Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, March 28, 2007

Τα λάθη μας, τα λάθη μου...


Τα λάθη είναι απολύτως εντάξει. Δεν είναι λάθος να κάνει κάποιος λάθος. Ο καθένας από εμάς κάνει, και πρέπει να κάνει. Γιατί στην ουσία μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Είναι γεγονός αυτό. Ας αναλογιστούμε με τι έξαψη πάμε να πράξουμε το λάθος, αρκεί κάποιος να μας έχει προειδοποιήσει για αυτό. Η προειδοποίηση του λειτουργεί σαν το κόκκινο πανί στον ταύρο.
Το να κάνει κανείς λάθη είναι ανθρώπινο. Το να μην κάνει ή το να πιέζεται κάποιος υπερβολικά στο να μην κάνει λάθη είναι θα έλεγε κανείς απάνθρωπο. Το χειρότερο από το να κάνει κανείς λάθη είναι να κάνει τα ίδια λάθη συνέχεια. Αυτό πραγματικά είναι εκνευριστικό για τους άλλους και για αυτόν που τα κάνει ανώφελο. Γιατί πλέον δεν έχει να πάρει ή να μάθει κάτι από αυτά. Αφού λοιπόν θα συνεχίσουμε να κάνουμε το λάθος, όντας μέσα στην φύση μας.... ας κάνουμε τουλάχιστον κάθε φορά και ένα καινούργιο...

Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι μόνο λάθη κάνω. Μερικές φορές τα επαναλαμβάνω. Που σημαίνει δεν παίρνω το μάθημα μου. Και το κακό είναι, νομίζω, πως οι άλλοι δεν έχουν την ίδια καλή διάθεση να μου τα συγχωρήσουν όσο αυτή που έχω εγώ για να συγχωρήσω τα δικά τους... Πραγματικά με λυπεί αυτό...

Picture from: http://www.istockphoto.com

17 comments:

trelogiatros said...

kalimera debby , sou kanw copy / paste edw to comment mou se periptwsi pou den to prosekses (gia ta video tou Youtube)

debby kai opoios allos endiaferetai exw katevasei ena aplo programmataki pou exei ti dunatotita na katevaseis grigora kai apla oti video theleis.

V donloader legetai.exei ti dunatotota na katevasei video apo youtube / google videos / daily motion / grinvi. prin valeis to link sto downloader gia na to katevaseis apo ta option allazeis tin epilogi tou typou tou video apo AVI se MPEG kai eisai etoimos!!
apo to google me mia anazitisi tha to vreite.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Kαλημέρα φιλενάδα!
Το δις εξαμαρτείν, η αλήθεια, ουκ ανδρός σοφού...!
Φιλάκια

Zaphod said...

"Δεν είναι λάθος να κάνει κάποιος λάθος."

Σοφή κουβέντα!!!

tassoula said...

Μα φυσικά και δεν είναι λάθος να κάνει κάποιος λάθος.Φυσικά και είναι λάθος να κάνει κάποιος το ίδιο λάθος.Ειδικά για τον ίδιο.Είναι ΜΕΓΑΛΟ λάθος για κάποιον να ζητάει την συγχώρεση αλλά να μην συγχωρει.Ισως απο τα λάθη που δεν συγχωρούνται!Καλημέρα!!

Debby said...

Καλημέρα σε όλους!

Trelogiatre! Είμαι πολύ συχνή επισκέπτρια στου Philou το blog οπότε θα το έβλεπα σίγουρα! Ειδικά δε όταν κάνω ερώτηση και περιμένω απάντηση!!
Thanks anyway!! ;-)

Ηλιαχτίδα! Και τρις και βάλε!! :-))

Zaphod! Μας συμφέρει κιόλας ε??? :-)

Tassoula, αυτό που λες είναι μεγάλη αλήθεια! Και πραγματικά το να είναι αδιάλλακτος κάποιος και να μην συγχωρεί είναι κάτι που με απογοητευει βαθύτατα στους ανθρώπους.

trelogiatros said...

καλημέεεεεεεεερα :)

τώρα που τον καρφίτσωσα θα τον παρακολουθώ και εγώ. έχει ενδιαφέροντα posts.

jul said...

Λαθη κάνουμε για να μαθαίνουμε μέσα από αυτά και πιθανόν να μην τα ξανακάνουμε. Αν και πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη...ισως όχι γιατι δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε, αλλά γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε οτι και ΠΑΛΙ την πατάμε....

zero said...

Τα λαθη ειναι το αλατι της ζωης.
Μην λυπασαι.

ζερο.

ralou said...

Nαι είναι ανθρώπινο να κάνει κανείς λάθη και απάνθρωπο να προσπαθεί να μην κάνει κανένα.

Όμως, όταν γίνονται τα λάθη έχουν συνήθως αποδέκτες και το δύσκολο είναι αφού τα παραδεχθούμε να έχουμε την γενναιότητα να τα διορθώνουμε.
Αν οι αποδέκτες είμαστε εμείς οι ίδιοι τότε πρέπει να τα βρούμε με τον εαυτό μας.
Αν είναι οι άλλοι, τι κάνουμε;
Ζητάμε συγνώμη;
Προσφέρουμε γη και ύδωρ;
Τσαλακώνουμε τον εγωισμό μας;
Όλα δύσκολα και προϋποθέτουν ισχυρή γνώση αυτογνωσίας για να διατηρηθούν οι ισορροπίες.

melomenos said...

πολλά λάθη μας τα επαναλαμβάνουμε γιατί επεμβαίνουν τα συναισθήματα μας!
απο τα λάθη μας όμως μαθαίνουμε έτσι όπως το είπες
καλό μεσημέρι

Blogaki said...

Το θέμα δεν είναι να σε συγχωρήσουν οι άλλοι. Το θέμα είναι να καταλάβεις εσύ τι είναι αυτό που σε σπρώχνει να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη.
Και να καταλάβεις τον εαυτό σου και να τον συγχωρέσεις εσύ και να γίνεις και καλύτερη! 3 σε 1 σου λέω!! :)

Ασκαρδαμυκτί said...

Δίκιο έχεις μωρέ... είναι βαρετό και χαζό να κάνουμε τα ίδια λάθη!
Ενώ τα καινούργια είναι μούρλια...
(να το κάνουμε και σύνθημα;)

An-Lu said...

Λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε ;-)

cyrus said...

Αν κάνεις συνεχω το ίδιο λάθος, ίσως θα πρέπει να αναρωτηθείς μήπως, τελικά, δεν είναι λάθος...

Debby said...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά!
Εχθές έτρεχα για λαμπάδες και δεν πρόλαβα να σας δω καλά καλά!

Trelogiatre! Καλημέρα μια μέρα αργότερα! :-)
Θα τα λέμε και εκεί!

Julia! Κάτι έχεις εσύ στο μυαλό σου… Η αλήθεια είναι ότι μόνο όταν δεν πάρουμε το μάθημα μας συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος.

Zero! Δεν λυπάμαι για τα λάθη που έχω κάνει. Λυπάμαι για αυτούς που δεν μπόρεσαν να μου τα συγχωρήσουν και ας μην τα ξαναέκανα…

Ralou! Αν αποδέκτης του λάθους μας είναι κάποιος άλλος, το οποίο είναι συνήθες, στο βαθμό που τον επηρέασε διακαιούται να αντιδράσει όπως νομίζει. Αν πραγματικά νοιάζεται και αγαπάει τον άλλον όμως δεν νοείται να μην μπορεί να συγχωρέσει.

Melomene! Έχεις δίκιο. Η παρόρμηση των συναισθημάτων μας είναι αυτή πάνω στην οποία οφείλονται τα περισσοτερα λάθη μας. :-)

Blogaki! Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα επαναλαμβανόμενα λάθη. Εκεί δεν περιμένω κανένα να μου δείξει συμπόνια. Είναι όμως σκληρό με το πρώτο λάθος να μην σου δίνεται δευτερη ευκαιρία.

Ασκαρ! Ναι! Να οργανώσουμε και Fun Club! Τι λες?? :-)

An-Lu! Και μόνο τέτοια κάνουμε! Λάθη και ανθρώπους!

Cyrus! Λες?? Η εσωτερική παρόρμηση που με ωθεί στο λάθος να είναι τελικά αυτή μου με ωθεί στο σωστό και εγώ να μην χαμπαριάζω? Τότε τα πράγματα είναι πιο ζόρικα από ότι φαίνονται!

Caesar said...

Kάτι που σήμερα είναι θεωρείται σωστό, στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν λάθος ;))

Debby said...

Caesar! Σίγουρα! Οταν μιλάμε σε συλλογικό επίπεδο. Σε ατομικό επίπεδο το λάθος το βιώνουμε και δεν παύει να είναι λάθος!! :-)

Καλημέρα!