Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 17, 2007

Η ειλικρίνεια στις σχέσεις...


Τις προάλλες με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου γιατί ήθελε να συζητήσουμε ένα θέμα που την απασχολούσε.
Είχε γραφτεί σε μια από αυτές τις σελίδες γνωριμιών και είχε γνωρίσει μέσω ίντερνετ έναν τύπο, με τον οποίο αλληλογραφούσε καθημερινά. Όπως ήταν φυσικό έφθασε κάποια στιγμή η ώρα που θα συναντιόνταν.
Και πράγματι συναντήθηκαν και όλα πήγαν πολύ καλά. Ανακάλυψαν ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά από όσα είχαν προλάβει να εντοπίσουν με την αλληλογραφία τους.
Ενώ πέρασαν ένα 10ημερο πολύ όμορφα, έμεναν μαζί, έβγαιναν έξω κτλ, όταν η φίλη γύρισε πίσω την έτρωγε το σαράκι γιατί (αν είχε και εκείνος την πρόθεση να συνεχίσουν μαζί), δεν της είπε λεπτομέρειες για την προηγούμενη προσωπική του ζωή του. Είχε μάθει ότι ήταν χωρισμένος με παιδί. Εκείνος όμως δεν της το εξομολογήθηκε αυτό. Αλλά και εκείνη δεν τον ρώτησε.

Το μόνο που θεώρησε σωστό να κάνει ήταν στο επόμενο ταξίδι που έκανε μετά από 2 εβδομάδες να του πετάει σπόντες σχετικές προσπαθώντας να τον κάνει να της μιλήσει γι' αυτό το θέμα. Πράγμα που τελικά αυτός δεν έκανε. Και εκείνη τότε απογοητεύτηκε, αλλά και πάλι δεν του άνοιξε το θέμα αυτό ανοιχτά.
Απλά υπέθεσε ότι αυτός της ήταν ανειλικρινής. Και προτίμησε την άδεια που είχε να πάει ένα ταξίδι μαζί με κάποιους γνωστούς της, το οποίο κανονίστηκε τελευταία στιγμή.

Όταν όμως επέστρεψε πίσω, και διαπίστωσε ότι η επικοινωνία τους δεν είχε πια την θέρμη που είχε πριν, και ενώ ήταν πεπεισμένη ότι η ίδια ήταν σωστή απέναντι του (όπως την διαβεβαίωναν οι "φίλες" της), αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα να του πιάσει κουβέντα ξανά με άλλο ψευδώνυμο.

Μου ζήτησε να της πω την άποψη μου εφ' όλης της ύλης. Ήθελε μια κριτική επί του θέματος. Ποιος έκανε το πρώτο λάθος από τους δυο τους, γιατί κατέληξε να πάρει αυτή την τροπή η σχέση κτλ.

Ο' τι της είπα την έκανε τουλάχιστον να δει την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Πράγμα που την έκανε να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα.
Αυτό που την ρώτησα εγώ και δεν έλαβα ικανοποιητική απάντηση, ήταν, γιατί προτίμησε να είναι ειλικρινής για ένα θέμα που λίγη σημασία είχε κατ' εμέ ( το θέμα του ταξιδιού με τους γνωστούς της) , ενώ δεν ήταν ειλικρινής ως όφειλε για ένα θέμα άκρως σημαντικό όπως φάνηκε για την ίδια και για την σχέση τους (το θέμα της προηγούμενης του προσωπικής ζωής).

Εσείς τι νομίζετε?

Photo from : http://www.pages.drexel.edu

23 comments:

Kwlogria said...

Όταν βρίσκουμε κάποιον άνθρωπο που μας "λέει κάτι" επιβάλλεται να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να ανοιχτεί. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τους ίδιους χρόνους. Επίσης, αν την έκαιγε τόσο, θα μπορούσε πολύ απλά να τον ρωτήσει πολύ ευγενικά. Νομίζω.

Blogaki said...

Με κάλυψε η κωλόγρια!
Στις 10 μέρες πάνω δεν κάθεσαι να πεις την ιστορία της ζωής σου σ'όποιον βρεθεί μπροστά σου! (Άλλο τι κάνω εγώ!!)

An-Lu said...

Εμένα μου φαίνεται πως η φίλη οσυ σταθμίζει τα διάφορα ζητήματα σύμφωνα με την δική της, άκρως υποκειμενική, κλίμακα. Αυτό που είπαν οι προλαλήσασες ισχύει επίσης.

Anonymous said...

Σε καθε σχεση υπαρχει παντα ενα ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ και ενα ΠΑΡΑΛΟΓΟ.

-Τι ειναι τελικα αυτο που θες απο μια σχεση;
-Να περνας καλα!
-ΟΚ! και επειδη εχω ξεχασει ποσα χρονια εχω τελειωσει το Λυκειο, μπορεις να γινεις πιο σαφης;
- Μπορω! Να περναω καλα, να μην εχω αγχος με σενα, να σε νοιάζομαι, να σε πεθυμαω, να θελω να σε δω, να θελω να περάσω τον χρόνο μου μαζί του.

Μάλιστα, θες, θες, κατι για ΣΕΝΑ.
------

Μηπως παρα ειμαστε εγωιστες;
------
Σχεση για μενα ειναι, ενα μπλεξιμο, ενα ματσο μαλλια κουβαρι, ενα μπερδεμα ατελειωτο. Να δωσω χωρις να περιμενω να παρω, να γυρισω και το αλλο μαγουλο να φαω την ξυλια σου! Να σε αγαπησω για αυτο που εισαι, οχι για αυτο που θελω να γινεις για μενα.

Να κάνω θέλω μου τα θέλω σου. Μπορώ;

Μάλλον και εσυ έχεις τελειώσει εδω και καιρό το Λύκειο, όποτε μπορει να πεις, οτι δεν υπαρχει αυτο που περιγράφω...χμμ! Δεν υπαρχει...ή δεν προσπαθεί κανείς να υπάρξει!

Η φίλη σου που περιγράφεις τι προσπαθεί να βρει στην σχέση αυτη. Ποιό ιερό συμβόλαιο πίστης αναζητάει, ποιές πλάκες ο Μωυσής να κατεβάσει με 10 εντολές ξανα;

Χα! Η εύκολη λοιπόν λύση ας δοκιμάσουμε αν το λιοντάρι μας τρώει και αλλού κρέας, ας του πετάξουμε μια ζουμερή καινούργια μπριτζόλα, μήπως και δεν την πάρει!! Έτσι για να καλύψουμε -ξανα- την δικιά μας ανασφάλεια.

AVRA said...

εν μερη συμφωνω και εγω με τα παραπανω απλα δεν ξερουμε ποσο καιρο μιλαγαν στο ιντερνετ μαζι και αν υπηρχε ικανοποιητικος χρονος να ανοιχτει και σε αυτο το θεμα απεναντι της.Αν ο χρονος ηταν αρκετος οφειλε να της μιλησει και για το γαμο του εφοσον υπηρχε ενα παιδι. Ειναι ενα θεμα πολυ σημαντικο αφου αποφασιζεις να βρεθεις με καποιον και να προχωρησεις τη σχεση.

(deppy σημερα κατα καποιο τροπο συναντηθηκαν οι σκεψεις μας...)

Ασκαρδαμυκτί said...

Δεν έχει τόση σημασία ποιος έκανε το πρώτο λάθος ούτε ναν ποιος έκανε το μεγαλύτερο λάθος!
Σημασία έχει πως η σχέση δεν ήταν δυνατή και γι' αυτό δεν άντεξε την πρώτη δυσκολία!

maika said...

όταν θέλω να ρωτήσω κάτι το ρωτάω... δε μπορώ να καταλάβω όλα τα περίπου και πλαγίως και τα όχι ακριβώς...
όπως ρωτάς έτσι σου απαντούν!
επίσης δεν μου αρέσει καθόλου το ψάρεμα.... να πω αυτό για να δω αν θα τσιμπήσει...
χαλάς το χρόνο σου και χαλιέσαι και η ίδια με υποθέσεις και ερωτηματικά ενώ τα πράγματα είναι νομίζω απλά.... ρωτάς αυτό που θέλεις να μάθεις και προχωράς αναλόγως...

zero said...

Ποια?
Που?

Δεν σ'ακουω καλα, χανεται το σημα σου...

ζερο.

Debby said...

Καλησπέρααααα!!

Kwlogria! Πες τα χρυσόστομη! Τα ίδια της είπα και εγώ! Αμ το άλλο με τις σπόνδες! Στην θέση του θα είχα τσαντιστεί πολύ.

Blogaki! Οι μέρες ήταν παραπάνω. Αλλά δεν έχει σχέση. Οπως λέει και η Kwlogria από πάνω δεν έχουμε όλοι τους ίδιους χρόνους, και δεν υπάρχουν στάνταρ χρονικα διαστήματα!
Πάντως και εγώ έτσι είμαι! Ξεφουρνίζω!!

An-Lu! Η φιλενάδα μου έχει τα μυαλά της στα κάγκελα και της το είπα κατάμουτρα! Αλλά δεν έφταιγε μόνο η δική της κρίση. Συμφωνούσαν μαζί της και την ενθάρρυναν οι άλλες φίλες της!

DealSend... Είπες πολλές σωστές κουβέντες... πρώτη: "Μηπως παρα ειμαστε εγωιστες;" δεύτερη: "δεν υπαρχει αυτο που περιγράφω...χμμ! Δεν υπαρχει...ή δεν προσπαθεί κανείς να υπάρξει!" και τρίτη και καλυτερη "Έτσι για να καλύψουμε -ξανα- την δικιά μας ανασφάλεια".
Συνόψισες την επιτομή των σύγχρονων σχέσεων...

Avra, όσο καιρό και να μίλαγαν πιο πριν (ήταν 2-3 μήνες στην προκειμένη) δεν μετράνε. Η σχέση παίρνει το οκ από την στιγμή που υπάρχει και προσωπική επαφή. Σκέψου σαν άντρας... Αν ήθελες πολύ να προχωρήσει η σχέση θα το έλεγες εύκολα? Αν πάλι δεν έβλεπες σοβαρά την σχέση, θα το συζητούσες?
Αρα μήπως η υπομονή απαντούσε όλα αυτά τα ερωτήματα?

Ασκαρ! Αυτό τελικά ίσως να είναι και το πιο σωστό συμπέρασμα. Αυτό της είπε στο τέλος πια ο τύπος. Και οι δυο αμφέβαλαν ο ένας για τον άλλον πολύ. Και μια σχέση για να προχωρήσει χρειάζεται εμπιστοσύνη.

Maika! Μια από τα ίδια!! Μου την σπάνε ανεπανόρθωτα τα πλαγίως κτλ Είναι κάτι που ποτέ δεν κάνω ούτε εγώ και εκνευρίζομαι όταν μου το κάνουν οι άλλοι. Δεν μπορώ τις υποθέσεις και τα μαγειρεματα του μυαλού μου! Οταν κάτι με απασχολεί το θέτω στο τραπέζι. Και είμαι έτοιμη για τις συνέπειες βέβαια.

Zero!! Τώρα με ακούς? Βγήκα έξω που έχει καλό σήμα! :-)

jul said...

Με κάλυψε και εμένα πλήρως η κωλόγρια, και στην τελική αν καιγόταν να μάθει κάτι, απλά ας ρώταγε ξεκάθαρα...

Εχουν κάψει σχεσεις "οι φίλες" .....

Debby said...

Jul! Αυτό το "Έχουν κάψει σχέσεις "οι φίλες" ξαναπέστο...

Zaphod said...

Καλησπέρα!
Με κάλυψαν εν γένει οι προλαλήσαντες συν μια παρατήρηση, πως η ζωή δεν είναι σκακιέρα να μετράμε κινήσεις και ο "απέναντι" δεν είναι ο εχθρός ή κάποιος που θέλουμε να κερδίσουμε ..

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Eκνευρίστηκα & μόνο που τα διάβασα!!! Η κοπέλα (& συγνώμη που θα το πω) είναι ή πολύ-πολύ εγωίστρια ή πολύ μικρή (στο μυαλό)!
Σματς!

Debby said...

Zaphod! Και όμως. Ετσι σκέφτονται στις σχέσεις. Σαν να παίζουν σκάκι. Προφανώς γιατί δεν είναι ερωτευμένοι οπότε θα έπαυε το μυαλό εντελώς να σκέφτεται!

Ηλιαχτίδα μου! Εμείς τα είπαμε. Και ναι. Το σκεπτικό της δεν άλλαξε καθόλου. Το μόνο που συνέβη είναι ότι από το ένα άκρο που βρισκόταν βρέθηκε κάπου στην μέση. Για αυτή και μόνο την περίπτωση. Πραγματικά δεν συνηδειτοποίησε τίποτα.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Άσχετο, αλλά
δείτε αν θέλετε, αυτό!

Σας προειδοποιώ όμως πως θα σοκαριστείτε... Φροντίστε να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, γιατί είμαι βέβαιη πως θα θελήσετε να διαβάσετε & τα προηγούμενα posts.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΥΣ: ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας ψυχοπλάκωσα, μα αυτά συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας...

Mogwai said...

η προσωπικη ζωη του καθενος ειναι κατι ολοδικο του (γι αυτο αλλωστε λεγεται και προσωπικη).....

Υγ. ηλιαχτιδα το link δε φορτωνει :(

Debby said...

Καλημέρα!!
Ηλιαχτίδα, θα το διαβάσω σε πρώτη ευκαιρία... Το είδα και αλλού αυτό το blog που το πρότειναν. Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον.

Mogwai! Το link σε εμένα δούλεψε μια χαρά. Αν έχεις πρόβλημα κάνε copy paste αυτή την διευθυνση http://fakellaki.blogspot.com/
:-)
Οσον αφορά την προσωπική ζωή και το παρελθόν του καθενός θα έπρεπε κανονικά να μην μας ενδιαφέρει. Σημασία έχει το τώρα πάντα. Στην προκειμένη πάντως το παρελθόν εφόσον υπήρχε ένα παιδί, θα είχε σημασία και στο μέλλον. Τώρα το πόσο μεγάλη σημασία θα είχε θα εξαρτιόταν από το πόσο δυνατή ήταν η σχέση.

Zooman said...

Ειναι πολύ λεπτές ισορροπίες που ισχύουν με τα δεδομένα της συγκεκριμένης γνωριμίας.Η βιασύνη δε, δεν βοηθάει σε καμμία περίπτωση και ποσο μάλλον οταν εξ'αρχής υπάρχει η αίσθηση ανασφάλειας. Πρέπει να μην εχει ιδιαίτερα καλά βιώματα απο τις προηγούμενες σχέσεις της.

Debby said...

Zooman! Μάλλον εχεις δίκιο όσον αφορά το ότι δεν πρέπει να έχει και πολύ καλά βιώματα από προηγούμενες σχέσεις της. Τουλάχιστον από όσο ξέρω και εγώ αυτό νομίζω! Από εκεί ίσως προέρχεται και η τόση ανασφάλεια! :-)

zero said...

Τι λεγαμε?
Αα ναι
το θεμα των σχεσεων.

Αυτα.

ζερο.

Alitovios said...

Το δια ταύτα είναι πως η φίλη σου δεν έλιωνε για τον τύπο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για τα κρύα βράδια του Οκτώβρη.

Alitovios said...

Α ναι, να ρωτήσω και κάτι. Η φίλη σου γιατί ψάχνεται μέσα από μια οθόνη; Ξέρω πως δεν είναι η μοναδική αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται αυτό το πράγμα.

Debby said...

Καλημέρα!

Zero! Από ότι καταλαβαίνω έχει καεί για τα καλά η γούνα σου και εσένα! :-)

Alitovie! Προφανώς και δεν έλιωνε αφού καθόταν και σκεφτόταν διάφορες αηδίες του στυλ γιατί μου είπε αυτό και όχι εκείνο! Οταν πραγματικά λιώνεις για τον άλλον απλά δεν μπορείς να σκεφτείς οτιδήποτε! Με το ζόρι θυμάσαι να φας!

Οσο το γιατί (η συγκεκριμένη) ψαχνόταν μέσα από μια οθόνη, θα έλεγα ότι ήταν η περιέργεια του τι θα βγει μέσα από μια γνωριμία με τέτοιο τρόπο. Ηταν η πρώτη της φορά και όπως δηλώνει η τελευταία. Θα δείξει.
Γιατί τώρα σε γενικό επίπεδο οι άνθρωποι ψάχνονται μέσα από μια οθόνη είναι κυρίως γιατί οι σχέσεις έχουν εξελιχθεί να είναι όσο επί το πλείστον ρηχές και βιαστικές. Ψάχνουν αυτό που δεν βρίσκουν στην πραγματική ζωή με ένα ατού παραπάνω. Δεν περιορίζονται γεωγραφικά. Υποθέτω...