Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 19, 2006

Internet Banking forever!

Μου ήρθε η όρεξη εχθές το βράδυ να πληρώσω τις πιστωτικές μου κάρτες, και κάνω να μπω στο internet banking της Alpha Bank για να τελειώνω και με αυτές αλλά ίσα που πρόλαβα να δω τα ποσά τους και κρέμασε το σύστημα!
Εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια που κάνω μέσω internet όλες μου τις τραπεζικές συναλλαγές (και όχι μόνο) πρώτη φορά έμεινα ξεκρέμαστη! Ευτυχώς που οι κάρτες λήγουν τέλος μηνός δηλαδή. Γιατί αν έληγαν αύριο π.χ. ή σήμερα θα κατέληγα να πληρώνω τόκους υπερημέριας για το τίποτα!
Όπως και να έχει πάντως, το internet banking είναι μεγάλη ευκολία. Δεν το συζητώ καθόλου. Πληρώνω τα πάντα από εκεί. Τις κάρτες μου, προτού καν μου έρθει ο λογ/σμός αποφευγοντας έτσι καθυστερήσεις λόγω ταχυδρομείου και επιπλέον έξοδα, την ΔΕΗ μου, τον ΟΤΕ μου, την φορολογία εισοδήματος μου, κάνω τα εμβάσματα μου κτλ. Έχω χρόνια να πάω στην τράπεζα μέρα. Μόνο απόγευμα για να βγάλω χρήματα από το ΑΤΜ.
Από την άλλη πάλι ποτέ δεν φοβήθηκα να χρησιμοποιήσω την πιστωτική μου κάρτα για να αγοράσω κάτι από το internet. Προσπαθώ απλά να επιλέγω όσο πιο αξιόπιστα site για τις αγορές μου. Χρόνια τώρα που έχω αγοράσει ουκ ολίγα, ηλεκτρονικά κυρίως, είδη από το Internet, ποτέ δεν μου έχει συμβεί κανένα ευτράπελο. Εξάλλου είχα διαβάσει κάπου ότι επειδή οι τράπεζες θέλουν να προωθήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο, υπάρχει άμεση αντιμετώπιση κρουσμάτων σε περίπτωση καταγγελίας οποιασδήποτε συναλλαγής υπέρ του πελάτη.
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως μερικοί επιμένουν να ταλαιπωρούνται στις ουρές στις τράπεζες, στον ΟΤΕ, στην ΔΕΗ κτλ για κάτι που μπορείς να κάνεις μέσα σε πέντε λεπτά απο το pc του σπιτιού σου χωρίς να κουνήσεις ρούπι.
Ο πρώτος λόγος νομίζω που το αποφεύγουν δεν είναι γιατί δεν ξέρουν να το χειρίζονται αλλά για λόγους ανασφάλειας.Μερικοί αισθάνονται ήσυχοι όταν παίρνουν στα χέρια τους απόδειξη. Ασχέτως που μετά από λίγο δεν θα ξέρουν ούτε αυτοί που θα την έχουν καταχωνιάσει-πετάξει.
Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το θέμα της εξοικείωσης με τον υπολογιστή και γενικότερα. Υπάρχουν πολλά άτομα που γνωρίζω που όχι μόνο δεν ξέρουν να χειρίζονται στοιχειωδώς έναν υπολογιστή αλλά δεν έχουν και καμιά διάθεση να μάθουν.
Και ο τρίτος είναι μάλλον γιατί συνηθίζουν να πληρώνουν καθυστερημένα τις υποχρεώσεις τους και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει μέσω internet banking.
Οποιος και αν είναι ο λόγος, αξίζει τον κόπο κάποιος να αλλάξει κάποιες από τις συνήθειες του και να μάθει πέντε πράγματα με σκοπό να κάνει πιο εύκολη την ζωή του. Για τον μέσο άνθρωπο, σε αυτό εξυπηρετεί η τεχνολογία. Αφού έχουμε την τύχη να την έχουμε στα χέρια μας, καλό είναι να την εκμεταλευτούμε.
Copyright in the image is owned by the original artist, rights to reproduce or use the image may be obtained from www.CartoonStock.com .

11 comments:

Anonymous said...

Και εγω το ίδιο με εσένα κάνω. Την πιστωτική μου, την ΤΙΜ, την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, ολα από το Internet Banking της Alhpa.... Σιγα μην μπλέξω στις ουρές.
Ειδικά η Alpha, εχει πολυ ευχρηστο site και πραγματικά δεν βλεπω τον λογο να μπλεξω στα ταμεία...
Αγορές τωρα, μέσω internet, πραγματοποιώ εδώ και 2-3 χρόνια....σε γνωστά site μπαίνω, ποτε δεν μου έχει κάτσει στραβή....
Ας ελπισουμε να μην γίνει η αρχή τώρα...:)

Anonymous said...

Κι εγώ μια απ'τα ίδια. Δεν ξαναπάτησα σε τράπεζες, ταχυδρομεία κλπ. Τι ευτυχία!
Κανένα άγχος να προλάβεις.

Ήθελα να πω μόνο το εξής: δεν έχω δει να υπάρχει κανένα πρόβλημα να πληρώνεις και ληγμένους λογαριασμούς.

Debby said...

Julie και εγώ βρίσκω απείρως πιο εύχρηστο το Internet banking της alpha bank. Σε σχέση τουλάχιστον με αυτά της Εθνικής και της Πειραιώς που δούλεψα πιο εκτενέστερα!
Της Εθνικής είναι το χειρότερο νομίζω με τις πιο λίγες δυνατότητες!

Ladybug, υπάρχει νομίζω πρόβλημα στους ληξιπρόθεσμους λογ/σμούς. Εννοώ ΟΤΕ και ΔΕΗ και γενικά υποχρεώσεων εκτός πιστωτικών καρτών. Για τις κάρτες όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! :-)
Αλίμονο. Αυτό έλειπε να υπήρχε. Αλλο που δεν θέλουν οι τράπεζες για να χώνουν τόκους!

Anonymous said...

Τι να πω...εγώ πάντως έχω πληρώσει πολλές φορές και ΔΕΗ και ΟΤΕ ληγμένους (από σπίτια στο χωριό κλπ) χωρίς κανένα πρόβλημα.

αθεόφοβος said...

Και έγώ χρησιμοποιώ την κάρτα στο ιντερνετ χωρίς φόβο.
Αλλα από αυτό που γράφεις ύπάρχει απλούστερος και τρόπος με την πάγια έντολή στην τράπεζα που παίρνει μόνη της τα λεφτά από ένα λογαρισμό και δεν ασχολείσαι καθόλου.
Μόνο ένα προβλημα υπάρχει,να έχει λεφτά ο λογαριασμός!

Debby said...

Καλημέρα!
Ladybug, το internet banking σαφώς και σε αφήνει να κάνεις την πληρωμή. Πάνω οι λογ/σμοί αναφέρουν ότι δεν μπορείς και μετά την λήξη πρέπει να πας ατην αντίστοιχη υπηρεσία για την πληρωμή προφανως γιατί θα έχουν πρόβλημα στην αντιστοιχηση του ποσού της πληρωμής. Φαντάζομαι όταν παρά-αργοπορήσει κάποιος και έχουν εκδόσει ήδη τον επόμενο λογ/σμο.
Πάντως τυχερή είσαι αν έκανες πληρωμές και δεν είχες πρόβλημα!

Αθεόφοβε, είτε πάγιες εντολές θα έχεις είτε Internet banking νομίζω! Γιατί είναι λέμε ασφαλές, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και καλό είναι να μην αφήνεις πολλά χρήματα μέσα. Τουτέστιν ή χρήματα θα έχεις πάντα μέσα για να πληρώνονται ή το καλυτερο για μένα να τους πληρώνεις όταν έρχονται πρώτον για να τους ελέγχεις και δεύτερο για να νιώθεις έστω κάπως ότι δίνεις χρήματα για αυτούς μπας και κάνεις οικονομία!!!

αθεόφοβος said...

Με την πάγια εντολή οι λογαριασμοί σου έρχονται κανονικά και πληρώνονται αυτομάτως την τελευταία μέρα της προθεσμίας.
Εάν έχεις πρόβλημα με τον λογαριασμό δινεις εντολή να μην πληρωθεί.

Debby said...

Αθεόφοβε αυτό λέω... άμα ξέρεις ότι πληρώνεται αυτόματα μπορεί να μην κάνεις καν τον κόπο να κοιτάξεις τον λογ/σμό. Ενώ αν πρέπει να τον πληρώνεις τον κοιτάς θες δεν θες!
Σαφώς και υπάρχει τρόπος να αναιρέσεις την εντολή! Αλίμονο!

xenia said...

Debby μου, συνήθως αυτοί που αποφεύγουν το internet, το atm και όλα αυτά τα σούπερ τεχνολογικά είναι περισσότερο, νομίζω, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία... Εγώ -για παράδειγμα- έχω πολλάκις επιχειρήσει να μάθω στην μητέρα μου να κάνει αναλήψεις από τα atm... Όχι τίποτα περιπλοκότερο (μεταφορές πχ!) και μόνο που δεν μπλόκαρε την κάρτα της!!! Για ιντερνετ, βέβαια, ούτε λόγος, έτσι;;; Τότε, θα καλέσουμε ασθενοφόρο από τις ζαλάδες που θα έχει (μην μας πάθει και κανένα εγκεφαλικό!!!). Στο δε κινητό της, για παράδειγμα, τα άκρως απαραίτητα... Να παίρνει και να κάνει κλήσεις, δηλαδή! Άντε, και στα μεγάλα γλέντια, κανένα μήνυμα!!! Τίποτα, ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι περισσότεροι "μεγάλοι" άνθρωποι (τώρα αυτό το "μεγάλοι" είναι πάντα σχετικό... ε, ας πούμε "μεγάλοι" από 60-65(-70?) και άνω, για κυριολεκτούμε και λίγο).

Ξένια.

Debby said...

Xenia! Τώρα το είδα αυτό το σχόλιο!
Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία έχεις δίκιο. Συμβαίνει κατά κόρον. Ξέρω και απο τους δικούς μου γονείς. Μια απο τα ίδια αν όχι χειρότερα.

Ελα όμως που ξέρω και αρκετά άτομα της ηλικίας μας ή και μικρότερα που είναι έτσι? Αυτό είναι το θλιβερό.

Anonymous said...

To internet banking ειναι πολυ καλο! Μου αρέσει γιατί είναι σαν τις ταινίες...ανοίγεις το λαπτοπ απο ανθρακόνηματα, δίπλα ο μαφιόζος (η γυναίκα σου/αντρας σου) τον κοιτάς στα ματια...

-ΟΚ, Νονέ 100$ σε λογαριασμό στα νησια Πουκετ για την ΔΕΗ?

-Καντο τωρα πριν στην ανάψω, δωσε το password.

#@$%%$@#$%

[Money Transfer OK]

-Εντάξει, δώσε τον εξοφλητικό...

Μπαμ, μπαμ, μπαμ,(πιστολιες)

Οοοοοοχι, ήταν ηηηηηηηη (ξεψυχισμένα) διμηνιά!!! (και πεθαίνεις)