Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, October 15, 2007

Blog Action Day



Κάτι νομίζω πως μπορώ να κάνω εγώ... εκτός από το να ακολουθήσω την ιδέα του Manifesto και να μην ανοίξω τον υπολογιστή μου όλο το σ/κ! Σιγά το δύσκολο θα μου πει κανείς! Έτσι σκέφτομαι να κάνω μερικά ακόμα πράγματα που μου είναι λίγο πιο ζόρικα από αυτό.
Αυτό που θα κάνω σίγουρα για να βοηθήσω το περιβάλλον είναι κυρίως οικιακή οικονομία. Οπουδήποτε μπορώ. Από το ρεύμα και το νερό, μέχρι τα καθαριστικά και τα τρόφιμα.
Έτσι λέω να αρχίσω να:
  • μην αφήνω ανοιχτά φώτα, ούτε ηλεκτρικές συσκευές που δεν είναι απαραίτητες όταν λείπω από το σπίτι.
  • κάνω σύντομα ντους, και να πλένω λιγότερο τις βεράντες. Εξάλλου δεν κάθομαι πλέον έξω.
  • χρησιμοποιώ όσο περισσότερο μπορώ φυσικά καθαριστικά (ξύδι, σόδα κτλ) και όσο λιγότερο μπορώ χημικά καθαριστικά. Εξάλλου αυτά κάνουν κακό και στην υγεία μας άμεσα με την επαφή και τις αναθυμιάσεις τους. Δεν χρειάζεται καν να κάνουν τον κύκλο τους καταστρέφοντας το περιββάλλον με τα απόβλητα τους για να μας κάνουν έμμεσα κακό.
  • φροντίζω να προμηθεύομαι τα ελάχιστα δυνατά τρόφιμα που χρειάζομαι έτσι ώστε να μην μου μένουν και να τα πετάω.
Τουλάχιστον αυτά και σιγά σιγά στην πορεία ίσως βρω και άλλα... που θα με ξεβολέψουν περισσότερο και από αυτά και από το να έχω κλειστό τον υπολογιστή!

3 comments:

arammos said...

Καλησπέρα μια χαρά σε βρίσκω.

Debby said...

Καλημέρα Arammos! Καλά είμαι! Δεν έχω παράπονο! ;-)

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Πολύ σωστε΄ς κινήσεις, Οπως η ανακύκλωση η κομποστοποιήση των σκουπιδιών και άλλα μικρά . Ειδικά για την κομποστοποιήση το ψάχνω πολύ τώρα τελευταία. Μου φάινεται βουνό αλλά μάλλον προκύπτει τρόπος ζωής και έχει και πλάκα. Μην ξεχνάμε ότι κομποστοποίηση έκαναν όλοι όσοι ζόυσαν παλιά στην ύπαιθρο με το να θάβουν ότι οργανικό και ξερό σε μικρο βάθος κάτο από το χώμα και κοντά στις ρίζες των φυτών τους εξασφαλίζοντας άριστο λίπασμα, γιατί όχι και εμείς το ίδιο. επίσης με απασχολούν πολύ και τα φωτοβολταικά αλλά εδώ χρειάζεται και το κίνητρο της πολιτείας.

Οσον αφορά τα καθαριστικά σπιτιού έπειδή είμαι δικτυωτής σε εταιρεία δικτυακού μέρκετινγκ που μέσα σε όλα τα προιόντα της διακινεί και όλα τα είδη καθαριστικών σπιτιού, έχω να πω ότι τουλάχιστον αυτά είναι βιοδιασπώμενα και απολύτως οικολογικά. μπορέις να ποτίσεις με τα απόνερα ας πούμε τα λουλο΄υδια σου χωρίς να τα βλάψεις (σαν απόδειξη το νερό του σφουγγαρίσματος) Τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε πολλόυς που ενδιαφέρονται. Αν σε ενδιαφέρουν καλή μου φίλη στείλε μου email να σου στείλω μέσω ταχυδρομείου να δοκιμάσεις, ότι θέλεις.
η επιχέιρηση εντω μεταξύ μπορεί να λειτουργήσει κάπως έτσι
http://4yourdream.blogspot.com/