Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, June 21, 2007

Το τρίτο πρόσωπο στην σχέση...


Εδώ σας θέλω να δώσετε τα φώτα σας. Πως καταλαβαίνουμε ότι ο σύντροφος μας, μας απατά? Και φυσικά δεν εννοώ τη "μία και αδευτέρωτη" απιστία αλλά την "κατ' εξακολούθηση" με το ίδιο πρόσωπο.

Η σχέση μου με την απιστία συνοψίζετε στην εξής φράση : Πάντοτε ήμουν ή πολύ τυχερή και δεν με απάτησε κανείς (μάλλον απίθανο) ή πολύ βλήμα και δεν πήρα ποτέ τίποτα χαμπάρι (πιο πιθανό!).

Καλά όταν λέω "τίποτα", δεν κυριολεχτώ. Σαφώς και είχα ενδείξεις. Ποτέ όμως αυτές τις ενδείξεις δεν τις έψαξα σε βάθος. Γιατί να το κάνω άλλωστε? Δεν με ενδιέφερε να επιβεβαιώσω ότι κάτι πήγαινε στραβά και μέχρι ποιο βαθμό. Δεν χρειάζεσαι αποδείξεις για να δεις ότι απομακρύνεσαι από τον σύντροφο σου. Προσωπικά το μόνο που ήθελα ήταν να διορθώσω τα κακώς κείμενα της σχέσης. Αν δεν έβλεπα μέλλον, έφευγα και μόνη μου! Δεν ήταν απαραίτητο να δω και την γκόμενα για να το αποφασίσω.

Πριν να φτάσει όμως κανείς σε αυτό το σημείο, να διαλύσει μια σχέση, θέλει να δοκιμάσει να κάνει ότι είναι δυνατόν που θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Και είναι γεγονός ότι αν υπάρχει ήδη τρίτο άτομο τότε οι όποιες προσπάθειες μας είναι πιθανό να πέφτουν στο κενό. Ποιες είναι όμως εκείνες οι ενδείξεις που μαρτυρούν την ύπαρξη του τρίτου προσώπου?
Αν τουλάχιστον το γνωρίζεις αυτό (και δεν αποφασίσεις να ξεκατινιαστείς) μπορούν οι προσπάθειες σου να φέρεις κοντά σου ξανά τον σύντροφο σου να στεφθούν από επιτυχία.
Ή μήπως όχι?

Photo from: http://www.joaniemitchell.com

19 comments:

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

To θέμα κοριτσάκι νομίζω τελικά είναι το κατά πόσο είσαι διατεθειμένος/η να ανεχτείς την απιστία! Ή κατά πόσο μπορείς ή είναι πάνω από τις δυνάμεις σου...
Τώρα για τις ενδείξεις; Μάλλον συνοψίζονται στη λεξούλα "υπερβολικά". Άν δλδ ο/η αγαπημένος/η σου είναι σαν χαρακτήρας αρκετά οξύθυμος & ξαφνικά τον βλέπεις υπερβολικά ανεκτικό μάλλον το κάνει από τύψεις! Και το ανάποδο: αν είναι γενικά καλόβολο άτομο & ξαφνικά τον/η βλέπεις να έχει υπερβολικά πολλά νεύρα τότε κάτι τρέχει! Όχι απαραίτητα τρίτο πρόσωπο (θα μπορούσε δλδ να οφείλεται η αλλαγή & σε άλλους παράγοντες π.χ. εργασιακό στρες) αλλά σίγουρα & στο ότι έχει ξεμυαλιστεί με άλλον/η...
Πάντως νομίζω πως ειδικά εμείς οι γυναίκες, το νιώθουμε! Δε χρειάζεται να δούμε ή να ακούσουμε κάτι, διαισθανόμαστε την απομάκρυνσή του αγαπημένου μας, το καταλαβαίνουμε & χωρίς αποδείξεις, μάλλον δυστυχώς!
Φιλάκια βρε,
Καλό βράδυ!

Я верю в Сталина said...

Καλημέρα Deby

Τί να σου πω κι εγώ; Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι. Μακάρι δηλαδή να υπάρχει και να το μάθουμε, αλλά δύσκολο μου φαίνεται.
Είμαι πάντως της άποψης πως είτε υπάρχει είτα όχι τρίτο πρόσωπο, οι προσπάθειες για να επανέλθει η σχέση θα πέσουν στο κένο, αν το έτερον δεν πολυτραβιέται...

Debby said...

Kαλημέρα!

Ηλιαχτίδα μου,
η απιστία είναι φυσική καθότι ο άνθρωπος είναι από την φύση του πολυγαμικό ον. Τα όρια που ορίζουν την απιστία είναι σχετικά για τον καθένα. Γιατί τι να το κάνω αν δεν απίστησε ποτέ ο άλλος σωματικά αλλά είναι κάθε μέρα αλλού νοητικά! Αυτά όλα βέβαια έχουν νόημα όταν ακόμα υπάρχει κάτι που μας δένει με τον σύντροφο μας. Οταν δεν υπάρχει τίποτα, τότε έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι. Ο ανεπίσημος, έχει γίνει επίσημος και ο επίσημος, ανεπίσημος! Δεσμος!

Dimostheni, δεν έχεις και άδικο... γιατί σαφώς δεν φταίει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Οι αιτίες που τελικά μπορεί να οδηγήσουν στην εμπλοκή και τρίτου προσώπου ξεκινάνε και έχουν να κάνουν με τους δύο συντρόφους και τον τρόπο που βλέπουν την σχέση τους. Απλά το τρίτο πρόσωπο συμπληρώνει κατά κάποιο τρόπο αυτό που λείπει από μια σχέση.

Mogwai said...

χμμμμμμμμμ

An-Lu said...

It seems that when things come to a "third person", the relationship is already beyond repair...

resident said...
This comment has been removed by the author.
resident said...
This comment has been removed by the author.
resident said...

Το παίζεις αδιάφορη,όμως ψάχνεις προσεχτικά το κινητό του(μηνύματα, κλήσεις , μετρητή μηνυμάτων κλπ)όπως επίσης και τον αναλυτικό λογαριασμό του κινητού του,τον παίρνεις με απόκρυψη και του μιλάς ψιθυριστά και περιμένεις μήπως πετάξει κανα άλλο γυναικείο όνομα η χαϊδευτικό(σε αυτές τις περιπτώσεις εγω χρησιμοποιώ για χαϊδευτικά πρόστυχες λέξεις),μυρίζεις τα ρούχα του,ψάχνεις για τρίχες,παρατηρείς αν τρώει συχνά μέλι με καρύδια ,αν ξαφνικά δοκιμάζει νέες τεχνικές στον έρωτα, βάζεις κοριούς στο αυτοκίνητο του, κοιτάς αν από το κουτί με τα βιαγρα λείπουν χάπια κλπ.Αν νοιώθεις έντονη φαγούρα στη κορυφή του κεφαλιού άστο μη το ψάχνεις, είναι αργά(αλεξικερατο δεν υπάρχει.
Δεν γράφω άλλα μη τυχόν και διαβάζει το μπλογκ σου η δικιά μου και μάθει όλα τα κόλπα.
Αργότερα ίσως γράψω οδηγίες για άντρες.

Я верю в Сталина said...

Πάντως αν μπορείς και το κατεβάσεις, μπες στον κόπο:
Mille giorni di me e di te - Claudio Baglioni

Debby said...

Καλησπέρα!!

Mogwai!!
Δεν το κατάλαβα αυτό το χμμμμμμ!! Είναι εξάλλου ιδιαίτερα πολυσήμαντη έκφραση.
Παρεπιπτώντος μιας και σε βρήκα έχω να σου πω 2 πράγματα!
1. Ακόμα δεν το γύρισες σε beta το yahoo σου και ανησυχώ!!!
2. Αν φταρνίζεσαι έτσι στο ξαφνικό είναι γιατί εγώ προσπαθώ να μπω στο blog σου και με το που το δοκιμάζω μου κολλάει το σύμπαν!

Αn-Lu!
Τι repair που τότε πια χρειάζεται full service από παντού!! :-)

Resident!
Έχεις πάρει μάστερ στο θέμα βλέπω!!
Θα το ομολογήσω! Το μόνο που έκανα από όλα αυτά που ανέφερες κάποια περίοδο η σχέση δεν ήταν και στα καλύτερα της, ήταν το να ψάξω τον αναλυτικό λογ/σμό του κινητού. Και τότε βρήκα ένα-δυο νούμερα να επαναλαμβάνονται τακτικά και μάλιστα περισσότερο από ότι το δικό μου νούμερο!!
Απλά του ανέφερα την "ανακάλυψη" μου και του έδωσα να καταλάβει πόσο πολύ απογοητεύτηκα. Αυτό μόνο. Και όλα ήρθαν στα συγκαλά τους πάλι. Και οι αναλυτικοί επίσης!!
Περιμένω να ξέρεις και τις οδηγίες προς άντρες! :-)

Dimostheni!
To κατέβασα και το άκουσα... Αλλά... Παρόλο που είναι όμορφο τραγουδάκι έχω να παρατηρήσω τα εξής: ή το σχόλιο έπεσε κατά λάθος εδω (πιθανό) ή αν όχι, πρέπει να σου πω ότι δεν ξέρω γρι ιταλικά για να καταλάβω για ποιο λόγο μου είπες να το κατεβάσω (μάλλον απίθανο!) :-)

Anonymous said...

http://dealsend.blogspot.com/2007/06/unfaithful.html

Lion said...

Δεν με ενδιαφερει αν με "απατα" η οχι. Απο την στιγμη που δεν υπαρχουν αποκλειστικοτητες (ουτε τις θελω, ουτε τις ζηταω), δεν μπορει να υπαρξει απατη. Αν εκεινη μπορει να εχει μια ομορφη σχεση μαζι μου και παραλληλα αλλες 3 σχεσεις με αλλους 3 αντρες, μαγκια της.

Το εωτημα ειναι, πως αισθανεσαι εσυ. Αν αισθανεσαι καλα μαζι του / της, τα υπολοιπα περιττευουν.

Ειναι λιγακι θεωρητικα ολα αυτα που λεω. Στην πραξη οι περισσοτερες πολυγαμικες σχεσεις που εχω βιωσει, αποδειχτηκαν προβληματικες. Θεωρω την μονογαμια σαν ανωτερη επιλογη - αλλα πρεπει να ειναι οικιοθελης και για τους 2. Απο την στιγμη που ο ενας σκεφτεται "ειμαι εδω αλλα θα προτιμουσα να ειμαι αλλου", εχει χαλασει η μαγιονεζα.

Δεν βρισκω και πολυ νοημα στο να του/της ελεγχεις τα πραγματα. Αν θελει να ειναι αλλου, θα ειναι αλλου. ΟΙ ελεγχοι ειναι αχρηστοι, τα τελευταια 4500 χρονια οι ανθρωποι εχουν αποδειχτει ιδιαιτερα εφευρετικοι στο να ξεγλιστρανε απο ερωτικους ελεγχους.

Я верю в Сталина said...

Καλημέρα καλημέρα! Το σχόλιο για σένα ήταν δεν ήρθε από λάθος.
Άσχετα αν μιλάς ιταλικά είναι ωραίο τραγούδι, για σχέσεις που δοκιμάζονται...
Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον...

Debby said...

Καλημέρα!

DealSend! Φοβερό σχεδόν παραληρηματικό το post σου! Αν και κάπου έχασα την μπάλα! :-)

Dralion! Αυτή η πρώτη σου παράγραφος τα λέει όλα. Πως μπορούμε να είμαστε σε σχέση και ταυτόχρονα να είμαστε και πολυγαμικοί? Εδώ στην μία σχέση καλά καλά δεν μπορούμε να ανταπεξέρθουμε!
Επι θεωρητικού επιπέδου όλα μπορούν να γίνουν. Η ανασφάλεια όμως και η κτητικότητα που μας χαρακτηρίζει λίγο πολύ είναι ανασταλτικοί παράγοντες! :-)

Dimostheni! Αχ! Δεν έχω καθόλου μουσικό αυτί και αν δεν καταλαβαίνω τους στίχους πρέπει να πρόκειται για αριστούργημα της μουσικής για να το καταλάβω! :-))
Τις περισσότερες φορές αυτό που εκτιμώ σε ένα τραγούδι είναι οι στίχοι!
Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως! Πάντα εκτιμώ προτάσεις φίλων για μουσική, βιβλία, ταινίες κτλ. Ενας λόγος εξάλλου που απολαμβάνω την ενασχόληση μου με τα blog είναι και αυτός. Ακούω, βλέπω και διαβάζω πράγματα που υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα γνώριζα. :-)

melomenos said...

νομίζω ότι όλα είναι υποκειμενικά και καθένας μας αντιδράει διαφορετικά σε τέτοιες καταστάσεις
σίγουρα σε μια σχέση δεν είναι να κλειδώσεις κάποιον ή να αποδείξεις ότι έχει άλλη σχέση!
πρέπει να σε γεμίζει και να τον γεμίζεις σαν άνθρωπος σαν σύντροφος να μην αφήνεις την ψυχή και την καρδιά να πέφτει σε λίθαργο και ρουτίνα!
τώρα το na το μάθεις ή όχι ή το ξεκατίνιασμα που ανέφερες για σκέψου ποιόν χαλάει; ποιόν ωφελεί;
Καλό σου Σαββατοκύριακο

Mogwai said...

1. πραγματι το μμμμμ ειναι εξαιρετικα βαθυστοχαστο αποσταγμα σοφιας και δε θα ηθελα να επεκταθω.

2. θα το κανω σημερα αν μ αφησει ο σερβερακος μας εδω γκρρρ

3. αυτο με προβληματισε. Μ εχει συμβει μονο με τη 3 parties που στη 3η προσπαθεια δε κολλαει αλα φανταζομουν οτι εφταιγε ο explorer στο γραφειο. Θα μειωσω τον αριθμο των εμφανιζομενων ποστ μπας και βελτιωθει.....

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΗΗΗΗΗ!
ΓΙΟΥΧΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

Debby said...

Melomene! Τι ωραία που τα λες! Το κακό είναι ότι η θεωρία από την πράξη συνήθως απέχει πολύ!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε! :-)

Mogwai! Τρελαίνομαι και εγώ για Παρασκευές!! Και για τα βαθυστόχαστα αποστάγματα σοφίας σου!! :-)

panagiota said...

Γλυκια μου Ντεπυ,επι των ερωτηματων σου θα σου αφιερώσω ενα ποστ,εγω που δεν ντρεπομαι να ομολογησω οτι στα 10 χρονια γαμου εφαγα τοσο κερατο(εν αγνοια και μετεπειτα γνωση)που όρθια δεν μπορουσα να περασω απο την Καμάρα(πυλη του Αδριανου).
Το μόνο που με εσωσε ηταν ο,τι μπορεσα να φυγω με αξιοπρεπεια(αν ονομαζεται αξιοπρεπεια το να πεις αει-σιχτιρ σέναν ανδρα που νομιζες πως θα ζησεις μαζι του έως να σας χψρισει ο θανατος)
Μεγαλο το θέμα και τα ερωτηματικα ακομα μεγαλύτερα......

Debby said...

Panagiota!! Ισως εσύ ως παθούσα και μαθούσα μπορείς να μας διαφωτίσεις περισσότερο!
Γιατί το κέρατο το καταλαβαίνεις όταν πια ξεφυτρώσει για τα καλά!