Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, April 20, 2007

Ψηλά τακούνια!


Στην αρχαία Κίνα στα κορίτσια , από τα παιδικά τους ακόμα χρόνια, τους φορούσαν σιδερένια παπούτσια έτσι ώστε να μην μεγαλώνουν τα πόδια τους ποτέ. Εκείνη την εποχή σε εκείνη την κοινωνία τα μικρά πόδια θεωρούνταν πολύ όμορφα. Δεν μπορούσαν να περπατήσουν σωστά, αλλά αυτό δεν είχε καμιά σημασία. Ήταν δε, αδύνατο κάποια που φορούσε αυτά τα σιδερένια παπούτσια να δουλέψει οπότε ήταν και κατά κάποιο τρόπο σύμβολο αριστοκρατίας. Όπως ήταν και το λευκό δέρμα τον 17ο αιώνα περίπου αν δεν κάνω λάθος. Για ευνόητους λόγους θεωρούνταν σημάδι καλοπέρασης. Σήμερα το ακριβώς αντίθετο θεωρείται σημάδι καλοπέρασης. Αν δούμε κάποιον μαυρισμένο, ξέρουμε ότι έχει άπλετο χρόνο να τρέχει στα σολάριουμ του ή να λιάζεται στις παραλίες.

Τι; Τα σιδερένια παπούτσια δεν είναι το ίδιο;
Ακριβώς το ίδιο είναι. Όταν εμείς που ζούμε σε δυτικού τύπου κοινωνίες φοράμε παπούτσια με 12 πόντους και βάλε τακούνι και πάμε σαν την βάρκα με τα πανιά, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε πάνω σε τόσο ψηλά παπούτσια γιατί θεωρείται φυσιολογικό ενώ λογικά θα έπρεπε να θεωρείται παράλογο και αφύσικο?
Ναι. Η γυναίκα μοιάζει να είναι πιο ελκυστική και πιο σεξουαλική φορώντας ψηλά τακούνια. Μιας γυναίκας οι γλουτοί, όντας πάνω σε αυτά, προεξέχουν και κουνιούνται σαφώς περισσότερο από ότι αν φορούσαν μονόπατα παπούτσια. Χάριν της αισθητικής, που προστάζει η κοινωνίας μας την σημερινή εποχή, αγνοούμε επιδεικτικά την πρακτικότητα και την άνεση.
Και ενώ όσον αφορά το δέρμα, και παρόλο που ζω σε νησί, δεν χαμπαριάζω μία και με βρίσκει το μεσοκαλόκαιρο να είμαι κάτασπρη σαν το γάλα (καλά όχι όσο η Μαντόνα! Δεν μπαίνω στην θάλασσα με μακρυμάνικα ρούχα!) στο θέμα των παπουτσιών εκτός από τα αθλητικά παπούτσια δεν μου αρέσει να φοράω μονόπατα! Μου αρέσουν πολύ τα ψηλά παπούτσια και τα βρίσκω πολύ πιο όμορφα αισθητικά και αρκετές φορές πιο άνετα (!!!) από τα ίσια! Γενικά έχω την εντύπωση πως αν η κατασκευή του παπουτσιού είναι καλή, θα είναι άνετο και ας είναι ψηλό!

31 comments:

jul said...

Τακούκια δεν μπορούσα να φορέσω ποτέ, μέχρι πριν μερικά χρόνια όπου και αναγκαστικά τα φόρεσα. Δεν μπορουσα να σταθώ στα τακούνια, έσπαγα τα μούτρα μου, ήταν πολύ γελοίο όλο αυτό το θέαμα...
Τώρα στην δουλειά τα αποφευγω, με βολευουν τα ίσια παπούτσια και τακούνι φοράω μονο αν βγω έξω. Δεν τα θεωρώ άνετα, αν και έχω φίλες που επειδή έχουν συνηθήσει τα τακούνια δεν μπορούν να βάλουν ίσια παπούτσια....:)

jul said...

και κάτι ακόμα....φοράω και Νο.41 στα παπούτσια... εεεεεε ειναι λιγο βάρκα γιαλό...έτσι και αλλιώς........:Ρ:Ρ

cindaki said...

Αυτό είναι ένα θέμα που λιγάκι με πονάει...
Θεωρώ πολύ ελκυστικά τα ψηλά τακούνια, αλλά λόγω προβλήματος στο γόνατο, είναι απαγορευμένα από το γιατρό.
Γενικότερα όμως, είναι θέμα ανθρώπου. Άλλες γυναίκες δεν μπορούν χωρίς τακούνι και άλλες γκρεμοτσακίζονται.
Το σημαντικό για μένα, είναι ό,τι φοράς, να μην σε φοράει. Μπορεί να φοράς ένα παπούτσι με λίγο τακούνι και ο υπόλοιπος συνδυασμός να το απογειώνει. Όπως μπορεί να φοράς ψηλοτάκουνα αλλά η συνολική εικόνα να είναι για γέλια...

Marina said...

Τα τακούνια τα φόραγα παλιά εκεί που δούλευα, όχι ίσως 12 πόντους, αλλά 8 σίγουρα. Κάθε μέρα.
Τώρα όμως που δεν πηγαίνω σ' αυτό το γραφείο, φοράω σχεδόν κάθε μέρα χαμηλό τακούνι 4 πόντους και όλο και χαμηλώνει.
Τα ψηλά τα φοράω όταν βγαίνω έξω ε΄δώ και εκεί.

leila said...

Μου θύμισες το βιβλίο "Άνεμος δυτικός, άνεμος Ανατολικός", όπου τα πόδια της νεαρής κοπέλας τα έδεναν για να μην μεγαλώσουν , τα έσφιγγαν με λουρίδες, με γάζες.. γιατί τα λεπτά πόδια και τα μικρά θεωρούταν πιο γοητευτικά (τι κάνουν οί άνθρωποι..) .. και οταν ο άντρας της τής είπε να τα ξεδέσει, εκείνη υπέφερε, δεν μπορούσε να τα αφήσει ελεύθερα από την αρχή.. είχαν πάρει το καλούπι από τα πολλά χρόνια που τα είχε φυλακισμένα..
Προσωπικά μου αρέσουν τα τακούνια, αλλά δεν τα πολυφορώ πλέον, λόγω του γόνατού μου και για να ξεκουράζεται λίγο και η μέση μου.. Όταν όμως δεν προβλέπεται να περπατώ για πολλές ώρες, επιβάλλεται να τα φορέσω!!

Debby said...

Ρε Jul! 41!!! Πάω στοίχημα και στις εκπτώσεις θα βρίσκεις νούμερα!
Εξάσκηση χρειάζεται! Μετά ισορροπείς άνετα. Α! Και η συνήθεια παίζει σημαντικό ρόλο. Μην νομίζει, και εγώ το καλοκαίρι που καλομαθαίνω στο ξυπόλυτο και την σαγιονάρα δυσκολέυομαι μετά να βάλω παούτσι όχι τακούνι!!

Sofi! Πράγματι όταν τίθεται θέμα υγείας δεν το συζητάμε!
Εμένα πάλι μου έχει συμβεί 2-3 φορές να στραμπουλήξω πόδι ή να πονέσω γόνατο ενώ φορούσα αθλητικά! Ποτέ με τακούνι!
Μην στεναχωριέσαι πάντως! Υπάρχουν αρκετά παπούτσια τώρα ποια που αν και χαμηλά είναι ντελικάτα και όμορφα. Εξάλλου έχεις από μόνη σου ύψος! Δεν σου είναι και απαραίτητα!

Marina! Και εγώ κάπως έτσι. Καθημερινά φοράω 8 πόντους τακούνι. Μόνο που δεν με υποχρεώνει κανείς να τα φοράω. Και με αθλητικό αν γουστάρω έρχομαι στο γραφείο!
Για πιο καλό μου αρέσει και ψηλότερο! Αν και σπανίως βγαίνω πια έξω!

Debby said...

Leila! Και εσύ πρόβλημα με το γόνατο?
Είχα και εγώ όταν, πήγαινα γυμναστήριο στις αρχές, που αντί να ζορίζω τους μυς μου ζόριζα την μέση και το γόνατο μου! Ως και το να ανέβω μια σκάλα μου ήταν επώδυνο. Μετά έμαθα να κάνω σωστά γυμναστική και ησύχασα!
Δεν το έχω ακουστά αυτό το βιβλίο. Τίνος είναι?

Anonymous said...

ZHTΩ τα Τακούνια!!!!

debby, σου λεω μου εφτιαξες τη μέρα!!!

Μπορείς να κάνεις και κανα φωτο-αφιερωμα!! LOL

Marialena said...

Βρε θηρίο, μη μου πεις ότι τα πας τα 12πόντα!!! Μπράβο σου... Εγώ έχω ένα πρόβλημα σε τόσο μεγάλο ύψος και αν δεν με κρατήσουν δύο, τι τακούνια τέτοια μου λες και κουραφέξαλα! Τελικά είναι τέχνη σαν του ακροβάτη να μάθεις να ισορροπείς πάνω σε κοθόρνους τέτοιου ύψους! Όχι παίζουμε!

Καλό σ/κ, με ή χωρίς τακούνια...

An-Lu said...

Τακουνάκια; Μόνο σε εξόδους και μέχρι 8 πόντους...παραπάνω χρειάζομαι μόνιμο δεκανίκι τον βικτωράκο μου!
Στα καθημερινά φλατάκια και το βήμα γοργό!
Καλό Σ-Κ!

zero said...

Μου αρεσουν τα ψηλα τακουνια.
Να τα βλεπω ...οχι να τα φοραω.

ζερο.

philos said...

Είμαι ενάντια στα τακούνια.
Που να τρέχεις φορώντας τα μέσα στα χωράφια...
;DD

Debby said...

DealSend! Wow!! Σου έφτιαξα την μέρα? Που να κάνω και το φώτο αφιέρωμα δηλαδή! :-)

Marialena! Μια φορά και ένα καιρό τα φορουσα τα 12ποντα! Τώρα άσε που είναι δύσκολο να βρεις τέτοιο ύψος, νομίζω ότι τα 8-9 πόντους είναι ότι πρέπει! Γιατί τους κοθόρνους τους σιχαίνομαι. Είναι δεν είναι στην μόδα με εκνευρίζει και να τους βλέπω σε άλλα πόδια! :-)
Καλό Σ/Κ!!

An-Lu! Α! Και με τακούνι δεν έχω πρόβλημα. Πάλι το βήμα γοργό είναι! :-)
Καλά, δεν ξέρω αν ζούσα και εγώ Αθήνα και να έχω τόσες αποστάσεις να διανύσω καθε μέρα αν θα τα προτιμούσα! Καλό Σ/Κ και σε σένα!!

Zero! Δεν αμφέβαλα ότι θα σου άρεσαν να τα βλέπεις! Βασικά δεν πρέπει να υπάρχει άντρας που να μην του αρέσει να τα βλέπει!

Philos! To θυμάμαι αυτό το ανέκδοτο!! Αχνά μεν αλλά το θυμάμαι! :-)))
Α! Τι διάβασα? Είσαι ενάντια? Να σε καταχωρήσω στα πρακτικά ως είδος υπό εξαφάνιση!!

advocatus diaboli said...

Τα ψηλά τακούνια είναι το μεγάλο μου απωθημένο. Ανήκω βλέπετε σε αυτές που όσες προσπάθειες και να κάνουν, δεν μπορούν να τα φορέσουν. Με πονάει η πατούσα μου. Ετσι, περιορίζομαι να τα βλέπω...

srm1033 said...

Χμμμ το στοιχείο μου. Δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς τακούνια.Δεν πρέπει να έχω και παπούτσι χωρίς τακούνια. Ακόμα και τα αθλητικά όταν φοράω έχει συνηθίσει τόσο πολύ το πόδι μου που μετά για κανα δυο ημέρες με τραβάει η γάμπα .

zero said...

Πως θα μπορουσα να αρνηθω κατι ομορφο.
Κλασικος αντρας ειμαι.

ζερο.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Εγώ έχω βρει την υγειά μου με τις πλατφόρμες. Και δεν πα' νά 'ναι 25 πόντους το τακούνι... να έχει και μπροστα όμως ύψος. Τα άλλα με καρακουράζουν...

melomenos said...

σίγουρα τα ψιλά τακούνια είναι όμορφα κυρίως αν είνα γόβα ή μπότα!
αλλά δεν είναι όμορφα σε όλα τα πόδια και δεν είναι και ωραία όλα τα ψιλοτάκουνα!!!
κάθε γυναίκα που έχει γούστο ξέρει τι της ταιριάζει!
καλό σου Σαββατοκύριακο

Debby said...

Advocatus! Αν πράγματι σου αρέσουν μην το βάζεις κάτω! Ισως έτυχες σε κακοφτιαγμένα παπούτσια. Ενα ψηλοτάκουνο μπορεί να φαίνεται πανέμορφο αλλά μπορεί να είναι απίστευτα θανατερό όταν το φοράς! Δεν είμαι από αυτές που τους αρέσει να υποφέρουν χάρην της ομορφιάς αλλά πίστεψε με υπάρχουν πιο άνετα ψηλοτάκουνα από ότι ίσια!

Convinced! Μοιάζουμε μου φαίνεται σε αυτό! Μόνο που εγώ τα αθλητικά τα βρίσκω πιο άνετα αλλά καθόλου θυληκά! Οταν τα φοράω δηλαδή δεν αισθάνομαι ο εαυτός μου, δηλαδή γυναίκα, αλλά έφηβη δεκαεξάχρονη (που δεν είμαι!!).

Zero! Αλίμονο! Καλά κάνεις! Και εγώ μαζί σου! Αφού και εμένα που είμαι γυναίκα μου αρέσουν ακόμα και να βλέπω να τα φορούν! :-)

Synas! Είναι όντως πρακτικές οι πλατφόρμες. Μια φορά και ενα καιρό πρέπει να είχα φορέσει και εγώ αλλά τώρα πια δεν είναι του γούστου μου. :-)

Melomene! Συμφωνούμε ότι δεν είναι όλα τα παπούτσια για όλα τα πόδια. Και φυσικά δεν είναι ντε και καλά όλα τα ψηλοτάκουνα καλόγουστα. Παρόλα αυτά, ένα ψηλοτάκουνο που μοιάζει θεικό, αν το δεις χωρίς τακούνι έχει χάσει τουλάχιστον την μισή του αξία στο να κάνει εντύπωση!

Ασκαρδαμυκτί said...

Αρχίζω εκστρατεία εναντίον των ψηλών τακουνιών!
Σύνθημά μου: "ελκυστική γυναίκα είναι η υγιής γυναίκα"!

Anonymous said...

Τα τακούνια είναι σαν τρικυμία στο σώμα της,
πως να μην τα αναζητά ο θαλασσόλυκος!
σαν τον Μόμπι Ντίκ του Χ.Μέλβιλ, με πάθος.

Caesar said...

Δεν το έχω ακουστά αυτό το βιβλίο. Τίνος είναι?

Λοιπόν με τη βοήθεια του γουγκλι,
O "Ανατολικός-δυτικός άνεμος" είναι της Αμερικανίδας συγγραφέας Περλ Μπακ (ψευδώνυμο της Περλ Κόμφορτ Σιντενστρίκερ, 1892-1973) Δεν έκρυβε την αγάπη της για την Κίνα όπου είχε πάει τριών μηνών μαζί με τους γονείς της, Πρεσβυτεριανούς ιεραπόστολους.
Η Περλ Μπακ έμεινε στην Κίνα πολλά χρόνια και στα βιβλία της η αγάπη της για την Κίνα και την κινέζικη παιδεία είναι εμφανής. Βραβευμένη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1938. Γεννήθηκε το 1892 στη Βιρτζίνια αλλά μεγάλωσε στη Σανγκάη της Κίνας. Εκεί δίδαξε γιά δέκα χρόνια αγγλικά. Η ζωή της στη χώρα αυτή έγινε το κύριο θέμα στη συνέχεια των λογοτεχνικών έργων της. Έργα της, Η εξορία, Ο μαχητής άγγελος, Ανατολικός-δυτικός άνεμος, Ο πατριώτης, Η γη, Το παιδί που δεν μεγάλωσε ποτέ (το έργο αναφερόταν στην άρρωστη κόρη της) και πολλά άλλα ακόμη. Είχε παντρευτεί δύο φορές και κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέπτυξε έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Πέθανε το 1973 σε ηλικία 61 ετών.

ΥΓ (1) μου προξένησε εντύπωση πώς το θυμήθηκε η Leila !
ΥΓ (2) ενδιαφέρουσα & η ταινία "Ψηλά τακούνια" του P. Almodovar

zouri1 said...

ειναι πιο ωραιες οι γυναικες με τα τακουνια,αλλα μετα...απογοητευεσαι.

αθεόφοβος said...

Οι περισσότεροι πιστέυουν ότι Κινέζοι έβαζαν στενά παπούτσια για να μείνουν μικρά τα πόδια.
Η πραγματικότητα είναι ότι γύριζαν τα δάκτυλα πρός τα κάτω και έτσι οι δυστυχείς γυναίκες περπατούσαν με πόνο πατώντας επάνω στα γυρισμένα προς την πατούσα τους δάκτυλα!

Debby said...

Ασκάρ! Αλίμονο! Οταν τίθετε θέμα υγείας δεν το συζητάμε! Μαζί και εγώ στο αγώνα! Θα θυσιαστώ και θα φοράω στο εξής ίσια παπούτσια!

Gb! Πω!Πω! Μακράν το πιο "παθιασμένο" σχόλιο! :-)

Caesar! Thanks για τις πληροφορίες! Εχω κάποιο βιβλίο αυτής αλλά μάλλον δεν το έχω διαβάσει και σίγουρα δεν είναι αυτό. Θα το έχω στα υπόψιν όμως.

Α! Ναι! Καλή και η ταινία του Αλμοδοβαρ. Αν σου αρέσει το στυλ του!

Zoyri! Γιατί απογοητεύεσαι? Επειδή είναι 10 πόντους κοντύτερες? Ε! Καλά δεν το ξέρεις αφού βλέπεις το τακούνι? Απόγητευση είναι να δεις κάποια με εντυπωσιακά μπαλκόνια και μετά να ανακαλύψεις ότι ήταν ψευτικα! Αυτό ναι! Είναι απογοητευση!

Αθεόφοβε! Οποιος και αν ήταν ο λόγος είχε να κάνει με το τι θεωρούσαν καλαίσθητο προφανώς. Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως η ουσία είναι ίδια! :-)

david santos said...

22 de abril, día de la tierra. Quién no la respeta, no respeta la humanidad.
22 of April, day of the land. Who does not respect it, does not respect the humanity.

22 d'avril, jour de la terre. Qui ne la respecte pas, ne respecte pas l'humanité.
22 نيسان يوم الارض. فمن لا يحترم ومن لا يحترم الانسانيه.
22 von April, Tag des Landes. Wer es nicht respektiert, respektiert nicht die Menschlichkeit
22日,一天的土地. 谁不尊重,不尊重人性. 4月の22、土地の日。
4月の22、土地の日。 それを尊重しないかだれが、人間性を尊重しない。
22 апреля - День земли. Кто не уважает его, не уважать человечество.
22 de Abril, dia da terra, quem não a respeita, não respeita a humanidade
22 της ημέραης Απριλίου, του εδάφους, που δεν το σέβονται, δεν σέβονται το Ανθρωπότητα
David Santos

leila said...

@ CAESAR & debby ..
το βιβλίο της Περλ Μπακ - Άνεμος Δυτικός, άνεμος ανατολικός (ξέχασα να αναφέρω το όνομα πριν) μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση οταν το είχα διαβάσει (και τότε ήμουν στο γυμνάσιο). Και τα βιβλία που μας κάνουν εντύπωση ιδιαίτερα σε αυτήν την ηλικία δεν πιστεύω οτι τα ξεχνάμε εύκολα..

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

τικι τακα τα τακουνάκια στο τσιμέντο στα πλακάκια¨-)
Φιλία σε όλες τις ψηλο και χαμηλο τάκουνες.
Γυνάικες είστε απίστευτες αλλά για αυτό σας αγαπάμε¨-)

Zooman said...

Τακούνια και μόνο τακούνια!!!
Φετίχ απίστευτο!!!

Debby said...

Leila! Εχεις δίκιο. Γενικά όποιο βιβλίο σου κάνει εντύπωση δεν το ξεχνάς αλλά ειδικά σε αυτήν την ηλικία που όλα ακόμα σου είναι πρωτόγνωρα είναι ακόμα πιο έντονες οι εντυπώσεις.

Saki! Είσαι βλέπω πολύ ενθουσιώδης με τις γυναίκες και γι΄ αυτό δεν σε νοιάζει μία για τα τακούνια!

Zooman! Φετίχ δεν λες τίποτα! Προκαλεί απίστευτους συνειρμούς!

Konstantina said...

Ψηλοτακουνα παντου και παντα!
http://www.flickr.com/photos/11100833@N08/