Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, September 21, 2007

Γάμος επταετούς διάρκειας!!!


Η συντηρητική Γερμανίδα βουλευτής Γκαμπριέλε Πάουλι, στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης στην κατά πλειοψηφία καθολική Βαυαρία, πρότεινε έναν νέο θεσμό για να εμφυσήσει πνοή στο οικογενειακό δίκαιο: τους γάμους επταετούς διάρκειας!

Ο γάμος, λέει, θα πρέπει να έχει μια «πρώτη» ημερομηνία λήξεως. Ύστερα από επτά χρόνια το ζευγάρι θα ζυγίζει ξανά τη σχέση του και θα προχωρεί με δύο απλές υπογραφές στην ανανέωση του συμβολαίου για άλλη μία επταετία.
Διαφορετικά (αν ο ένας από τους δύο ή και οι δύο δεν θέλουν να συνεχίσουν) θα ακολουθεί αυτόματο διαζύγιο, καταργούμενης της χρονοβόρου, δαπανηρής αλλά κυρίως ψυχοφθόρου σημερινής διαδικασίας.

Πηγή : http://www.tovimadaily.gr

Η εν λόγω βουλευτής που προτείνει τον νόμο αυτό εκτός από νοστιμούλα όπως φαίνεται στην φώτο είναι και παθούσα 2 φορές! Δεν ξέρουμε αν πάει για τρίτη!

Ορίστε πια θα είναι η σταδιακή αποδυνάμωση θεσμών όπως είναι ο γάμος!
Περιττό να πω ότι βρίσκω την ιδέα καταπληκτική!
Στο τέλος θα μετράμε επταετίες που έχουμε στο ενεργητικό μας και όχι πια χρόνια γάμου!
Άσε που ακόμα και για τους υπερμάχους του θεσμού θα έκανε καλό ένας τέτοιος νόμος! Μην μου πείτε ότι δεν θα μείωνε αισθητά το αίσθημα του δεδομένου που αναπτύσσετε ανάμεσα στο ζευγάρι!
Και μόνο αυτό θα ήταν τρομερά αναζωογονητικό!

Και μην ακούσω κανένα που δεν έχει παντρευτεί να διατείνεται το συνήθες που ακούω "ότι εμείς είμαστε μαζί τόσο καιρό, συζούμε κιόλας, σαν τι θα αλλάξει?"
Το άπαν σύμπαν! Κάντε τον κόπο να παντρευτείτε και τα λέμε μετά! ;-)

Powered by ScribeFire.

11 comments:

Ασκαρδαμυκτί said...

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει τι χρειάζεται ο γάμος...γενικώς!
Αν ο νόμος παρέχει πλήρη δικαιώματα στα παιδιά και εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά και κληρονομικά δικαιώματα των συμβιούντων, πάπαλα ο γάμος!
(φτου φτου)

Anonymous said...

Δεν μας είπαν αν το συμβόλαιό θα έχει κλειστο χαρακτήρα ή θα είναι σπαστο κατα τα ποδοσφαιρικα πρότυπα π.χ. 3+2+1+1. Επίσης το συμβολαιο θα προβλέπει ρήτρα; Εαν για παραδειγμα υπαρχει καποιος υποψήφιος εραστης, θα μπορει να πληρωσει ρητρα στον νομιμο σύζυγο και να εξαγορασει την ελευθερας της συζυγου;

ΠΕρα απο πλακα, δεν ακουγεται λιγακι κουφο αυτο με το συμβολαιο γάμου; Παντου θα εφαρμοσουμε τη λογικη της επιχειρησης;

αθεόφοβος said...

Αν ο νόμος έχει και αναδρομική ισχύ ,σταυρό στην Γκαμπριέλε!

Anonymous said...

Ασκαρδαμυκτί,συμφωνώ μαζί σου, είναι άλλωστε κάτι που ζητάνε κι οι ομοφυλόλφιλοι, μια νομική κατοχύρωση.

Κάτι σαν συναιτερισμός. Να μια ιδέα! Μην παντρευτείς συνεταιρίσου, ανοιξε μια Ο.Ε. με τον λατρεμένο σου.

Μονο που ο γαμω γαμός δεν είναι όλα αυτές οι μπούρδες, δεν ξέρω τι μπορεί να λέει ο Οσσο σε αυτή την περίπτωση, η δικιά μας όμως θρησκεία λεει οτι ο γάμος είναι η ένωση..η πνευματική και η σαρκική,ο γαμος λοιπόν δεν είναι τίποτα απο την ευλογία που παίρνεις για αυτη την ένωση, αυτό έιναι ο γαμω γάμος, συναιτερισμούς κάνουν και στα δημαρχεια!

Φιλιά!!

Jason said...

7 χρόνια φαγούρας :)

arammos said...

Που να μην ήταν και συντηρητική...

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Δεν μου φαίνεται κακό... Λιγότερα λεφτά στους δικηγόρους...

Debby said...

Καλησπέρα!

Ασκάρ! Αν λυθεί το πρακτικό μέρος των δικαιωμάτων της οικογένειας και αν μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τα κοινωνικά κολλήματα που έχουμε, ο γάμος στην ουσία δεν έχει καμιά χρησιμότητα όντως!

Fidelio!
Μα ο γάμος στην πράξη είναι μια επιχείρηση ένα πράγμα! Μια κατοχύρωση των εσόδων-εξόδων της οικογενείας plus κάτι φοροαπαλλαγές που προκύπτουν! Προφανώς αυτή η λογική της επιχείρησης εφαρμόζετε ήδη!

Α! Και αν προκύψει εραστής στα μισά της επταετίας...ε τότε προφανώς δεν αξίζει και πολλά αν δεν μείνει μέχρι το τέλος της π.χ.!!

Αθεόφοβε!! Φυσικά και πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ! Τι δηλαδή? Οι υπόλοιποι παντρεμένοι δεν έχουν ψυχή??? ;-)

Deal! O Osho αφού θες να μάθεις για το θέμα του γάμου λέει το αυτονόητο. Μην τον παίρνεις και πολύ στα σοβαρά και όταν τελειώνει η αγάπη να τελειώνει και ο γάμος. Εξάλλου χωρίς αγάπη τι νόημα έχει ο γάμος? Καταντά, πως το είπες, συνεταιρισμός!
Επέτρεψε μου να μην συμφωνώ με την ερμηνεία που δίνει η "δικιά μας η θρησκεία στον γάμο" ότι πρόκειται για ένωση πνευματική και σαρκική για τον απλούστατο λόγο ότι ο γάμος καθόλου απαραίτητος δεν είναι για να ενωθεί ένας άνθρωπος με έναν άλλο, είτε πνευματικά και προφανώς ούτε και σαρκικά. Και αν αυτή η "ευλογία" έπιανε τόπο δεν θα χώριζαν τόσοι.

Jason! Η επταετία είναι κομβικό σημείο στην ζωή ενός ανθρώπου και όχι μόνο του γάμου! Κάθε επτά χρόνια περίπου "αλλάζουμε". Παρατήρησε το! ;-)

Arammos!! Α! Ναι! Αν δεν ήταν συντηρητική μάλλον θα πρότεινε με την μία την κατάργηση του!!

Synas! Καθόλου κακό! Άσε τις περιπτώσεις που ο ένας θέλει να χωρίσει και ο άλλος δεν του δίνει διαζύγιο! Δεν είναι απίστευτα ψυχοφθόρα διαδικασία αυτή???

Я верю в Сталина said...

Καλημέρα! Δεν με βρήσκει πιο σύμφωνο!!!

ο δείμος του πολίτη said...

Δε νομίζω να είναι συντηρητική η πολιτικός. Ως Καθολική δεν θα είχε διαζύγιο αν ήταν συντηρητική και σαφώς δεν θα υποστήριζε με επιστημονικά επχιειρήματα και αντιγραφιοεκρατικά τη θέση της αυτή.

Debby said...

Καλημέρα!!

Dimostheni!! Εμένα να δεις! ;-)

Δείμο! Νομίζω πως δεν πρέπει να είναι καθολική η εν λόγω βουλευτής. Δεν το λέει πουθενά αυτό. Αν και μην το έχουμε ως δεδομένο ότι όλοι οι καθολικοί δεν χωρίζουν. Οι θεσμοί των θρησκειών στον δυτικό κόσμο έχουν κάπως χαλαρώσει (έως πολύ θα τολμούσα να πω!).
Μάλλον είναι μέλος της συντηρητικής παράταξης που κυβερνά την χώρα της. Μπορεί η ίδια να μην είναι και τόσο συντηρητική κατά πως φαίνεται!