Φυσικά και δεν πτοήθηκε ούτε αυτή καθόλου!
Τελικά, της τα ρίχνω και άρχισαν να της βγαίνουν κάτι περίεργα που αφορούσαν νομικές υποθέσεις, δικαστικά μπλεξίματα κτλ. Πάει έλεγα από μέσα μου! Αντί να βγει τίποτα σχετικό με ερωτικά ζητήματα κτλ μιας και η κοπέλα ήταν μικρή σε ηλικία (ήταν δεν ήταν 20 χρονών) έβγαιναν αυτές οι μπαρούφες!
Έλα όμως που η κοπέλα κατενθουσιάστηκε! Πράγματι αυτά την απασχολούσαν εκείνον τον καιρό και είχε όντως νομικά μπλεξίματα!
Αυτό με ενθάρρυνε! Ρε! Λες να έχω ταλέντο και να μην το ξέρω?
Παρόλα αυτά, σιγά σιγά έφυγε ο ενθουσιασμός, το πήρα απόφαση ότι ποτέ δεν επρόκειτο να αποστηθίσω την ερμηνεία του κάθε χαρτιού οπότε και τα παράτησα.
Μια μέρα πάλι μετά από χρόνια, θυμηθήκαμε τα νιάτα μας με την υπόλοιπη γυναικοπαρέα και ήρθε και η κουβέντα στα χαρτιά. Και μου λέει τότε η μία από όλες και με στέλνει : «Θυμάσαι τότε που ήξερες τι μου σύμβαινε και μου τα έλεγες, και καλά, στα χαρτιά! Το είχα καταλάβει εγώ!»
«Μα» της λέω, «τότε ακόμα ιδέα δεν είχα!»
Να πως δημιουργείται αιώνες τώρα η πεποίθηση ότι τα χαρτιά έχουν μαντικές ικανότητες! Γιατί είμαι σίγουρη ότι στα τόσα "ριξίματα" είπα πολλά περισσότερα που δεν "βγήκαν" αλλά δυστυχώς έτσι είναι ο νους του ανθρώπου. Εστιάζει στις απίθανες συμπτώσεις και όλα τα άλλα τα αγνοεί επιδεικτικά!

18 comments:

Anonymous said...

Θελω κι εμένα να μου πείς τα χαρτιά!

Debby said...

Αμε!! Κανόνισε να μου βρεις πελάτες να στήσουμε καμιά μπίζνα εντω μεταξύ! :-)

Jim.Hellas said...

Με τρόμαξες σε μια στιγμή στην αρχή, αλλά ευτυχώς στο τέλος έφτασες στο point :)

Marialena said...

Ξέρεις κάτι Ντέμπυ μου με τα ταρώ? Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται, ειδικά στους μη ευαισθητοποιημένους με την διαδραστική τους ικανότητα. (Πάλι Μαργιαλενίστικα το ξεκίνησα το θέμα, άντε να μιλήσω και πιο κατανοητά τώρα!)

Τα ταρώ δεν προλέγουν τα μελλούμενα με την έννοια ότι συνδέονται με το σύμπαν λόγου χάρη και λένε τα δικά τους. Στην ουσία αυτό που προβάλλουν είναι το δικό μας υποσυνείδητο, που εκφράζεται μέσα από τη σύνδεση με την τράπουλα. Στο λέω αυτό μέσα από το δικό μου ψάξιμο επί του θέματος εδώ και κάποια χρόνια και εξασκώντας τη διαισθητική μου σκέψη παράλληλα και εφαρμόζοντάς την στη τράπουλα των ταρώ.

Καλόν είναι για τους φίλους να μην υφίσταται θέμα χρημάτων γιατί τότε χάνεις την ικανότητα της επικοινωνίας με το δικό σου υποσυνείδητο και αρχίζει να μιλάει άλλο πράγμα, πολύ πιο ρηχό και μη μεταφυσικό.

Πάντως είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, κατά πόσον μια τράπουλα ταρώ μπορεί να προλέξει τα "μελλούμενα" ή όχι και χάρηκα που μου έδωσες την ευκαιρία μέσα από το ποστ σου να πω αυτά που σκεφτόμουν!

Έχεις την καλημέρα μου καλή μου, φιλιά, Μ.

Lupa said...

Καλημέρα!

Συμφωνώ απόλυτα με τη marialena. Έχω διαβάσει κι εγώ ότι τα ταρω βοηθούν αυτόν που τα ρίχνει να "διαβάσει" το υποσυνείδητο του ατόμου που ερωτά. Και ως γνωστόν το μυαλό μας έχει ήδη τις απαντήσεις για το μέλλον. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να το διαβάσουμε!

Mogwai said...

εσυ θα γινεις μεγαλη blogger οταν μεγαλωσεις, το βλεπω στη τραπουλα χεχε

Debby said...

Jim! Ηταν απλά μια εμπειρία. Γιατί είμαι της άποψης ποτέ να μην εκφέρω απόλυτη άποψη για κάτι που δεν έχω ιδίαν πείρα. Παρόλα αυτά, θα σου έλεγα αν ήθελες να σου ρίξω τα χαρτιά (διαβάζοντας πάντα!) για να έχεις και εσύ μια τέτοια προσωπική εμπειρία! Χωρίς χρήματα προς θεού! Μην κοιτάς που αστιέυομαι με τον DealSend από πάνω. Και αυτού τζάμπα θα του τα ρίξω! :-)

Marialena & Lupa!!
Βασικά δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σας!
Εξου και έχω διαβάσει σχετικά και δεν θεωρώ ότι μας κάνουν καθόλου κακό στην περίπτωση που όμως χρησιμοποιούνται όπως πρέπει και ΧΩΡΙΣ φυσικά να είναι επί αμοιβή.

Το μόνο πράγμα που δεν θα ξεχάσω από εκείνο το βιβλίο είναι ότι τόνιζε συνεχώς ότι η όλη διαδικάσία έπρεπε να είναι σχεδόν διαλογιστική, η σχέση αυτού που ρίχνει τα χαρτιά με το άτομο που απευθύνετε να μην χρωματίζεται από προσωπικά συναισθήματα ούτε οποιαδήποτε άλλα κίνητρα και φυσικά το περιβάλλον να είναι απόλυτα ήσυχο για να μην αποσπάει την προσοχή κανενός.

Εξάλου η όλη φιλοσοφία αυτών των καρτών βασίζεται πάνω στο πολύ απλό γεγονός ότι το παρόν μας είναι η δυναμική του μέλλοντος μας κατά κάποιο τρόπο. Κάποιος που συνειδητά κατανοεί το παρόν του μπορεί πολύ απλά να "δει" και το μέλλον του. :-)

Mogwai!! Α! και εγω εκεί το είδα! Για αυτό συνεχίζω απτόητη!! :-)))

cindaki said...

Μερικές φορές, έχουμε ανάγκη να προβλέψουμε το μέλλον μας. Αντί να κάτσουμε να απολαύσουμε το παρόν...

maika said...

μην το πεις πουθενά αλλά εγώ πέρσι πήγα και πήρα την τράπουλα της Κατίνας....διάβασα και τις οδηγίες και τζίφος....έκανα μια ερώτηση και καλά να δω τι απάντηση θα πάρω και όταν η απάντηση δε μου άρεσε τα ξαναέριχνα και τότε ξεφύτρωνε μια άλλη απάντηση....
Τελικά αποφάσισα πως ο γιαλός είναι εντελώς στραβός.... και άφησα την τράπουλα στο ντουλάπι...
Δε μου κόβει καθόλου σ΄αυτά όσο κι αν με ψιλογοητεύει η όλη διαδικασία!!!

Debby said...

Sofi! Το μυστήριο της ζωής γοητευει τους πάντες! Ακόμα και αυτούς που ζουν το παρόν με όλη την σημασία της λέξης!

Maika!! Δεν το λέω!! Αλλά μην πεις και εσύ πουθενά ότι ΚΑΙ αυτήν την τράπουλα κάπου την τράκαρα και ένα έχω να σου πω! Μαλακίες οδηγίες είχε η κυρά Κατίνα και μαλακίες ερμηνείες! Δεν φταις εσύ καλή μου!! Θύμησε μου να σου συστήσω τράπουλα της προκοπής!!

Alitovios said...

Τα ταρώ όπως και οι πρακτικές πολλών "μέντιουμ" βασίζεται σε μια τακτική που ονομάζεται "cold readings". Ψαρεύεις δηλαδή τον ερωτώμενο χωρίς ο ίδιος να το καταλαβαίνει.

panagiota said...

Αγαπητοι,Deppy και σχολιαστες.Μετα απο την προτροπη της γλυκειας Μαριαλενας να αφησω καποιο σχολιο η να κανω καποιο ποστ,για την ατιθαση αυτη τραπουλα Ταρώ σας εγραψα ενα κειμενακι αφιερωμενo σ'εσας που ψαχνετε τ'ανεξηγητα.
Προτιμησα να κανω το ποστ γιατι θα σου ετρωγα πολυ χωρο στα σχολια.
Σου το αφιερωνω και μαζι σε ολους αυτους που τους αρεσει αυτο το αντικειμενο...
giotavita.blogspot.com
Για οσους θελουν παραπανω μαρτυριες για τα Ταρω ισως βρουν ακρη....
Σας στελνω ολους την καληνυχτα μου!!!!

Debby said...

Alitovie! Ναι, αυτό είναι πρακτική των μέντιουμ, αλλά δεν έχει να κάνει με τα ταρώ ιδιαίτερα. Κάποια στιγμή ίσως γράψω σχετικά γιατί έχω ιδίαν εμπειρία επίσης. Και εκεί έκανα πολλά γέλια.
Στην δική μου περίπτωση σου εγγυώμαι ότι τίποτα τέτοιο δεν έπαιζε! Το έκανα για χαβαλέ και είχα και εγώ η ίδια περιέργεια να δω αν "βγαίνουν"!

Panagiota!! Σ'ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που μπήκες! Πραγματικά "μυστικιστική" η οπτική σου γωνία επί του θέματος! Και επειδή και εγώ "μυστικίζω" μια ιδέα θα το λάβω σοβαρά υπόψη μου αν κάποια στιγμή ξαναπιάσω στα χέρια μου την τράπουλα! :-)

Dannossiel said...

etsi paei...theloume na pisteuoume kai pisteuoume.pantos einai tromaktika ta taro.eidika merikes eikones tous einai frikarismenes pliros!

Debby said...

Καλώς την Dannossiel!

Καθόλου τρομακτικα δεν είναι! Απ'όσο θυμάμαι (εντελώς αμυδρά) οι εικόνες που ήταν κάπως (κάτι κρεμασμένοι κάτι θάνατοι κτλ)είχαν (απρόσμενα) θετικές ερμηνείες!
Είναι πολύ ενδιαφέρουσες πάντως και οι ερμηνείες και οι εικόνες της τράπουλας.

panagiota said...

και μια και μπηκα σε μια απο τις αγαπημενες μου ασχολιες θα εξηγησω καποιες αγνωστες εννοιες γι'αυτους που νομιζουν"φρικτες"καποιες καρτες της Ταρώ.
Ο κρεμασμενος συμβολιζει την ζωη σε εκρεμμοτητα και τις λαθος αποφασεις.
Ο θανατος(ο σκελετος)ειναι η αλλαγη ή ο χαμος της ψυχης που δεν μπορει να βρει τον σωστο δρομο για να γινει ενα με την ουρανια καυαγωγη της.
Μην φοβαστε την Μ.Αρκανα!!!
Η μικρη να σας φοβιζει,Ειδικα το 10-9-8-7 των Σπαθιων...

Debby said...

Panagiota! Το είχα ξανακούσει αυτό ότι η τράπουλα "είναι επικίνδυνη" και καλά αλλά δεν το πίστεψα ποτέ. Και φυσικά ποτέ δεν πήρα από φόβο κανένα χαρτί της! :-)

Anonymous said...

samakos@blogspot.com