Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, May 23, 2007

Δεν θέλω να πάω σε γιατρό!!

Ψυχίατρος (χαρωπά): «Μην ξεχνάτε, πως όλοι έχουμε προβλήματα. Εγώ έχω τα προβλήματά μου, ακριβώς όπως έχετε και εσείς τα δικά σας. Υπολογίζω ότι θα χρειαστείτε θεραπεία τουλάχιστον ενός έτους. Η αμοιβή μου είναι 100 ευρώ ανά συνέδριά.»

Mulla Nasrudin (μετά από την σκέψη): «Καλά, αυτό φαίνεται πως λύνει το πρόβλημα σας γιατρέ. ΤΩΡΑ , ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ;»

Όχι! Αρνούμαι να πάω σε γιατρό. Τουλάχιστον όχι ακόμα! Πρώτα θα κάνω το test! Όχι αυτό που έκανα πιο κάτω και λέει ότι, παρόλα όσα μου συμβαίνουν κατά καιρούς, αγρόν αγοράζω. Το test να κοιμηθώ χωρίς παυσίπονο σε άλλο κρεββάτι για να διαπιστώσω κατά πόσο τελικά το στρώμα που κοιμάμαι φταίει για το κατάντημα μου! Γιατί μερικές βδομάδες τώρα κοιμόμουν μια χαρά και ξυπνούσα κουρασμένη σαν να έσκαβα όλο βράδυ! Αν καταφέρω και δεν ξυπνήσω την νύχτα πονώντας θα έχω βγάλει ένα πολύτιμο συμπέρασμα! Ότι το στρώμα είναι για πέταμα!


You Are 12% Hypochondriac

While your physical health isn't always perfect, you don't freak out about it.
You know there's only so much you can do, and worrying doesn't change anything.

16 comments:

tassoula said...

8%.Mια χαρά με βρίσκω.Καλό βράδυ!

philos said...

Πάρε παυσίπονο!
Και δεν φταίει το κρεβάτι! Η στάση που κάθεσαι στην δουλειά θα είναι!
Καλόν ύπνο σου εύχομαι!

Anonymous said...

Φυσικά και να πας σε γιατρό και άμμεσα. Ο πονος ειναι συναγερμός. Και οχι μονο να πας στον γιατρό να πας σε καλο γιατρό, να κανεις εξετασεις, ακτινες, κλπ.

Να βρεις την αιτία του προβλήματος.

Mogwai said...

βρε περαστικα!
προτεινω να μη πας σε γιατρο αλλα σε φαρμακοπειο πιο πολλα ξερουν.
μια φορα ειχα παθει κ εγω τα ιδια με τη μεση μου κ ερχομουν στο γραφειο περπατωντας σα τραπεζακι κηπου, σε νιωθω. Περαστικα και παλι!

Crucilla said...

Χαχά, αυτό με τα 200 euros ήταν όλα τα λεφταα!

AVRA said...

You Are 20% Hypochondriac

While your physical health isn't always perfect, you don't freak out about it.
You know there's only so much you can do, and worrying doesn't change anything.

παλι καλα νομιζα οτι θα με βγαλει περισσοτερο :-))

παντως με τη μεση μην παιζεις..!

Debby said...

Καλημέρα!

Tassoula! Μα εντελώς μια χαρά! :-)

Philos! Για να πάρω παυσίπονο, πρέπει να συντρέχουν δύο λόγοι. Ή να πρέπει να δουλέψω και να μην μπορώ διαφορετικά, ή να "πεθαίνω" από τον πόνο! Καμία άλλη!
Μετά το αποτέλεσμα του τεστ, έχω να πω ότι μάλλον το στρώμα φταίει, γιατί αν ένιωθα ενοχλήσεις μετά την δουλειά θα πήγαινε και μένα εκεί ο νους μου. Αντί αυτού όμως, συνέβαινε να νιώθω ενοχλήσεις όταν σηκωνόμουν από το κρεβάτι μετά τον ύπνο.
Παρεπιπτόντως μια χαρά κοιμήθηκα χθες βράδυ! :-))

DealSend! Αν επιμείνει ο πόνος και δεν μου περάσει με τις συνήθεις πρακτικές, φυσικά και θα πάω. Αλλά νομίζω πως σε αυτό το θέμα (το ξέρω και από άλλους που υποφέρουν από την μέση τους) λίγα πράγματα τους προσφέρει η επίσκεψη τους στον γιατρό. Ισως μερικά κουτιά φάρμακα, κυρίως παυσίπονα! Αλλά με τα παυσίπονα, ξέρεις, σταματάς να ακούς τον συναγερμό που χτυπά! Εκείνος χτυπά και εσύ δεν τον παίρνεις χαμπάρι!

Το να βρω την αιτία του προβλήματος μου προφανώς δεν συνεπάγεται και την λύση του! :-)

Mogwai! Σ' ευχαριστώ! Αυτό έκανα! Είναι τέτοια η πάθηση που ουσιαστικά ο γιατρός πειραματίζεται πάνω σου. Πιο αποτελεσματική είναι η voltaren. Και για να την χρησιμοποιήσω δεν χρειάζομαι γιατρό! ;-)

Crucilla! Ναι! Τα ανέκδοτα του Νασραντίν είναι η αγάπη μου! Είναι απίστευτα έξυπνα! :-)

Debby said...

Avra! Καλημέρα! Ναι! μια χαρά και εσύ!
Ηδη πάντως αισθάνομαι πολύ καλύτερα με την αλλάγή του κρεβατιού και έτσι η αλλαγή του στρώματος επιβάλλεται πια!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Kαλημέρα ΝΕΟΤΑΤΗ φίλη μου! Εσύ να τα βλέπεις, που βιάστηκες να "σε" συκοφαντήσεις ως γριά...! Άντε βρε, με υγεία το καινούριο στρώμα, απολαυστικότατο & μακροβιότατο να βγει & ... να το χαρείτε πολύ από όλες τις απόψεις (όχι μόνο για ύπνο)!!!
Φιλάκια

Blogaki said...

Ψηφίζω καινούργιο στρώμα!
Και το παλιό να το κάψεις στην ταράτσα για παραδειγματισμό όπως κάνουν στις φυλακές!! :)

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Σκληρό στρώμα και κοιλιακοί είναι η λύση. Και τώρα το καλοκαίρι κολύμπι. Περδίκι θα γίνεις (ο εμπειρικός γιατρός εδώ...)

An-Lu said...

Ορθοπεδικό στρώμα πάραυτα!
Κάνει θαύματα!

Debby said...

Ηλιαχτίδα μου! Ευχαριστώ για τις ευχές! Ευχομαι για καλό μου να πιάσουν τόπο!

Blogaki! Και εγώ το ίδιο ψηφίζω για αυτό το παρήγγειλα ήδη! :-)

Synas! To στρώμα εντάξει! Τους κοιλιακούς πρέπει να τους βάλω στο πρόγραμμα! Για το κολύμπι ούτε λόγος!! :-)

An-Lu! Ορθοπεδικό ναι!! Μόλις το δοκιμάσω θα αποφανθώ επί του θέματος αν όντως κάνει θαυματα!!

ο δείμος του πολίτη said...

Σίγουρα δεν "έσκαβες" όλη τη νύχτα; Γιατί τα ακροβατικά μερικές φορές μας τραυματίζουν.

resident said...

Καλησπέρα Debby! Αφού συνεχίζονται οι ενοχλήσεις και το ψάχνεις το θέμα , έχω να σου τα εξής :Ναι στο να αλλάξεις στρώμα και να πάρεις κάποιο ορθοπεδικό που δεν πρέπει να είναι ούτε σκληρό ούτε μαλακό, αλλά να ακολουθεί την γραμμή του σώματος.Oμως δεν είναι συνήθως η μόνη αιτία του προβλήματος.H μέση καταπονείται καθημερινά από τις λάθος κινήσεις ,από την λάθος στάση του σώματος, από τους κραδασμούς πχ στις λακκούβες του δρόμου στο αυτοκίνητο, από τα βάρη που σηκώνουμε η κουβαλάμε συμπεριλαμβανομένου και του σωματικού βάρους, από παθήσεις τις σπονδυλικής στήλης κλπ Κάποιοι πολύ σωστά λένε ότι από την στιγμή που άνθρωπος περπάτησε στα δυο ποδιά η μέση του θα παρουσίαζε συχνά προβλήματα
Tα φάρμακα που χορηγούνται δεν είναι απλά παυσίπονα αλλά αντιφλεγμονοδη και μυοχαλαρωτικα, έτσι βοηθάν στην θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι απλά καμουφλάρουν τον πόνο.

Για να μη σε κουράσω: για να σου περάσει και να αποφύγεις την υποτροπή θέλει προσοχή στα παραπάνω κινήσεις, στάση του σώματος κλπ και μετά γυμναστική κοιλιακών, ραχιαίων και κολύμπι ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας φυσικός μυϊκός κορσές που να προφυλάσσει την μέση.Τα αντιφλεγμονοδη θα βοηθήσουν.
Ας μην συνεχίσω, μάλλον φτάνουν αυτά .

Υγ δεν είμαι γιατρός, απλά ακολουθώντας κάποιους κανόνες σήμερα κλείνω εννιά χρόνια από την μεγάλη κρίση στην μέση μου (δισκοκοιλη 9 χιλιοστών) χωρίς κάποια σημαντική ενόχληση.

Debby said...

Δείμο!! Δεν λέω ότι και τα "ακροβατικά" δεν έπαιξαν τον ρόλο τους! Αλλά μην τρελλάθούμε κιόλας! Δεν φταίνε αυτά! :-)

Resident!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου. Πρέπει να παραδεχτώ ότι κατά καιρούς έκανα πολλά από αυτά που περιγράφεις και καταπονούν την μέση. Δεν πρόσεχα ιδιαίτερα. Ειδικά στο να σηκώνω βάρη. Παντού και πάντα σήκωνα όσο περισσότερα μπορούσα! Νομίζω ότι αυτό έφταιξε και έπαθα αυτή την μικρή σχετικά κρίση. Το ότι με αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε σιγά σιγά μου εκδηλώνεται πόνος λόγω του στρώματος ήταν νομίζω επόμενο.
Με τα αντιφλεγμονώδη παυσίπονα δεν έχω κάτι. Εχω κάτι με όλα τα παυσίπονα γενικώς. Δεν τα θεωρώ πια πανάκεια και τα παίρνω όταν πράγματι τα θεωρώ απαραίτητα! Ηδη σήμερα είμαι πολύ καλύτερα. Αρα δεν βρίσκω για ποιο λόγο να πάρω παυσίπονο.