Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, May 11, 2007

Τα παλαβά μου όνειρα!

Ονειρεύομαι σπάνια. Σπανιότατα θα έλεγα! Για την ακρίβεια ακόμα και αν ονειρεύομαι δεν θυμάμαι τίποτα όταν ξυπνάω Εντελώς black out που λένε.

Μια μέρα συζητούσαμε με την φίλη μου την Μαρία γύρω από τα όνειρα που βλέπουν οι πιστοί συνήθως κατά τα οποία στο όνειρο τους παρουσιάζεται κάποιο πρόσωπο αγίου ή του Χριστού της Παναγιάς κτλ. Της εξέφρασα την αντίρρηση μου πάνω σε αυτό και της έφερα παράδειγμα το απλούστατο γεγονός ότι ανάλογα σε ποια θρησκεία πιστεύει ο κάθε άνθρωπος βλέπει και στον ύπνο του πρόσωπα σχετικά με εκείνη την θρησκεία. Της ανέφερα επίσης το γεγονός ότι σπάνια θυμάμαι τα όνειρα που βλέπω και ότι όσες φορές έχω δει όνειρα είναι συνήθως παλαβά.

Μια φορά είδα ότι πέθανε μια γνωστή μου και αντί να την ξενυχτάμε έχοντας την μέσα σε φέρετρο, την είχαμε μέσα σε μια τεράστια λαμαρίνα που εκτελούσε χρέη ταψιού και αντί για λουλούδια είχε τριγύρω από το γυμνό κορμί της πατατούλες.
Το να δω άγιο κτλ δεν μου έτυχε ποτέ! Προφανώς με ξέρουν και δεν πλησιάζουν ούτε στα όνειρα μου!
Μου είπε τότε ότι θα ευχηθεί για μένα να με επισκεφθεί κάποιος για να πειστώ ότι συμβαίνει στα αλήθεια αυτό! Όλα αυτά τα λέγαμε γελώντας και κολλώντας που λένε στο χωριό μου!

Εκεί λοιπόν που έβλεπα-θυμόμουν ένα όνειρο ανά τρίμηνο και άμα, άρχισα να βλέπω όνειρα σε μεγαλύτερη συχνότητα από πριν αλλά όλα επίσης θεοπάλαβα! Θυμάμαι αυτό που είδα ανήμερα αυτά τα Χριστούγεννα που πέρασαν! Είδα κάποιον Χρήστο συγγενή μου στον ύπνο μου να περπατάει και εκεί που περπατούσε του κύλησαν τα παντελόνια που φορούσε και είδα τον κώλο του! Το θυμήθηκα την επόμενη μέρα και την πήρα να της το πω μπας και ήταν σημαδιακό το όνειρο! Λόγω ονόματος και κώλου μαζί!

Αλλά το αποκορύφωμα ήταν αυτό που είδα το σ/κ που μας πέρασε! Είδα κάποιον άγνωστο να απειλεί έναν γνωστό μου (γνωστό προ αμνημονεύτων χρόνων) με ένα περίστροφο, σε έξαλλη κατάσταση, που τελικά όχι μόνο τον πυροβόλησε αλλά αυτοκτόνησε και ο ίδιος με το περίστροφο που κρατούσε πυροβολώντας τον κρόταφο του! Όχι Hollywood! Κάτι παραπάνω!
Με αυτά και αυτά θυμήθηκα τα λόγια του αγαπημένου μου Osho σχετικά με τα όνειρα. Είχε πει:
Υπάρχουν όνειρα της νύχτας και υπάρχουν όνειρα της ημέρας. Εσύ απλώς μπαίνεις από το ένα όνειρο στο άλλο, από το ένα είδος ονείρου στο άλλο είδος ονείρου.
Να θυμάσαι ποιος είναι εκείνος που βλέπει τα όνειρα. Έχε επίγνωση του εκείνου του παρατηρητή, Μην δίνεις πολλή προσοχή στα ίδια τα όνειρα.
Photo from: http://www.arthit.ru

6 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Εγώ βλέπω συχνά ερωτικά όνειρα, αλλά, σχεδόν πάντα, κάτι συμβαίνει στο τέλος και μου κόβεται "στο καλό"!
Πώς το εξηγείς;

panagiota said...

Μου φαινεται τελικα πως με τα οσα διαβαζω στο μπλογκ σου θα γινεις η μουσα μου για να αρχισω να γραφω για περισσοτερα πραγματα....

Μελλοντικο κειμενακι αφιερωμενο σ'εσενα παλι:
Περι ονειρων!!!!
Ατελειωτο θεμα.Απο τους μαντεις της αρχαιοτητας,στον Φρουντ εως τους παλιους και συγχρονους ονειρο εξηγηταδες.
Καλο απογευμα ευχομαι...

Debby said...

Καλησπέρα!!

Ασκάρ! Εσύ τουλάχιστον βλέπεις όνειρα της προκοπής! Τι να πω και εγώ το άμοιρο??
Αλλά μην ανησυχείς. Είναι γεγονός ότι πάντα σχεδόν το όνειρο κόβεται πάνω στο κάλό! Μου έχει συμβεί πολλές φορές και σίγουρα πρέπει να συμβαίνει και σε άλλους! Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό όμως!!

Panagiota!! Εχω ξαναγράψει για τα όνειρα εδώ παλιότερα. Με εξιτάρουν τέτοια θέματα! Το να σου δίνω έμπνευση να γράφεις δεν είναι κακό! Και εμένα πολλές φορές μου δίνουν έμπνευση άλλοι bloggers!
Θα σε επισκέπτομαι στο εξής γιατί θέλω πολύ να διαβάσω τι θα γράψεις επί του θέματος!

Anonymous said...

debby debby

ονειρο ηταν και περασε

*...Nantia...* said...

βλέπω όνειρα τρελά και πιο παλαβά απο σένα κάθε μέρα σχεδόν,και εφιάλτες μαλιστα.Και το θέμα είναι ότι βλέπω και ξαναβλέπω τα ίδια όνειρα...

κάπου είχα διαβάσει ότι όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα απλά το μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν τα θυμάται όταν ξυπνάει.Απ ότι φαίνεται εγώ ανήκω στο μικρό ποσοστό :(

Για να σου ερμηνεύσω το όνειρο σου με την φίλη σου,σου λέω ότι 1.θα πείναγες και 2.μάλλον εκείνη την μέρα κάπου έιδες/έβαλες ταψί στο φούρνο και έναν θάνατο έτσι το μυαλό σου τα συνδύασε.

Έχω γίνει φρόυντ εδώ,όχι παίζουμεεεεεεεεεε!!!

Debby said...

Καλησπέρα!

DealSend!! Ευτυχώς πέρασε και εδώ και μια εβδομάδα έχω επιστρέψει και πάλι στον χωρίς όνειρα ύπνο μου!!

Nantia! Είναι γεγονός ότι συνήθως τους εφιάλτες τους θυμόμαστε πιο πολύ γιατί απλά μας κάνουν και ξυπνάμε αλαφιασμένοι όταν τους βλέπουμε! Αλλιώς ακόμα θα κοιμόμασταν τον υπνο του δικαίου.
Πάντως η ερμηνεία σου για το όνειρο μου όπου είδα την φίλη μου μέσα στο ταψί μου φάινεται πολύ πιθανόν να ήταν έτσι! Πάλι θα είχα ξεχάσει να φάω! Τότε το συνήθιζα!