Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 28, 2007

Πώς να αποτύχετε στον έρωτα.

Η Ηλιαχτίδα μου έκανε δώρο ένα ημερολόγιο του 2007 με comics. Στον μήνα Φεβρουάριο τα comics είχαν θέμα το "Πως να αποτύχετε στον έρωτα" και συνοδεύονταν από το πιο κάτω κείμενο.
Παρόλο που οι συμβουλές απευθύνονται στο γυναικείο κοινό, άνετα νομίζω μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν και στο ανδρικό. Προσωπικά έχω βρεθεί αποδέκτης κάποιων από τα παρακάτω όπως επίσης υπήρξα (και ίσως πρόκειται να υπάρξω ξανά στο μέλλον) στην θέση του θύτη.

Ορίστε λοιπόν οι οδηγίες για να αποτύχετε στον έρωτα:

  1. Να είστε ασαφής. Δεν εννοώ την φθηνή ασάφεια του «δεν ξέρω» αλλά μια επιδέξια αντιδιαμετρική αμφισημία που θα κάνει τον άλλον να εκλάβει το θετικό μήνυμα, κι εσάς να μπορείτε – με ατράνταχτα επιχειρήματα- να δηλώσετε ότι το μήνυμα ήταν αρνητικό.
  2. Να φοβάστε τον άλλον που κάνει πράξεις για εσάς και δεν μένει στα λόγια. Διότι αυτό θα υποχρεώσει κι εσάς να πράξετε. Όσο μεγαλύτερη είναι η πράξη που κάνει, τόσο μεγαλύτερη οφείλει να είναι η αδιαφορία σας.
  3. Δεσμεύστε τον άλλον με λόγια που δεν θα γίνουν ποτέ πράξεις, αλλά που θα τον κάνουν να ελπίζει συνεχώς. Συμβουλή: Πρώτα πρέπει να τον κάνετε να απελπιστεί πλήρως. Περιμένετε το ξέσπασμα του και μετά κάντε τον πάλι να ελπίζει.
  4. Κάθε τόσο να εφευρίσκετε ένα καινούργιο πρόβλημα που σας απασχολεί και στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σας. Το πρόβλημα αυτό οφείλει να είναι ασαφές, σοβαρό και άλυτο. Όταν παραπονεθεί ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, πείτε του πόσο σας στεναχωρεί που δεν σας καταλαβαίνει.
  5. Φτάστε τον στα όρια του. Οδηγήστε τον να σπάσει. Όταν το κάνει πάρτε τον πιο γλυκό σας τόνο, και με απαλή φωνή εξηγήστε του πόσο παράλογη είναι η συμπεριφορά του. Και με μια υγρή ειλικρίνεια στα μάτια, κάντε τον να αισθανθεί απελπιστικά μαλάκας.
  6. Μετά από οποιαδήποτε σωματική σας επαφή πρέπει να του γίνεται σαφες με τις πράξεις σας πως δεν σας συγκινεί σαν άντρας. Αυτή η ακύρωση του στο επίπεδο του ανδρισμού – πιστέψτε με – θα τον κάνει σιγά σιγά να μην σας αντιμετωπίζει σεξιστικά σαν γυναίκα, αλλά – επιτέλους- σαν ένα άχρωμο, αποκρουστικό ευνουχισμένο δίποδο.
  7. Ότι πρόβλημα προκύπτει στις όποιες συναναστροφές σας, στη δουλειά ή στην καριέρα σας, μην το λύνετε μην αποφορτίζεστε και προπαντός μην το εκλογικεύετε. Φέρτε το ακριβώς όπως είναι και φορτώστε του το. Να τον χρησιμοποιείται σαν ένα μαξιλάρι πάνω στο οποίο θα ξεσπάτε όλο τον θυμό σας για τον οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει.
  8. Να αφήνετε πάντα το περιθώριο στους άντρες να σας φλερτάρουν κυρίως όταν ο άλλος είναι παρών. Όσο εμφανές είναι ότι κάποιος σα την πέφτει, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η απορία σας όταν ο άλλος θα σας το επισημαίνει. Προσπαθήστε να τον πείσετε ότι είστε εντελώς ηλίθια κι αυτός αθεράπευτα ζηλιάρης.
  9. Να αντιμετωπίζεται την πραγματικότητα ενός σφάλματος σας σαν φαντασίωση του άλλου. Όταν θα σας εξιστορεί τα γεγονότα που αποδεικνύουν το ατόπημα σας, εσείς - επιθετικά - θα αρνείστε ακόμα και τα πιο προφανή. Όσο πιο αυτονόητο είναι αυτό που σας λέει, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η απορία σας. Φερθείτε του σαν να είναι τρελός. Όταν απελπισμένος θα αρχίσει να αναρωτιέται μήπως όντως είναι τρελός πείτε του πως δεν πειράζει που είναι έτσι, γιατί έχετε κατανόηση.
  10. Προς θεού μην ενθουσιάζεστε! Ακόμα και αν αυτό που συμβαίνει είναι πέρα για πέρα καταπληκτικό. Μη δείξετε το παραμικρό. Αυτό θα τον κάνει σύντομα να παραιτηθεί από αυτές τις παιδιάστικες εκδηλώσεις. Στην τελική, ποιος νομίζει πως είναι που θα σας ενθουσιάσει κιόλας;
  11. Προσοχή! Οποιαδήποτε στιγμή αντιληφθείτε πως ήρθατε συναισθηματικά κοντά με τον άλλον, τραβηχτείτε αμέσως! Είναι γνωστό πως ό,τι δημιουργείτε είναι καταδικασμένο κάποτε να καταστραφεί. Γιατί λοιπόν να ζείτε με τον φόβο? Σας αξίζει όλη αυτή η ανασφάλεια; Στην τελική γιατί να το αφήσετε να καταστραφεί από μόνο του την στιγμή που μπορείτε να το καταστρέψετε εσείς?
  12. Το παράλογο: Αποτελεί την κορωνίδα των όπλων μιας γυναίκας και κανένας άνδρας δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Μπορεί πολύ εύκολα να τρελάνει οποιονδήποτε. Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του από τους άνδρες είναι η φυγή. Μην τον αφήσετε να αποδράσει, μην κάνετε μισές δουλειές. Κρατήστε του τα ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μέχρι να εισχωρήσει το παράλογο από όλους του τους πόρους. Όταν πια δεν θα έχει καμιά όρεξη να ακούει ή να βλέπει οτιδήποτε, τότε - και μόνον τότε - κατηγορήστε τον ότι δεν σας δίνει σημασία.
Σκιτσογράφος (και ας μην έχω βάλει κανένα σκίτσο του!) : Δημήτρης Τιμπιλής

12 comments:

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...
This comment has been removed by the author.
Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Χε, χε!! Γεια σου, debby... Ωραίο ποστ... και τσιμουδιά!

Debby said...

Φυσικά τσιμουδιά! Αλλα δεν θα μου πεις λεπτομέρειες? (τι ποιος πότε που γιατί κτλ):-)))

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Ωραία τσιμουδιά! Ρόμπα με έκανες!
Έβαλα το ποστ σου λινκ από το μπλογκ μου... το βρίσκω τουλάχιστον... γαμάτο!

Debby said...

Είναι λοιπόν τόσο φανέρο ακόμα και από μια αόριστη ερώτηση?
Μόνο εγώ δεν κατάλαβα δηλαδή??? :-)))

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Πλάκα κάνω... αλλά μια που τ' αναφέραμε, να σου στείλω φωτογραφία να βάλεις στο ψυχολογικό αυτό προφίλ;

Debby said...

Αμέ! Γιατί όχι!
Θα έχεις κάτι πιο ταιριαστό σίγουρα από την βλακεία που έβαλα εγώ!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...
This comment has been removed by the author.
Thrass said...

To (4) και το (8) μπορούν να αποσυρθούν από τη λίστα, καθώς δε νομίζω ότι έχει απομείνει καμιά γυναίκα που να μην τα εφαρμόζει ήδη :)

Thrass said...

Ωχ, λάθος, το (4) και το (12) εννοούσα!

Marialena said...

Τέλειο μιλάμε και όσο διάβαζα, έλεγα τι μου θυμίζει μα τι μου θυμίζει... Λες γι' αυτό και γω να τρώω τα μούτρα μου στον έρωτα? Φαίνεται πως είχαμε τον ίδιο δάσκαλο, τρομάρα μου!

Καλησπέρα και καλό μήνα Debby! M.

Debby said...

Καλησπέρα!

Thrass! Σε πληροφορώ όλα τα εφαρμόζουμε κατά καιρούς είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα!
Υπάρχουν όμως και άντρες αρκετοί που τα κάνουν ΟΛΑ αυτά! Το μόνο κακό για αυτούς είναι ότι δεν μπορούν να πάνε μακριά την βαλίτσα!

Marialena! Είναι όντως οδηγός αποτυχίας μιας σχέσης! Οπότε next time φρόντισε να παραλείψεις μερικά μπας και γίνει τίποτα καλό!