Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, August 09, 2007

Αυτή είναι η περίθαλψη μας! Ανύπαρκτη.

Σήμερα το πρωί διάβασα σε μια τοπική εφημερίδα της Ρόδου ότι θα γίνει επανάληψη της δίκης που αφορούσε τον θάνατο από αμέλεια ιατρών ενός Άγγλου τουρίστα και μου ήρθε στο νου και πάλι η περίπτωση της Αμαλίας.

Το ιστορικό έχει ως εξής μέσες άκρες, (αν και μπορείτε πάντα να διαβάσετε λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ή στην ιστοσελίδα της Αγγλικής κυβέρνησης):

Ένας νεαρός Άγγλος ονόματι Christopher Rochester, έπεσε από τον 3ο όροφο του ξενοδοχείου όπου διέμενε (προφανώς μεθυσμένος) τον Ιούνιο του 2000 και διακομίσθηκε μετά από 40 λεπτά στα επείγοντα του Νοσοκομείου της Ρόδου όπου εκεί ο ειδικευόμενος γιατρός, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Δηλαδή τίποτα. Μια καρέκλα να κάτσει και τον παρέπεμψε να βγάλει μια ακτίνα αντί για τρεις που ήταν αναγκαίες ώστε να γίνει σωστή διάγνωση. Το αποτέλεσμα ήταν παρά τα μη εμφανή του τραύματα ο νεαρός να έχει υποστεί εσωτερική αιμορραγία με αποτέλεσμα να πεθάνει μετά από 4 ώρες από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο.

Κατηγορούνται τρεις γιατροί για αμέλεια.

Ο Σέργιος Παυλίδης (ειδικευόμενος) ο οποίος δεν θεώρησε σοβαρή την κατάσταση του νεαρού και έδωσε εντολή να βγει μόνο μία ακτίνα η οποία δεν έδειξε το πρόβλημα (σημείωση ο νεαρός πονούσε αφόρητα).
Ο Γεώργιος Kαραβόλιας, Διευθυντής της A' χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, και εφημερεύων ιατρός, γιατί δεν ήταν στην θέση του και δεν ανευρεθεί όταν τον αναζήτησαν.
Ο Mιχαήλ Σοκορέλος Διευθυντής της Oρθοπεδικής Kλινικής του Nοσοκομείου, επίσης εφημερεύων και επίσης απών και επίσης εξαφανισμένος γενικώς.

Στην πρώτη δίκη που έγινε στις 9/2/2005 από το Τριμελές Εφετείο Ρόδου οι τρεις παραπάνω ιατροί αθωώθηκαν (πράγμα που εξαγρίωσε τους συγγενείς του άτυχου νεαρού και δικαίως).
Θέλετε να ξέρετε με τι εξηγήσεις δεν τους απεύθυναν ευθύνες?

Ο μεν Παυλίδης, ισχυρίστηκε ότι λόγω του ότι έκανε ότι μπορούσε και δεν είχε την δυνατότητα να διαγνώσει καν το τραύμα.

Ο δε Καραβόλιας ισχυρίστηκε ότι ούτως ή άλλως δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει την εγχείρηση που απαιτείτο για το συγκεκριμένο τραύμα, το οποίο δεν ήταν δυνατόν να διαγνωσθεί, απουσία αγγειολόγου και ουρολόγου χειρουργού ιατρού.

Ο δε Σοκορέλος ισχυρίστηκε ότι ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να χειρουργήσει τον τραυματία και ότι από τις σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις ο θάνατος από το συγκεκριμένο τραύμα επέρχεται σε λίγη ώρα και η θνησιμότητα είναι της τάξεως του 95%.

Με λίγα λόγια....
Ολόκληρο νοσοκομείο είχε μόνο ένα ειδικευόμενο γιατρό στα επείγοντα. ΑΧΡΗΣΤΟΣ κατά τα φαινόμενα. Αλλά τουλάχιστον παρόν.
Δυο μεγαλογιατροί που εφημέρευαν ήταν απόντες και κανείς δεν μπορούσε να τους βρει πουθενά. Αλλά και εκεί να ήταν δηλώνουν ΑΧΡΗΣΤΟΙ επίσης.
Το νοσοκομείο είχε (και έχει) ελλείψη βασικών ιατρών (αγγειολόγου και ουρολόγου).
Δηλαδή όταν λέμε νοσοκομείο εννοούμε ντουβάρια με άχρηστους.

Να αναφέρω και το γεγονός ότι στην αγγλική ιστοσελίδα μας κάνουν ρόμπα διεθνώς γιατί αναφέρουν ότι όταν ο ασθενής διψούσε έντονα και ζητούσε νερό δεν υπήρχε κανείς να του πάει με αποτέλεσμα να τρέχει ο φίλος του να του βρει και στην διαδρομή να βλέπει άτομα του προσωπικού του νοσοκομείου να κάνουν το τσιγαράκι τους ατάραχα και να κουβεντιάζουν.

Αλλά το άλλο το ανεκδιήγητο??? Που στείλανε το σώμα του νεκρού παιδιού στην μητέρα του έχοντας αφαιρέσει προηγουμένως το νεφρό του!!!!!
Και όταν η μητέρα το ζήτησε της έστειλαν ένα άλλο που δεν άνηκε στον γυιο της (κατόπιν εξέτασης DNA που προέβηκε με δικά της έξοδα)!!!!

Στην νέα δίκη θα έπρεπε μαζί με αυτούς τους τρεις γιατρούς να δικάζονται και η διοίκηση του νοσοκομείου για αμέλεια! Και να καταμεριστεί η ευθύνη που αναλογεί στον καθένα.
Γιατί για αυτό το 5% πιθανότητα (μα και 1% να ήταν) να ζήσει κάποιος, πληρώνονται όλοι αυτοί.
Αν ήταν να τους αφήνουμε να πεθαίνουν δεν τους είχαμε ανάγκη.
Ξέραμε και μόνοι μας.

19 comments:

philos said...

Δεν είναι απλα θέμα το αν τέτοιες ιστορίες μας κάνουν κακό σαν χώρα και τουρισμό.
Είναι δείγματα κακων ιατρικων περιπτώσεων.
Πρέπει να τονίζονται, για να μην εφησυχάζουν όσοι γιατροι δεν ασκουν ικανοποιητικα το επαγγελμα τους.
Και οι ευθυνες σ΄ίγουρα όπως σωστα αναφέρεις δεν είναι μόνο των ιατρών, αλλα και κάθε υπευθυνου διοικουντα εκεί μέσα.

Το κερασακι στην τουρτα πάντως ήταν το νεφρό!
Σκέψου τι γίνεται!

Θερμεσιλαος said...

πρόκειται, σίγουρα, για μια τραγική περίπτωση.
πριν όμως αποδεχθεί κανείς την ανεπάρκεια του νοσοκομείου ρόδου, πού αναφέρεται το ποσοστό επιτυχίας στα περιστατικά;
θα είχε ενδιαφέρον για να δούμε κατά πόσον μια μεμονωμένη περίπτωση διογκώνεται για να γίνουν ελκυστικότερα τα ΜΜΕ για μας, τους ανθρωποφάγους πολίτες..
α, και κακοί χειρσιμοί υπάρχουν σ' όλα τα επαγγέλματα, όχι μόνον στα νοσοκομεία. αναρρωτιέμαι πόσες ώρες διαρκεί μια εφημερία και πόσο συχνά γίνεται.
Θ.

Μικρός Πρίγκιπας said...
This comment has been removed by the author.
Zaphod said...

!!!!!!!!!!!!!!!

...και μετά μας λένε πως δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε μετά την Αμαλία....

Που πάμε ρεεεεεεεεεε!

Μικρός Πρίγκιπας said...

Η διοίκηση του νοσοκομείου διορίστηκε μόνη της;;;;;;;;;;;;
Αυτός που την διόρισε εκλέχτηκε μόνος του;;;;;;;;;;;;

the BluElephant said...

1. έστω και εάν δεν μένω στο νησί, αυτό το νοσοκομείο έχει φέρει πολλά δείνα σε δικό μου άτομο
2. συγνώμη που επεμβαίνω στο άρθρο με τα παρακάτω...

στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπήρχαν πολλές αλλαγές στην διοίκηση. λόγο κομματικών καταστάσεων γινοντουσαν πολλά πριν και μετά την νέα κυβέρνηση. υπάρχουνε 'φήμες' ότι μέχρι και γιατροί βάρδιας αφήνανε έξω-νοσοκομειακούς ιατρούς να κάνουνε πλαστικές εγχειρήσεις ομορφιάς. με την δικαιοσύνη είχαν μπλεχτεί και γιατροί επειδη δίνανε ναρκωτικά με συνταγές ..μέχρι που πεθαίνανε άτομα. υπήρχανε και πολλές περιπτώσεις για αμέλεια σε βαθμό θανάτου στο παρελθών από νεογνά μέχρι και γερους. ιδικά από τότε που έγινε και ιδιωτικό 'νοσοκομείο' στο νησί πάνε να το υποβαθμίσουν παντελώς. οι γιατροί αυτοί που αναφέρονται εδώ είναι από τους καλούς. δυστυχώς υπάρχουν και χειρότεροι....

Ασκαρδαμυκτί said...

Σήμερα είχαμε "νέο επεισόδιο" με τον νεαρό που έχασε το πόδι του γιατί όλοι οι γιατροί είχαν άδεια...

tassoula said...

Είμαι στην Ρόδο το 95 και παθαίνω κρίση άγχους με αποτέλεσμα να στραβώσει όλο μου το σώμα και να μην μπορώ να κουνήσω ούτε το κεφάλι.Τέτοιος πανικός.Ενας νοσοκόμος που έτρεχε πανικόβλητος να παίρνει τηλ. τους γιατρούς στο σπίτι με έκανε καλά....Ηταν Αυγουστος αν θυμάμαι καλά.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Mετά το 15Αύγουστο λέω να κάνω post το δικό μου περιστατικό φρίκης από το εν λόγω Νοσκομείο... Και θα το κάνω τότε για να έχει βγει & η απόφαση της ΕΔΕ που πέρασα τους ανεύθυνους γιατρούς!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Aγαπητέ Θερμεσίλαε, απ΄όσο ξέρω παίρνουν εφημερίες όσο συχνά θέλουν (γνωρίζω γιατρό που "εφημέρευε" επί 48 ώρες συνέχεια παρότι κοιμόταν κρυφά σε δωμάτιο...) προκειμένου να καλοπληρώνονται! Το θέμα βέβαια είναι γιατί δεν τους ελέγχει κανείς!!!

ο δείμος του πολίτη said...

Το νεφρό λίγο γρήγορα το πέρασες. Αυτό δεν το έμαθα. Είναι επιβεβαιωμένο ή απλά μία αόριστη καταγγελία των συγγενών; Αλλιώς είναι κακούργημα, το δικαστήριο τι είπε επί τούτου;

Όσον αφορά το πολιτικό κομμάτι του, η υγεία είναι μια πολυτέλεια των ανώτερων τάξεων και άρα τα νοσοκομεία μπορούν να υπολειτουργούν και οι γιατροί να αδιαφορούν, αφού κανείς δεν τους ελέγχει.

Mogwai said...

για το νεφρο κραταω μια επιφυλαξη μιας κ αγγλικο νεφρο στη ροδο δε θα πιανει πολλα
αλλα
ακου τι γινεται ρε
ο θεος μας φυλαξε κ δε γιναμε γιατροι...

Debby said...

Καλημέρα!!!

Phile! To κακό είναι αυτό που αναφέρεις. Οτι μέσα στο γενικό κλίμα της αναδιοργανωσιάς και των ελλείψεων κτλ έχουν γίνει και οι γιατροί και όλοι εκεί μέσα εντελώς ωχαδερφιστές.

Θερμεσίλαε, εμείς που ζούμε εδώ και δεν έχουμε άλλο νοσοκομείο έχουμε αποδεχτεί την ανεπάρκεια του και ελπίζουμε να μην μας συμβεί τίποτα παραπάνω από περιπτώσεις ρουτίνας.
Θέμα ΜΜΕ σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει. Τουλάχιστον δεν έχω δει να δημιουργείτε είδηση από το πουθενά.
Και όσον αφορά τις εφημερίες και τα σχετικά για αυτό λέω ότι φταίει και η διοίκηση που θα έπρεπε να φροντίζει τουλάχιστον για την τυπική παρουσία των γιατρών! Αν πάλι το δούμε από την πλευρά των γιατρών οι οποίοι λόγω έλλειψης στελέχωσης του νοσοκομείου φορτώνονται με πολλές εφημερίες που δεν είναι δυνατόν να τις αντέξουν υπάρχει και άλλος τρόπος να δηλώσουν την αντίρρηση τους για το γεγονός εκτός από το να εξαφανίζονται αδικαιολόγητα από το πόστο τους. Να παραιτούνται μπας και φτάσει ο κόμπος στο χτένι και κάτι διορθωθεί.

Zaphod, το θέμα της Αμαλίας είναι καθημερινό. Και αν δεν το αντιμετωπίζουμε εμείς προσωπικά σήμερα, θα έρθει μια μέρα που θέλοντας και μη θα αναγκαστούμε.

Μικρέ Πρίγκηπα... και εγώ κάπως έτσι το σκεφτόμουν παλιότερα...
Ομως, αν το σκέφτεσαι μπλέκεις σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς αποτέλεσμα. Η διοίκηση του νοσοκομείου το προσωπικό και οι γιατροί του βρίσκονται εκεί καλώς ή κακώς. Το πως διορίστηκαν δεν με ενδιαφέρει. Το αν έβαλαν μέσο για να προσληφθούν είναι το λιγότερο μπροστά στην ευθύνη που ανέλαβαν και καταντούν επικίνδυνοι αν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους. Εχουν χρέος να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αυτό φτάνει.

BluElephant!
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί υποτυπωδώς εδώ και χρόνια. Το ότι όντως συμβαίνουν όλα αυτά που αναφέρεις σχετικά με τα πολιτικά ρουσφέτια έχει καταντήσει να έχουν μαζευτεί εκεί μέσα απίστευτα πολλοί και ανίκανοι διοικητικοί υπάλληλοι ενώ υπάρχει έλλειψη ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οντως, πάντως, έχεις δίκιο ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι σχετικά από τους καλούς. Αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί στο ότι ήταν απών στην εφημερία τους. Θα έπρεπε να είναι συνειδητοποιημένοι σε όλα τους...

Ασκάρ! Αυτό δεν το άκουσα, αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο. Δεν περιμένω από αυτό το χάος να έχουν κάνει και προγραμματισμό αδειών!

Tassoula! Η εμπειρία σου αυτή λέει αυτό που όντως συμβαίνει. Μερικές φωτεινές εξαιρέσεις, προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα την δουλειά τους. Γιατί υπάρχουν και άλλοι που πάνε, ρίχνουν τον ύπνο τους, κάνουν τα τσιγαράκια τους, κουτσομπολεύουν και φεύγουν.

Ηλιαχτίδα, το δικό σου περιστατικό δείχνει σε όλο του το μεγαλείο την διαφθορά και την αθλιότητα του εν λόγω νοσοκομείου.

Δείμο, το θέμα με το νεφρό όντως το πέρασα γρήγορα, γιατί δεν ξέρω καν αν αναφέρθηκε σε αυτήν την πρώτη δίκη. Ίσως γιατί το νεφρό είναι άλλο κατηγορητήριο από μόνο του και δεν είχε να κάνει εξαρχής με την εκδίκαση της αμέλειας των γιατρών. Θα δούμε τι πρόκειται να γίνει στην επόμενη δίκη. Μέχρι τώρα πάντως πρόκειται για κατηγορίες των γονέων του νεαρού. Οχι ανυπόστατες από ότι φαίνεται.

Mogwai!! Λες να άφησαν μέσα το χαλασμένο και πέταξαν το καλό του νεφρό???? Μωρέ! Κάποιος τα τσέπωσε και από εκεί! Αγγλικό ξε-αγγλικό νεφρό μια χαρά τους ήρθε!

Μικρός Πρίγκιπας said...

Δηλαδή Debby,
Το ότι αυτοί οι άχρηστοι κατέλαβαν κάποιες θέσεις που έπρεπε να ανήκουν σε ικανούς, μόνο και μόνο επειδή είχαν ένα υπουργάκο κολλητό και αυτόν τον υπουργάκο τον ψήφισαν κάποιοι άλλοι, είναι κάτι που λες ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει;;;;;;;;;;
Δηλαδή εμείς σαν απλοί πολίτες δεν έχουμε καμία ευθύνη γι αυτή την ΞΕΦΤΙΛΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εγώ πιστεύω ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όλα αυτά που συμβαίνουν............

the BluElephant said...

για την εφημερία έχεις με την σειρά σου απολυτό δίκιο!!!!!

και ιατρικό καθήκον τους είναι
και τους τα σκάμε μέσω φόρων και κρατήσεων!

advocatus diaboli said...

Απίστευτο! Και, πράγματι, έρχεται δυστυχώς το περιστατικό με τον 17χρονο για να μας θυμήσει ότι στην ίδια χώρα και στην ίδια κατάσταση εξακολουθούμε να ζούμε!

cindaki said...

Συγκλονιστικό, έτσι;;;
Είναι απίστευτο, σ' αυτή τη χώρα εθαίνεις για τον οποιοδήποτε λόγο...

Αυτό με το νεφρό δε, δεν έχω λόγια!

Θα είχα γυρίσει τη γη ανάποδα, αλλά θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου να πληρώσουν. Είναι σαν να την κοροϊδεύουν κατάμουτρα!!!!

cindaki said...

Εννοούσα πεθαίνεις βεβαίως βεβαίως...

Debby said...

Καλησπέρα!

Μικρέ Πρίγκηπα!
Η δικιά μου και δικιά σου ευθύνη όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό και αφορά τη ψήφο μας κάθε 4 χρόνια. Δεν μπορεί όμως να ευθύνομαι το ίδιο με την διοίκηση του νοσοκομείου που δεν κάνει την δουλειά της (ασχετως πως προσλήφθηκε) να ελέγχει το προσωπικό και να φροντίζει για την επάρκεια του (το δυνατόν που μπορεί) και ούτε με τους γιατρούς που δεν ήταν στην θέση τους στην εφημερία τους (ασχέτως αν είχαν τις γνώσεις ή όχι να βοηθήσουν). Αν ευθύνεσαι εσύ το ίδιο με αυτούς για αυτά που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που βρίσκεται μίλια μακριά σου τότε έχε υπόψη ότι δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί τίποτα. Θα γίνεται αυτό που γίνεται πάντα! Εκείνοι θα τσεπώνουν τον μισθό και εσύ θα έχεις την συνυπευθυνότητα για την δουλειά τους. Ωραία ε?

BlueElephant!
Ακόμα και αν οι γνώσεις των εν λόγο γιατρών δεν επαρκούσαν κανείς δεν θα είχε να πει κάτι αν ήταν παρόν και έκαναν ότι μπορούσαν. Δεν απαίτησε κανείς από τους γιατρούς να είναι θεοί. Οχι όμως και αυτά τα χάλια!

Advocatus Diaboli, πρέπει να παρακαλάμε να μην μας συμβεί τίποτα σοβαρό και κυρίως τίποτα επείγον! Αν χρειάζεσαι βοήθεια άμεσα το πιθανότερο είναι να μην την έχεις.

Sofi-k,
οι γονείς του 24χρονου αποβιώσαντα βοηθιούνται από τον δήμο που διαμένουν με εράνους που κάνει, έτσι ώστε να αντέξουν το οικονομικό κόστος για να προχωρήσουν δικαστικώς παραπέρα. Σκέψου πόσο απίστευτο τους φαίνεται να περάσει ατιμώρητο ένα τόσο σοβαρό γεγονός που ένας ολόκληρος δήμος βοηθάει στο να αποδοθούν οι ευθύνες όπως πρέπει.