Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, July 29, 2007

Μικρές σημειώσεις αυτού του Σ/Κ

Μετά από ένα σχετικά ήσυχο σαββατοκύριακο, και αφού τελείωσα με την υποτυπώδη κηπουρική της βεράντας μου (η οποία παρεμπιπτόντως πάει μια χαρά γιατί όλως παραδόξως δεν ξεχνάω πλέον να ποτίζω τις γλάστρες μου σαν άλλες χρονιές), αναρωτιέμαι τι να γράψω γιατί υπάρχει ένα χαρωπό παιδί που με διαβάζει και πληγώνεται όταν καλοκαιριάτικα ανεβάζω κάτι θέματα που άνετα θα τα χαρακτήριζες καταθλιπτικά! Έτσι λοιπόν έχω 2-3 θεματάκια στο νου μου και λέω να τα γράψω. Θα τον συμβούλευα όμως αν θέλει να μείνει στην καλοκαιρινή διάθεση να μείνει στο πρώτο θέμα και στην φωτογραφία που το συνοδεύει! Μετά παίρνω πάλι την κάτω βόλτα!! :-)

Το πρώτο τεράστιο θέμα είναι ότι μου αρέσει το καρπούζι πάρα πολύ! Είναι το τέλειο καλοκαιρινό φρούτο νομίζω! Θέλω να είναι παγωμένο για αυτό αν δεν έχει κλείσει τουλάχιστον οκτάωρο στο ψυγείο δεν με ικανοποιεί! Σε λίγο τελειώνει η εποχή του και μαζί με αυτήν και η νοστιμάδα του. Γι' αυτό και εγώ έχω πέσει με τα μούτρα! Σαν το μωρό στην φώτο! Προχθές έφαγα μόνη μου μισό καρπούζι και δεν ήταν από τα μικρά υπόψη. Συν του ότι αν δεν τρέχουν τα ζουμιά από το στόμα μου καθώς το τρώω δεν το ευχαριστιέμαι αρκετά! Καλύτερα να μην με βλέπεις αν θες να φας και εσύ το δικό σου!


Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά των οργάνων της τάξης! Σήμερα κατά την επιστροφή από το χωριό, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα, βρέθηκε απέναντι από ένα περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας το οποίο είχε βρεθεί στην αντίθετη λωρίδα, γιατί ήθελε να προσπεράσει σε δρόμο με διπλή διαγράμμιση! Για να καταλάβετε από ποιους ακριβώς περιμένουμε να μας δώσουν το καλό παράδειγμα. Πόσο μάλλον να μας συμμορφώσουν!
Ο Σπινόλα είχε πει κάποτε (στο περίπου) ότι οι πολίτες μιας χώρας που δεν εφαρμόζουν και δεν υπακούν τους νόμους της είναι χειρότερος εχθρός για αυτή, από ότι οποιαδήποτε άλλη όσο μεγάλη και να είναι, δύναμη που θεωρείται εχθρός. Δυστυχώς, μάλλον είχε δίκιο.

Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με κάτι που διάβασα και μου έκανε εντύπωση. Έμαθα ότι τα βερνίκια νυχιών είναι εμβρυοτοξικά. Μέσω του συστήματος ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για ασφάλεια των προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) διάβασα ότι μια συγκεκριμένη μάρκα που αφορούσε βερνίκι νυχιών αποσύρθηκε από την αγορά της Σλοβενίας και σχετικά πληροφορήθηκε το καταναλωτικό κοινό, με εντολή των αρμοδίων Αρχών.
Το ότι αυτή η πληροφορία δεν είχε να κάνει με την Ελλάδα, δεν νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία. Είμαστε όλες με ένα βερνίκι νυχιών στο χέρι. Εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά".

Powered by ScribeFire.

6 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Τπ καρπούζι είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα (ειδικά με ψωμί και τυρί αντί βραδυνού). Σχετικά με τη σμυπεριφορά των οργάνων τάξης ο ελιτισμός και η εξουσιολαγνεία τους δε φάινεται μόνο όταν βαράνε, αλλά στην κάθε τους ενέργεια (από τον τρόπο και τον τσαμπουκά που σου μιλάνε μέχρι τον τρόπο που οδηγάνε).

philos said...

Τώρα αν σου πω ότι τον ίδιο πάνω κάτω τίτλο ετοίμαζα και γω για να μεταφέρω ένα σωρό σκέψεις που έκανα το ΣΚ?
θες να κανονίσω Καρπουζοτουρισμό τον Ιούνη, στα μέρη της νύφης μου. Εκεί πάνε στα κτήματα, πετάνε τα καρπούζια κάτω να σπάσουν και τρώνε την καρδιά από τα καρπούζια με το χέρι (πίστεψε με είναι αρκετά δροσερά, ακόμη και έτσι!)

jul said...

Το καρπούζι το λατρευω, αλλά το ψιλοστερούμαι γιατί δεν λεει να τρώω όλο το καρπούζι μόνη μου...μιας και ο Κωστίκας δεν το τρώει......
Οσο για τα μανό...ΓΜΤ!!!Λες??Γιατι τον τελευταίο καιρό...δεν κανω και τίποτα άλλο...βάφω και ξεβάφω!!!!

Mogwai said...

εμβρυοτοξικα στα νυχακια των σλοβενων??? ε οχι, αυτο ηταν πολυ χοντρο για δευτερα πρωι!

το χαρωπο παιδι :)

υγ. σεληνη αγαπαει καρπουζι

tassoula said...

Εγω πάλι αν δεν είμαστε μεγάλη παρέα να γουρουνιάζουμε με τα καρπούζια δεν το χαίρομαι!!
Τα βερνίκια νυχιών μαζί με τις βαφές για τα μαλλια απαγορέυονται στην εγκυμοσύνη!!Φαντάσουν τι έχουν!!

Debby said...

Καλησπέρα!!

Δείμο! Οσον αφορά τα όργανα της τάξης, είναι ακριβώς έτσι όπως το λες.
Οσον αφορά όμως το καρπούζι, και παρόλο που οι δικοί μου αρέσκονταν να το απολαμβάνουν όπως εσύ, δεν έτυχε να ενθουσιαστώ όταν το δοκίμασα έτσι! :-)

Phile! Τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται!!
Λοιπόν, από όσο καταλαβαίνω, τα μέρη της νύφης σου, είναι του γούστου μου! Τα ζουμιά τρέχουν από παντού πια!

Jul! Αμα σου αρέσει, όταν το βρίσκεις και είναι καλό να το παίρνεις! Τώρα πια πουλάνε και μισά στα s/m!
Οσο για τα βερνίκια νυχιών έτσι πρέπει να είναι και δεν νομίζω πως έχει να κάνει με συγκεκριμένες μάρκες. Απλά τι να πουν? Οτι είναι όλα τοξικά? Δεν γίνεται. Για οικονομικούς λόγους.
Γενικά έχε υπόψη οτιδήποτε έχει έντονη οσμή (που νιώθεις να γεμίζεις από αυτό όταν το αναπνέεις) δεν είναι καθόλου καλό!

Μogwai! ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ & ΓΕΛΑΩ!!!!!!
Αλλά δεν σε προειδοποίησα να μην πας παρακάτω??? :-)))

Tassoula! Για τις βαφές είναι λογικό! Η αμμωνία σου τρυπάει την μύτη μία μέρα μετά! Εδώ εσύ ο ίδιος δεν αντέχεις την οσμή! Πόσο μάλλον τον κακόμοιρο το έμβρυο!
Εγώ πάλι με τόσο καρπούζι που τρώω μόνη μου, δεν περισσεύει να καλέσω και παρέα!