Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, October 25, 2006

Τηλεφωνικές γνωριμίες


Καινούργια μόδα είναι να στέλνει κάποιος μήνυμα σε τυχαίο αριθμό προσπαθώντας να κάνει μια γνωριμία.
Ένα ραντεβού στα τυφλά, εξ αποστάσεως όμως. Εκ του ασφαλούς θα συμπλήρωνα εγώ.
Πριν ένα περίπου εξάμηνο μια κοπέλα που δουλεύουμε μαζί στο γραφείο μου είπε ότι έλαβε ένα μήνυμα το οποίο μέσες άκρες της έλεγε ότι, αν είναι γυναίκα και νιώθει μόνη και θέλει να κάνει γνωριμία με άντρα αν θέλει ας απαντήσει.
Από τότε και μέχρι πριν λίγο καιρό που μου συνέβη εμένα κάτι αντίστοιχο, έχουν φαίνεται αλλάξει πολλά στις μεθόδους προσέγγισης.
Λαμβάνω ένα μήνυμα από άγνωστο αριθμό το οποίο μου γράφει: «Τι κάνεις? Χαθήκαμε».
Όταν είδα το μήνυμα παίρνω πίσω για να δω ποιος είναι. Μπορεί ο αριθμός να μην μου έλεγε τίποτα αλλά μπορεί απλά να ήταν κάποιος γνωστός που απλά δεν αποθήκευσα τον αριθμό του.
Απαντά μια αντρική φωνή που επίσης δεν αναγνώριζα καθόλου. Ρώτησα το όνομα του μιας και με τα αυτιά μου δεν τα πάω πολύ καλά (όχι! Ούτε και με αυτά! Ότι θέλω ακούω! Και παραποιώ επώνυμα κατά συρροή!). Όταν μου είπε το μικρό του όνομα του απάντησα ότι δεν γνωρίζω κανένα με αυτό το όνομα, του είπα ότι έκανε λάθος γιατί το νούμερο το κινητού μου είναι ίδιο εδώ και 6 τουλάχιστον χρόνια και έκλεισα το κινητό θεωρώντας απλά ότι έγινε κάποιο λάθος.
Αντί αυτού, ο τύπος επέμεινε να στέλνει μηνύματα, επιμένοντας ότι είμαι κάποια Χριστίνα και του κάνω πλάκα και δεν του δίνω τον φίλο του τον Τόλη να μιλήσει και να σταματήσω τα παιδιαρίσματα. Κατάλαβα τι έπαιζε και επειδή δεν ήθελα να δώσω συνέχεια, δεν απαντούσα στα μηνύματα του. Αντί να σταματήσει, με παίρνει πίσω τηλέφωνο (με απόκρυψη) και άρχισε να μου λέει τα δικά του. Του απάντησα όσο πιο ευγενικά γινόταν ότι κάνει λάθος και κλείνω το τηλέφωνο. Εκείνη την ώρα ήμουν στο γραφείο και μου ήταν αδύνατο να ασχοληθώ περισσότερο.
Εννοείται δεν σταμάτησε (μαγεύτηκε φαίνεται από την φωνή μου!). Συνέχισε με μηνύματα προσπαθώντας να ψαρέψει κάτι, να μάθει κάτι για μένα, να ενδώσω σε κάτι τέλος πάντων , έστω και αν αυτό το κάτι ήταν αυτή η κουβέντα από το τηλέφωνο (Για αρχή. Γιατί δεν θα έμενε εκεί φυσικά). Τελικά στο μόνο που ενέδωσα ήταν να του στείλω ένα μήνυμα λέγοντας του και πάλι ότι κάνει λάθος αλλά αφήνοντας του υπονοούμενο ότι χάνει τον καιρό του και άδικα προσπαθεί. Ακολούθησε ένα τηλεφώνημα (που ακόμα το πάλευε) στο οποίο εγώ πάλι ευγενική, ως συνήθως, του είπα μία από τα ίδια και που τελικά έπιασε τόπο γιατί το πήρε απόφαση και δεν ξαναπήρε.
Φυσικά επακολούθησε διαφωνία επί του θέματος με τον καλό μου. Εκείνος ήταν κάθετος στο ότι πρώτα απ’ όλα δεν έπρεπε να απαντήσω. Και μετά στο ότι αν απαντούσα έπρεπε να ήμουν αγενής και υβριστική.
Αυτά όλα όμως απέχουν πολύ από αυτό που είμαι και το πώς συνηθίζω να αντιδρώ. Το ίδιο πράγμα μπορείς να το πεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να έχεις πολλά διαφορετικά αποτελέσματα. Επίσης έχω καταλάβει ότι με την ευγένεια και το χαμόγελο κερδίζεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.
Τι κέρδισα εγώ τότε? Την ψυχική μου ηρεμία! Λέτε αν του την έλεγα δεν θα άκουγα καμιά βρισιά?

11 comments:

Jason said...

Ε δε θα συνέβαινε και τίποτα το συγκλονιστικό. Το πολύ-πολύ να άκουγες κανα βρισίδι, μετά θα βαριόταν κι αυτός. Και άμα δε βαριόταν, δε θα ξανασήκωνες τηλέφωνο, ή θα έβαζες και μια φραγή για τον αριθμό και τέρμα. Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα ο κάθε τυχαίος.

Anonymous said...

Βασικά και εγώ συνήθως προσπαθώ να ειμαι ευγενική και με το χαμογελο, άλλωστε το χαμόγελο ο συνομιλητής μας το καταλαβαίνει, ΑΛΛΑ σε τέτοια παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε 3 φορές απλά δεν απάντησα!!!! ΤΙΠΟΤΑ...οπότε μπορεί να νόμιζε ότι το έστειλε σε άντρα!!!Οπότε και γλύτωσα όλο αυτό που τράβηξες!!!!
Καλημέρα!

Alitovios said...

Έχει γεμίσει ο τόπος βαρεμένους. Πρώτη φορά ακούω για ξεκάρφωτα sms στο κινητό.

Debby said...

Καλημέρα σε όλους καταρχήν!!!

Jason, αυτό ακριβώς θέλω να αποφύγω. Να μπαίνω σε μια διαδικασία να κλείνω κινητά, να βάζω φραγές κτλ.
Ασε που και το να τα ακούσεις, έστω από κάποιον άγνωστο, δεν είναι ότι καλύτερο για να σου φτιάξει η μέρα! Αυτό λίγο είναι δηλαδή στα καλά του καθουμένου?

Julia, δεν μπορείς πάντα να ξέρεις από την αρχή ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο. Εμένα με ξεγέλασε γιατί υπέθεσα ότι μπορεί να είναι κάποιος φίλος. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει τύχει όταν είχα κέφια να τους πάρω και στο δούλεμα! Αλλά για να μην απαντήσω, ποτέ!

Alitovie, καλώς σε βρήκα καταρχήν.
Εχε υπόψη πάντως ότι αυτό είναι συνήθες φαινόμενο σε εμάς τις γυναίκες. Νομίζω σε όλες πρέπει να έχει τύχει έστω μια φορά. Εκτός από τα κινητά έχουμε ζήσει αντίστοιχα φαινόμενα με τα σταθερά τηλέφωνα.

Serenity said...

Τι σπαστικό πράγμα... Δεν μπορώ τη λογική της αρπαχτής στον 'έρωτα'...

ralou said...

Μα... ποιος αληθια ψάχνει με αυτό τον τρόπο να κάνει γνωριμίες;
Ενας πιτσιρικάς ίσως που απλά κάνει πλάκα; Η φωνή ηταν παιδική;
Ενας μοναχικός σε ανάγκη; Μπα οι αλλεπάλληλες ενοχλησεις όταν είδε ότι δεν τον παίρνει δεν ταιριάζουν.
Ενας αφελής που θεωρεί την διαδικασία ενδιαφέρουσα;

Οτι και να σκεφτώ δεν έχει λογική.

Οσο μιλάς μαζί του ακόμα και με βρισιές -αν το αποφασίσεις- τόσο θα επανέρχεται.
Μην κάνεις τίποτα!
Απλά θα βαρεθεί και θα ξεκόψει!

Νομίζω κάποια κινητά έχουν φραγή για συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου. Για ψάξε το.

Debby said...

Serenity, δεν ξέρουμε αν ήταν αρπαχτή! Μπορεί να είχε καλό σκοπό ο άνθρωπος! Αλλά ναι. Τις περισσότερες φορές είναι ένας τρόπος να περάσει κανείς την ώρα του!

Ralou, έχει πολλούς που το συνηθίζουν αυτό όσο και αν σου κάνει εντύπωση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ακουγόταν μικρός (οι μικροί σε ηλικία δεν κάνουν τέτοια να ξέρεις) και φαινόταν να ήταν έμπειρος σε αυτό που έκανε. Και όταν κτυπά το κινητό σου με απόκρυψη, τι φραγές και δεν ξέρω τί... Γι' αυτό νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι η ευγένεια και το χαμόγελο... Οπως λες και εσύ όλα αυτά μπορεί να ήταν απόρεια του ότι επρόκειτο για ένα πολύ απογοητευμένο άνθρωπο από τις σχέσεις του.

aggelos-x-aggelos said...

Γεια σου Debby!

Εγώ πιστεύω ότι καλά έκανες και ήσουν ευγενική. Και σίγουρα έτσι είσαι πάντα πιο κερδισμένη. Αν του την έμπαινες μπορεί και να συνέχιζε περισσότερο. Από τη στιγμή που και αυτός (από ότι κατάλαβα) δεν ήταν προκλητικός έπραξες ορθά.

Θα δικαιολογούσα εκνευρισμό μόνο στην περίπτωση που ήθελες να ξεσπάσεις για κάτι άλλο. Αν είχες τσακωθεί με κάποιον, ας πούμε, και δεν του είχες σούρει όσα θα έπρεπε, τότε ο τύπος θα ήταν καλή περίπτωση για εκτόνωση.

Φιλιά!

Debby said...

Καλησπέρα Αγγελε!
Τι προκλητικός να ήταν ο άνθρωπος? Παρέα έψαχνε! Ηταν όμως φοβερά ανορθόγραφος!! Σε βαθμό κακουργήματος θα έλεγα!!
Πάντως σπάνια ξεσπάω σε άλλους αν καμιά φορά νιώθω να είμαι "τεντωμένη". Συνήθως καταλαβαίνω τι μου συμβαίνει και αυτό αρκεί για να μην παρεκτρέπομαι!!

George Sou said...

Γιατί να μπεις στη διαδικασία;
Κοφτά και απότομα, δε σας γνωρίζω γεια σας.
Χωρίς να περιμένεις απάντηση.
Και τέρμα...

Debby said...

Μου φαίνεται G είσαι και εσύ της ίδιας σχολής με τον καλό μου!!
Σαφώς και δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να του πω να μου πει κτλ. Ελα όμως που το κοφτό και απότομο δεν είναι ο τύπος μου... Πρέπει να μου έχεις κάνει πολλά για να σου μιλήσω έτσι. Ειδικά σε έναν άγνωστο, όταν δε, δεν είναι αγενής, με τίποτα!