Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, May 14, 2007

Καταπίεση...


Καταπίεση είναι το να ζεις μια ζωή που δεν ήθελες να ζήσεις.
Καταπίεση είναι το να κάνεις πράγματα που ποτέ δεν ήθελες να κάνεις.
Καταπίεση είναι το να υποκρίνεσαι ότι είσαι ένας άνθρωπος που δεν είσαι.

Η καταπίεση είναι ένας τρόπος να καταστρέψεις τον εαυτό σου.
Η καταπίεση είναι αυτοκτονία-πολύ αργή ασφαλώς, αλλά πολύ σίγουρη.

Μην ζεις μια καταπιεσμένη ζωή, αλλιώς δεν θα ζεις καθόλου. Ζήσε μια ζωή έκφρασης, δημιουργικότητας, χαράς. Ζήσε με τον φυσικό τρόπο. Άκου τα ένστιχτα σου, άκου το σώμα σου, άκου την καρδιά σου, άκου την ευφυΐα σου. Στηρίξου στον εαυτό σου, πήγαινε εκεί που σε πηγαίνει ο αυθορμητισμός σου και δεν θα χάσεις ποτέ. Και πηγαίνοντας αυθόρμητα με τη φυσική σου ζωή, μια μέρα είναι αναπόφευκτο να φτάσεις στις πόρτες του θεϊκού.

Osho

Αυτά τα λόγια αφιερωμένα στην φίλη μου την Μαρία που είναι ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζω, που θα έλεγα ότι τα έχει κάνει πραγματικότητα στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Αφιερωμένα επίσης και σε όλους εμάς που προσπαθούμε γι' αυτά...

Photo from : http://www.art-energy.co.jp

7 comments:

philos said...

απορία:
Πως γίνεται να μην πιστεύει κάποιος στον θεό, αλλά να επικαλείται ότι μπορείς να φτάσεις στο θεϊκό?

Debby said...

Philos! Εξήγηση! Άλλο το θεϊκό, άλλο ο θεός. Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά!
Εξάλου, το κείμενο είναι αφιερωμένο σε έναν άνθρωπο που πιστευει στον Θεό. (Και μου κάνει μούτρα για αυτά τα αθείστικα που γράφω κάθε τόσο!!) :-)

Ασκαρδαμυκτί said...

Ντέμπορα, αν δεν πίστευες στο Θεό δεν θα ασκολιόσουν μαζί του!
Έχω άδικο;

Debby said...

Ασκάρ! Φυσικά και έχεις κατά κάποιο τρόπο δίκιο! Γιατί μπορεί να μην πιστεύω στο ένα και μοναδικό θεό αλλά πιστευω ότι ο καθένας από μας είναι ενας θεός!

Αλλά με αυτή την λογική τότε και αυτός που πιστευει και το λέει, είναι ένας κατά βάση άπιστος που ότι λέει το λέει για τον ίδιο, για να το πιστεψει! :-)

Μπα! Δεν νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο. Αυτό που λες ίσως ισχύει όταν μιλάμε για φαντατικούς άθεους ή φανατικούς πιστούς που προσπαθούν να πείσουν τους άλλους για την ορθότητα των απόψεων τους. :-)

Anonymous said...

Αν και ειμαι πραγματικα σωματικα πολυ κουρασμενος αυτη τη στιγμη, το ποστ σου μου δινει μια καλη αφορμη για μπολικη συζητηση και ιδιαιτερως η παρατηρηση του Philos.

Την καλημερα μου, θα επανελθω

Debby said...

DealSend, για ένα πράγμα απορώ! Πως θα καταφέρουμε εμείς οι δυο να συζητήσουμε σοβαρά!
Α! και που είσαι! Καλημέρα, καλησπέρα και καληνύχτα γιατί με τόση δουλειά δεν ξέρω ποτε ακριβώς θα διαβάσεις αυτό εδώ το σχόλιο!

Santos! Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς ε?!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Ax βρε κοριτσάκι!!! Κατάφερες πάλι να με κάνεις να ανατριχιάσω & να συγκινηθώ...
Ένα ταπεινό Ευχαριστώ! Για την κατανόηση, για την επιθυμία να με νιώσεις & να με αγαπήσεις με τα ελαττώματά μου... Φιλενάδα, λιώμα με έχεις κάνει! Βρε σύ, κάποια άλλη στη θέση σου, γνωρίζοντάς με, ίσως να έλεγε απλά: "πως είμαι χαζοχαρούμενη, εγωίστρια & φυσικά στην κοσμάρα μου"! Αλλά εσύ, ... με κάνεις για άλλη μια φορά να χάνω τα λόγια μου!!! Να είσαι καλά & πάντα έτσι ζεστός & χαρούμενος άνθρωπος με τρυφερή καρδούλα όπως είσαι & να δεις που δε θα χάσεις! Φιλάκια!!!

ΥΣ: Παιδιά μην ...πυροβολείτε την πιό "ξηγημένη" μου φίλη παρακαλώ! Είπε απλά πως ένα κομμάτι της φιλοσοφίας του Osho βλέπει να έχει βρει την εφαρμογή του στη δική μου ζωή! Εγώ εξάλλου, πάντα από δω μέσα βρωντοφωνάζω πως εγώ σαν Μαρία πιστεύω! Αλλά όχι σαν χριστιανή με την αυστηρή έννοια του όρου παρά με ένα δικό μου τρόπο... Φιλιά σε όλους!