Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, August 21, 2007

Ακατάλληλο για ανηλίκους

Το παρακάτω απόσπασμα που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για ανηλίκους και διαβάζει όποιος το επιθυμεί με δική του ευθύνη."Δυστυχώς έχουμε κατασκευάσει μια ηθική όπου είναι απαγορευμένο μια γυναίκα που αισθάνεται τον κόλπο της υγρό, να ορμήξει σ' έναν άντρα και να πάρει το πέος του στα χείλη της, αδιαφορώντας για το αν βρίσκονται στην μέση μιας πλατείας. Κι ένας νεαρός άνδρας που νιώθει την στύση του να τον βασανίζει, τι κάνει? Αντί να ελευθερώσει το ορθωμένο πέος του και καθισμένος σε μια γωνία να αυνανιστεί το ίδιο εύκολα και ανώδυνα όπως θα έπαιρνε ένα πρόχειρο πρόγευμα, κρύβει το ερεθισμένο μέλος του στριμώχνοντας το μέσα στο παντελόνι.
Η ερωτική επαφή θα αποτελούσε την σπουδαιότερη εφεύρεση του ανθρώπινου πνεύματος, αν η διαπίστωση της ύπαρξης των άλλων στο χώρο όπου συμβαίνει ήταν για μας η λυτρωτική ανακάλυψη συντρόφων, κι όχι ο φόβος απέναντι σ' ανύπαρκτους διώκτες."


Το παραπάνω απόσπασμα το μετέφερα από το βιβλίο του Αυγουστου Κορτώ, Ραμπαστέν του οποίου την ανάγνωση τελείωσα εχθές. Για τον συγκεκριμένο συγγραφέα δεν είχα ξανακούσει τίποτα πιο πριν, παρά μόνο έβλεπα διάφορα βιβλία του να περιφέρονται στους πάγκους του βιβλιοπωλείου που συχνάζω. Στην πρόσφατη επίσκεψη μου εκεί, εφοδιάστηκα με διάφορα βιβλία προς ανάγνωση (μιας και το ευνοεί η εποχή) και ένα από αυτά ήταν και αυτό.

Απίστευτα αλληγορικό βιβλίο, άκρως ερωτικό και συνίσταται σε όλους όσους δεν ενοχλούνται από τους συχνά ιδιόρρυθμους ήρωες και τις ρεαλιστικές περιγραφές διεστραμμένων καταστάσεων.

Μου άρεσε αρκετά. Νομίζω ότι θα αποτολμούσα να πάρω και ένα δεύτερο βιβλίο του ίδιου. Αν και δεν ήταν και ότι πιο "ανάλαφρο" μπορούσα να διαβάσω. Σε κάποια σημεία η ατμόσφαιρα που σου δημιουργούσε, εκτός από ερωτική, ήταν και άκρως τρομακτική...

Και αυτό ήταν το μόνο που δεν χρειαζόμουν. Τουλάχιστον όχι αυτήν την περίοδο!


Powered by ScribeFire.

15 comments:

Mogwai said...

Παναγια μου Σουμελα πρωινιατικα!

Zooman said...

Το απόσπασμα που μεταφέρεις δείχνει λιγο 'προχω' αλλά και ενδιαφέρον...

Crucilla said...

Χμ...έχω ιδέες για marketing...Wankafés... Καφεδάκι και πορνοπεριοδικό μόνο 4 ευρώ, δώρο τα χαρτομάντιλα.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Δεν μπορώ να πω πως συμφωνώ: αυτή η ηθική (που για μένα είναι το αποτέλεσμα της έλλογης σκέψης του ανθρώπινου είδους) θεωρώ πως μας διαχωρίζει από το ζωικό βασίλειο & μας κατατάσσει σε "ανώτερα" όντα!!! Και εξηγούμαι: ούτε ο κύριος του αρχικού παραδείγματος (αυτού με την "υγρασιασμένη" κυρία) θα ήταν υποχρεωμένος να συναινέσει οπότε θα μιλούσαμε για βιασμό ή έστω βιαιότητα, αλλά ούτε & για τα ανήλικα παιδάκια (δε μιλώ για "προσβολή αιδώ" στους ενήλικες βέβαια) που κάλλιστα θα μπορούσε να διαβαίνουν την πλατεία θα ήταν αυτό κατάλληλο θέαμα. Γιατί έτσι θα οδηγούμασταν πάλι πίσω στις κοινωνίες όπου το sex θα κυριαρχούσε ακόμη & στις πολύ μικρές, ανώριμες ηλικίες με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα της καταστάσεως αυτής (π.χ. ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες σε παιδική ηλικία)!
Φυσικά & τάσσομαι φανατικά κατά του πουριτανισμού, αλλά είμαι & της γνώμης πως σ΄αυτό του βιβλίο ο κ.Κορτώ-Ραμπαστέν έχει φτάσει στο ακριβώς αντίθετο άκρο...

Βρε περίπτωση, τί διάβασες πάλι!!!

philos said...

Πολύ ενδιαφέρουσα άποψη
για μια πολύ προοδευμένη πνευματικά κοινωνία,
η οποία και σαφώς θα είχε ορίσει τα όρια της ελευθερίας του ατόμου απέναντι στην κοινωνία χωρίς νόμους.
Debby, σε ευχαριστώ διπλά!
Και για το βιβλίο που σίγουρα θα αγοράσω και θα διαβάσω σε πρώτη ευκαιρία, αλλά και για την γνωρίμία που μας έκανες με τον Κορτώ.

Αλλά καιρός να το ρίξεις και λίγο στο γέλιο..
Θα φτιάξω λίστα και θα σου στείλω mail!

Debby said...

Καλησπέρα!!

Mogwai!!
Ωραίο ξεκίνημα! Δεν μπορείς να πεις ε??
Όχι, γιατί συνέχεια μου την λες με τα καταθλιπτικά θέματα που καταπιάνομαι!

Zooman!! Το απόσπασμα που παρέθεσα απλά συνοψίζει κάποιες από τις ιδέες του συγγραφέα! Που δεν ήταν οι μόνες που ήταν τόσο "προχώ" ! :-)

Crucilla!! Χα!! Φοβερή ιδέα!! Ειδικά αυτό με τα δωρεάν χαρτομάντηλα θα προσελκύσουν πολύ κόσμο!!!

Ηλιαχτίδα μου!!! Πως σου ήρθαν όλα αυτά στο μυαλό μπορείς να μου πεις???
Πρώτα απ' όλα δεν αφήνεται να εννοήθεί ούτε βιασμός, ούτε προσβολή της δημόσιας αιδώ! Ο άντρας της πρώτης περίπτωση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο φίλος της κυρίας με τον οποίο συνδέεται και βολτάρει μαζί του. Η προσβολή της δημόσιας αιδώ δεν νοήτε καν, γιατί στην κατάσταση που περιγράφει δεν υπάρχει ντροπή για τον σεξουαλισμό. Άρα? Ποια προσβολή?
Ο συγγραφέας όντως περιγράφει ακραίες καταστάσεις. Αλλά έτσι είναι η τέχνη. Αγγίζει τα άκρα πολλές φορές. Μόνο έτσι μπορεί να κάνει αίσθηση. Δεν λειτουργεί σαν οδηγός. Απλά τσιγκλάει και βάζει ιδέες. Αυτός είναι και ο σκοπός! Να μας ταρακουνήσει από την κοινοτοπία που συνήθως μας περιβάλλει!

Phile!! Δεν ευθύμησες με αυτό το ποστ??? Δεν το πιστεύω!!
Δεν έχω αντίρρηση πάντως να το ρίξω στο γέλιο!
Θα το φροντίσω σε πρώτη ευκαιρία!
Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε! Αν και σε προειδοποιώ... το υπόλοιπο βιβλίο δεν είναι και τόσο light όσο αυτό!
;-)

ο δείμος του πολίτη said...

Καλό φαίνεται, πού ξέρεις μπορεί και να το πάρουμε. Πάντως η σεξουαλική μας ηθική -λειτουργώντας παρά φύσει- και επηρεασμένη από το χριστιανικό-πλατωνικό μισογυνισμό και ανικανότητα να αντιληφθεί δογματικά την αξία του σώματος, έχει αλλοτριωθεί τελείως από τις πραγματικές μας ανάγκες.

habilis said...

Kατι σε ποιο αναλαφρο ,χμμ ,για δοκιμεσε σε Εμπειρικο "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ".[μην κανεις ομως καμια μαλακια και παρεις ολους τους τομους]...

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Θα μπορούσες για μία φορά να με διαβάσεις πιό προσεκτικά;;;(Παράπονο το έχω!)
:"...δε μιλώ για "προσβολή αιδώ" στους ενήλικες βέβαια..." λέω!
Από την άλλη το "...να ορμήξει σ' έναν άντρα ..." του κειμένου δεν παραπέμπει βέβαια στο δικό της άντρα-σύντροφο, αλλά μάλλον σε κάποιον τυχαίο άντρα, σωστά;
.........
Τώρα στα υπόλοιπα περί τέχνης καθόλου δε διαφωνώ! Απόδειξη;: Πραγματικά μου αρέσει π.χ. ο Dali!

Φιλάκια βρε!

Debby said...

Δείμο!! Εχεις δίκιο σε αυτό που λες. Η σεξουαλική μας ηθική, έχει αλλοτρειώσει κατά πολύ τον τρόπο και την ικανότητα να αισθανόμαστε το σώμα μας. Σαν μια γενική για το βιβλίο πάντως οφείλω να πω πως είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο όλων των μυθιστορημάτων που έχω διαβάσει ως τώρα. Αξίζει κανείς δηλαδή να πάρει έστω μια ιδέα.

Habilis! Αλλη μια ψυχή πριν από σένα είχε την ίδια ιδέα και μου πρότεινε τον Μέγα Ανατολικό! Θα το έχω στα υπόψη και δεν θα πάρω όλους τους τόμους μαζί! (αλήθεια πόσοι είναι??)

Αχ!! Βρε Ηλιαχτίδα! Μια χαρά προσεκτικά σε διαβάζω!! Το πρόβλημα είναι στην διάσταση απόψεων που έχουμε!!
Γιατί εγώ θεωρώ ότι μόνο τα παιδιά δεν έχουν αιδώ σε αντίθεση με τους ενήλικες. Και θα το δεις εν καιρώ με το μικρό σου που μεγαλώνει. Εσύ θα ντρέπεσαι. Εκείνο ποτέ. Μέχρι να το μάθεις να ντρέπεται! Εκ' των πραγμάτων θα γίνει γιατί δεν γίνεται αλλιώς εφόσον έτσι είναι δομημένη η κοινωνία που ζούμε.
Οσο για το δεύτερο σκέλος που αφορά την γυναίκα που ορμάει, εμένα καθόλου δεν με παραπέμπει σε βιασμό!! Είναι περισσότερο σύνηθες μια γυναίκα να ορμάει στον σύντροφο της ή τουλάχιστον σε αυτόν που έχει καταλάβει ότι την ποθεί και ιδιαίτερα ασυνήθιστο να βιάζει!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

No comment!

Καληνύχτα κοριτσάκι!

Anonymous said...

Ο άντρας πάλι μαλάκας βγαίνει!!!

LOL

Α! ρε Κορτώ...Μ.....εγάλε

Ασκαρδαμυκτί said...

Ρε συ...διαβολάκι, μ' αυτό το όνειρο ζω: πότε μια γυναίκα άγνωστη θα μου ορμήξει ξαφνικά στο δρόμο για να μου κάνει αυτό που λέει ο συγγραφέας!

Zaphod said...

Μου θύμησες ανέκδοτο που καταλήγει:

"Α στο καλό παλιόπαιδο και μας κάβλωσες πρωινιάτικα!"

Anyway καλό φντ αν και αυτα τα έχουμε πεί πολλές πολλές φορές

love&kisses
zaphod

Debby said...

Deal!! Μια χαρά είναι ο άντρας! Τον μαλάκα δεν τον κάνει η μαλακία! Άλλο είναι αυτό που κάνει κάποιον μαλάκα!

Ασκάρ! Σε λάθος εποχή γεννήθηκες!! Στο μέλλον ίσως και να συμβαίνει κάτι τέτοιο έτσι που παν τα πράγματα!! Κρίμα που δεν θα είσαι και δεν θα είμαστε εδώ να το ζήσουμε!!

Zaphod! Αφού το διάβασες πρωί λογικό να σου θυμίσει το ανέκδοτο!!
Αν και αν το διαβάσεις βράδυ ίσως είναι ακόμα πιο προβληματικό!!
;-)