Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, July 02, 2007

Θυσία


Το ζήτημα είναι πως ζεις αυτή τη στιγμή, όχι πως επιβιώνεις. Η ιδέα της επιβίωσης κάνει το αύριο πιο σημαντικό από το σήμερα, κάνει πιο εύκολο για σένα να θυσιάσεις το σήμερα για το αύριο. Και το αύριο δεν έρχεται ποτέ. Όποτε έρχεται, είναι σήμερα. Και αν ο νους σου είναι προγραμματισμένος να θυσιάσει το σήμερα για το αύριο, εξακολουθείς να θυσιάζεις ολόκληρη τη ζωή σου.
Οι γονείς θυσιάζουν τη ζωή τους για τα παιδιά τους. Τα παιδιά, με τη σειρά τους, θα θυσιάσουν την δική τους ζωή για τα παιδιά τους και πάει λέγοντας. Και κανένας ποτέ δεν ζει.

Osho

Photo from: http://www.lastplace.com/

10 comments:

Anonymous said...

Mε τον Osho - οσο, δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ...

Δυο λοιπόν παρατηρήσεις:

What about αυτοι που δεν κάνουν παιδιά;

και δεύτερον...η ζωη ειναι μικρές χαρές, και μεγάλη προσμονή για αυτές..."Η ευτυχια ειναι αυτο που περιμενουμε να 'ρθει" λέει ένα τραγουδάκι, κι αν και δεν μου αρέσει να ζητιανεύω στίχους για να εκφραστώ δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με τον στιχουργό!

Οχι λοιπόν δεν θυσιάζω τίποτα απο την ζωή μου προσδοκώντας το αυριο! Μου αρέσει το αύριο γιατί μου έιναι άγνωστο μόνο για αυτό...δεν είμαι ηλίθιος..είμαι αισιόδοξος..οτι αυτό που ΔΕΝ ξέρω..θα είναι καλύτερο απο αυτό που βιώνω!!

Anonymous said...

A! και κάτι ακόμα, ήμουν :

First!!!!!


:-)

Paranoia said...

καλώς σε βρήκα
και δυστυχώς θα προσθέσω πως είναι έτσι
τουλάχιστον για όσους έχουν συνείδηση

ralou said...

Για να πω την αλήθεια δεν μου αρέσει πολύ η λέξη "θυσία"
Ισως να χρειάζεται σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις.
Αλλά στην καθημερινή ζωή το πάθος που προϋποθέτει η θυσία νομίζω πως καλό θα ήταν να αντικαθίσταται από μια πιό ψύχραιμη ματιά, μια επεξεργασία των καταστάσεων με βαση την λογική.
Η θυσία ας μην γίνει η δικαιολογία, το πάτημα, για να εξουσιάζεται η ζωή των άλλων.
Ειναι τόσο εύκολο να γίνει αυτό.

Και βέβαια δεν θα αρνηθώ ότι όταν χρειάζεται να γίνει μια θυσία του σήμερα στο αύριο, ο ηρωισμός που απαιτείται είναι μεγάλος.

Αλλά πρωτα η λογική!
Πρώτα η λογική!

Lupa said...

Μπορεί να σου φανεί παράξενο αλλά με έκανες να δω για λίγο τα πράγματα αλλιώς με αυτό το κείμενο.
Ανησυχώντας τόσο για το αύριο, χάνω το σήμερα και αυτό δεν ξαναγυρνάει!
Ευχαριστώ

Debby said...

Καλημέρα σε όλους!

DealSend!
Πνεύμα αντίρρησης μου είσαι και ας με κατηγορείς εμένα γι' αυτό!!
Πρώτα από όλα αυτό δεν έχει να κάνει με όσους έχουν μόνο παιδιά. Φέρνει ένα παράδειγμα απλά που είναι κατανοητό από όλους! Ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν παιδιά όπως εγώ!
Στο δεύτερο μέρος της αντίρρησης σου είσαι λίγο εκτός θέματος! Γιατί το ένα δεν αναιρεί το άλλο! Δεν πάει να πει ότι για αυτόν που θυσιάζει το παρόν του για το μέλλον του δεν παύει επίσης το μέλλον να του είναι άγνωστο όπως και όλων των υπολοίπων! Απλά έχει την ψευδαίσθηση ότι το μπορεί να το κατευθύνει.
Αλλά ναι!!! Ήσουν first!!

Paranoia! Έτσι ακριβώς είναι. Αν και είναι πολύ δύσκολο να είμαστε συνειδητοί σε όλα στην ζωή μας. Αρκεί να είμαστε κάπου κάπου! Κάτι είναι και αυτό!

Ralou! Η έννοια της "Θυσίας" και του "Θυσιάζομαι" έχει κατά κάποιο τρόπο "αγιοποιηθεί". θεωρείται δύναμη να κάνει κανείς θυσίες, ενώ στην ουσία πρόκειται μόνο για αδυναμία.
Και φυσικά αυτό που παρατηρείς, ότι τελικά ο αποδέκτης της θυσίας είναι αυτός που είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα ακόμα και από αυτόν που θυσιάζεται γιατί αισθάνεται υποχρεωμένος απέναντι σε κάτι που στην ουσία δεν το ζήτησε ποτέ.

Lupa! Ξέρεις πόσες φορές άκουγα αυτό το "Ζήσε το σήμερα", ή "Η ζωή είναι μικρή" και δεν συνειδητοποιούσα καλά καλά τι θέλει να πει? Μόνο επιφανειακά. Μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.
Λέω ευτυχώς που μπόρεσε ο Οsho να μου το δώσει να το καταλάβω. Και αν απέχω ακόμα από το να γίνει ολοκληρωτικά πράξη, δεν με πειράζει, γιατί η αρχή έγινε!

Mogwai said...

εγω παλι επαθα πλακα με την εικονα
:)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Πειράζει να διαφωνήσω & εγώ με τον κύριο Osho;;; Αυτός δλδ γι΄αυτό δεν έκανε παιδιά; Για να μη θυσιάζει τη ζωή του γι΄αυτά;! Ε;! Μα τότε έχασε το νόημα της ζωής του & συγνώμη, αλλά για μένα ήταν ή δειλός ή φυγόπονος!!!!!!!
Φιλάκια βρε!

-keimgreek- said...

έτσι είναι, αν οι γονείς δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους όσο πρέπει και όπως πρέπει, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, μετά βγαίνουν τέρατα ;-p

Debby said...

Mogwai!! Όμορφη ε??? Δεν ταιριάζει και πολύ με το ποστ αλλά μου άρεσε και εμένα πολύ και την έβαλα!

Ηλιαχτίδα μου!!!!! Το αν έκανε ή όχι παιδιά δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι! Ο άνθρωπος δεν απείχε από το σεξ! Ξέρουμε ότι δεν παντρεύτηκε! Αλλά επειδή δεν έκανε παιδιά εντός γάμου δεν σημαίνει ότι δεν έκανε καθόλου!
Επειτα λες πράγματα, τα οποία καταλαβαίνω ότι τα λες φορτισμένη από το προηγούμενο συμπέρασμα σου, αλλά για σκέψου πως ακούγονται στα αυτιά κάποιου που δεν έκανε παιδιά είτε γιατί δεν ήθελε είτε γιατί δεν μπόρεσε, είτε γιατί απλά δεν έτυχε.

Δεν με εκπλήσσει πάντως καθόλου που εσύ και Deal, οι μόνοι που ξέρω ότι έχετε παιδιά και σχολιάσατε είχατε αυτήν την αντίδραση. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι κατανοητά σε όλους τους υπόλοιπους τα λόγια αυτά του ποστ! :-)

Keimweek! Αλίμονο αν δεν ασχοληθούν οι γονείς με τα παιδιά τους. Δεν λέμε από το ένα άκρο να πάμε στο άλλο και προκειμένου να μην θεωρηθεί κάτι θυσία να τα αφήσεις στο έλεος τους. Αλλά είναι διαφορετικό να προσφέρεις ότι μπορείς στο παιδί σου και να το προστατεύεις και άλλο πράγμα να έχεις την δική σου ζωή μονίμως σε δεύτερη μοίρα.