Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 13, 2006

Η αντρική συνωμοσία για τον γυναικείο οργασμό.



Το ξέρατε ότι το "Κάμα Σούτρα", η μεγαλύτερη σχεδόν διατριβή στον κόσμο γύρω από το sex η οποία γράφτηκε περίπου πέντε χιλιάδες χρόνια πριν, δεν αναφέρει πουθενά τον γυναικείο οργασμό????
Στο εγχειρίδιο που ο κύριος Mallanaga Vatsyayana περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ογδόντα τέσσερεις ερωτικές στάσεις, με τόσο προσεγμένο τρόπο που από τότε μέχρι σήμερα, τόσες χιλιάδες χρόνια μετά κανείς δεν βρήκε να προσθέσει την 85η στάση, αυτό λοιπόν δεν αναφέρει πουθενά ότι η γυναίκα μπορεί να έχει οργασμό.

Μοιάζει να είναι μια εσκεμμένη απόκρυψη, μια αντρική συνωμοσία. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Γιατί είναι φανερό ότι δεν "ξεχάστηκε" να αναφερθεί κάτι επουσιώδες. Μιλάμε για την πιο σπουδαία σωματική ευχαρίστηση. Και δεν αναφέρετε καν. Ούτε καν με "ψιλά γράμματα".
Μήπως γιατί οι άντρες διαπιστώνοντας την πολυοργασμικότητα της γυναίκας και αισθανόμενοι "λίγοι" απέναντι της προτίμησαν να της αποκρύψουν εντελώς το γεγονός ότι έχει την δυνατότητα όχι για πολλούς αλλά ούτε καν για ένα οργασμό?

Μήπως για αυτόν τον λόγο πολλές γυναίκες μέχρι και σήμερα δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειτε?
Pictures from http://www.artzhana.com/

18 comments:

Anonymous said...

e oxi kai den 3eroun?

de pisteuw sto kama soutra.dhladh 8elw na pw de ginontai auta ta pramata.
apo lastixo eimaste?

Debby said...

Πάνο! Φαίνεται τουλάχιστον ότι πρόκειται για πρόσφατη ανακάλυψη!

Ονοματοδοσία, μην σου φαίνεται παράξενο. Αρκετές δεν ξέρουν. Αλλες δεν ξέρουν στην πράξη και άλλες ούτε καν έχουν ακούσει ότι μπορεί να συμβεί.
Οσο για το Kama sutra, μια χαρά βιβλίο είναι. Αλλά δεν είναι για να την έχεις στο κομοδίνο δίπλα στο κρεββάτι! Εΐδικά δε αν απο ευλυγισία δεν πάμε καλά!

Anonymous said...

Εφόσον πρόκειται για αντρική συνωμοσία, άντε λοιπόν... προτείνετε τις δικές σας στάσεις.
π.χ. Πρώτη στάση: Κοσμηματοπωλείο
Δεύτερη στάση: Παπούτσια
Τρίτη στάση: tσάντα k.o.k.

Και πέρα από την πλάκα, αν δεν ανακαλύψεις μόνος/η σου τον εαυτό σου, μην περιμένεις μόνο από τον άλλο να σου αναδείξει τις δυνατότητες που έχεις. Μήπως πρέπει να απενοχοποιηθεί από τις ίδιες τις γυναίκες και ο γυναικείος αυνανισμός κάποια στιγμή?

p.s. 'Ωρες ώρες πιστεύω ότι κάποιοι βλέπουν τα αποθηκευμένα μου ποστ....
;))

Debby said...

Philos καλέ μου, με στεναχωρείς!! Δυο φορές σε ένα σχόλιο!!
Πρώτα απ'όλα το θέμα είναι πως στο πιο αρχαίο και εμπεριστατομένο βιβλιο για το σεξ λείπει κάτι τόσο σημαντικό!!!

Και δεύτερο αντί να μου ρίχνεις υποννοούμενα για τα αποθηκευμένα σου ποστ που κάποιοι τα βλέπουν (!!!) βάλε και κανένα link να τα δούμε πραγματικά!! Μην μας ξεπατώσεις στο ψάξιμο βραδιάτικα!! ;-))
Σοβαρά τώρα (μέχρι τώρα αστιευόμουν αν δεν το κατάλαβες) αν όντως είχα πάρει την ιδέα του ποστ από εσένα θα το έγραφα. Τι στην ευχή πια??

gb said...

Μπράβο για την ανάρτηση του θέματος
Ο έρωτας κατέληξε νάναι επίκαιρος λόγω της γενικότερης απαξίωσης που αντικατέστησε και την απόλαυση του.
Οχι τυχαία βέβαια αφού επικρατούν παντού οι αεριτζήδες του έρωτα, του πλούτου,της δόξας, της δύναμης.

Στην υπόθεση σου για συνωμοσία συνωμοτείς υπέρ γυναικών, εις βάρος ανδρών. Στον έρωτα δεν υπάρχει ανδρας-γυναίκα υπάρχει ζευγάρι, αδιαίρετη μονάδα.
Η συνωμοσία εντοπίζεται σε θεωρίες που αποδεικνύουν την διαχείριση της σύγκρουσης των δύο φίλων από πλευράς ισχύος, ακυρώνεται η απόλαυση των δύο φίλων πρός όφελος του πολιτισμού στη Δύση ενώ στην Ινδία εξαιτίας της ανάπτυξης παλαιότερα της επικούριας φιλοσοφίας δε κατάφερε να επιβιώσει και λόγω ανταγωνισμού ισχύος-απόλαυσης. Εξαιρούνται αρκετοί που γεύθηκαν βραχμάνες γνώστες της τέχνης σήμερα ...
Ωραίο θέμα και εικόνες , λόγω υποχρεώσεων όμως .... συνεχ.....

Anonymous said...

Ρε συ είναι δυνατόν να είχες πάρει από μενα την ιδέα, αφού απλά είχα ετοιμάσει ένα πρόχειρο στα draft ποστ μου? ήθελα να πω απλά ότι είσαι μες στο μυαλό μου, όπως θα διαπιστώσεις τώρα.
Τελικά αποφύγατε να μας πείτε τις γυναικείες προτάσεις.
40 χρόνια περάσαν από την σεξουαλική επανάσταση των γυναικών, που είναι η δική σας πρόταση, οεο?
Εδώ για χιλιάδες χρόνια δεν είχατε δικαίωμα ψήφου και ένα σωρό άλλα δικαιώματα.... Αυτό σας πείραξε, ότι το Καμα Σούτρα δεν ασχολιόταν μαζί σας?
Δεν λες που έδειχνε μόνο μία γυναίκα, αντί για 4-5 μαζί?
;ppp

Anonymous said...

Ρε συ είναι δυνατόν να είχες πάρει από μενα την ιδέα, αφού απλά είχα ετοιμάσει ένα πρόχειρο στα draft ποστ μου? ήθελα να πω απλά ότι είσαι μες στο μυαλό μου, όπως θα διαπιστώσεις τώρα.
Τελικά αποφύγατε να μας πείτε τις γυναικείες προτάσεις.
40 χρόνια περάσαν από την σεξουαλική επανάσταση των γυναικών, που είναι η δική σας πρόταση, οεο?
Εδώ για χιλιάδες χρόνια δεν είχατε δικαίωμα ψήφου και ένα σωρό άλλα δικαιώματα.... Αυτό σας πείραξε, ότι το Καμα Σούτρα δεν ασχολιόταν μαζί σας?
Δεν λες που έδειχνε μόνο μία γυναίκα, αντί για 4-5 μαζί?
;ppp

Debby said...

Gb, συμφωνώ με αυτά που λες περί ζευγαριού και αδιαίρετης μονάδας, κοινής απόλαυσης κτλ. Ομως αυτή η παρατήρηση που έκανα αφορά κάτι μου μου έκανε εντύπωση και μοιάζει παράξενο να έγινε τυχαία και όχι εσκεμμένα.
Ασχετα με το τι είναι σωστό και τι όχι είναι γεγονός ότι χρόνια τώρα οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα είναι θέμα εξουσίας περισσότερο παρά αλληλοκατανόησης.

Philos!! Τώρα που διάβασα το χθεσινό μου σχόλιο μου φάνηκα "θυμωμένη" ενώ δεν ήμουν καθόλου!! Μην με παρεξηγείς. Αλλά όπως και να έχει ρε παιδί που να φανταστώ ότι εννοούσες τα draft σου??? Τόσο μέσα στο μυαλό σου δεν είμαι πια!!!
Και όχι!! Δεν με πήρε ο πόνος που δεν μας γράφει το kama sutra!! Όπως λες έχει πολλά άλλα σημαντικότερα θέματα σχετικά! Απλά δεν το πίστευα όταν το διάβασα!! Μου φάνηκε απίστευτο!!

gb said...

Προφανώς debby υπεισέρχεται η εξουσία στον Οργασμό, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις σχέσεις των δύο φύλων.
Πιθανόν όμως πρόκειται για εξειδίκευση και καταμερισμό εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα.
Η επιθυμία και απόλαυση του οργασμού της γυναίκας ταυτόχρονα αποτελεί και επιθυμία του οργασμού του άνδρα, αυτονόητο; μάλλον όχι,
για να το κατανοήσουμε, να κάνουμε πρώτα τη διαδρομή να οργάζονται μόνο οι γυναίκες; γεγονός υπαρκτό, και αυτονόητο; μάλλον όχι.

αθεόφοβος said...

Σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες δεν τους ενδιέφερε η ικανοποίηση της γυναίκας.

Thrass said...

Δεν είναι απόλυτο αυτό, Αθεόφοβε, οι αρχαίοι άνδρες Αθηναίοι (τουλάχιστον για αυτούς ξέρω) γνώριζαν και ζήλευαν το γυναικείο οργασμό.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί περιμένατε τον κύριο MV να τον περιγράψει. Σίγουρα, αυτό είναι γυναικεία δουλειά, no?

Άντε πια, όλα από εμάς τα περιμένετε... :)

gb said...

Αθεόφοβε, η κοινωνία που δημιούργησε τα κάμα σούτρα
ανδροκρατούμενη είναι αλλά ίσως όχι δυτική βιομηχανοποιημένη
προ το παρόν ....
και δε συζητιέται
κάμα σούτρα=οργασμός

gb said...

"Mπολερό"
Μία ωραία σκανδιναβική ταινία με την ομώνυμη μουσική υπόκρουση, όπου
ένα ζευγάρι αναπαρίστανε τις στάσεις του κάμα σούτρα με χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς,
και σεβασμό ...

gb said...

Δε ξέρω αλλά να προσθέσω και ένα νέο, εκείνο το ανάμεσα στα στήθη, λίγο ελληνοπρεπές, άγνωστο στας Ινδίας αλλά αξίζει. Τουλάχιστον τα δίσεκτα, ή να αντικαταστήσει στάση μόνο για αδύνατες

aggelos-x-aggelos said...

Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον γυναικείο οργασμό γιατί το βιβλίο γράφτηκε για να καλύψει άλλες ανάγκες. Δεν μπορώ να πω ποιες γιατί θα γίνω χυδαίος.

Αλλά σκεφτήκατε ποτέ γιατί το έγραψαν αυτοί που το έγραψαν και δεν το έγραψαν, οι μαύροι της Αφρικής ας πούμε (όχι τελείως τυχαίο παράδειγμα);

Το θέμα είναι ανατομικό. Και αν ισχύει αυτό που λέω πάλι για εσάς γράφτηκε!

Debby said...

Gb, η πρόταση να προσθεθεί το λεγόμενο "ισπανικό" στις στάσεις του κάμα σούτρα απορρίπτετε διότι αποκλείετε ένα μέγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμου και επιπλέον δεν νομίζω πως δίνει καμιά ευχαρίστηση στην γυναίκα.

Αθεόφοβε, συμφωνώ. Και εδώ και χιλλιάδες χρόνια μιλάμε για ανδροκρατούμενες κοινώνίες.

Thrass, από όσο εγώ γνωρίζω και στην αρχαία Ελλάδα η κοινωνία ήταν για τα καλά αντροκρατούμενη και αν υπήρχαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις στο γενικότερο κλίμα που θεωρούσαν τις γυναίκες αντικείμενα ιδιοκτησίας χωρισμένες σε κατηγορίες ανάλογα (σύζυγοι, εταίρες, πόρνες κτλ.)ήταν απλά οι εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα.
Πάντως...Αλίμονο αν τα περιμέναμε όλα απο εσάς!!! Ευτυχώς που δεν!! :-)

Reactor, αν είναι έτσι και πρόκειται για την τσεκουριασμένη τάντρα τότε κάπως εξηγείται η παράλειψη!
Εμείς τις μοιραζόμαστε τις ιδέες!! Αν είναι για καλό μας δεν χαριζόμαστε ξέρεις! :-)

Aggele, ειλικρινά δεν θέλω να γίνεις χυδαίος αλλά ίσως να φταίει η ώρα, ίσως που είμαι λίγο πτώμα, αλλά δεν πάει ο νους μου ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ανάγκες.
Ουτε πήγε ποτέ ο νους μου και στο δευτερο ερώτημα που θέτεις!! Δεν νομίζω όμως ότι έχει να κάνει με αυτό αν και δεν μπορώ να πω ότι είναι τέλείως άσχετο!!
Οι Ινδοί με την τάντρα είχαν τεράστιο υπόβαθρο πάνω στην τέχνη του σεξ και κατά κάποιο τρόπο ήταν επόμενο να γραφτεί από αυτούς κάτι τέτοιο.
Αλλά ακόμα και ανατομικοί να είναι οι λόγοι, για καλό μας είναι. Εξάλου δεν ισχυρίσθηκα ποτέ το αντίθετο.

Πάντως μου κάνει επίσης εντύπωση η παντελής απουσία των γυναικών από το θέμα. Ισως να είναι και τυχαίο βέβαια...

Jason said...

Ίσως να είναι τυχαίο, ίσως να είναι και λίγο ταμπού το θέμα...
Τέλος πάντων, εγώ θυμάμαι να διαβάζω στον Καζαντζάκη ότι "Η ικανοποίηση της γυναίκας είναι να ικανοποείται ο άντρας." Άν πριν από κάποιες δεκατίες η κοινωνία δεν είχε υπόψη της την ικανοποίηση της γυναίκας, πώς θα μπορούσε να ασχοληθεί κανείς μαζί της τόσες χιλιάδες χρόνια πριν, σε κοινωνίες παντελώς ανδροκρατούμενες συνήθως...;
Πολλή πλάκα είχε πάντως το post και κυρίως η εικονογράφηση!

Debby said...

Jason, νομίζω ότι μάλλον το δεύτερο ισχύει...
Ομως επέτρεψε μου να διαφωνήσω με τον αγαπημένο Καζαντζάκη γιατί κάλλιστα μπορούμε να πούμε το ανάποδο και να ισχύει! Για την ακρίβεια,το ανάποδο, το ότι η ικανοποιήση του άντρα είναι να ικανοποιείται η γυναίκα, το έχω τουλάχιστον ακούσει ξανά από άντρες. Αυτό που λέει ο Καζαντάκης όμως πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις γυναίκα (ΑΝ βρεις) που να το λέει και να είναι καμιά ανέραστη!