Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, March 18, 2007

Πρέπει να το δείτε!


Λοιπόν απόψε είδα και εγώ τους 300. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ! Ευχαρίστως θα το έβλεπα και δεύτερη φορά άνετα! Και ποιος το λέει αυτό. Αυτή που εδώ και ένα χρόνο και βάλε έχει κηρύξει εμπάργκο στις ταινίες με σκηνές βίας. Πρόκειται για την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του Comic book του Frank Miller το οποίο σκηνοθετήθηκε αριστοτεχνικά θα έλεγα από τον Zack Snyder και βασίζεται πάνω στην γνωστή μας ιστορία της μάχης του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών του στις Θερμοπύλες.
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι αντέχει το στομάχι σας την βία γενικότερα τότε το έργο έχει και άλλα καλά! Καταρχήν εκτός από τις σκηνές sex που ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα στο λουτρό αίματος που επακολούθησε και ήταν πολύ όμορφα γυρισμένες οι οποίες αξίζουν από μόνες τους, έχει απίστευτα όμορφη φωτογραφία. Η σκηνή με την μάντισσα (Kelly Craig) (τις οποίας η ρώγα ήταν σηκωμένη κάγκελο όπως επίσης και της γυναίκας του Λεωνίδα (Lena Headey) στις ιδιαίτερες στιγμές τους) ήταν σχεδόν ονειρική. Πρέπει να ήταν γυρισμένη μέσα σε νερό οπωσδήποτε. Τέτοια αίσθηση σου έδινε. Όλο το έργο έμοιαζε κάπως περίεργα πρωτότυπο γιατί αντίθετα με ότι συνηθίσαμε να βλέπουμε μέχρι τώρα σε αντίστοιχου είδους ταινίες είναι μάλλον γυρισμένο όλο σε στούντιο με αποτέλεσμα να σου δίνει την εντύπωση του ψεύτικου ταυτόχρονα με του αληθινού.
Ο πρωταγωνιστής (Gerard Butler), το οποίο δεν είχα ξανακούσει πιο πριν, ήταν ότι καλύτερο και εμφανισιακά και σαν ερμηνεία για τον ρόλο του Λεωνίδα. Ο οποίος έκανε κάπου στην μέση και χιουμοράκι (άλλο που δεν περίμενα καθόλου) σε μια σκηνή με τον Ξέρξη(Rodrigo Santoro)! Τον οποίο τον είχαν κάνει να φαίνεται θεόρατος και ολίγον (έως πολύ) gay! Σε μια φάση ειδικά που πιάνει τον Λεωνίδα από τους ώμους νόμιζα ότι θα του έκανε ερωτική εξομολόγηση!
Δεν λέει να πω περισσότερα, αν και θέλω γιατί πολύ πιθανόν ακόμα αρκετοί να μην έχουν δει την ταινία. Αξίζει πάντως τον κόπο ότι και να λέγεται. Όπως λέει και η Kwlogria χορταίνει κανείς θάρρος!
Υ.Γ. Είχα καιρό να πάω στον κινηματογράφο να δω ταινία και διαπίστωσα για άλλη μια φορά την παιδεία μας σε όλο της το μεγαλείο.
Φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να αντέξει χωρίς κινητό και δεν κάνουν καν τον κόπο να το έχουν στο αθόρυβο και αν θέλουν να μιλήσουν να βγουν έξω από την αίθουσα για να μην ενοχλούν τους άλλους. Αντί αυτού απαντάνε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτή η υπερεκτίμηση του εαυτού μας, που μας δημιουργεί την αίσθηση ότι είμαστε αναντικατάστατοι και άρα πάντα διαθέσιμοι είναι νομίζω ότι χειρότερο.
Το άλλο που είδα ήταν πολλά μικρά παιδιά (με ή χωρίς τους γονείς τους) να παρακολουθούν ένα έργο που τα καρφώματα με τα δόρατα και οι αποκεφαλισμοί μπορούσαν να ταράξουν άνετα το στομάχι και ενός ενήλικα για να μην πω για τις σκηνές sex. Θα μου πείτε, δεν μπορεί να έχουμε τα παιδιά αποστειρωμένα να μην βλέπουν τίποτα. Όχι. Δεν λέω αυτό. Αλλά όχι σε μια ταινία που είναι γεμάτη από την αρχή μέχρι το τέλος με βία κυρίως και σεξ κατά δεύτερο, από την στιγμή που δεν ξέρουμε πως αποκωδικοποιούνται όλα αυτά σε ένα παιδικό μυαλό. Λέω ...

19 comments:

philos said...

Πέρναγα με τον μικρό απ'εξω από την ταινία όταν γινόταν η (και καλά) Παγκόσμια Πρεμιέρα της ταινίας στο Mall και αγριεύτηκε από τον ήχο. Πόσο μάλλον να δει αυτά τα πρόσωπα και τις καρικατούρες.
Όταν θα έρθει η ώρα θα τα αναζητήσει μόνος του. Και τα σπλατερ και τις ερωτικές ταινίες...

Ασκαρδαμυκτί said...

Σε λίγο πάω στο μπλογκ μου να΄κάνω κριτική...

Mogwai said...

την ειδαμε την ειδαμε!!! Α ρε ειμαστε πολυ μαγκες εμεις οι σπαρτιατες τελικα και δε μας φαινεται χαχαχα

Αστάρτη said...

Με την σκηνή της μάντισσας, είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό! Απίστευτη!
Τα εφφέ, τα χρώματα, οι κοιλιακοί(αχ αυτα τα κορμιά!), ολα ήταν άψογα.
Ημουν πολύ προκατειλημένη με την ταινία..τελικά, άξιζε τον κόπο..

Debby said...

Καλημέρα!!!

Philos! Ειδικά για τόσο μικρό παιδί σαν το δικό σου δεν είναι στα σίγουρα. Αλλά μερικά μεγαλύτερα κοντά στα 7-8 και ασυνόδευτα μου έκανε εντύπωση πως επιτρεπόταν καταρχήν!

Ασκαρ... Θα σου πω εκεί.

Mogwai! Τι μου λες ρε παιδί? Σπαρτιάτης είσαι???

Αστάρτη! Ναι! Αυτή η σκηνή με την μάντισσα ήταν το κάτι άλλο. Ασε που εκεί κοντά (ξέρεις που αφού το είδες) είδα και την πιο σιχαμερή σκηνή όλου του έργου!!
Αλλά δεν κατάλαβα...ήσουν προκατειλλημένη θετικά ή άρνητικά?

Crucilla said...

EEE...μη μολύνουμε αυτή την κριτική με τα γυναικεία κορμιά. Αμάν...μια ταινία και για μας και να τη μαγαρίσουμε...π ρ π....

Debby said...

Crucilla! Το καλό πράγμα να λέγεται! Είτε είναι θυληκού γένους είτε αρσενικού! Αλλά ναι! Πρόκειται για την απύλυτη γυναικεία ταινία! Δεν μαγαρίζεται με τίποτα όσο και να αναφερθώ στα γυναικεία κορμιά! Κυκλοφορούσε πολύς μυς!!!

jul said...

aaaax Debby μου, δεν θα την δω..τα έλεγα και στον γκρινιάρη, δεν μου κάνει κλίκ... δεν μου αρεσουν animation και αιματα και τετοια πραγματα σε ταινια... δεν τα μπορω...Βαρια βαρια να την δω σε dvd ή να την κατεβάσω απο το ιντερνετ που έχει ήδη κυκλοφορήσει :Ρ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Συμφωνώ για την "πιτσιρικαρία", όμως να λάβουμε υπ' όψη μας, πως με για βία και το σεξ εχουν, ίσως, ολοκληρωμένη εικόνα από τα διάφορα παιχνίδια και τις ταινίες που κυκλοφορούν. Για να φτάσουν μέχρι την αίθουσα μόνα τους, καταλαβαίνεις πως έχουν ξεφύγει από κάθε ενδοοικογενειακό έλεγχο....
Δε θα τα βλάψει περισσότερο μια ταινία κατά βάσιν ιστορικού περιεχομένου. ΄Ισως, λέω..., να τους καλλιεργήσει και το πατριωτικό συναίσθημα...
΄Οσον αφορά τώρα τα γατιά, έχω λατρεία. ΄Οτι χρώμα φανταστείς, η ....γλαρούπολη το εχει.
(Απολογούμαι για την διαδικτυακή επιδρομή)

zero said...

Ναι , εχεις δικιο , ειναι καλο.

ζερο.

Debby said...

Julia! Ούτε εμένα μου κάνουν κλικ αυτού του είδους οι ταινίες. Και στην αρχή δεν ήθελα κιόλας. Ομως αυτή ειναι άλλο πράγμα. Νομίζω είναι από τις ταινίες που αξίζει να τις δει κανείς σε σινεμα. Χάνει αρκετά αν την δεις στην μικρή οθόνη. Οπως και να έχει, ελπίζω να μην το μετανιώσεις!!

Φυρδην Μιγδην! Μην απολογήσε καθόλου. Δεν έχω τέτοια κολλήματα. Εξάλου έχουμε κοινή αγάπη!! Τα γατιά!
Ξέρεις, όσον αφορά τα μικρά, δεν θα είχα καμιά ένσταση αν δεν ήδη too much η βία ακόμα και για κάποιον ενήλικο.

Zero είναι μια "διαφορετική" και κυρίως καλοδουλεμένη ταινία και αυτό μου αρκεί!

Zaphod said...
This comment has been removed by the author.
Zaphod said...

Πολύ καλή η ταινία τελικά...

liodara said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ γμτ ακόμα δεν το έχω δει......αααααααααα!Και σας ακούω όλους να λέτε κριτικές και ζηλεύω....!!!!!!

AVRA said...

τελικα τα μπλογκς ειναι μια χαρα διαφημιση για τις κινηματογραφικες ταινιες, ετσι?

διαφημισεις ,κριτικες , ψυχαναλυσεις,συνοικεσια....και σου λενε μετα οτι το ιντερνετ ειναι διαβολου πραγμα...τστστστστ...

ασχετο το παραληρημα ..ετσι μου ηρθε σημερα! (οταν ειμαι στα high μου με πιανει μια ελαφροτοτητα!)
:-)))


καλημερες!!!!

Debby said...

Καλημέρα!!

Zaphod ναι πολύ καλή! Είναι πολύ καλοφτιαγμένη.

Liodara!! Ακόμα δεν πήγες???? Κανόνισε να μην την δεις στο σινεμά και να την δεις σε κανένα dvd!! Ασυγχώρητη θα είσαι liodara πράμα!!

Avra! Από όλα τα καλά έχει το διαολεμένο internet! Διαλέγεις και παίρνεις!!

ONOMATODOSIA said...

5 απριλιου θα παιξει εδω.
για να δουμε...

Debby said...

Οnomatodosia! Να πας! Και ελπίζω να μην την δεις μεταγλωτισμένη!! Την έχουν νομίζω μια μανία οι Γερμανοί!

ONOMATODOSIA said...

ναι.δε βαζουν ποτε υποτιτλους.

καλο και κακο...