Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, November 21, 2007

Και να που έφθασα στον 5ο μήνα....


Και αυτό που κατάλαβα είναι ότι ένα πράγμα είναι σίγουρο. Μια εγκυμοσύνη σε καταβάλει ολοκληρωτικά σε κάθε επίπεδο.

Πρώτα από όλα διαπιστώνεις ότι οι συζητήσεις σου και κυρίως οι ανησυχίες σου περιτριγυρίζουν όλες γύρω από αυτό το θέμα. Είτε το θέλεις είτε όχι. Ακόμα και αν θες να αλλάξεις το θέμα υπάρχει πάντα μια κοιλιά μπροστά σου να στο θυμίζει και μια δυσφορία για να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα, η οποία είναι μία. Είσαι έγκυος.

Έπειτα σε σωματικό επίπεδο μια γυναίκα την εξουθενώνεται στην κυριολεξία. Καταπονεί τον οργανισμό της στο έπακρο. Όσο πάει μειώνονται οι αντοχές της, χώρια που αλλάζει δραματικά το σώμα.
Σε αυτήν την φάση βρίσκομαι εδώ και λίγο καιρό. Εδώ και μερικές μέρες υποφέρω από πόνους στην πλάτη. Το πρωί είμαι καλά βέβαια, το απόγευμα μετά την δουλειά νιώθω άβολα και μέχρι να φτάσει το βραδάκι υποφέρω και χρειάζομαι επειγόντως ξάπλα! Για αυτό όλο το συμβάν, λένε τα γραφτά, φταίει η προγεστερόνη, μια ορμόνη που εκκρίνουν οι έγκυες με σκοπό την χαλάρωση των μυών της μήτρας. Μαζί με αυτούς όμως τους μυς χαλαρώνουν και όλοι οι υπόλοιποι! Και λόγω του ότι μεγαλώνει η κοιλιά σιγά σιγά αλλάζει και το κέντρο βάρους του σώματος και δεν θέλει και πολύ να αρχίσεις να πονάς. Ειδικά αν υπερεκτιμάς τις δυνάμεις και την ενέργεια που (νομίζεις ότι) έχεις!

Η κοιλιά μου πλέον είναι εμφανής παρόλο που πριν μερικές μέρες ένας συνάδερφος ο οποίος με βλέπει καθημερινά δεν την είχε πάρει χαμπάρι! Προφανώς νόμιζε ότι είχα πάρει βάρος απλά και εξεπλάγην όταν του το είπα με αφορμή το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω από την δουλειά!

Το ότι πήρα κάποια κιλά τα πήρα! Και περιμένω πως και πως να πάω στον γιατρό την επόμενη εβδομάδα για να ζυγιστώ και να μου πει αν το έχω παρακάνει ή όχι γιατί όσο να πεις τον τελευταίο καιρό μου έχει ανοίξει η όρεξη κυρίως ως προς τα γλυκά εδέσματα και όχι μόνο φυσικά! Και μιας και ούτε προ εγκυμοσύνης κρατιόμουν σε αυτά, τώρα το βρίσκω απείρως πιο δύσκολο! Πως ξεχνάει μια έγκυος ότι κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο χοντρή? Πως λέμε πίνει για να ξεχάσει? ΕΕ!! Αυτό!! Τρώει για να ξεχάσει!

Αφήστε που πάνω που είχα αρχίσει να χαίρομαι που επιτέλους είχα το στήθος των ονείρων μου, μέσα σε χρόνο dt άρχισε να προεξέχει από αυτό η κοιλιά μου και μου έφυγε όλη η χαρά!!!

Παρόλα αυτά βέβαια, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία αυτές οι ταλαιπωρίες μπροστά στην σπουδαιότητα του όλου γεγονότος. Επιμένω όμως πάντα ότι αυτό που σε αποζημιώνει είναι το μετά και όχι η διαδρομή μέχρι να φτάσεις σε αυτό το μετά. Η μητρότητα αρχίζει και βιώνεται μετά τον τοκετό νομίζω.

Τα μικρά υποθέτω ότι είναι καλά! Το ότι μεγαλώνει η κοιλιά είναι καλό σημάδι! Νιώθω να κουνιούνται κάθε τόσο, κυρίως όποτε βρίσκομαι σε ηρεμία! Το ένα βρίσκεται κάτω αριστερά και το άλλο πάνω δεξιά! Οπότε ξεχωρίζω ποιο είναι ποιο όταν κουνιέται και ήδη έχω σταμπάρει ποιος από τους δυο είναι πιο "ταραξίας"!!
Κάποιες φορές νιώθω ένα "σπρώξιμο" και όταν βάζω το χέρι μου εκεί νιώθω την κοιλιά μου πολύ σκληρή! Και αν χαϊδέψω λίγο εκείνο το σημείο μαλακώνει! Και μετά σκέφτομαι ότι μάλλον κάποιο σπρώχνει να κάνει χώρο να βολευτεί και εγώ το πειράζω και του χαλάω την βόλεψη!! Ελπίζω να μην το πάρουν προσωπικά και προσπαθούν μετά να κάνουν την δική μου ζωή δύσκολη! :-)

Photo from: http://pregnancy.baby-gaga.com

15 comments:

η Λίτσα said...

Χα χα χα ….
Ε όχι και ότι του χαλάς την βόλεψη…
Τι πας και σκέφτεσαι…
Καλή συνέχεια και κουράγιο…

AVRA said...

καλημερα!

προσωπικα θεωρω οτι αυτη η περιοδος ειναι εξισου σημαντικη με την ιδια tην μητροτητα, εχει μια ξεχωριστη σημασια γι τη ζωη μιας γυναικας.Τωρα που ταλαιπωρησαι δεν το καταλαβαινεις το ξερω αλλα οταν θα γεννησεις με το καλο ισως και να νοσταλγησεις αυτη την περιοδο.

Χαλαρωσε και απολαυσε την οσο περισσοτερο μπορεις.

Και οπως ελεγε ο καλος μου ''τωρα που ειναι μαντρωμενα ειναι καλα...μετα θα δεις τη διαφορα! ''

:-))))

philos said...

Χρόνια σου Πολλά και να χαρείς όσο μπορείς αυτή την γλυκιά περίοδο της ζωής σου!
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην σε ταλαιπωρήσουν πολύ αφότου γεννηθουν!
Φιλιά πολλα!

An-Lu said...

Δε νομίζω να ξεβολεύονται! Προφανώς τους αρέσουν τα χάδια και αντιδρούν ανάλογα!
;-)

the_lone_deranger said...

Να τους 100ήσεις!!! :D

tassoula said...

Χαδιάρικα είναι όλα τους.Σκέψου οτι σε 2 μήνες περίπου θα τα νιώθεις ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!
Υπομονή γιατί σίγουρα θα έχεις πόνους αλλά όσο μπορείς να ξαπλώνεις!

Debby said...

Καλημέρα σε όλους!!

Λόλα!! Όλο κάτι τέτοια σκέφτομαι! Αλλά δεν μπορείς να πεις! Έχουν πλάκα! :-)

Avra! Δεν αντιλέγω ότι είναι μια εμπειρία μοναδική. Και ίσως την νοσταλγήσω κιόλας. Απλά την διαχωρίζω από την μητρότητα γιατί νομίζω ότι αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι μετά την γέννα στην ουσία ξεκινά να αναπτύσσεται η πραγματική σχέση της μάνας με το παιδί. Τώρα υπάρχει απλά μια ψευδαίσθηση αυτής της σχέσης!

Αυτό το "καλά είναι τώρα που είναι μαντρωμένα εκεί" το λέω και εγώ! Αναρωτιέμαι όμως γιατί όλες εκεί στον τελευταίο μήνα φωνάζουν "βγάλτε το μου έξω"!!! Υπομονή και θα δω ε?? ;-)

Phile! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και εύχομαι και εγώ να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και ειδικά από εκεί και μετά!

An-Lu!! Λες να τους αρέσουν τα χάδια από τώρα??? Έχε γούστο!! ;-)

Lone Deranger!! Ε! Οχι και να τους εκατοστήσω!! Είδα και έπαθα να φθάσω τους πέντε! :-)

Tassoula!! Συμφωνείς και εσύ βλέπω με το ότι είναι χαδιάρικα! Αλλά θα μου πεις ποιος δεν είναι για να μην είναι και αυτά!! Για τους πόνους το ξέρω ότι θα τους έχω, και έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά. Αλλά δεν έχω προετοιμαστεί να δουλεύω οκτάωρο με αυτούς!! ;-)

jojo said...

αχ, τέλειο αυτό να ξεχωρίζεις ποιος κάνει τι απο τώρα!

απο δω και μπρος συμπεθέρα, οι αλλαγές θα'ναι εμφανείς για όλους!
τέρμα η περίοδος χάριτος.
όποιος θα μας βλέπει θα πρέπει να μας παραχωρεί τη θέση του! ;)

Alitovios said...

Από καύλες πως πάμε; Γιατί έχω ακούσει διάφορα για την εγκυμοσύνη.

Debby said...

Καλησπέρα!

Jojo!
Καλύτερα τώρα! Γιατί και πριν είχαμε τις ίδιες ανάγκες αλλά μόνο έγκυες δεν φαινόμασταν για να απολαμβάνουμε και κανένα προνόμιο!!

Alitovie!! Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι λέει μια παροιμία! Και εγώ τα έχω ακούσει αλλά μάλλον είναι περισσότερο παρηγορητικά και για τους άντρες και για τις γυναίκες γιατί καμία σχέση δεν έχει το σεξ στην εγκυμοσύνη με το σεξ πριν απ' αυτήν!!!

Ασκαρδαμυκτί said...

Υπομονή... 4 μηνάκια ακόμα!
Εμείς στο στρατό κάποτε υπηρετούσαμε 23 μήνες!
Μπήκα 21 και βγήκα 23 ετών!

the_lone_deranger said...

ασκαρδαμυκτί καλό αυτό...
Λαγούς από καπέλα βγάζεις? (:P - Αρκάς)

panagiota said...

Απόλαυσε τώρα τα προνόμια της εγκυμοσύνης καλή μου γιατί μετά αρχίζει ο.... μεγάλος μαραθώνιος!

tassoula said...

Πολλά φιλάκια μαμάκα!Καλή εβδομάδα να έχετε!!

Debby said...

Καλημέρα!!

Ασκάρ!! 3 μηνάκια ακόμα!! Δίδυμα γαρ!! ;-)

Panagiota! Τα προνόμια ήταν προ εγκυμοσύνης και ευτυχώς τα απόλαυσα αρκετά προτού μπω στον χορό!

Tassoula!! Σε ευχαριστώ πολύ! Ξεκίνησε όμορφα πάντως η εβδομάδα! Αμα τελειώσει και όμορφα μια χαρά θα είμαι!