Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, October 24, 2006

Ο έρωτας της φαντασίας είναι πολύ καλύτερος από τον έρωτα της πραγματικότητας.

Έχω μπουχτίσει τις τελευταίες μέρες μια με τα πολιτικά, μια με τα θρησκευτικά. μια με τα εργασιακά και σήμερα νιώθω να θέλω να γράψω για τον έρωτα... ΄
Τον έρωτα που σε κάνει να ξεχνάς το αύριο και να ζεις το σήμερα. Πεθύμησα εκείνο το πάθος των πρώτων συνευρέσεων. Πεθύμησα εκείνη την διάθεση να αφιερωθείς εξολοκλήρου στον άλλον. Την διάθεση να του κάνεις συνεχώς δώρα, να τον έχεις συνέχεια στο μυαλό σου, να ανυπομονείς να τον δεις.
Τελικά, κάθε πράγμα, χρειάζεται την εξειδίκευση του. Και μόνο μέσα από τους εραστές αναδύεται το μεγαλείο το έρωτα. Όχι από συζύγους, ούτε καν από συντρόφους...
Δεν μπορεί η ματιά σου να το ίδιο ερωτική με έναν άνθρωπο που μετά από λίγο θα συζητάς πόσα ξόδεψες στο σούπερ μάρκετ 'ή πόσο πήγε η βενζίνη. Να πάει να γ.....ί η βενζίνη και το σούπερ μάρκετ.
Ο έρωτας πεθαίνει από κορεσμό και η λήθη τον κηδεύει."ΝΤΥ ΚΕΡΡ"
Οι πιο ευτυχισμένοι ερωτευμένοι στον κόσμο είναι αυτοί που ποτέ δεν συναντήθηκαν. Χάρη σ' αυτούς εμφανίστηκαν οι πιο ρομαντικές ιστορίες αγάπης επειδή δεν γνώρισαν τους καυγάδες και τις στρεψοδικίες. Αυτοί ποτέ δε θα αποκτήσουν την κατανόηση πως αυτή η γυναίκα δεν είναι για μένα ή αυτός ο άνδρας δε μου ταιριάζει, αφού ποτέ δε θα πλησιάσουν ο ένας τον άλλον τόσο ώστε να το γνωρίσουν. Αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι απ' αυτούς μετά παντρεύονται και γνωρίζουν την μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής τους αφού πέφτουν από πολύ ψηλά.
Έχουμε γίνει τόσο αδυσώπητοι εχθροί του σεξ, που οι χριστιανοί λένε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε χωρίς σεξ. Επειδή πώς μπορεί ο Ιησούς να γεννηθεί από το σεξ, από την πρωταρχική αμαρτία?
Το σεξ δε θα 'πρεπε να είναι καθημερινό φαγητό, αλλά κάτι σπάνιο. Να είναι γλέντι, όχι ρουτίνα. Θα 'πρεπε να γίνεται σ' εκείνες τις σπάνιες στιγμές που πραγματικά ξεχειλίζεις από ενέργεια.
Όσσο

Η ουσία του έρωτα είναι η αβεβαιότητα.
Ο. Ουάιλντ

Η μοιχεία είναι η εφαρμογή της δημοκρατίας στον έρωτα.
Χ. Μένκεν


Οι πραγματικά ερωτευμένοι είναι σαν τη χαραυγή και το ηλιοβασίλεμα: και για τους τρεις συχνά γράφουν και μιλάνε, αλλά πολύ σπάνια τους βλέπουν.
Σ. Μπάτλερ

Ο έρωτας της φαντασίας είναι πολύ καλύτερος από τον έρωτα της πραγματικότητας.
Α. Γουόρχολ

13 comments:

αθεόφοβος said...

Μου θύμισες την αδελφή της γιαγιάς μου μια φορά που το σόι είχε πιάσει κουβέντα για όσους ήξεραν και είχαν πεθάνει.
Μετά ώρα με θανάτους πετάχτηκε μιά στιγμή και έιπε:Επιτέλους ομιλείστε και περί έρωτος!

Debby said...

Καλημέρα Αθεόφοβε!
Ναι! Ετσι την έπαθα και εγώ μου φαίνεται! Ωρες ώρες κουράζεται κανείς με τόσα δυσοιώνα τριγύρω!!

Debby said...

Γράψε λάθος για σήμερα Jim! Θα την στείλω αργά το βράδυ γιατί μου έφυγε κατά λάθος και δεν πρόλαβα ούτε τα ορθογραφικά να δω!!

ralou said...

debby, μην μου βαζεις ιδέες τώρα!

Αχ, μέσα από την καθημερινότητα με ένα καλό σύντροφο, ξεπροβάλει καμιά φορά η ανάγκη για αυτόν τον έρωτα τον άφθαρτο ακόμα, τον απρόσμενο και φουριόζο.
Κάνεις τότε ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί αλλιώς το μείγμα είναι πολύ εύφλεκτο και εκρηκτικό...
Αλλά το βράδυ σαν κοιμηθείς, έχεις κάτι πολύ πρόθυμο και ευτυχώς απενοχοποιημένο να αναδυθεί στα όνειρα σου!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Ανικανοποίητοι έρωτες... το Α και το Ω όλης μας της ζωής...

Serenity said...

"Το σεξ δε θα 'πρεπε να είναι καθημερινό φαγητό, αλλά κάτι σπάνιο. Να είναι γλέντι, όχι ρουτίνα. Θα 'πρεπε να γίνεται σ' εκείνες τις σπάνιες στιγμές που πραγματικά ξεχειλίζεις από ενέργεια."

Το σεξ θα 'πρεπε να είναι ιερό.

Jason said...

Βεβαίως και είναι ιρεό και το σεξ και ο έρωτας.
Άλλο τι λέει η Εκκλησία...
Εδώ πάνε να μας τρελάνουν σε άλλα κι άλλα... Σ' αυτό θα ήταν σωστοί;

Debby said...

Ralou μου, δεν θέλω να σου βάλω ιδέες! Ελα που έρχονται από μόνες τους και δεν ρωτάνε!
Εχε υπόψη ποτέ δεν μου άρεσαν τα όνειρα...

Synas, δεν είχα στον νου μου ανικανοποίητους έρωτες. Εξάλου δεν μπορεί όλοι οι έρωτες να έχουν το ίδιο τέλος. Είχα στον νού μου απλά τους έρωτες που σε συνεπαίρνουν. Ας είναι και για λίγο!!!

Serenity, θα έπρεπε... Εχει κατάντήσει ολίγον τι ξαλαφρωμα! Δυστυχώς.

Jason, τι να πούμε πάλι για αυτούς? Φτανει τόσες "υποσυνείδητες" ενοχές που μας γέμισαν ήδη...

maika said...

ψηφίζω Οσσο!!

όσο τώρα για το σύντροφο..με λίγη φαντασία γίνεται όποιος σου αρέσει...και μετά πάλι φίλοι..

Debby said...

Maika εγώ τον έχω ψηφίσει προ πολλού!!
Πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα στο για λίγο να αισθάνθείς κάπως, να αισθανθείς σαν να είσαστε πάλι οι εραστές του πρότου καιρού. Διαρκεί όμως τοσό ελάχιστα που σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις πια!

resident said...

Δυστυχώς του έρωτα η ηδονή κρατάει λίγο χρονικό διάστημα. Έχετε ακούσει όλους αυτούς που λένε «εγώ με τον/ την σύντροφο μου μετά από 10-20-30 χρόνια γάμου είμαστε ακόμα ερωτευμένοι»?Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους η απλά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα συναισθήματα τους.Δεν τους πιστεύω ακόμα και αν ο ορός της αλήθειας βγάλει θετικό αποτέλεσμα.Το θέμα είναι τι γίνεται μετά,αφού περάσει ο έρωτας.Εδώ σας θέλω.

Debby said...

Δεν είναι ακριβώς έτσι Resident! Οσον αφορά εμένα ώρες ώρες νιώθω να είμαι ερωτευμένη όπως και τον πρώτο καιρό. Όμως αυτή πια δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση όπως τότε. Δεν είμαι "ξεμυαλισμένα" ερωτευμένη. Αυτό μου λείπει!
Ο έρωτας αυτός δεν εξαφανίζεται με την μία. Και στο διάστημα αυτό έχεις προλάβει να αποδεχθείς την νέα τάξη πραγμάτων.

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Αυτοί είναι οι ανικανοποίητοι έρωτες... που σε συνεπαίρνουν για λίγο... που μένουν πάντα ζωντανοί στον κόσμο του ιδεατού... που δεν ξεφτιλίζονται μέσα στην καθημερινότητα...