Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Sunday, October 22, 2006

Καναλάρχης ο Χριστόδουλος


Ξεφύλιζα το ΒΗΜΑ της προηγούμενης Κυριακής και διαβάζω σε μια στήλη προς το τέλος ότι ο αγαπητός μας Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ετοιμάζεται να γίνει σταρ πρώτου μεγέθους (και πάλι) μέσα από το δικό του κανάλι! Διαβάστε το άρθρο:
Καναλάρχης θα είναι από τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος. Υστερα από πολύμηνες συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Αρχιεπισκοπής αποφασίστηκε από κοινού να παραχωρηθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος συχνότητα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ. Ετσι ο κ. Χριστόδουλος θα αποκτήσει έναν τηλεοπτικό άμβωνα για την προώθηση των απόψεών του, χωρίς μάλιστα να προχωρήσει σε υψηλές - απαγορευτικές για την Εκκλησία - δαπάνες.
Το πρόγραμμα του εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού δεν θα έχει ιδιαίτερη ποικιλία καθώς θα περιλαμβάνει κυρίως ομιλίες, συνεντεύξεις και κηρύγματα του Αρχιεπισκόπου. Θα προβάλλονται επίσης ντοκυμαντέρ τα οποία έχει στη διάθεσή του ο κ. Χριστόδουλος, καθώς και αντίστοιχο υλικό το οποίο θα αντλείται από το Ιστορικό Αρχείο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ήδη έλθει σε συμφωνία με το Βατικανό για την εξασφάλιση και ξενόγλωσσων ντοκιμαντέρ. Ισως το πρόγραμμα εμπλουτιστεί με εκπομπές λόγου, όπως το «Αρχονταρίκι», που προβάλλεται από το 1992 στην ΕΤ1 με παρουσιαστή τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Οι εκπομπές αυτές θα μεταδίδονται από στούντιο το οποίο θα ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και όχι στην ΕΡΤ. Επίσης θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι - τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα λειτουργίας του σταθμού - στην τηλεόραση της Εκκλησίας δεν θα μεταδίδεται δελτίο ειδήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις η Αρχιεπισκοπή και η κυβέρνηση είχαν ήδη καταλήξει το 2005 ότι στην Εκκλησία πρέπει να παραχωρηθεί μη εμπορική συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης ώστε να μην μπορεί να μεταπωληθεί. Κύριος λόγος αυτής της απόφασης ήταν η αρχική διστακτικότητα του κ. Χριστόδουλου για το οικονομικό σκέλος του εγχειρήματος. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Εκκλησία είναι άλλωστε και η κακή οικονομική πορεία που έχει η δωρεάν εφημερίδα «Αλληλέγγυος Πολίτης», διευθυντής της οποίας είναι ο κ. Δ. Φουρλεμάδης. Το υψηλό τιράζ της εφημερίδας (140.000 φύλλα) σε συνδυασμό με τη χαμηλή διαφημιστική απορροφητικότητα έχει δημιουργήσει προβληματισμό στους συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου.
Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος στις 6 Μαΐου 2005 είχε δηλώσει ότι «υπάρχει "φως στο τούνελ" για τηλεοπτικό σταθμό» σε ημερίδα της Εκκλησίας, όπου είχε παρευρεθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος. Λίγους μήνες αργότερα, στις 6 Οκτωβρίου 2005, ένας εκ των κατ' εξοχήν αντιπάλων του κ. Χριστόδουλου στην Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Ιερώνυμος, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την «ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με τη μέγιστη δυνατή κάλυψη». Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη συμφωνία με την κυβέρνηση η Αρχιεπισκοπή είχε διαπραγματευθεί ανεπιτυχώς με τον κ. Γ. Τράγκα για το Κανάλι 10, καθώς και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Extra και Channel 9.
Β. ΝΕΔΟΣ
Το ΒΗΜΑ, 15/10/2006 , Σελ.: A67
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο να έχει ειδική μεταχείριση η εκκλησία στο οικονομικό θέμα. Είναι άδικο εντελώς για τον υπόλοιπο κόσμο που φιλοδοξεί να αποκτήσει κανάλι. Δεν είναι καμιά άπορη επιχείρηση η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία έτσι ώστε να χρήζει αυτής της διευκόλυνσης.
Επιτέλους, τι περιμένω και εγώ? Δεν βλέπω ότι ο Κωστάκης έχει αγκαλιά τον Χριστόδουλο? Σε βαθμό παρεξηγήσεως θα έλεγα...

13 comments:

Serenity said...

Μήπως θα ανοίξει και ... club;

Το Χριστοδούλειον.
+ευλόγησον+

Rodia said...

Θα έχουμε και αρχιεπισκοπικό εκπρόσωπο..?
+ειδησεολόγησον+

Anonymous said...

Τι καραγκιοζηλίκια ειναι αυτά ρε γμτ!!!
Ο Πατριάρχης θα έπρεπε να ήτνα χαμηλών τόνων και όχι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...
Καλά ο Κωστάκης Δέσποινά μου ειναι έτσι και αλλιώς παρεξηγήσιμος...τέτοια πρατσούκλια δεν βγαίνουν χωρίς να υπάρχει κάτι από πίσω
Η μαμά μου, που γενικά ειναι της εκκλησίας και κάθε Κυριακή είναι από τα αξημέρωτα στο στασίδι της -μην πάρει και απουσία- όσες φορές τον βλέπει στην τηλεόραση τον Χριστόδουλο της γυρνάει το στομάχι!!! Η γιαγιά μου θυμάμαι τον έβριζε!!!Οχι αδίκως....

Ουφ...Δεν θα μπρούσε να υπάρχει μια εκκλησία που να βοηθήσει τα ορφανά, τα παιδιά που πεινάνε, τον κόσμο που κοιμάται στους δρόμους και τον χειμώνα πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα? Να βρει στέγη σε όλους τους άστεγους? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ? Που ειναι η αγάπη προς τον πλησίον? Ο Χριστόδουλος ήθελε κατά βάθος να γίνει πολιτικός και κάπου λοξοδρόμησε!!! Το μόνο που θέλει ειναι να γεμίζει την κοιλούμπα του που κοντέυει να εκτοξευτεί και τις τσεπούλες του!!!!! Εχετε προσέξει τι κρέμεται επάνω του σε μεγάλες γιορτές??Η Άρτα και τα Γιάννενα μαζί!!!!

Anonymous said...

Serenity, θα το περίμενα και αυτό αν είχε κρατήσει το ίδιο στυλάκι όπως στην αρχή που καλούσε τους νέους να έρθουν κοντά και ας φορούσαν σκουλαρίκια. Εκτοτε όμως έπεσαν πολλές μάσκες οπότε μάλλον θα την γλυτώσουμε!

Rodia, φυσικά και θα έχουμε. Θεμα χρόνου είναι. Θέλει πίσω την παλιά του δόξα!

jim_Hellas καλώς σε βρήκα.
Οπως το λές είναι. Ρητορικό το ερώτημα. Γιατί το κοσμικό μας κράτος σε αυτά τα πράγματα δεν του πέφτει λόγος και θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση του Χριστόδουλου για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο και όλοι ξέρουμε πόσο δημοκρατικός άνθρωπος είναι!

Julia! Πρέπει να αγωνιστούμε να ψηφίζουμε και τους παπάδες! Εμείς δεν είμαστε αυτοί που ξέρουμε πόσο κάλά κάνουν την δουλεία τους? Αλλά τι λέω! Αμα ψηφίζουν σαν την γιαγιά μου, που σε αντίθεση με την μαμά σου, τον κάμαρώνει και της αρέσει πολύ γιατί σε σχέση λέει με τον παλιό αρχιεπίσκοπο τουτος εδώ είναι ομιλητικός και έξω καρδιά, τότε μάλλον το έχουμε χαμένο και πάλι το παιχνίδι!

Anonymous said...

Αμην!!!

Jason said...

Αντιλαβού, σώσον, ελέησον και διαφύλαξον ημάς ο Θεός τη ση χάριτι. Κύριε ελέησον...

Ο Χριστόδουλος γεννήθηκε σε λάθος εποχή και βρέθηκε σε λάθος αξίωμα. Αυτοκράτορας έπρεπε να είναι.

Debby said...

Ovi!! Για να δεις τι τραβάμε!

Jason! Ενα ψώνιο είναι!Ψοφά για δημοσιοτήτα!

George Sou said...

Βρε, το έθνος χωρίς την εκκλησία, που θα ήταν τώρα;
Χωρίς τη Παναγιά της Τήνου, τη Παναγιά Κανάλα κλπ;
Και σκέψου τι καλά, να μπορείς να δεις τον γραμματικό σου από τηλεοράσεως...
Αλίμονο όμως, δύσπιστοι που ήμαστε, κι ας δουλεύουν για το καλό μας!
Κι όταν με το καλό τελειώσει της εκκλησίας η TV, λέω να απαγορέψουμε τις άλλες...

Debby said...

G, φυσικά και δεν μπορώ να φαντάστώ τι θα ήμασταν ως έθνος (κάτι εντελώς διαφορετικό πάντως!!) Οχι, φαντάζεσαι τι θα μεταδίδει? Ανταποκρίσεις από τις περιφορές των επιταφίων από όλη την Ελλάδα, κατήχητικά, ψαλμωδίες κτλ
κοσμογονικά γεγονότα!!

George Sou said...

Ναι αμέ, μοναχούς από το υπερπέραν, παπάδες από αλλού (κυριολεκτικά) και γενικότερα διαστημάνθρωπους.
Πως να πεις όχι σε αυτή τη προοπτική;

Debby said...

Συζυτώντας το πάντως σαν ένα γεγονός με ανέφικτικη προοπτική έχει την πλάκα του!
Μόλις το σκεφτείς λίγο στα σοβαρά όμως, κάτι παθαίνεις!

George Sou said...

Γμτ αυτό είναι το πρόβλημα μας γενικότερα.
Αν κάνεις πως παίρνεις στα σοβαρά, τη πραγματικότητα που μας περιβάλει, πας αδιάβαστος –η (κυριολεκτικά)...

Debby said...

Να πω κάτι σχετικό?
Μακάριοι οι πτωχοί το πνευματι!!