Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 18, 2007

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...


Εχθές είδα την ταινία Curse of the golden flower ...
Δεν ξέρω αν την έχετε δει αλλά ένα έχω να σας πω. Συμβαίνει και στις καλύτερες (αυτοκρατορικές) οικογένειες.
Τι συμβαίνει? Η μάνα-μητριά να την πέφτει στον γιο του άντρα της από την πρώτη του γυναίκα. Ο γιος από την άλλη μάνα που λέγαμε, να υποκύπτει τελικά στον πειρασμό αλλά να μην μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό και τα ξεφουρνίζει όλα στον πατέρα του. Ο άντρας-αυτοκράτορας να προσπαθεί να δηλητηριάσει την γυναίκα του όταν μαθαίνει τα κατορθώματα της. Ο εν λόγω πρωτότοκος γιος, (συνεχίζει τα κατορθώματα) και συνάπτει σχέση (όχι πλατωνική) χωρίς να το ξέρει με την πραγματική του αδερφή. Επίσης ανακαλύπτει οτι ο πατέρας του, επί σειρά ετών του έλεγε ψέμματα ότι η φυσική του μητέρα είχε πεθάνει δήθεν ενώ αυτή ζούσε και βασίλευε. Για την ακρίβεια δεν βασίλευε όπως αυτός και ο πατέρας του ο Αυτοκράτορας αλλά προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να ζήσει γιατί ο πολυαγαπημένος της αυτοκράτορας αφού της πήρε το γιο την άφησε στο έλεος της να σαπίσει μέσα σε μια φυλακή. Ο μικρός γιος της αυτοκράτειρας επαναστατεί ενάντια στον πρωτότοκο γιο (από την άλλη μάνα) για την διαδοχή του θρόνου και τον σκοτώνει και στην συνέχεια τα βάζει με τον πατέρα του αυτοκράτορα όπου εκεί όμως την πατάει γιατί είναι καλυτερος του στο σπαθί και τον σκοτώνει αυτός.
Το τέλος είναι και αυτό τραγικό, αλλά ήταν τόσο τραγικά όλα αυτά που ωχριούσε μπροστά τους στην κυριολεξία.
Οποιοι γουστάρουν οικογενειακά δράματα ας το δουν. Εμένα πάντως πέρα από τα κουστούμια και τα σκηνικά δεν με ενθουσίασε τίποτα άλλο.
Δεν είχε ούτε έναν όμορφο πρωταγωνιστή βρε παιδί μου. Τι να το κάνεις?

7 comments:

Alitovios said...

Πάντως η αυτοκράτειρα έχει ωραία βυζιά.

zero said...

Χμμ...
Μου αρεσουν αυτες οι ταινιες.

ζερο.

Debby said...

Alitovie! Οι γκόμενες μια χαρά ήταν! Εξωτικές θεές!
Οι άντρες του έργου δεν άξιζαν μία! :-(

Zero! Να το δεις τότε! Αν και δεν ξέρω αν συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον μιας και έγραψα όλη σχεδόν την υπόθεση!

Jason said...

Για δες πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου και δεν τα παίρνω χαμπάρι... :)

Debby said...

Καλημέρα Jason!
Καλώς ήρθες καταρχήν!

Λοιπόν, έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά συμβαίνουν κυρίως λόγω απίστευτης ανίας!!
Εσύ με τόσα τρεχάματα που έχεις όχι να τα πάθεις, ούτε να τα δεις δεν προλαβαίνεις!! ;-)

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα δηλαδή.
δεν το έχω δεί παρόλο που μου αρέσουν αυτά τα ανατολίτικα παραμυθένια με τα χορογραφικά τους και τα άλλα τους. Αλλα έτσι που το περιγράφεις μάλλον θα τους μπέρδευα που μοιάζουν μεταξύ τους. Από την άλλη θα κόλαγα και με τα κοστούμια και τα σκηνικά και στο τέλος θα έχανα το τραίνο της υπόθεσης.
Μάλλον θα το νοικιάσω τελικά να έχω και τον rewind διαθέσιμο χεχε

Debby said...

Saki!! Οχι δεν θα τους μπερδεψεις! Είναι ο ένας πιο άσχημος από τον άλλον! Οι γυναίκες από την άλλη είναι η μια πιο όμορφη από την άλλη! Αρα θα τους ξεχωρίζεις όλους!
Το θέμα είναι ότι σαν υπόθεση είναι λίγο τρανηγμένη!Και για σινεμά δεν αξίζει νομίζω. Αν και παρόλη αυτή την υπερβολή μπορεί και στέκεται και δεν μοιαζει με καρικατούρα.
Και επειδή μάλλον σε αποθάρρυνα, να επανορθώσω και να σου πω ότι βλεπετε άνετα! Αλλά δεν θα επέλεγα σίγουρα το σινεμα για να το δω!!