Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 15, 2007

O διάβολος στο κορμί.


Ενώ ακόμα πήγαινα Λύκειο, είχα διαβάσει ένα βιβλίο του Ρειμόν Ραντίγκε με τίτλο "Ο διάβολος στο κορμί", το οποίο είχα δανειστεί από μια Δημοτική βιβλιοθήκη (από τότε είχα την ψώρα). Αυτό το βιβλίο μου έμεινε στο μυαλό για κάποιο ακαθόριστο λόγο. Τον οποίο διευκρίνισα πλήρως τώρα που το βρήκα και το ξαναδιάβασα.
Είναι το μοναδικό βιβλίο που έχω διαβάσει και μοιάζει να περιγράφει τόσο ρεαλιστικά τον αντρικό ψυχισμό. Όσες δυσκολεύεστε να καταλάβετε τους άντρες, με αυτό το βιβλίο θα πάρετε μια ιδέα του πως ενεργούν όσον αφορά τον έρωτα.

Το βιβλίο αυτό είναι αυτοβιογραφικό κατά κάποιο τρόπο. Περιγράφει τον πρώτο έρωτα του συγγραφέα στην ηλικία των δεκαπέντε ετών. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας μαθητής γυμνασίου που ζει τον πρώτο του έρωτα με μια κοπέλα 2-3 χρόνια μεγαλύτερη του, την περίοδο του τέλους του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα του τι θα διαβάσετε από την ηλικία των πρωταγωνιστών. Δεν θα πιστεύεται ότι αυτά που διαβάζετε αφορούν 16χρονα. Ούτε ότι αυτό το ταλέντο του συγγραφέα εκδηλώθηκε πριν την ηλικία των 20 ετών μιας και έζησε μόνο τόσο (1903-1923) αφού στην ηλικία των 20 ετών αρρώστησε με τυφοειδή πυρετό και πέθανε.

Παραθέτω μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο, που με εξέπληξε για δεύτερη φορά στην ζωή μου. Πιστεύω θα τα βρείτε ενδιαφέροντα...

Εκμεταλλευόμουν τον προσποιητό της ύπνο για να ανασάνω τα μαλλιά της, το λαιμό της, τα φλογισμένα της μάγουλα, ίσα ίσα αγγίζοντας τα για να μην την ξυπνήσω-τα χάδια εκείνα που δεν είναι, όπως νομίζουν, τα ψιλοπράγματα του έρωτα αλλά αντιθέτως τα πιο σπάνια και στα οποία μόνο το πάθος μπορεί να οδηγήσει.

Όταν κοιμόταν έτσι, με το κεφάλι της ακουμπισμένο στο μπράτσο μου, έσκυβα πάνω της για να κοιτώ το πρόσωπο της κυκλωμένο από τις φλόγες. Ήταν ένα παιχνίδι με την φωτιά. Μια μέρα που πλησίασα πολύ κοντά χωρίς ωστόσο το πρόσωπο μου αγγίξει το δικό της, ήμουν σαν την βελόνα που ξεπερνάει ένα χιλιοστό την απαγορευμένη ζώνη και μπαίνει στο πεδίο του μαγνήτη. Το λάθος είναι της βελόνας ή του μαγνήτη? Έτσι αισθάνθηκα τα χείλη μου απάνω στα δικά της. Είχε κλειστά τα μάτια, αλλά όπως τα κλείνει κάποιος που δεν κοιμάται. Τη φίλησα εκστασιασμένος απ' την τόλμη μου, ενώ στην πραγματικότητα ήταν εκείνη που πλησιάζοντας το πρόσωπο της είχε τραβήξει το κεφάλι μου στο στόμα της. Τα δυο της χέρια κρεμιόντουσαν απ' το λαιμό μου. Δεν θα είχαν κρεμαστεί με περισσότερη μανία σ' ένα ναυάγιο μέσα. Δεν καταλάβαινα εάν ήθελε να τη σώσω ή να πνιγώ μαζί της.


Η γεύση του πρώτου φιλιού με είχε απογοητεύσει, σαν ένα φρούτο που δοκιμάζεις πρώτη φορά. Όχι από το καινούργιο αλλά από το συνηθισμένο αντλούμε τις πιο μεγάλες απολαύσεις.


Οι φόβοι μου με έκαναν να θεωρώ τον έρωτα μας σαν έναν έρωτα σπάνιο. Πιστεύαμε ότι ήμασταν οι πρώτοι που αντιμετωπίζαμε αυτά τα βάσανα, γιατί δεν ξέραμε ότι ο έρωτας είναι σαν την ποίηση και ότι όλοι οι εραστές, ακόμα και οι μετριότεροι, νομίζουν ότι καινοτομούν.


Τίποτα δεν μας συνεπαίρνει σαν τον έρωτα. Δεν είσαι τεμπέλης. Τεμπελιάζεις επειδή ερωτεύεσαι. Ο έρωτας αισθάνεται αόριστα πως ο μοναδικός του αντιπερισπασμός είναι η δουλειά. τη νιώθει σαν αντίζηλο. Όμως ο έρωτας είναι οκνηρία ευεργετική, σαν απαλή βροχή που καρπίζει το χώμα.

11 comments:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

ονειρικό καλή μου φίλη.
Μου άρεσε πολύ που προσπαθείς να καταλάβεις το άλλο φύλο. Ξέρεις δεν το κάνουν πολύ σήμερα.
Με αυτό τον τρόπο ίσως ενδοσκοπέισαι χώρις να το καταλαβάινεις. Και είναι πολύ καλό βέβαια αυτό.
Ευχαριστώ πολύ γιαυτό που μας χάρισες
φιλιά!!1

Alitovios said...

Είπα κι εγώ, δεν θα γράψει τίποτα για σεξ;

Debby said...

Καλησπέρα!

Saki!
Εάν σου αρέσει να διαβάζεις μυθιστορήματα, αυτό είναι ένα που θα σου αρέσει! Και είναι πραγματικά αποκαλυπτικό για τις σχέσεις και των δύο φύλων! Κάνω μνεία ειδικά για την ανδρική πλευρά γιατί σπανίζει!

Alitovie! Καλέ μου! Επαναλαμβάνεσαι όπως επαναλαμβάνομαι και εγώ! Αν είναι κάθε φορά που κάνω ποστ που έχει έστω και μια αδιόρατη υποψία σεξ, να γράφεις το ίδιο σχόλιο, πες το μου να στο στέλνω μαζί με το ποστ!
Γιατί, προφανώς, ανάμεσα στα Yahoo, τα μήλα, την f1 και τον firefox γουστάρω και λίγο sex να σπάει την μονοτονία!

ralou said...

"Τίποτα δεν μας συνεπαίρνει σαν τον έρωτα. Δεν είσαι τεμπέλης. Τεμπελιάζεις επειδή ερωτεύεσαι. Ο έρωτας αισθάνεται αόριστα πως ο μοναδικός του αντιπερισπασμός είναι η δουλειά. τη νιώθει σαν αντίζηλο"
Απίστευτο!
Η πιο τέλεια περιγραφή που έχω διαβάσει για τον έρωτα.

Lion said...

Καλησπερα,

μου θυμισες το "I Don't Want To Miss A Thing" των Aerosmith. Περιγραφει μια τετοια κατασταση.

Ετσι ακριβως. Και δεν ειναι θεμα ηλικιας. Ο S. Tyler που το νιωθει βαθια μεσα του (αλλιως δεν θα το τραγουδαγε ετσι) ειναι 59.

J. said...

Πολύ καλό και είναι ακόμα Ιούνιος. Σκέψου τι θα διαβάζουμε τον Αύγουστο...

maika said...

ήρθα να σου ευχηθώ Καλό καλοκαίρι γιατί φεύγω!!!

Καλό καλοκαίρι
Φιλιάααααααααααααααα

Debby said...

Ralou μου! Τώρα ξέρεις τι βιβλίο θα διαβάσεις σε μια από τις διήμερες σου αποδράσεις αυτό το καλοκαίρι! Γιατί είναι τόσο ευκολοδιάβαστο που σε ένα διήμερο θα το έχεις διαβάσει στα σίγουρα! :-)

Dralion!
Το είχα ερωτευτεί αυτό το τραγούδι όταν πρωτοβγήκε που πήγα και αγόρασα το cd-single. Η μία εκτέλεση από όλες που είχε μέσα, ήταν απίστευτα αισθαντική. Ο Steven Tyler είναι εξαιρετικός σε αυτού του είδους το τραγούδι. Οι μπαλάντες των Aerosmith είναι μια και μία. Ασε που έχει πει το κορυφαίο Dream on, ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια... :-)

J.!Ναι! Το καλοκαιράκι είναι η κατ' εξοχήν εποχή για διάβασμα! Αν και εγώ διαβάζω πάντα κάτι ανεξαρτήτου εποχής. Απλά αν δεν έχω διάθεση, αργώ να τα τελειώσω!

Maika!
Καλό καλοκαίρι να έχεις και καλά να περάσεις! Αύριο θα σου κουνάω το μαντήλι από μια παραλία! Φιλιά πολλά!

Ασκαρδαμυκτί said...

Αυτό, μάλιστα! Είναι καλοκαιρινό ανάγνωσμα!

Debby said...

Ασκάρ! Τό 'ξερα ότι θα το εκτιμήσεις! ;-)

cho2499 said...

1.tixeri p eixes dimotiki vivliothiki, emeis perimenoume akoma na dimiourgithei mia...
2. kalo fainetai to vivlio, anyway...