Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 27, 2006

Επανάληψη μήτηρ πάσης πίστης!



Ο Χίτλερ έγραψε στην αυτοβιογραφία του, στο Ο Αγώνας μου, ότι η απλούστερη διαδικασία για να μετατραπεί ένα ψέμα σε αλήθεια είναι η συνεχής επανάληψη. Και το ήξερε από δική του εμπειρία.

Ο Χίτλερ επαναλάμβανε: «Οι Εβραίοι είναι η αιτία για την δυστυχία και την πτώση της Γερμανίας. Μόλις οι Εβραίοι εξοντωθούν, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είσαστε οι αφέντες ολόκληρου του κόσμου. Είσαστε η εκλεκτή φυλή.»

Στην αρχή δεν πρέπει να τον πίστεψαν ούτε οι φίλοι του ούτε καν ο ίδιος. Ήταν τόσο μεγάλο ψέμα που χρειαζόταν πολύ επιμονή και υπομονή για να γίνει πιστευτό. Και πράγματι όσο συνέχιζε αυτό έγινε, Τον πίστεψαν.


Επανάληψη λοιπόν. Απλή προπαγάνδα. Αυτό κάνουν και οι σημερινοί πολιτικοί. Οι δε, δικοί μας εδώ, με τον χειρότερο τρόπο.


Λίγο πριν σας καλέσουν να συμμετάσχετε στο πανηγύρι τους, σκεφτείτε λίγο παραπάνω αυτή την φορά.

11 comments:

George Sou said...

Αχά, overdose ειδήσεων;
Αν και εδώ που τα λέμε, ένα δελτίο να δεις, φτάνει.
Πάντως, μετά τη πρόσφατη παράσταση Ψωμιάδη και οι πλέον ανυποψίαστοι, άρχισαν να ανησυχούν!

ONOMATODOSIA said...

proßatakia proßatakia.




gia to prohgoumeno post sou:
pisteuw na exeis anarrwsei.siderenia!

Debby said...

G Help Me, καθόλου ειδήσεις δεν έχω δει εδώ και μέρες. Κάτι φυλλάδια πολιτικών βρήκα στα σκαλιά της πολυκατοικίας μου!

Onomatodosia, αυτό ακριβώς... αγέλη σαν υπνωτισμένα.
Από υγεία σήμερα σφίζω! Αύριο με το καλό λέω να πάω γραφείο!

George Sou said...

Και πολύ καλά κάνεις.
Βέβαια τα φυλλάδια είναι και αστεία.
Όσο σκέφτομαι όμως πως τα πληρώνουμε εμείς τελικά...

maika said...

Πέστο,πέστο το κοπέλλι κάνει τη γριά και θέλει!!!
Στη δική μας... περίπτωση το κοπέλλι είναι οι υποψήφιοι!

Η πλύση εγκεφάλου σε όλο της το μεγαλείο. Βλέπω τους πολιτικούς να γλύφουν προεκλογικά και νιώθω αηδεία και βλέπω κι αυτούς που φανατίζονται και πίνουν νερό στο όνομα διαφόρων πολιτικάντηδων και νιώθω ξεφτίλα... μπλιάχ!


Ας πούμε και κάτι καλό...
Είσαι καλύτερα σήμερα έ?
φιλιά

Jason said...

Μα δε νομίζω ότι είναι και πολύ αυτοί που τους πιστεύουν τελικά. Ο ένας ψηφίζει με βάση το "μη χείρον βέλτιστον", ο άλλος με βάση την οικογενειακή παράδοση, ο άλλος (ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση) επειδή έχει έναν γνωστό εδώ ή εκεί που αν βγει τότε θα μας φροντίσει κι εμάς κλπ.. Όσοι έχουν μια κάποια πολιτική συνείδηση πιστεύω ότι μάλλον δεν ψηφίζουν κανέναν... Υπάρχουν, βέβαια, κι αυτοί που πραγματικά πιστεύουν τις πολιτικές ρητορίες. Αλλά, αυτοί θα έλεγε κανείς ότι είναι ανύπαρκτοι αν έκανε ένα γκάλοπ στις πλατείες και στα καφενεία... Ακόμα και σε αυτό εδώ το post, όλα τα μέχρι τώρα comments βλέπω πως μάλλον συμφωνούν μαζί σου...
Ποιος διάολος ψηφίζει τότε επί δεκαετίες τους ίδιους και τους ίδιους εμένα απορία θα μου μείνει...

J. said...

Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι. Μάλλον έτσι είναι.

Jason said...

πολλοί*

Debby said...

G (μου επιτρέπεις ε?), ξέρεις πότε χαίρομαι πολύ? όταν κάποιος ξοδέψει ένα σκασμό λεφτά από δικά του, να έχει χρεωθεί για να κάνει προεκλογικό αγώνα και στο τέλος χάσει!

Maika, σήμερα ακόμα καλύτερα! Εμένα δεν με νοιάζει για τους άλλους τόσο. Με νοιάζει όταν βρεθώ σε δημόσιο χώρο που περιφέρονται αυτοί και κρατιέμαι να μην τους δείξω πόσο γραμμένους τους έχω.

Jason, ακριβώς αυτή η πολιτική συνείδηση που περιγράφεις ότι έχουμε ως Ελληνες, φταίει για την ποιότητα των πολιτικών μας. Δεν ψηφίζεται ο πιο άξιος αλλά αυτός που έχει περισσότερες διασυνδέσεις, έχει χρήματα για προεκλογικό αγώνα, τάζει ρουσφέτια κτλ.
Μπορείς έτσι να καταλάβεις ποιος τους ψηφίζει. Μαζί με όλους αυτούς που έχουν κάποιο ώφελος και πολλοί άλλοι που νομίζουν ότι είναι πολιτικά ορθό να διαλέξουν τον δικό τους μονόφθαλμο ανάμεσα στους τυφλούς.
Α!! Αμάν με αυτή την ορθογραφία!! Δεν πειράζει! Εγώ πάντως δεν σε παρεξηγώ. Και έχε υπόψη και το έξής: Οποίος "μείνει" σε μια τέτοια λεπτομέρεια δεν (μου-σου)αξίζει!

Johny B.Good!! Οχι μάλλον! Ετσι είναι!!

Jason said...

Έτσι είναι, Debby.
Δεν έχω πραγματικά απορία ποιος ψηφίζει ποιον. Απλώς έχω σιχαθεί να ακούω τον κόσμο να βρίζει τους ίδιους πολιτικούς που σαν αρνάκι θα πάει να ψηφίσει μετά.

Debby said...

Μην απογοητευεσαι Jason! Εξάλου όλα ένα παιχνίδι είναι!!