Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 01, 2007

Με ανακατεύει η αναισθησία...

Μην πάρεις φακελάκι - Μην δώσεις φακελάκι
Έχω την εντύπωση ότι πέρα από οποιαδήποτε οργανωμένη προσπάθεια να ακουστεί παντού η ιστορία της Αμαλίας, δεν πρέπει να μας πιάνει αμόκ να γίνει αυτό εδώ και τώρα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχουμε υπομονή, επιμονή και κυρίως συνείδηση.
Γιατί θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από το να διαδοθεί η ιστορία σε 100 ανθρώπους να γίνει συνείδηση έστω των 10.

Σήμερα λοιπόν, μια μέρα που τιμούμε μια κοπέλα που είχε το θάρρος να καταγγείλει και να ταρακουνήσει με την στάση της όλους εμάς που κάνουμε τα στραβά μάτια σε όσα μας συμβαίνουν, δεν μπορώ παρά να κατονομάσω και εγώ με την σειρά μου, έναν γιατρό που είχα την ατυχία να βρω στον δρόμο μου και που αποδείχθηκε ένας αναίσθητος άρπαγας , χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Ένας τέτοιος τύπος δεν λέγεται άνθρωπος, πιστέψτε με. Η συμπεριφορά του δεν ήταν ούτε ζώου. Θα έθιγα τα ζώα με έναν τέτοιο συσχετισμό.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Δεν έχω να πω κάτι πάνω στην δουλειά του. Αν και όπως αρέσκομαι να λέω, η νεκροψία θα δείξει.
Έχω να πω όμως για την ανεκδιήγητη συμπεριφορά του. Η εμπειρία μου μαζί του είναι το μόνο πράγμα που προσπαθώ να ξεχάσω στην ζωή μου. Ήταν τόση μεγάλη η απογοήτευση μου, που νόμιζα πως είχα να κάνω με άνθρωπο, (έστω υποτυπώδη), που μου είναι αδύνατο χρόνια τώρα μετά να τον βγάλω από τον μυαλό μου.

Ο λόγος για τον κ. ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Γυναικολόγο, Αν.Καθηγητή ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Μιας και μιλάμε λοιπόν για αμοιβές και φακελάκια θα πω ότι ο εν λόγω ιατρός μου ζήτησε για μια επέμβαση ρουτίνας να πάρει 1500€ ως αμοιβή του (εκτός της κλινικής, του αναισθησιολόγου κτλ) και μετά το πέρας αυτής ζητούσε επιπλέον 1000€. Και δεν εννοώ ότι ήταν πολλά τα 1500 ή τα 2500 που ζητούσε. Λέω για την ανανδρία να μην είσαι ευθύς από την αρχή. Και τι νόμιζε ότι ήμασταν? Κινητή τράπεζα να έχουμε τα χιλιάρικα πρόχειρα? Η όλη συνομιλία για να ζητήσει τα extra χρήματα έγινε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο που υπάρχει για αυτό τον λόγο.

Και φυσικά ούτε λόγος για απόδειξη! Εγώ εκείνη την ώρα ακόμα ανακατευόμουν από την αναισθησία. Όχι του γιατρού. Την άλλη αναισθησία. Την κανονική.

Δεν θα πω περισσότερα. Υπήρχαν πολλά άλλα στην συμπεριφορά του που με έκαναν να μπορώ να πω με σιγουριά ότι σε αυτόν τον γιατρό δεν πάω ξανά που να πεθαίνω. Το οικονομικό ήταν το κερασάκι της τούρτας.

Σε τέτοιου τύπου γιατρούς έπεφτε (δυστυχώς) η Αμαλία. Ας τους κάνουμε ΓΝΩΣΤΟΥΣ.

15 comments:

Lupa said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ν αμην μας πιάνει παροξυσμός να αλλάξουμε ένα κατεστημένο χρόνων σε μία μέρα.
Και επικροτώ απόλυτα το ξεμπρόστιασμα που έκανες σε αυτόν τον αγύρτη μέσα από τοblog σου. Τέτοιες πράξεις πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αμαλίας. Και εγώ τουλάχιστον κρατώ αυτό το όνομα και θα ειδοποιήσω όποιον ξέρω σπέρνοντας την κακή του φήμη όσο μπορώ.

Καλημέρα

philos said...

Debby, κατ'αρχας μπράβο για το θάρρος σου να καταγγείλεις μία τέτοια συμπεριφορά.
Και όντως δείχνεις το σωστό δρόμο! Να φωνάζουμε για κάθε άσχημο. Επώνυμα!

Θέλω επίσης να σου δηλώσω ότι μία τέτοια μαζική κίνηση είναι σαν να βαράμε ταυτόχρονα και συντονισμένα τα πόδια μας σε μία γέφυρα 2-3000 κόσμος. Ακουγόμαστε κατά πολύ δυνατότερα από ότι ο καθένας μόνος του ασυντόνιστα.
Και μέχρι στιγμής χωρίς παρατραγουδα
Ήδη έχουν πάρει από 3 κανάλια για συνέντευξη στις βραδινες ειδήσεις, και δεν έχει δεχθεί κανένας να μιλήσει. Και αυτό δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων που αναλάβαν εντελώς εθελοντικά να συντονίσουν όλη αυτή την κίνηση.

p.s.
(έχασες άλλη μια μοναδική ευκαιρία να με δεις live!)
;D

Jason said...

Ό,τι πιο ουσιαστικό διάβασα με αφορμή την Αμαλία.
Μπράβο Debby.

Debby said...

Lupa! Αυτή είναι μια καλή αρχή. Εγώ πάντως αν ποτέ χρειαστώ γιατρό των ειδικοτήτων αυτών που ανέφερε η Αμαλία, θα έχω το blog της μπούσουλα. Κάτι είναι και αυτό. Και πολύ σημαντικό μάλιστα!

Philos! Δεν λέω ότι είναι κακή αυτή η μαζική κίνηση. Λέω απλά ότι δεν θα έχει και σπουδαία αποτελέσματα. Θα ξεχαστεί και αυτό όπως τόσα άλλα.
Αλλά θα περιμένω να δω τι θα βγει τελικά. Βγει δεν βγει κάποιος στα κανάλια (γιατί δεν είναι κάτι που μπορεί να πάρει κανείς όρκο!)

Θα σε δω (ελπίζω) live με καλύτερη αφορμή από αυτή! :-)

Jason! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Νομίζω ότι όλοι αυτό πρέπει να κάνουμε. Στο μέλλον θα αναφέρω φυσικά και μια καλή περίπτωση γιατρού που μου έτυχε. Ετσι, για να είμαστε αντικειμενικοί.

cho2499 said...

Βασικά, με κάλυψαν οι άλλοι, οπότε έμεινε να πω "μπράβο κοπελιά, έτσι, να μάθει ο μην-πω που θελει να λεγεται κ γιατρός...

Corfuplanet said...

Δυστυχώς, οι γιατροί πλουτίζουν εις βάρος των κορόιδων.. (Σας έχει κόψει ποτέ κάποιος γιατρός απόδειξη; εμένα πάντως, όχι..) Όσο λοιπόν πλουτίζουν, τόσο μεγαλώνει και η απληστία τους. Όσο μεγαλώνει η απληστία τους, τόσο περισσότερο απάνθρωποι κι αναίσθητοι γίνονται.. Όσο αναίσθητοι γίνονται, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα χάνονται από τη δική τους αμέλεια..
Οι περισσότεροι γιατροί σε βλέπουν σαν χρήμα και τίποτε άλλο. Αυτή είναι η αλήθεια στην Ελλάδα!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Kαι ενω ολοι κραζουμε για εθνικο συστημα υγειας μας...ενα βρεφος πεθανε σημερα,λογο καθυστερησης του ασθενοφορου...

J. said...

Μήπως να εξελιχθεί κάποιο "fakellaki-blog" σε έναν ψηφιακό χώρο για τη δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών;

Maria said...
This comment has been removed by the author.
Maria said...

Μπραβο για το θαρρος.Μακαρι να το τολμουσαμε ολοι μας αυτο ...αλλα δυστυχως....

Debby said...

Cho2499, όσο καλός και να είναι στην δουλειά του, όταν ο άλλος πάσχει από ανθρωπιά είναι κάτα κάποιο τρόπο δώρο άδωρο.

Blogarismene! Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και όμως ναι! Υπάρχουν γιατροί που κόβουν απόδειξη. Οι περισσότεροι βέβαια μειωμένη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ναι, το κάνουν και χωρίς να το ζητήσεις!
Ο συλλογισμός σου όμως, πως συμβαίνει και τελικά καταλήγουν να μας βλέπουν σαν χρήμα, δεν είναι λανθασμένος. Κάπως έτσι είναι...

ΠΡΕΖΑ TV, περίμενες τίποτα άλλο με την αναδιοργανωσιά που επικρατεί στα νοσοκομεία μας? Είναι μην τύχει τίποτα επειγον και έκτακτο. Πρέπει όλα να πηγαίνουν κατευχήν, για να μπορεί να δουλευει και το φακελάκι... δυστυχώς.

J., ίσως θα έπρεπε... αλλά δεν βλέπω για να σου πω την αλήθεια, πολλούς διατεθειμένους να καταγγείλουν...

Maria-Maria,, το "θάρρος" αυτό μου προέκυψε, γιατί συγκλονίστηκα κυριολεκτικά από την συμπεριφορά του, και γιατί θα έπρεπε να ντρέπεται από μόνος του και όχι μόνο όταν μαθαίνει το πανελλήνιο τα χαίρια του.
Για αυτό και μόνο όλοι μας θα έπρεπε να τολμάμε.

maika said...

έχεις τόσο δίκιο!!

Debby said...

Maika! Αλλά που να το βρω ε??? :-)

nikosmihalakis said...

επρεπε να τον στησεις και να του δωσεις τα λεφτα μαζι με την αστυνομια του πουστη !!! Να σου πω εγω μετα ....

Debby said...

Nikosmihalakis! Δεν επρόκειτο για φακελάκι. Επρόκειτο για εξτρά χρήματα που ζητούσε πέρα από αυτά που συμφωνήσαμε από την αρχή. Ηταν ιδιώτης ιατρός σε ιδιωτική κλινική. Το ΣΔΟΕ έπρεπε να πάρω μαζί! Για να μπλέξω και εγώ που δεν πήρα απόδειξη!
Πιο ακριβά θα μου έβγαινε το θέμα!