Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, April 30, 2007

Η θρησκοληψία κυριαρχεί... δυστυχώς.

Με αφορμή ένα post του Phivou «Oι μαλακίες σου, μου ρημάζουν τη ζωή!» το οποίο ασχολείται με το ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει», θυμήθηκα ένα περιστατικό που μου συνέβη αυτό το Πάσχα που μας πέρασε.
Επειδή αυτά που πιστεύω εγώ έρχονται συνήθως σε αντιπαράθεση, με αυτά που πιστεύει η πλειοψηφία αυτών που σχετίζομαι, προσπαθώ να μην προκαλώ συζητήσεις σχετικές με τα πιστεύω του καθενός μας γιατί σχεδόν πάντα καταλήγουν σε κάτι πραγματικά παράλογες εικασίες των δε και σε μένα να βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να προσπαθώ να συγκρατήσω τα γέλια μου για να μην δείξω αγένεια.
Το τελευταίο τέτοιο περιστατικό μου συνέβη σε μια οικογενειακή επίσκεψη την Μ.Παρασκευή σε κάποιο σπίτι συγγενών μου. Καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι μετά το μισάωρο τέτοια μέρα να αποφύγεις την θρησκευτικού περιεχομένου συζήτηση. Εκεί λοιπόν χωρίς να το προκαλέσω σας το ορκίζομαι, ήρθε η συζήτηση στον επιτάφιο και άρχισε να μου λέει η κυρία του σπιτιού, ότι έχει θαυματουργές ιδιότητες σε συνδυασμό με κάποια λόγια που ψέλνει ο παπάς. Τι θαυματουργές ιδιότητες? Άμα λέει ανακατέψεις νερό με αλεύρι, το διαβάσει ο παπάς και μετά το βάλεις κάτω από τον επιτάφιο και το αφήσεις, αυτό αντί να γίνει στόκος όπως είναι φυσικό ή κόλλα στην καλύτερη των περιπτώσεων, φουσκώνει και γίνεται ζυμάρι!
Προσπάθησα πολύ ήρεμα να της πω, ότι ένα τέτοιου είδους θαύμα χωρίς καμιά χρησιμότητα, μου είναι το λιγότερο αδιάφορο. Και ότι φυσικά δεν πιστεύω με τίποτα ότι το μίγμα αυτό δεν έχει μέσα επίσης και μερικούς κόκκους ξηρή μαγιά! Μην τρελαθούμε κιόλας! Η κατά τ’ άλλα συμπαθέστατη αυτή κυρία προσπαθούσε να με πείσει για την αλήθεια όσων μου έλεγε, και με προκαλούσε να δοκιμάσω για να πειστώ. Τι μπορούσα να κάνω εγώ για να την κάνω να σκεφτεί λίγο λογικά?
Δεν ξέρω αν γελάτε με αυτά ή αν εκνευρίζεστε. Αλλά αν το σκεφτείτε καλύτερα και διαβάσετε και το post του Phivou ίσως τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι τόσο γελοία όσο μοιάζει να είναι… γιατί συνήθως αποκτούν πολιτικές προεκτάσεις οι οποίες αφορούν όλους τους ανθρώπους και όχι μόνο αυτούς που στηρίζουν αυτές τις ιδέες...

24 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Προσωπικά προσπαθώ να μην κάνω τέτοιες κουβέντες. Δεδηλωμένος άθεος, αποφεύγω να προκαλώ αφού κανείς δεν κατανοεί γιατί είμαι άθεος. Βέβαια μόλις το μάθουν αμέσως αρχίζουν τα περί ΚΚΕ, περί ανήθικης στάσης μου στο ζήτημα των ομοφυλόφιλων (είμαι υπέρ φανατικά, αν και ετεροφιλόφυλος) κτλ. Σιχαίνομαι πια και σταμάτησα προ ετών τις κουβέντες. Η πλάκα είναι ότι κατά βάση είμαι θρησκειολόγος. Απλά μη δίνεις σημασία. Άλλαξε κουβέντα.

σ.σ. ο καιρός δεν πιάνει. Μίλα για τη φαλαινοθηρία.

Zaphod said...

Για να εξηγήσεις τελικά σε τέτοιους ανθρώπους πρέπει να πιάσεις την ανθρώπινη ιστορία από τον Ντα Βίντσι και δώθε....τουλάχιστον!

zero said...

Σωστο το ποστ.

ζερο.

cyrus said...

Τι μπορούσες να κάνεις;

Τίποτε.

Αν η κυρία ήταν ικανή να σκεφτεί λογικά, θα σκεφτόταν από μόνη της ότι ένα παντοδύναμο ον θα έκανε κάτι ουσιαστικό και δεν θα ασχολιόταν με μαλακίες -- όπως το να φουσκώνει ζυμάρια χωρίς μαγιά, να κάνει εικόνες να κλαίνε ή να εμποδίζει ένα μπουκάλι νερό από το να μουχλιάσει...

Anonymous said...

debby, βλέπω οτι στα τελευταία σου ποστ ασχολείσαι αρκετά με το μεταφυσικό.

Οσο και να ακουγεται κουτο παντως το προζυμι το "πιανεις" μονο την Μ.Πεμπτη.

Το χρησιμοποιείς αντι για μαγιά για όλο τον χρόνο. Η ανακρίβεια της κυριας ειναι οτι πιάνεται απο αψητα ψωμιά (σαφως και εχουν αυτα μαγια!), αλλα απο εκει και περα βαζουν μονο προζυμι και ποτε ξανα μαγια!

Το θεμα ειναι οτι διατηρειται λοιπον το προζυμι για ολο τον χρονο μεχρι το επομενο πασχα!

Αυτά κι ο Θεος μαζί μας!

Mogwai said...

δειμο θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι χανεις το πιο ωραιο κομματι της κουβεντας, γιατι εγω πραγματικα το απολαμβανω να πηγαινω καφροιδως κοντρα σε τετοιο χριστιανοστυλακι κ μετα να μου κανουν σταυρους κ να με φτυνουν (στυλ ξεματιασματος φυσικα)προβλεποντας τον αριθμό της χύτρας που θα βρασω....
"ειμαι ελευθερος να πιστευω οτι θελουν" που λεει κ ο Αρκας χαχα

Debby said...

Δείμο! Το κακό είναι ότι είναι τόσο εξωφρενικά παράλογα αυτά που ισχυρίζονται που δεν μπορείς εύκολα να μην πεις τίποτα! Είναι σαν να δίνεις συγκατάθεση να υποτιμούν την νοημοσύνη σου! :-)

Zaphod! Μπα! Ούτε έτσι γίνεται τίποτα. Υπάρχει πάντα η δική τους εκδοχή της ιστορίας που φυσικά είναι η σωστή και η δική μας η λάθος! :-)

Zero! Όλο εύσημα παίρνω από σένα! :-))

Cyrus! To κακό είναι ότι αυτή η κυρία, τέτοια πράγματα λέει στα παιδιά της και έτσι διαιωνίζεται η βλακεία. Δεν τα κρατάει τουλάχιστον για τον εαυτό της.
Αυτά τα "μικρα θαυματα" διατηρουνται με σκοπιμότητα και τροφοδοτούνται από την αμάθεια.
Είπαμε... μεταφυσικίζω λίγο αλλά όχι τόσο πια!!!!! Και η μεταφυσική έχει τα όρια της!

DealSend! Τελευταία το έχω ρίξει πολύ στο θρησκευτικό όντως αλλά μην το θεωρείς ότι γίνεται με πρόγραμμα αυτό. Εδώ μέσα γράφω ότι μου έρχεται κάθε φορά και η θεματολογία μερικές φορές "κολλάει"!!
Επίσης να σου πω, επειδή ξέρω από προζύμι (ακόμα ζυμώνει η μαμά μου) ότι το προζύμι διατηρείται μεταξύ ζυμωμάτων και πάντα μέσα στο ψυγείο. Σε κάθε ζύμωμα ανανεώνεται. Ετσι μπορεί να "διατηρηθεί" και χρόνια ολόκληρα. Δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι το ζυμάρι από την Μ.Πεμπτη διατηρείται ένα χρόνο και βάλε χωρίς να μουχλιάσει αν δεν ανανεωθεί!!!!!
Η κυρία όμως που αναφέρω μου διευκρίνησε ρητά ότι ανακατευουμε αλευρι και νερό και τίποτα άλλο και αυτό φουσκώνει!!! Και εκεί πια είπα ημαρτον!

Mogwai!! Και εγώ άμα έχω κέφια απολαμβάνω τέτοιες κουβέντες! Στο τέλος όλοι μου χαμογελούν και μου λένε "άντε από εκεί, μας κοροιδευεις τώρα!" Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτά που τους λέω τα εννοώ στα σοβαρά! Μόνο και μόνο επειδή τους τα λέω με χαμόγελο!

Anonymous said...

debby

Zήμωνε και μη ερευνα!!

:-)

Μικρός Πρίγκιπας said...

Μέχρι εκεί πάει το μυαλό όλων αυτών και μέχρι εκεί μπορούν να σκεφτούν.Το λυπηρό είναι ότι κάποιες φορές αφορά και νέους ανθρώπους.

zero said...

Σωστο το ποστ.


ζερο.

(χαχαχαχαχα)

jul said...

Debby,
τετοιες μέρες τέτοιες συζητήσεις ειναι απλά αναπόφευγκτες και κυρίως με άτομα μεγάλης ηλικίας...
Το οτι πιστευω πάντως στον Θεό, δεν με κάνει να πιστευω σε τέτοιου είδους παπαριές...

ONOMATODOSIA said...

oυδεν σχολιο.







οι γατες και τα γατακια σου...πανεμορφα!!!

θα με κανεις να παρω γατα στην ελλαδα.

Debby said...

DealSend!!! Εχω άλλον στο πόδι μου προς το παρόν για το "ζύμωνε και μη ερεύνα"! :-)

Μικρέ Πρίγκηπα! Δυστυχώς τις περισσότερες φορές το συναντώ σε νεαρά άτομα αυτό το φαινόμενο. Η τουλάχιστον έτσι νομίζω γιατί για τα μεγαλύτερα μου φαίνεται φυσιολογικό!!

Zero! Θυμήσου να σου ανταποδώσω τα καλά σου λόγια με τον ίδιο ακριβως τρόπο!! :-)

Jul! Δεν είναι εύκολο όταν πιστευεις κάτι πολύ να ξεχωρίζεις μέχρι που πρέπει να πιστευεις και τι...

Onomatodosia! Δεν είναι και τα ομορφότερα του κόσμου αλλά εμένα μου φαίνονται θεσπέσια!
Αν μπορείς να πάρεις γάτα. Είναι απίστευτα όμορφη εμπειρία. Και να ζήσεις μαζί της γεννητούρια! θα ενθουσιαστείς από την εμπειρία!

Anonymous said...

""Μέχρι εκεί πάει το μυαλό όλων αυτών και μέχρι εκεί μπορούν να σκεφτούν." λέει ο πρίγκηπας,
αλλά ισχύει και για όλους εμάς.
Διότι αργά το κατάλαβα, αφού έσπασα και σπάω τα μούτρα μου και αυτοί τη περνάνε αβρόχοις ποσίν, ατσαλάκωτοι ρε αδελφέ!
Μάλλον διότι άλλο το πείραμα και η απόδειξη και άλλο οι μάζες και η Πλειοψηφία τους. Εδώ δεν μιλάμε για επιστήμη μιλάμε για πολιτική των Μαζών. Πετάει ο γάϊδαρος, πεταράει θες δε θές με τα λεφτά του ή με τη πλειοψηφία του. Το σωστόν κι αληθές το ορίζει η χειραγωγούμενη πλειοψηφία, όπως κυκλοφόρησαν και σχετικά τηλεοπτικά παιχνίδια προς εμπέδοσιν καί...συμμόρφωσιν. Μά που βρισκόμαστε σε αρένα με αντίχειρα βρισκόμαστε και μη κάνουμε τους ξερόλες γιατί αυτοί γελάνε μαζί μας και τελευταίοι, άντε και μείς δεν κάνουμε πως αυτοί θα μας σώσουν .... δλδ, οι δικοί τους;

αθεόφοβος said...

Δεν υπάρχει περίπτωση να πείσεις θρησκόληπτο ότι αυτά που πιστεύει είναι μπούρδες.
Αν μπορούσε να σκεφτεί λογικά δεν θα τα πίστευε!

tassoula said...

Μια φορά έκανα το λάθος και απάντησα..Το πήρα το μαθημα ότι σε κολλημένους δεν μιλάμε για αυτά που πιστέυουν και απο τότε απλά τους γράφω.ας μου πούνε οτι η ζύμη γίνεται πεντανόστιμο τσουρέκι.Θα αρνηθώ??
Η αλήθεια είναι οτι έχουν κάνει την θρησκεία μπάχαλο αλλά δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Καλό μήνα!!

Debby said...

Καλό μας μήνα!

Gb! Αυτό που λες για τις μάζες και την (χειραγογούμενη) πλειοψηφία είναι τελικά το ζουμί. Δυστυχώς... για μας.

Αθεόφοβε. Δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανένα ότι΄αυτά που πιστευει είναι μπούρδες. Απλά να προβληματιστούν μόνο θα θελα. Οχι πολύ. Μια ιδέα. Ίσα ίσα!

Tassoula! Μα αυτά και αυτά βλέπω και ούτε απ΄έξω δεν θέλω να περνάω, ούτε να τους ακούω. Τεντώνομαι χωρίς λόγο! :-)

phivos said...

Περπατώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είν'εδώ...

Οχι, δεν είναι έτσι, κάτσε να δω..., α, ναι:

Οταν περπατώ στο δάσος, ο λύκος δεν είναι εδώ! Αυτό είναι!

Ασκαρδαμυκτί said...

Ας μιλήσει τώρα (τελευταίος) κι ο θεολόγος της παρέας!
Λοιπόν, η "λαϊκή θρησκεία" ουδεμία σχέση έχει με την αληθινή! Γνωστό αυτό από παλιά..

Όσο για τα "θαύματα" έχω να πω το εξής: η πίστη είναι αυτή που οδηγεί στο θαύμα κι όχι το αντίστροφο!
Δυστυχώς σήμερα οι περισσότεροι αναζητούν ένα θαύμα για να πιστέψουν ή επικαλούνται "θαύματα" για να κάνουν τους άλλους να πιστέψουν!

Καλό μήνα!

Debby said...

Καλημέρα!!!

Phivo! Με έκανες και γέλασα αν και δεν πρέπει να ήταν αυτός ο στόχος σου!! :-)

Ασκαρ! Αυτό που λες για τα θαύματα ήθελα να το κάνω ποστ, αλλά το παράκανα με τα θρησκευτικά τελευταία και είπα να το αφήσω για άλλη φορα! Αλλά ναι! Εχεις δίκιο! Έτσι είναι. Μου "προσκομίζουν" θαύματα για να με πείσουν. Και αυτό δεν είναι τίποτα. Εχουν ανάγκη αυτά τα θαυματα. Για να αποστρέφετε το βλέμμα τους από τα πραγματικά "θαυματα" που σε καμιά περίπτωση δεν συντηρούν αυτές τις ψευτιές.

phivos said...

Καλημέρα Deb!
Το γέλιο είναι πολύ καλό πράγμα! Διώχνει τους λύκους!

Debby said...

Phivo!! Αν τους διώχνει λέει!!! Τους βγάζει έγω από την προβιά τους!!! :-))

Dannossiel said...

o kathenas as pisteuei o,ti thelei.arkei na min prosvallei esena kai tis apopseis sou.tora an mia kaimeni giagiaka pei kati dn xreiazetai na tis ti spas kai na tis xalas ti zaxarenia.apopsi na tis allaxeis apla den paizei.opote tzampa salio...

Debby said...

Dannossiel! Ετσι έλεγα και εγώ. Αλλά ο Phivos λέει ότι κάτι τέτοιο μπορεί μακροπρόθεσμα να αποβεί επικίνδυνο! :-)