Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, September 01, 2006

Always use protection


Εχω να πω δυο πράγματα!
Το ένα είναι ότι εμείς το γυναικείο φύλο πρέπει να φροντίζουμε για την προφύλαξη μας.

Το άλλο είναι ότι ο firefox είναι σκάλες ανώτερος από τον internet explorer!!

Υ.Γ. Την φώτο την έλαβα σήμερα σε ένα από τα funny mails που μου στέλνουν φίλοι και γνωστοί!

19 comments:

ovi said...

Χμμμμ! Μάλλον έχεις windows!!! Μμμμμ! με το Mac τα πράγματα είναι πιο απλά, παίρνεις το χάπι και είναι και λιγότερο ...πλαστικό!!!

Debby said...

Ναι windows! Εδώ στην ελλάδα τα mac δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη επιτυχία. Για την ακρίβεια δεν ξέρω κανένα να έχει mac. Τον μόνο που ακούω να λέει ότι όταν πάρει δικό του laptop θα είναι mac είναι ο ξάδερφούλης μου ο οποίος ζει Αγγλία.

cyrus said...

Ναι, ο Firefox είναι καλύτερος. Αλλά, επειδή είμαι γκρινιάρης (πάει -- μου βγήκε το ονομα!), πρέπει να πω ότι πού και πού ανεβάζει τη CPU στο 100% και κολλάει, ιδίως όταν πας να ανοίξεις μπλογκ με ενσωματωμένη μουσική -- ακούτε, αδέρφια;

Ρίξε μια ματιά και στον Opera, αν δεν βαριέσαι...

Debby said...

Cyrus!! Μην αγχώνεσαι καθόλου με την γκρίνια! Ο μισός (για να μην πω σχεδόν όλος) οο πληθυσμός της Ελλάδας, αυτό κάνει. Γκρινιάζει!
Λοιπόν, ναι έχεις δίκιο σε αυτό. Κολλάει μερικές φορές και κλείνει άρον άρον. Οπως επίσης και ο ΙΕ κάποιες άλλες (χρησιμοποιώ και τους δύο εκ περιτροπής) για ανεξήγητο για μένα λόγο. Ο Firefox έχει όμως εκατοντάδες extensions για να τον κάνεις "κούκλα", ανάμεσα σε αυτά και το Session manager που όταν κλείσει άρον άρον μπορείς να ανοίξεις με την μία όλα τα tabs που είχες ανοιχτά πριν την κατάρευση! Ασε που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμα και τον κλείσεις μόνος σου! Το αγαπημένο μου!

advocatus diaboli said...

Ειδικά για εμάς της ιστό-σφαιρας έχει και ένα ακόμη καλό. Αν δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες με τον internet explorer, κάτι που σε εμένα συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, για να μην πω διαρκώς, χρησιμοποιείς firefox και ανέβασες μια χαρά!

Debby said...

Πρέπει να έχεις δίκιο γιατί έχουν μια κάποια συνεργασία ο firefox και το google οπότε κατά πάσα πιθανότητα ισχύει.

ovi said...

Τώρα μιλάμε ...τελείως υποθετικά, μήπως πρέπει να ρίξετε και μια ματιά στα Mac;

ovi said...

γιατί δεν φταίει μόνο το firefox αλλά έχει βάλλει κι' όλη τη χούφτα ο αξιότιμος κύριος Gates!!!

Debby said...

Ευχαρίστως να ρίζουμε μια ματιά!

Το ξέρεις όμως ότι και σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών να πας εδώ στην Ρόδο δεν έχει πουθενά Mac? Και στην Αθήνα φαντάζομαι θα υπάρχουν σε περιορισμένα καταστήματα.

jul said...

Mac και Ελλάδα δεν τα πάνε και πολύ καλά...Δηλαδή δεν ξέρω κανένα που να έχει Mac και να μένει Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους πληροφορικάριους....Πάντως στο σπίτι έχω kai IE &Firefox...Αν και ο δευτερος ειναι κλάσεις ανώτερος....

ralou said...

Xμ... Mac ε;
Ο πρώτος μου υπολογιστης ήταν ενας Apple ΙΙe, εκεί στην δεκαετία του 80.
Χωρίς σκληρό δίσκο και για αποθηκευτικό μέσο χρησιμοποιούσαμε τότε κασέτες κασετοφώνου!
64 Κ μνήμη και για να αλλάξεις από Ελληνικά στα Αγγλικά είχε ενα διακοπτάκι στο κάτω μέρος!
Αληθεια λέω!
Αν θυμάμαι καλά, δούλευε νομίζω με κάρβουνο!
Αχ τι μου θυμίσατε τώρα!
Ηρωικές εποχές!

Οσο για το Firefox οι τεχνικοί στο γραφείο ορκίζονται στο όνομα του.
Αν βοηθάει στο θέμα των φωτό στο blogger θα το δοκιμάσω πάραυτα.

Debby said...

Julia, πλάκα πλάκα ούτε εγώ ξέρω κανένα που να έχει. Θα ήθελα όμως να δω! Εχω περιέργεια!
Μια φορά όμως ο Δήμου είχε παραπονεθεί για ένα mac που είχε γιατί ήταν γενικότερα ασύμβατος με ότι σκεφτόταν να κάνει μαζί του!!

Ralou, εγώ έχω δει ένα mac σε ένα δικηγορικό γραφείο πριν καμιά 15ετία περίπου! Εκτοτε ούτε ίχνος.
Οσον αφορά τον firefox πρέπει να τον δοκιμάσεις!! Δεν φαντάζεσαι τι καλούδια έχει! Ως και skin με γάτες!(Αν και είναι γουστόζικο, δεν είναι ιδιάιτερα εξυπηρετικό όμως! ). Αν τον δοκιμάσεις δύσκολα θα επιστρέψεις στον ΙΕ!

ovi said...

Τα Mac όπως και οι ‘κλώνοι’ έτσι λέγονται τα φθηνότερα συμβατά, κυκλοφορούν πολλά χρόνια στην Ελλάδα μόνο που από επιλογή του τότε αντιπροσώπου είχαν περιοριστεί σε συγκεκριμένους χώρους και όπου συνεχίζουν να κυριαρχούν, όπως αρχιτέκτονες, publishing, διαφήμιση, γραφικά, διακόσμηση κλπ. Ο λόγος που κυριαρχούν σε αυτούς τους χώρους είναι ένα μυστικό που δεν ήταν σε ανάγκη παλαιότερα στο μέσο χρήστη και είναι τώρα. Τα Mac και ειδικά το OS δεν ‘κλέβουν’ μνήμη όπως τα Windows που φτάνουν ενώ πιστεύεις ότι έχεις 1Μb RAM στην ουσία να σου κλέβουν πάνω από 30% και να αργεί να σου κατεβάσει μια φωτογραφία.

Υπάρχει στην Ελλάδα ο μύθος ότι είναι ακριβά, αλλά από τη μια γι αυτά που σου παρέχουν είναι πολύ φθηνότερα από κάθε PC, άσε που γλιτώνεις το νταβατζιλίκι του Gates και από την άλλη υπάρχει ο μύθος ότι δεν υπάρχουν προγράμματα. Προγράμματα υπάρχουν και υπάρχουν όλα άλλα επειδή τα Mac κλειδώνουν δεν είναι εύκολη η αντιγραφή άρα πρέπει να αγοράσεις τα προγράμματα. Εδώ βέβαια υπάρχει το θέμα ότι το OS σου δίνει ακριβώς ότι χρειάζεσαι με πρόγραμμα ανταγωνιστικό του Word κλπ. Αν θέλεις ένα επαγγελματικό πρόγραμμα όπως το Photoshop που ουσιαστικά δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς άλλα το έχεις επειδή το έχουν όλοι ...ε! ας το πληρώσεις!!!

Ίσως ακούγομαι λιγάκι περίεργος αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοί φορτώνουν τα PC τους με επαγγελματικά προγράμματα και χρησιμοποιούν μονό το 1% αυτών των προγραμμάτων όταν θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη με ένα απλό πρόγραμμα. Άλλο θετικό ότι λόγο OS οι ιοί σπανίζουν!!!

Το Mac έχει το Safari που σου δίνει ότι σου δίνει το firefox εδώ και ...5 χρόνια!!! Και λόγω καλής διαχείρισης της μνήμης έχεις πιο γρήγορη πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο κλπ.

Έχω και από τα δυο αλλά όταν θέλω να κάνω κάτι με αποτέλεσμα χρησιμοποιώ το Mac!!!

Debby said...

Δεν τα ήξερα όλα αυτά!
Τώρα που το λες πάντως μπορεί όντως να έχει περιοριστεί η χρήση τους σε ελευθερους επαγγελματίες μόνο.
Γεγονός όμως είναι ότι αν θέλω να αγοράσω δεν είναι ευκόλο να βρω. Ασε που άμα χαλάσει καλύτερα να ξεχάσω την περίπτωση να επισκευαστεί...

George Sou said...

Πάντως η τελευταία έκδοση του ΙΕ, είναι σταθερή και εύχρηστη. Με τον Firefox παρατήρησα ότι (και αυτό μου έχει συμβεί μόνο σε blog), πολλές φορές βλέπει την προηγούμενη σελίδα που έχει διαβάσει και για να δει τη τρέχουσα θέλει refresh. Αυτό το κάνει μόνο σε blog pages. Κατά τα λοιπά τη γνωστή διαμάχη Windows, Mac την απολαμβάνω πάντα ως θεατής. Χρησιμοποιώ Win, IE, Firefox…

Debby said...

G Help me, το παρατήρησα και εγώ αυτό. Υπέθεσα όμως ότι έχει να κάνει με κάποιο σετάρισμα το οποίο δεν έκανα.

Πάντως κακά τα ψέματα το μονοπώλειο σε κρατάει ολίγον τι όμηρο...

Sleeper in Metropolis said...

"Με τον Firefox παρατήρησα ότι (και αυτό μου έχει συμβεί μόνο σε blog), πολλές φορές βλέπει την προηγούμενη σελίδα που έχει διαβάσει και για να δει τη τρέχουσα θέλει refresh. Αυτό το κάνει μόνο σε blog pages."
Κι εμένα μου το κάνει αυτό και πάλι μόνο σε blog. Αλλά είναι by far καλύτερο από τον ΙΕ... Έχω συνηθίσει τόσο πολύ με τα multiple tab και τις λοιπές ευκολίες του Firefox που δε μπορώ να συμβιβαστώ με ΙΕ πια. Άσε που δε σε ξεσκίζουν οι ιοί τόσο πολύ...

ovi said...

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ο blogger όπως και πολλά sites κατά κάποιο τρόπο σε βοηθάνε ώστε να μην πάρει πολύ ώρα να φορτώσει την εικόνα η οθόνη σου (λόγω RAM που είπαμε ότι κλέβει ο ακατονόμαστος) και γι αυτό αφήνουν ένα ίχνος ή cookies στα win και γι αυτό χρειάζεται να κάνετε refresh.

Ας μην το εξελίξουμε σε συζήτηση Mac ή PC αλλά αυτό το περί ‘που θα το επισκευάσω’ είναι άλλος ένας μύθος που βασανίζει τα Mac στην Ελλάδα. Τα Mac χρησιμοποιούν chips IBM η σύνδεση είναι διαφορετική, άρα όσον αφορά το hardware …και pcάδες τα καταφέρνουν. Το λογισμικό είναι OS ανακάλυψη και επίτευγμα της ...IBM, τώρα γιατί δεν το έχουν τα PC της αυτό είναι άλλο θέμα, οπότε εκτός από την αντιπάθεια για το ...άγνωστο δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους χειριστές pc να μην μπορούν να επισκευάσουν και χειριστούν ένα Mac.

Δεν υπάρχουν μονοπώλια στα Mac απλά τα PC αφήνουν τεράστιο κέρδος στα καταστήματα. Αν βρείτε τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα PC στο internet και δείτε τις τιμές το πιθανότερο είναι να σοκαριστείτε σε σχέση με τη τιμή που πληρώσατε. Το πιο απλό παράδειγμα είναι ότι αν αγοράσετε ένα PC και προσπαθήσετε να το πουλήσετε μετά από 6 μήνες και θα ανακαλύψετε ότι η τιμή έχει πέσει στο 40% αν είστε τυχεροί να βρείτε κορόιδο να το πάρει. Εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα PC που να ανταποκρίνεται και πραγματικά στις θεωρητικές σας προσδοκίες για το τι θέλετε να κάνετε θα βρείτε ότι η τιμή είναι πάνω από 5,000 ευρώ στη καλύτερη περίπτωση και αυτά χωρίς τα περιφερειακά και την οθόνη.

Το μεγάλο πρόβλημα δε με τα PC είναι τα windows που χωρίς να το καταλάβετε έχετε βάλει ένα κατάσκοπο στο σπίτι σας που παρακολουθεί τι κάνετε και ενημερώνει την ακατονόμαστη εταιρία ώστε να προσαρμόσει επενδύσεις, στόχους, επενδύσεις κλπ. και γι αυτό όλες αυτές οι περίφημες δίκες που ακούγονται συνέχεια. Και μη μου πείτε αυτός είναι ο καπιταλισμός γιατί και στο καπιταλισμό υποτίθεται ότι υπάρχει και μια ηθική και η φύλαξη προσωπικών δεδομένων. Άλλος ένας λόγος που οι χειριστές Linux αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα.

Ουφ! Πολλά είπα!!!

Debby said...

Muse, όπως λέει ο Ovi παρακάτω είναι μάλλον τρόπος του firefox να είναι γρηγορότερος. Εγώ το έχω συνηθήσει πια!

ovi, δεν χρειάζεται καν να δει κανείς στο internet για να διαπιστώσει πόσο φθηνά ειναι τα pc τώρά.
Οντως το πρόβλημα με τα windows, είναι όντως σοβαρό... Και η πλάκα είναι ότι τα χρυσοπληρώνεις κιόλας. Το σκέφτομαι να δοκιμάσω linux αλλά δεν ξέρω κανέναν που να τα έχει δοκιμάσει ηδη να μου πει άσε που δεν νομίζω ότι θα είναι συμβατά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ.