Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, October 15, 2006

Κλωνοποιημένα μουλάρια

Σήμερα έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Ότι το μουλάρι (η διασταύρωση δηλαδή αλόγου με γαϊδούρι) είναι στείρο. Αυτή η διασταύρωση ήταν έμπνευση του ανθρώπου απο πολύ παλιά, και το αποτέλεσμα ήταν ένα ζώο "πεισματάρικο", "ανάποδο", "στρυφνό" κτλ. Και ανάμεσα σε όλα αυτά το πιο περίεργο είναι ότι παρόλο που γεννιέται με φύλο, είτε θηλυκό είτε αρσενικό δεν αναπαράγεται.

Έτσι μιας και δεν είχαμε με τι άλλο να ασχοληθούμε, είπαμε να κλωνοποιήσουμε μερικά από αυτά τα αξιολάτρευτα ζώα μιας και από μόνα τους δεν μας κάνουν την χάρη να διαιωνιστούν!!!
Ημίονος... καθαρόαιμος
Το πρώτο μουλάρι που δεν γεννήθηκε από διασταύρωση αλόγου με γαϊδούρι είναι γεγονός. H ομάδα του Γκόρντον Γουντς από το Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών επέτυχε να κλωνοποιήσει μουλάρι, επιδεικνύοντας πείσμα ακόμη μεγαλύτερο και από αυτό του ίδιου του ζώου. Και αυτό γιατί όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κλωνοποίησης αλόγων ή όνων κατέληγαν με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία. H ομάδα του Αϊντάχο επέμεινε ωστόσο, με αλλεπάλληλες δοκιμές, επιχειρώντας να κατανοήσει το μυστικό της αποτυχίας αυτής. Και φαίνεται ότι το βρήκε. Τα επίπεδα ασβεστίου στα κύτταρα των αλόγων είναι κατά κανόνα χαμηλά, κάτι που εξηγεί ίσως γιατί ελάχιστα από αυτά τα ζώα πεθαίνουν από καρκίνο. Οι αμερικανοί ερευνητές πρόσθεσαν ασβέστιο στα έμβρυα ημιόνου για να επιτύχουν μεγαλύτερη ενδοκυτταρική δραστηριότητα. Ετσι κατάφεραν να δώσουν ζωή στον Idaho Gem (το Πετράδι του Αϊντάχο) στις 4 Μαΐου και στον Utah Pionneer (τον Πιονιέρο της Γιούτα) στις 9 Ιουνίου. Τα δύο μουλαράκια χαίρουν άκρας υγείας.
ΒΗΜΑ 27 Ιουλίου 2003 - Αρ. Φύλλου 13923
Το πρώτο κλωνοποιημένο μουλάρι

Τη γέννηση του πρώτου κλωνοποιημένου μουλαριού, το οποίο ονομάζεται το "Aινταχο Τζεμ" ("Το Πετράδι του Aινταχο") και έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν ένα μήνα ζωής, ανακοίνωσαν Αμερικανοί επιστήμονες.
Πρόκειται για το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο της οικογένειας των αλόγων, καθώς τα μουλάρια είναι συνήθως στείρα. Είναι το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο χωρίς τη δυνατότητα αναπαραγωγής. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Aινταχο δήλωσαν στην επιστημονική επιθεώρηση "Σάιενς" ότι οι σημαντικότερες συνέπειες της δουλειάς του θα εφαρμοστούν στην αναπαραγωγή των αλόγων.
Οι κανόνες των ιπποδρομιών απαγορεύουν οποιοδήποτε μορφή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των ζώων, τα περισσότερα ζώα που συμμετέχουν σε επιδείξεις είναι ευνουχισμένα και η επιλογή της κλωνοποίησης ενδέχεται να κινήσει το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών αγωνιστικών αλόγων.
Τώρα τι σχέση έχουν τα μουλάρια με τις εκλογές δεν ξέρω, αλλά με λίγη καλή προσπάθεια θα βρεθεί ο συνειρμός!

9 comments:

Derek said...

τι έγκλημα κατά της φύσης είναι όμως και αυτά τα μουλάρια...

σαν να διασταυρώνεις άνθρωπο με μαϊμού.. και τα δυο πρωτεύοντα είναι after all...

Λύσιππος said...

Οι ημίονοι διέπρεψαν κατά το έπος του '40 - μην το ξεχνάτε!

Jason said...

Το ήξερα ότι δεν αναπαράγονται αλλά είχα την εντύπωση πως είναι όλα αρσενικά... Λάθος;

Όχι γιατί αν ισχύει, μπορώ να στο συνδέσω εγώ...

Στην περιοχή μου είναι μοιρασμένα χιλιάδες ανυπόγραφα άσπρα χαρτιά με μεγάλα μαύρα γράμματα: "ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ!!!".
Αυτό νομίζω είναι τρανή απόδειξη ότι τα αρσενικά μουλάρια δεν είναι διατεθειμένα να ανεχτούν ένα κλωνοποιημένο φρούτο να τους χαλάει την αρσενική μουλαρίσια πιάτσα. Τώρα αν αυτό το μουλαρίσιο πείσμα θα τους βγει σε καλό... Κυρίως την κουζίνα του συζύγου της κυρίας θα απασχολήσει...

Debby said...

Derek, καλώς σε βρήκα καταρχήν!
Έχουμε κάτι φαεινές και διεστραμμένες ιδέες πότε πότε! Δεν μπορείς να πεις!!

Λύσιππε, καλώς ήρθες!
Ετσι λένε πάντως! Δεν γίνεται να το θυμάμαι εξ' ιδίων!

Jason, γεννιούνται κανονικά και θυληκά και αρσενικά, απλά δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν ούτε τα μεν ούτε τα δε.

Οσο για τον συνειρμό... οι πολιτικοί μου ήρθαν στον νου και το πέισμα τους να εκλεγούν!

Anonymous said...

Λευτεριά στα μουλάρια (άσχετο, αλλά μου αρέσει γιατί είναι απροσδιόριστο)

Anonymous said...

κι εγω που νόμιζα οτι τα γαιδουρια ηταν τα πεισματάρικα!!!

Πληροφοριακά στην ιστορία χρεισιμοποιείται τακτικά ο ορος mule για να ορίσει ιστορικό γεγονός που δεν έιχε επιπτώσεις στη συνέχεια!!!

Debby said...

Advocatus Diavoli, :-) !!!!
Ναι έχει κάτι απροσδιόριστο! Οσο και ο συνειρμός ο δικός μου!!χαχαχαχαχα!

Οvi, και εγώ το ίδιο νόμιζα μέχρι χθες!!
Πάντως και η σημασία του όρου muLe αποκτά νόημα λόγω της στειρότητας τους!!

Serenity said...

Μωρέ, μια χαρά συνειρμούς μπορώ να κάνω. Και με μουλάρια και με γαϊδούρια. Δίποδα.

Debby said...

Serenity, αυτό είχα και εγώ κατά νου! ;-)