Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, September 27, 2008

Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω!


Μ' αυτά και μ' αυτά πέρασε κοντά μισός χρόνος που σταμάτησα να διαβάζω άλλα blogs πέρα από αυτά που έχω στον reader μου (και αυτά όχι επιμελώς οφείλω να ομολογήσω). Είπα όμως να αρχίσω να ρίχνω μια ματιά τι γίνεται παραέξω. Έτσι λοιπόν άνοιξα 1-2 aggregators από αυτούς που συνεχίζουν να λειτουργούν (αρκετοί από αυτούς που είχα υπόψη μου έχουν κλείσει) και άρχισα να διαβάζω τίτλους και σε κάποιες περιπτώσεις την πρώτη παράγραφο των posts.

Απογοητεύτηκα οικτρά. Στην πλειοψηφία των blogs είχα την αίσθηση ότι διάβαζα ένα και μοναδικό blog το οποίο γκρίνιαζε μονίμως για την εγχώρια πολιτική σκηνή, λες και ήταν κανένας λαϊκιστής Παπαδάκης και Αυτιάς. Και να πεις ότι η πολιτική και οι πολιτικοί μας αξίζουν να ασχολούμαστε τόσο μαζί τους, θα έλεγα τέλος πάντων. Είναι όμως τόσο "μπάζο" η όλη κατάσταση. Τόσο αδιάφορη, που ότι και να γραφεί δεν κάνει πλέον αίσθηση. Κάποτε ρώτησαν τον Χατζηνικολάου γιατί αποφάσισε να παίρνει συνεντεύξεις από ηθοποιούς και τραγουδιστές στην εκπομπή που παρουσίαζε και θυμάμαι είχε απαντήσει ότι πολύ θα ήθελε να μην χρειαζόταν να το κάνει αλλά δυστυχώς γι' αυτόν οι συνεντεύξεις των πολιτικών προσώπων και γενικά οι πολιτικές συζητήσεις δεν παρουσίαζαν αντίστοιχο ενδιαφέρον και φυσικά δεν είχαν αντίστοιχη τηλεθέαση. Θέλω να πω, του άλλου (του Χατζηνικολάου ντε) που ήταν και η δουλειά του αυτή είπε να βάλει φρένο. Μετά από τόσα χρόνια, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί, δεν περίμενα τόσα blog να έχουν αυτήν την "αντί-τουριστική" θεματολογία!
Ίσως βέβαια να κάνω λάθος και να μου φάνηκαν πολλά τα blog με αυτήν την θεματολογία. Και πως να μην μου φανούν πολλά όταν το καθένα έστελνε 5-10 posts μαζεμένα. Προφανώς λοιπόν εργάζονται πολλά άτομα στο καθένα από αυτά. Μιλάμε πλέον για επαγγελματική προσέγγιση.
Κατέληξα να ψάχνω να βρω, σαν τον ψύλλο στα άχυρα, posts που να τα έχουν γράψει άνθρωποι, με ευαισθησία, με πραγματικές ανησυχίες, με σκέψεις απλές, χωρίς ατέρμονη γκρίνια, με γραφή που σε καθηλώνει, με χιούμορ, που σε κάνει να χαμογελάς. Έψαχνα να βρω ένα post που πίσω του κρύβεται ένας άνθρωπος. Όχι ένας επίδοξος δημοσιογράφος. Δυστυχώς δεν βρήκα. Δεν είχα και πολύ χρόνο να διαθέσω. Ίσως χρειαζόταν να πάω μερικές σελίδες ακόμα πιο πίσω. Ίσως μια άλλη φορά.
Τουλάχιστον μου λύθηκε η απορία γιατί κλείνουν σιγά σιγά ένας ένας οι aggregators. Με αυτήν την νέα τάξη πραγμάτων, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ιδιαίτερα τον απλό αναγνώστη.

Κρίμα. Γιατί μια φορά και ένα καιρό ήταν εξαιρετικά χρήσιμοι...

4 comments:

cyrus said...

Έτσι ακριβώς είναι, Ντέμπι. Γεμίσαμε κίτρινους δημοσιογράφους και κομματικούς κονδυλοφόρους...

philos said...

Και νέα blogs υπάρχουν και πολύ ενδιαφέροντα. Απλά όπως είπε και η magica ο google reader κανει καλύτερα την δουλειά του γιατί δεν χάνεσαι αναμεσα στις εκατοντάδες ποστς σαν και αυτα που περιγράφεις.
Δλδ εσύ παρακολουθείς 100 blogs, εγω αλλα 100 απο τα οποία τα 40 εσύ δεν τα παρακολουθείς. όταν αυτά έχουν ένα ενδιαφέρον ποστ (καλή ώρα σαν και το τελευταίο του cyrus) εγω το κάνω shared και το βλέπεις και συ ή το βάζω στην sidebar του blog.
Εσύ εμπιστεύεσαι εμένα και άρα θα πας να διαβάσεις και ε΄να ποστ απο ένα blog που εσύ δεν παρακολουθείς. Αν δεν σε τρελλαίνει αυτό το blog δεν χρειάζεται να το παρακολουθείς και σύ. Απλα όταν έχει κάτι ενδιαφέρον εγώ θα στο επισημαίνω.

Αυτό το σχόλιο ήθελα να το κάνω και ποστ εδώ και καιρό, αλλα τώρα θα μοιραστώ το ποστ σου στην sidebar!

panagiota said...

Ολοι ψάχνουν μια θέση στον ήλιο.
Ολοι θελουν να δηλώνουν πως ανήκουν στα ΜΜΜ. Ολοι να εκδώσουν βιβλία και συλλογές ποιημάτων θέλουν...
Ολοι ψάχνουν για κοινό
Ολοι και κάτι θέλουν!!!

Να είσαι καλά εσύ και τα διδυμακια σου...και άσε τους επίδοξους να ψάχνουν την...ΔΟΞΑ μέσα στα Μπλογκ.

Debby said...

Cyrus, κρίμα. Πολύ κρίμα.

Philos! To post να το κάνεις έτσι και αλλιώς! Οσο για τον Google reader πολύ πιθανόν να είναι πιο χρηστικός με τα share του κτλ από το Beta bloglines που χρησιμοποιώ εγώ αλλά ειδικά αυτήν την εποχή είναι αδύνατο να μεταφερθώ εκεί. Εκτός και αν υπάρχει καμμιά δυνατότητα να μεταφερθούν όλα τα subscription μου αυτόματα. Δυνατότητα που την έχει το beta bloglines. Ο google reader τι λέει?


Panagiota!! Δεν είναι κακό που ψάχνουν κοινό! Το θέμα είναι ότι με αυτά που γράφουν το διώχνουν και αυτό που έχουν!!
Ευτυχώς έχω τα διδυμάκια και περνάω τον καιρό μου πιο εποικοδομητικά!;-)