Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, December 08, 2006

Νοικοκυρές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Διαβάζοντας τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα ανα τον κόσμο, έπεσε το μάτι μου σε ένα που με το που το διάβασα ένα πράγμα μου ήρθε στον νου!! Ελληνίδες νοικοκυρές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! Το έθιμο αυτό το οποίο λαβαίνει χώρα στην Γιουγκοσλαβία λέει εν ολίγοις τα εξής:
"Οι Γιουγκοσλάβες νοικοκυρές έχουν ένα ευγενικό αλλά βρώμικο έθιμο: Ραντίζουν τα τραπεζομάντηλά τους με κρασί για να μη ντραπούν οι φιλοξενούμενοί τους αν λερώσουν κάποιο."

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Είναι ένα έθιμο που με τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβαίνει στην Ελλάδα. Τα αλλεπάλληλα εγκεφαλικά σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν θέμα χρόνου! Εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοιες ευαισθησίες!

18 comments:

Anonymous said...

Ωραίο έθιμο!
Και προνοητικό. Βάζεις το λερωμένο και σου λένε και ότι τηρείς τα έθιμα!

Hlias said...

Πολυ μαρεσι το Χριστουγεννιατικο ντυσιμο του βλοκ σου!

Εμεις εδω δεν περιμενουμε την νοικοκυρα να λερωσει το τραπεζομαντιλο της...το κανουμε και μονοι μας!



καλημεεερααα!

Debby said...

Καλώς τα παιδιά!

Philos!! Με τρομάζει ο τρόπος σκέψης σου!!! Πολύ σατανικός!! (Σου μοιάζω σε αυτό. Μην νομίζεις!!

Ηλια! Όλοι μας έχουμε ταλέντο σε αυτό!! Εγώ ακόμα δεν πηρουνήσει σαλάτα και να μην μου πέσει στη διαδρομή στο τραπεζομάντηλο!

liodara said...

HHHHHHHHHHHH Το καλό μου τραπεζομάντηλο??????και μάλιστα με κόκκινο κρασί να μη βγαίνει ε? Φρίκη...άσε που θα βρωμάει και το σπίτι σα καπηλειό...απαπαπαπαπαπα δεν είμαι εγώ για τέτοια έθιμα....!!!!!!

liodara said...

HHHHHHHHHHHH Το καλό μου τραπεζομάντηλο??????και μάλιστα με κόκκινο κρασί να μη βγαίνει ε? Φρίκη...άσε που θα βρωμάει και το σπίτι σα καπηλειό...απαπαπαπαπαπα δεν είμαι εγώ για τέτοια έθιμα....!!!!!!

Anonymous said...

Εξαρτάται από το τραπεζομάντηλο...
όσο πιο ακριβό (χρηματικά ή συναισθηματικά) τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για νευρικό κλονισμό!!!

ralou said...

Δηλώνω επισήμως γιουγκοσλάβα νοικοκυρά.
Ειμαι τόσο αδέξια που είμαι σε θέση να λερώσω τραπεζομάντηλο μόνη μου πριν το τραπέζι!

Εχω και πέντε μερούλες ακόμα άδεια αυτή την βδομάδα!
Λέω να εξασκηθώ στα Ελληνικά έθιμα.

Πάντως τα τραπεζομάντηλα μου δεν νομίζω να έχουν τυχη!

Anonymous said...

swstes.
sa kai mas.mh ri3oume kana psixoulo katw!

Fight Back said...

Ενα καταπληκτικο εθιμο και πολυ βολικο για μενα θα ηταν να ραντιζουν και τα χαλια με τη σκονη απο τους κουραμπιεδες, ωστε να μην τα ακουω καθε χρονο.

Anonymous said...

Liodara!! Και δεν σου φαίνεται!! Τι ψυχή έχει ένα τραπεζομάντηλο??

ladybug!! Πως μπορεί ένα τραπεζομάντηλο να είναι ακριβό (οικονομικά ή συναισθηματικά!!)???? Αν όντως είναι τραπεζομάντηλο δεν θα είναι. Αν είναι στολίδι-τραπεζομάντηλο τότε μπορεί!! Αρα αγοράζουμε σκέτα τραπεζομάντηλα!!

Ralou!! ΚΑι εγώ ευχαρίστως να δηλώσω Γιουγκοσλάβα νοικοκυρά!! Με εξυπηρετεί αφόρητα.
Ασε που τώρα ξέρεις και πως θα δικαιολογείσαι όταν το λερώνεις μόνη σου!!

Reactor! Βρήκαμε δικαιολογία τώρα όταν τα κάνουμε όλα χάλια! Εγώ πάλι μόλις πιω λίγο κρασί παραπάνω όχι απλώς το ραντίζω, δίνω μία στο ποτήρι και γίνεται όλο το τραπεζομάντηλο μες το κρασί!
Να σε καλέσω βρε παιδί, αλλά μάλλον θα σου πέφτει λίγο μακρυνό αυτό το ρεβεγιόν!!! :-)

Ονοματοδοσία! Πες το ψέματα. Ξέρω πολλές ελληνίδες νοικοκυρές που είναι τόσο μίζερες με την καθαριότητα που σχεδόν νιώθουν υπο επιτήρηση οι καλεσμένοι. Και αυτό δεν μπορεί να είναι ποτέ καλό.

FightBack, Πολύ καλή η ιδέα σου!! Για τους fan (το έμαθα είδες??!!) του κουραμπιέ λοιπόν θα κάνουμε τρέντυ τα χαλιά πασπαλισμένα με άχνη (εδώ έχουμε πολλαπλά εγκεφαλικά και μυρμήγκια που βγήκαν από τις φωλιές τους για νέα συγκομιδή!!)!! Μην το πεις μόνο απότομα. Σιγά σιγά! ΝΑ εμπεδωθεί πρώτα!!

Anonymous said...

Όχι, εμείς εδώ στη γλυκιά μας Ελλάδα, όντως δεν έχουμε τέτοιες ευαισθησίες... Τις έχουμε αντικαταστήσει με γερές δόσεις μαζοχισμού...

Anonymous said...

Απαπαπαπα...ακου εκει με κρασί...μετά για πέταμα θα ειναι...ειδικά αν ειναι κόκκινο!!!!
Με επιασε πονοκέφαλος μονο που σκέφτηκα τον λεκέ!!

maika said...

επειδή είμαι κακή νοικοκυρά.... πολύ το χάρηκα αυτό το έθιμο...
Το πιο πολλά μου τραπεζομάντηλα έχουν διάφορους λεκέδες,που δεν καθαρίζουν και που τους θυμάμαι μόλις το στρώνω στο τραπέζι... Για να μη φαίνονται βάζω επάνω τους.. το μπωλ της σαλάτας.... τα καλαθάκι με το ψωμία,μερικές χαρτοπετσέτες....το τυρί...
Απο φέτος θα λέω όμως πως είναι κι αυτό ένα έθιμο... δε σβήνουμε τους παλιούς λεκέδες ,θα λεω ,για να μη νιώθουν άσχημα οι φίλοι μου όταν το λερώνουν....κάτι σαν αυτό των Γιουγκοσλάβων δηλαδή... Ωραία ιδέα μου έδωσες!

αθεόφοβος said...

Επειδή εδώ μέσα βλέπω πολλές που κινδυνεύουν να παθουν εγκεφαλικό με το αν πέσει κόκκινο κρασί σας πληροφορώ ότι η συζυγάτα μου βάζει νάυλον τραπεζομάνδηλο από κάτω,να μην χαλάσει το τραπέζι, και ότι όταν πέσει ,που θα πέσει οπωσδήποτε κρασί, το βγάζει με το ούζο μου !

Artanis said...

Και μάλιστα, όταν το ραντίζεις φωνάζεις "γούρι, γούρι", έτσι για να μην έχουμε τύψεις...

Ποιες σαλάτες και κρασιά; Που να δείτε με πόση προσοχή κόβω την μπριζόλα, μην τυχόν και απογειωθεί στο πιάτο του απέναντι!

Το template σου σκίζει!
Άντε και καλά μας Χριστούγεννα!!!!!

Anonymous said...

Κι άλλο τρυκ για τους λεκέδες γενικότερα (& μάλιστα πολύ αποτελεσματικό & εύκολο): Λίγο Ace Gentile (όχι, δεν παίρνω ποσοστά από τις πωλήσεις!) στο πλυντήριο & κάνει τους λεκέδες ...αόρατους! Αφήστε που για τους πιό επίμονους υπάρχει & ο "διαβολάκος του λεκέ", εκείνο το μικρό φυστικί μπουκαλάκι στα ράφια με τα απορρυπαντικά των S-markets, το οποίο κι αυτό είναι αποτελεσματικότατο! Σιγά τώρα μην καταδεχτούμε εμείς οι περήφανες Ελληνίδες νοικοκυρές να υποδεχτούμε τα αγαπημένα μας φιλαράκια σε βρωμερά τραπεζομάντηλα! Εμείς είμαστε & καθαρές & σβέλτες κι έξυπνες...
Φιλάκια!

Alkyoni said...

πανέμορφο το μπλογκ!!!
και όντως πόσο ανθρώπινο ...βαθειά ανθρώπινο το έθιμο αυτό.
τουλάχιστον εγώ έτσι το είδα :)
φιλί

Debby said...

Ηλιαχτίδα, αυτό το ξέρω!! Μιλάω εκ πείρας! Νομίζω ότι οι συμβουλές καθαριότητας θα φανούν χρήσιμες γενικά. Ακόμα και για την αποτροπή του εγκεφαλικού!

Reactor!! Μένω εμβρόντητη από το τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις!! :-)

Julia!! Πονοκέφαλος με τον λεκέ???? Για σκέψου να σου πλακώσουν τίποτα πιτσιρίκια σαν τα τρίχρονα διδυμα που είχα το σ/κ σπίτι μου! 48ωρη ημικρανία!!

Maika! Την ωραία ιδέα θα την εκμεταλευτώ πρώτη και καλύτερη εγώ!! Μην νομίζεις!!Την επόμενη ιδέα που θα βάλω σε εφαρμογή είναι, πέταμα το τραπεζομάντηλο.Ή τέλος πάντων υποβιβασμός σε καθημερινή χρήση! Τουτέστιν δεν δίνουμε μια περιουσία!

Αθεόφοβε! Η σύζυγος είναι όντως γάτα! Αλλά πρώτη φορά ακούω ότι το ούζο καθαρίζει!!

Artanis! Δεν φταις εσύ καλή μου για την μπριζόλα που δεν κόβεται!! Μπορεί να φταίει το κρέας που ήταν εκατό χρόνια κατεψυγμένο, μπορεί να φταίει και το πως μαγειρευτηκε και έγινε τόσο "μαλακό"!!! Πρόσεχε πάντως, όχι για τίποτα άλλο, αλλά να... μην μείνεις νηστική!! Τhanks για το template! Καλά μας Χριστούγεννα!

Alkyoni, σ'ευχαριστώ πολύ!
Και ναι! Πράγματι είναι ανθρωποκεντρικό αυτό το έθιμο! Πάρα πολύ!