Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, October 29, 2006

Δεν αρέσει κανείς σε όλους...

Το να αρέσεις λοιπόν είναι κάτι αρνητικό, μπορώ να αρέσω σ'αυτήν ή την άλλη μόνο με την προυπόθεση ότι αφήνω όλες τις άλλες αδιάφορες.
Είναι μια εμπειρία πόλύ οδυνηρή, να σε λατρεύουν κάποιοι, να σε μισούν κάποιοι άλλοι, ενώ η πλειοψηφία σε αγνοεί απόλυτα.
Πασκάλ Μπρυκνέρ - Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα.

6 comments:

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Και το χειρότερο είναι ν' αρέσεις σ' αυτούς που δεν σ' αρέσουν, να σ' αρέσουν αυτοί που δεν τους αρέσεις και να σε αγνοούν αυτοί που γνωρίζεις πάρα πολύ καλά (βλ. "επώνυμοι")!

Serenity said...

Καλά, η synas Έ Γ Ρ Α Ψ Ε !
:)

Debby said...

Synas!! Αυτό συμβαίνει συνήθως σε όλους μας σχεδόν!!

Καλά λέει η Serenity ότι έγραψες!!

xenia said...

Synas,debby πράγματι συμφωνώ ότι αυτό συμβαίνει συχνά και σχεδόν σε όλους μας...

Κατά τ' άλλα, δεν συμφωνώ όμως... Για μένα, είναι αρνητικό "μόνο με την προυπόθεση ότι αφήνω όλες τις άλλες 'αρνητικές'". Αλλιώς, μου είναι αδιάφορο...

"Είναι μια εμπειρία πόλύ οδυνηρή, να σε λατρεύουν κάποιοι, να σε μισούν κάποιοι άλλοι, ενώ η πλειοψηφία σε αγνοεί απόλυτα"... γιατί οδυνηρή;;; Ααααα! δεν συμφωνώ καθόλου Πασκάλ, είναι μια εμπειρία λατρεμένη να σε λατρεύει έστω ένας άνθρωπος (ειδικά αν είναι Ο Ένας) κι εσύ το λές οδυνηρό;;; Τς, τς, τς είσαι άπληστος, Πασκάλ. Άπληστος και αχόρταγος. Δικά σου τα θέλεις όλα. Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε ποτέ όλα. Δεν το ξέρεις, Πασκάλ;;; Τς, τς, τς...

Φιλιά,
Ξ.

Debby said...

Στο συγκεκριμένο αυτό βιβλίο ο συγγραφέας όλο κάτι τέτοια λέει σκανδαλιστικά.
Εκφράζει συνέχεια την υπερβολή!
Ετσι δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε η όχι μαζί του, όσο για το ότι μας δίνει αφορμή για να σκεφτούμε την δική μας θέση!

xenia said...

Σωστηηηηηηηηηή!!! Αφορμή για να επαναπροσδιορίζουμε τις απόψεις μας... Χρειάζεται που και που για να μην ξεχνιόμαστε :-)

Ξ.