Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, August 30, 2007

Το βασικό πρόβλημα είναι το ανθρώπινο είδος


Η οικολογία είναι πολύ καλή. Δούλεψε για αυτήν, ψάξε όμως και για την εσωτερική οικολογία. Επειδή έτσι όπως το βλέπω, η εξωτερική οικολογία καταστρέφεται επειδή έχει καταστραφεί η εσωτερική οικολογία.
Αυτό είναι απλώς μια συνέπεια.

Όταν ο άνθρωπος δεν είναι πια ολόκληρος μέσα του, αλλά διαιρεμένος, σε διαμάχη, αυτός ο άνθρωπος προκαλεί διαταραχή επίσης και στην φύση. Γιατί το κάθε τι είναι αλληλένδετο.
Η φύση του ανθρώπου έχει την θέση της στην φυσική λειτουργία του κόσμου.


Το βασικό πρόβλημα όμως είναι το ανθρώπινο είδος.


Αυτά λέει ο αγαπημένος μου Οsho... και βρίσκω να έχει αρκετό δίκιο...


Powered by ScribeFire.

4 comments:

Lion said...

Το ειχε πει παλια κι ο Σαββοπουλος "ο εσωτερικος και ο εξωτερικος μας κοσμος ειναι συγκοινωνουντα δοχεια".

Ενα μεγαλο μερος των οικολογικων προβληματων οφειλεται απλα στον υπερπληθυσμο. Αν η ανθρωποτητα αριθμουσε 1 δισ. αντι για 6.5, οσο πετρελαιο και να καιγαμε, δεν θα υπηρχε φαινομενο του θερμοκηπιου. Οσο και να τρωγαμε, δεν θα ηταν αδειες οι θαλασσες.

Μια ευκολη λυση ειναι να σκοτωσουμε τα 6/7 της ανθρωποτητας (ποτε δεν ημουν υπερ των ευκολων λυσεων).
Μια δυσκολη λυση ειναι να αντισταθμισουμε τα προβληματα του υπερπληθυσμου με α) παγκοσμια οικολογικη συνειδηση και β) τεχνολογια.

Το (α) προυποθετει καταλληλο εσωτερικο κοσμο, και το (β) προυποθετει μυαλο.
Ζορικα τα βλεπω τα πραγματα ;-)

Καλημερα

An-Lu said...

Έχει απόλυτο δίκιο δυστυχώς...

ο δείμος του πολίτη said...

Εμ, για όλα φταίει ο άνθρωπος. Συμφωνώ με τον dralion.

Debby said...

Dralion, δεν έχεις και άδικο. Εδώ που φτάσαμε τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά σίγουρα όχι και αδύνατο. Η όποια λύση πάντως μοιάζει ουτοπική γιατί η κατανόηση του προβλήματος είναι επιφανειακή. Είναι άλλη η θεωρία από την πράξη. Και τελείως διαφορετικό να ακούς κάτι από το να το ζεις...

An-Lu! Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να τα βρει με τον εαυτό του, πως γίνεται να τα βρει με την φύση? Αποσυντόνιση εσωτερικά, αποσυντόνιση και εξωτερικά... Φυσικό επακόλουθο.

Δείμο, φυσικά και για όλα φταίει ο άνθρωπος. Καμιά φυσική καταστροφή και κανένα άλλο πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν προκαλεί τέτοια καταστροφή και σε τόσο μεγάλο μέγεθος όσο ο άνθρωπος. Παντού και στα πάντα. Δυστυχώς.