Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, July 10, 2007

Για πάντα...


Πάντα!! Τι τρομερή λέξη.
Με κάνει να ανατριχιάζω κάθε φορά που την ακούω.
Οι γυναίκες τρελαίνονται να την χρησιμοποιούν. Καταστρέφουν κάθε ρομαντική σχέση, προσπαθώντας να την κάνουν να διαρκέσει για πάντα.

Είναι μια λέξη χωρίς νόημα άλλωστε.
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σ' ένα καπρίτσιο και σ΄ένα παθητικό αίσθημα είναι πως το καπρίτσιο διαρκεί κάπως περισσότερο.


Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ - Οσκαρ Ουάιλντ.

5 comments:

Lion said...

Υπαρχουν αγαπες που κρατανε για παντα. Τουλαχιστον μεχρι να τους χωρισει ο θανατος.
Τις εχω γνωρισει (σαν παρατηρητης).

Αλλα για να καταλαβεις αν μια αγαπη κραταει για παντα, πρεπει να περιμενεις μεχρι το τελος. Απο πριν δεν μπορεις να ξερεις.

tassoula said...

Θα συμφωνήσω.Το "για πάντα" αν είναι να συμβεί θα συμβεί στην πορεία της ζωής και δεν μπορούμε να το ξέρουμε απο πρίν.Οπως έγραψε και ο dralion οι άλλοι σαν παρατηρητές θα το δούνε και εμείς των άλλων.Δεν μπορούμε να προεξοφλούμε τίποτα!

Anonymous said...

Ο χρόνος είναι σχετικός, το φως απο τα αστρα που βλέπουμε το βραδυ μπορει να ειναι και φως απο αστρα που δεν υπαρχουν πια.

Ο χρόνος καμπυλώνει (time bends) παει πισω και μπροστα. Η αφέλεια του μυαλού μας χρειάζεται χρόνο.

Μια στιγμή είναι για πάντα.

Ο Θάνατος δεν μπορεί να είναι σημείο αναφοράς για τον χρόνο, είναι σημείο αναφοράς για την ύπαρξη...ο χρόνος όμως χρειάζεται απαραίτητα την ύπαρξη;

Για πάντα λοιπόν, όσο δηλαδη μια στιγμη

panagiota said...

>>Τα πάντα ρεί<<.....
Και η θεωρία της σχετικότητας κραυγάζει για τις αέναες μεταλλαγές μεταξύ υλης και ενέργειας....Δεν υπάρχει "πάντα"Ολα μεταβλητά ειναι.
Αυτός που ανακαλυψε το"για πάντα"πρέπει να ηταν μεγαλος απατεώνας και τρανός ψεύτης.....
Αλλα μήπως και ο Ντόριαν Γκρέυ το "για παντα" δεν έψαχνε?????

Debby said...

Καλημέρα!!

Dralion! Ετσι είναι...Και η ζωή είναι έτσι, που ακριβώς επειδή έχουμε εμπειρία μόνο της δικής μας ζωής και όπως λέει και ο Κούντερα δεν εχουμε την δυνατότητα να πισωγυρίσουμε και να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, παρά μόνο να ζούμε αυτήν την μία ζωή που έχουμε, πρέπει να φτάσουμε στο αποτέλεσμα για να ξέρουμε αν αυτό το "πάντα" υπήρξε... Και πάλι δεν θα είμαστε σίγουροι... Εμείς που το ζούμε. Αν κρίνουμε τρίτους τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα... σαφώς...

Tassoula! Αυτό έλεγα και στον Dralion παραπάνω... Δύσκολα να μπορείς να το καταλάβεις αυτό το "πάντα" όταν αφορά εσένα. Ακόμα και αν το ζεις. Η αβεβαιότητα είναι αναποσπαστο μέρος της ίδιας της ζωής... Οσο και αν προσπαθούμε να την εξαλείψουμε.

DealSend,
παρόλο που εκτιμώ την διάρκεια και αξιολογώ πολλές φορές πρόσωπα και πράγματα από αυτην τους την διάρκεια, δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που λες... Μια στιγμή μπορεί να αξίζει όσο χίλια χρόνια.
Ομως όπως λέει ο Οσσο (που δεν πας) ο χρόνος υπάρχει γιατί υπάρχει και ο θάνατος. Χωρίς τον θάνατο δεν υπάρχει και χρόνος...

Panagiota... Έτσι είναι. Και ναι ο Οσκαρ Ουάιλντ σε αυτό το βιβλίο του αυτό το θέμα πραγματεύεται κυρίως. Τι διαρκεί περισσότερο και πόσο αυτή η αγωνία των ανθρώπων να κάνουν τα πάντα να διαρκέσουν όσο περισσότερο γίνεται τους κάνει δυστυχείς...