Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 03, 2006

Χειρομαντεία


Θυμάμαι ένα περιστατικό περίπου πριν 8-9 χρόνια.
Εγώ και η κολλητή μου, μαζί με μια φίλη μου που ερχόταν για πρώτη φορά μαζί μας, αποφασίσαμε να βγούμε ένα βράδυ και να το πάμε μέχρι πρωίας. Το πρόγραμμα έλεγε πρώτα πρώτα "Κολοράντο". Ένα μπαρ που τα καλοκαίρια μαζεύει πολλούς τουρίστες αλλά ποτέ δεν προδίδετε από τους ντόπιους θαμώνες καθότι είναι το μοναδικό ροκάδικο μπαρ στην πόλη. Την αράξαμε στο "μέρος" μας και αφού πήραμε τις μπυρίτσες μας απολαμβάναμε την μπάντα που έπαιζε και επίσης τον κούκλο ντραμίστα! (Σουηδός πρέπει να ήταν. Φάτσα κλασική clean cut τραγουδιστή ροκ συγκροτήματος τύπου Skid Row. Μακρομάλλης, ξανθός, και πανέμορφος επίσης).
Σε κάποια φάση άρχισε να γίνεται το αδιαχώρητο και εκεί που είχαμε αράξει άρχισε να χώνεται ένας τύπος, που πρώτη φορά τον βλέπαμε εκεί (είπαμε ήμασταν θαμώνες! Σχεδόν κάθε βράδυ ήμασταν εκεί.). Στρογγυλοκάθισε σε μια γωνία και άρχισε να μας λέει διάφορα προσπαθώντας να μας πιάσει κουβέντα. Το όνομα του Αλέξανδρος. Δεν ξέρω πως κατέληξε και μετά από λίγο η φιλενάδα μου η Γωγούκα, είχε απλωμένο το χέρι μπροστά του και εκείνος, της έλεγε της προβλέψεις του! Από όλο αυτό τον χαβαλέ εγώ δεν γινόταν να μην είμαι μέσα! Αφού του άπλωσα το χέρι μου, άρχισε να μου λέει διάφορα πράγματα τα οποία ειλικρινά δεν θυμάμαι καθόλου, γιατί είχα σχεδόν πλαντάξει στο γέλιο σκεπτόμενη το θέαμα που προσφέραμε, εμείς οι τρεις με τα μίνια και τα ξώβυζα, στις δύο από τα μεσάνυχτα μέσα σε ένα μπαρ, να έχουμε περιτριγυρίσει ένα τύπο, κοντό, με σγουρό φουντωτό μαλλί, αξύριστο και άπλυτο που με το ζόρι έμοιαζε να βλέπει μπροστά του από την μαστούρα!
Εν κατακλείδι. Για μένα δεν θυμάμαι να είπε κάτι. Αν και μου έδινε την εντύπωση ότι κάτι κακό έβλεπε στο χέρι μου και δεν ήθελε να το πει. Η μπορεί πολύ απλά να έφταιγε η μπύρα!
Για την φίλη που ήρθε μαζί μας πρώτη φορά, της είπε πάρα πολλά πράγματα για το παρελθόν της που σχεδόν ήταν αδύνατον να τα ήξερε μιας και η κοπέλα είχε χρόνια να κυκλοφορήσει, και τώρα που έχουν περάσει και κάποια χρόνια από τότε μπορώ να πω ότι της βρήκε και αρκετά πράγματα για το μέλλον της.
Όσο για την κολλητή μου, όπως ανέφερα και σε ένα προηγούμενο ποστ, της είπε ότι θα μείνει γεροντοκόρη το οποίο το έχει πάρει βαρέως και κάθε φορά που φέρνει η κουβέντα τον Αλέξανδρο με ρωτάει με αγωνία αν βγήκαν σε εμένα αυτά που μου προέβλεψε για να καταλάβει αν όντως θα βγει σωστή και η πρόβλεψη που έκανε για κείνη! Εγώ φυσικά δεν θυμάμαι τίποτα και πάντα μένει με την απορία αν όντως ήταν αληθινός χειρομάντης ή όχι!


Το Nasrudin έλεγε σε έναν φίλο το μέλλον του μέσω της χειρομαντείας. Είπε, "θα είστε φτωχοί και δυστυχισμένοι και άθλιοι έως ότου γίνεται εξήντα χρονών." "Έπειτα τι;" ρώτησε ο φίλος του με ελπίδα. "Και μετά το ίδιο," είπε ο Nasrudin, "αλλά μέχρι τότε θα έχετε συνηθίσει πια."

14 comments:

Jason said...

Χα! Μεγάλη ατάκα...
Καλά, περιττό να σου πω ότι εγώ δε δίνω βάση σε όλα αυτά. Τώρα πώς γίνεται μερικές φορές να πέφτουν τόσο μέσα, εμένα απορία θα μου μείνει, αλλά οκ...

Debby said...

Jason, κρίμα που δεν είχα έκτοτε άλλη "χειρομαντική" εμπειρία για να δω αν όντως πέφτουν μέσα ή ήταν θέμα τύχης (αλλά πολλής τύχης όμως!!)!

Λιπαρδόνιος said...

Λίγο διαφοερικό(λίιιγο),αλλά εξ'ίσου εντυπωσιακό μού συνέβη με μια μεγάλης ηλικίας τύπισσα,η οποία έλεγε πως διαβάζει τη σκέψη του άλλου.Και προκαλούσε από τον κόσμο όποιον ήθελε να πάει να τη ρωτήσει διάφορα πράματα.Όταν πήγα, ό,τι κι αν τη ρώτησα για μένα,μού το βρήκε....
Από χειρομαντεία πάντως δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία.
Αλέξανδρεεεεεε;;;;

J. said...

"Εντός της επομένης εικοσαετίας όλα τα προβλήματά μας θα έχουν λυθεί ή θα τα έχουμε ξεχάσει..."
Ωραία η περιγραφή στην ιστορία...

Debby said...

Apollon, πάντα μας εκπλήσει ότι έχει να κάνει με μαντεψιά και πρόβλεψη. Κάποιοι άνθρωποι πάντως έχουν όντως ανεπτυγμένη αυτήν την έκτη αίσθηση. Θέλω να νομίζω ότι έτσι είναι...

Johny! εντος της επόμενης εικοσαετίας δυστυχώς τα προβλήματα μας ούτε θα έχουν λυθεί ούτε θα τα έχουμε ξεχάσει! Μάλλον απλά, όπως λέει και ο Νασραντίν, θα τα έχουμε συνηθήσει!

ovi said...

Τώρα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα, το δεξί χέρι ή το αριστερό; Τα πέντε δάχτυλα πρέπει να είναι ανοιχτά προς την μεριά αυτού που διαβάζει το χέρι και τεντωμένα; Κάποτε είχα κι εγώ μια παρόμοια εμπειρία και μου είπαν ότι δεν θα ζήσω 400 χρόνια, λες να βγει αληθινό; Να αρχίσω να ανησυχώ;

Πλάκα κάνω και ....ε τώρα τι περίμενες από μένα; ;D

Debby said...

Τι περίμενα απο εσένα?
Να με κάνεις να γελάσω! Όπως πάντα δηλαδή! :-)

cyrus said...

Λοιπόν, με την γνωστή ισοσθένεια που με διέπει, έχω να πω τα εξής:

1. Η χειρομαντεία είναι απάτη.

2. Οι προβλέψεις που φαίνονται ακριβείς είναι αποτέλεσμα "ψυχρής" ή "θερμής ανάγνωσης", ή απλά τύχης.

3. Πάντοτε μας μένει στο μυαλό η "σωστή" πρόβλεψη (γιατί αυτή μας εντυπωσιάζει) και ξεχνάμε αμέσως τη "λάθος".

4. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ως τώρα η ύπαρξη κάποιας "έκτης αίσθησης".

Θα ήθελα να υπάρχει;

Φυσικά.

Debby said...

Cyrus, πρέπει να σου πω ότι το "ψυχρής" και "θερμής" αναγνωσης δεν το κατάλαβα.

Γενικά πάντως συμφωνώ μαζί σου αν και είναι νομίζω ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις χαβαλέ αλλά όχι για να τα πάρεις όλα αυτά στα σοβαρά! Προσφέρει άφθονο γέλιο!

Για την έκτη αίσθηση...κρατάω τις επιφυλάξεις μου και ας μην έχει αποδειχθεί...

Hlias said...

Λοιπον, εμενα πριν πολλα χρονια μου ειχαν πει οτι θα μεινω αγαμος... τωρα πως εγινε και εκτος απο εγγαμος εγινα και μπαμπας ακομα δεν το εχω καταλαβει...οχι οτι με χαλασε ε?

cyrus said...

Σαφώς είναι για να κάνεις χαβαλέ. Παιχνίδι σαλονιού είναι, όπως τα ζώδια, οι σεάνς, κ.τ.λ..

"Ψυχρή ανάγνωση" είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα "μέντιουμ" κάθε είδους για να σε ψυχολογήσουν την ώρα που σου δίνουν την "πρόβλεψή" τους και να σου πουν αυτό που θες να ακούσεις (ή να σε κάνουν να πιστέψεις πως διαθέτουν κάποιο υπερφυσικό χάρισμα), ψαρεύοντας σε θολά νερά και πετώντας σου διάφορες άσχετες πληροφορίες και γενικολογίες για να "τσιμπήσεις" και να μπορέσουν να προχωρήσουν παρακάτω, σίγουροι ότι στο τέλος θα θυμάσαι τις "επιτυχίες" και όχι τις αποτυχίες.

"Θερμή ανάγνωση" είναι το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι το μέντιουμ έχει πάρει από πριν μερικές πληροφορίες για σένα και για το τι σε απασχολεί, κι έτσι ξεκινά εκ του ασφαλούς.

Τις ίδιες τεχνικές χρησιμοποιούν και άλλοι απατεώνες, όπως πωλητές, "θεραπευτές", κ.τ.λ..

Debby said...

Hlia, ευτυχώς που δεν το πίστεψες γιατί θα μπορούσες από αυθυποβολή και μόνο να τραβήξεις τον δρόμο που σου είπανε!

Cyrus, στην περίπτωση μου μάλλον έπαιξε το "ψυχρή ανάγνωση"!! Ασε που στην ουσία δεν χρειαζόταν ούτε αυτή μες το τσακίρ κέφι που ήμασταν!
Ομως για την αστρολογία έχω ενστάσεις (τα έχουμε ξαναπει). Την αστρολογία όμως και όχι τα ζώδια κτλ παιχνίδια σαλονιού που αναφέρεις!

Your Man said...

"Αληθινός χειρομάντης" ??

Σαν να λέμε πραγματικός ψεύτης, δλδ;

Debby said...

Καλώς τον Your Man!
Τώρα κάπου εκεί προσανατολίζομαι και εγώ! Στο πόσο ψεύτης ήταν. Τότε όμως είχα άλλα μυαλά στο κεφάλι μου!