Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, October 26, 2007

Και ναι!


Προχθές το βράδυ ένιωσα για πρώτη φορά το ένα από τα δύο ζουζουνάκια μου! Νομίζω δηλαδή γιατί δεν έχω προηγούμενη εμπειρία για να ξέρω. Ένιωσα κάτι σαν χάδι, σαν φτερούγισμα πεταλούδας το οποίο κράτησε ίσα ίσα 1-2 δευτερόλεπτα και επαναλήφθηκε 2-3 φορές. Ποτέ πριν δεν είχα ξανανιώσει κάτι τέτοιο. Και μιας και διέφερε εντελώς σαν αίσθηση από ότι αισθάνθηκα ποτέ να συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος μου, και εφόσον στην εβδομάδα που διανύω τώρα, (την 17η) είναι σύνηθες να ξεκινάνε οι έγκυες να νιώθουν τις κινήσεις των μωρών τους, πήγε εκεί το μυαλό μου.

Δεν ξέρω πως να περιγράψω το τι αισθάνθηκα εκείνη την ώρα. Δεν ανυπομονούσα να συμβεί και ούτε το περίμενα και μου ήρθε κάπως ξαφνικό. Ήταν παράξενη σαν αίσθηση και μου φάνηκε επίσης κάπως ανατριχιαστική! Ίσως γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ίσως αν την συνηθίσω να μην μου φαίνεται έτσι! Αν και αφού πλέον δεν περνά μέρα να μην τα νιώσω έστω και μια φορά μάλλον θα το συνηθίσω θέλοντας και μη! Η μαμά μου, πάντως μου λέει ότι ως μωρό οι κινήσεις μου στην κοιλιά της ήταν απότομες και ιδιαίτερα νευρικές σε σημείο που να την κάνουν να νομίζει πως δεν είχε μωρό μέσα της αλλά ένα alien που προσπαθούσε να βγει έξω κλωτσώντας όπου έβρισκε! Σε αντίθεση με τον αδερφό μου που οι κινήσεις του ήταν ήρεμες και αραιές!

Ο Φαζούλης μου τρελάθηκε όταν του είπα ότι κάτι ένιωσα, και έβαλε το χέρι του πάνω στην κοιλιά μου μήπως μπορέσει να αισθανθεί κάτι! Μάταια βέβαια γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μπορεί να αισθανθεί οτιδήποτε εξωτερικά!

Κατά τ' άλλα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Η κοιλιά αρχίζει και φαίνεται πια. Σε μένα φαίνεται τεράστια (άσχετα που ακόμα δεν είναι) σε αυτούς που ξέρουν ότι είμαι έγκυος τους φαίνεται χαριτωμένη, ενώ αυτοί που δεν το ξέρουν, δεν φαίνεται να είναι ικανή να τους κάνει να το καταλάβουν!

Πλέον δεν μπορώ να κάνω απότομες κινήσεις όπως συνήθιζα, και νιώθω άβολα όταν σκύβω. Το πιο δύσκολο κομμάτι της εγκυμοσύνης θα είναι αυτό νομίζω. Το να ζητάω βοήθεια και να εξαρτώμαι από τους άλλους, κάτι που δεν έκανα σχεδόν ποτέ. Πάντα ήθελα να νιώθω ανεξάρτητη και αυτάρκης. Πράγμα που πρέπει να αρχίσω να το ξεχνάω σιγά σιγά μάλλον!

Photo from: http://www.omresort.ca

15 comments:

tassoula said...

Ε, ναι λοιπόν εμφανίστηκαν!!!
Και που να δεις πως θα κάνουν όταν κάνεις κάτι που τα ευχαριστεί.Για τα άλλα μην το σκέφτεσαι.Εγκυος είσαι και κοιτα να το χαρείς!!
Καλό βράδυ!!

panagiota said...

Αλλη αίσθηση,άλλη απόλαυση αυτό το"πήγαινε έλα μέσα στο κορμί"Αν και πέρασαν 25 χρόνια ακόμα το θυμάμαι.
Και να μην διστάζεις να ζητάς βοήθεια απο τους γύρω σου,ζωές κουβαλάς!Ολοι πρέπει να σε προσέχουν!!!
Εχουν υποχρέωση απέναντι σ'αυτό το θαύμα που λέγεται ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
Να είσαι καλά κόρη μου.....

Ασκαρδαμυκτί said...

Ρίχνω ιδέα!
Τα δίδυμα να τα βαφτίσουν μπλόγκρες!
(κατά προτίμηση ... θεολόγοι! χεχε)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Aγαπημένε Άσκαρ, έρχεσαι 2ος!

Κουκλίτσα σε λίγο θα χαίρεσαι πάρα πολύ όταν θα τα νιώθεις να σου δηλώνουν με τις κινήσεις τους την παρουσία τους στο κορμί σου! Θαύμα δεν είναι;! Να μεγαλώνουν μέσα μας ανθρωπάκια μινιατούρες!!!
Φιλιά σε σένα, στο Φαζούλη σου & στα μωρούλια σας!

mickey said...

Καλή συνέχεια!

(θα έγραφα "καλή λευτεριά", αλλά μάλλον είναι κλισέ)

An-Lu said...

Σου στένω τέσσερα φιλάκια για όλους σας!

arammos said...

Και εγώ δίδυμος είμαι!!! Χαίρομαι τώρα :)

Μικρός Πρίγκιπας said...

Όλα θα πάνε καλά.
Να προσέχεις μόνο............

leila said...

Mε το καλο!
Πολυ καλα τα νεα σου :-)

AVRA said...

να δεις που σε λιγο δεν θα χορταινεις κλωτσιες.....και θα ειναι οι ομορφοτερες της ζωης σου!

τα φιλια μου!

cindaki said...

Δεν χορταίνω να σε διαβάζω!!!!

Μακάρι να το απολαύσεις στο έπακρο!!!

Φιλιά πολλά!

Debby said...

Tassoula!! Τώρα πια ανησυχώ αν περάσει μια μέρα και δεν τα νιώσω καθόλου!!
Και αν δεν ήμουν ακόμα ψιλοκρυωμένη θα το ευχαριστιόμουν καλύτερα το ότι είμαι έγκυος στα σίγουρα!!

Panagiota! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Οσο για το ότι την θυμάσαι ακόμα αυτήν την αίσθηση είμαι σίγουρη πως είναι έτσι και ας είναι μόλις το ένιωσα. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε είχα νιώσει σε όλη μου την ζωή.

Ασκάρ! Έναν μπλόγκερ θα έχουν σίγουρα για νονό! Νονά για την ακρίβεια που μπορεί να μην είναι θεολόγος αλλά σίγουρα θα φέρνει την ισορροπία με τέτοια "αντίχρηστη" μάνα που θα έχουν!!

Ηλιαχτίδα μου!! Οπωσδήποτε είναι κάτι ανεπανάληπτο τουλάχιστον. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι στον υπέρηχο και καταλαβαίνω τι είναι!!! :-)

Mickey! Το καλή συνέχεια μια χαρά είναι! Αυτό μετράει εξάλλου! Η συνέχεια! Σε ευχαριστώ πολύ!

An-Lu! Τα πήραμε όλα και τα ανταποδίδουμε!!! ;-)

Arammos! Ναι! Το θυμάμαι που το είχες γράψει στο blog σου! Πολύ θα ήθελα να γράψεις κάτι σχετικά με αυτό! Οτιδήποτε! Με ενδιαφέρει πλέον για ευνόητους λόγους!!

Μικρέ Πρίγκηπα! Προσέχω όσο μπορώ! Αλλά γενικά θα έλεγα ότι για την ώρα παραείμαι "άνετη"!! Αλλά έχω μια διαίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά! Ελπίζω τουλάχιστον!

Leila! Ναι! Με το καλό να πάνε όλα κατ' ευχήν! Από πάντα μου άρεσαν τα γεννητούρια. Κάθε είδους!

Αvra! Έτσι μου λένε όλοι! Και πιστεύω ότι όντως θα τις ευχαριστηθώ αυτές τις κλωτσιές!!

Sofi-K! Είναι πολύ όμορφη εμπειρία πράγματι! Και προς το παρόν την έχω καταβρεί! Ελπίζω να την καταβρίσκω έτσι και αργότερα!

zouri1 said...

Μπραβο σου.Ολα πανε καλα.

balabala bambaluna ( pink, of course ) said...

τουτες που περιγραφεις ειναι ευλογημενες στιγμες. ευτυχως που εχεις και τον Φαζουλη διπλα σου! χαχα
balabala bambaluna

Zooman said...

Πρόσφατα συζητούσαμε με την γυναίκα μου και κάτι φίλους και έλεγε αυτό ακριβώς! ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ ΤΟΤΕ, ΑΓΡΙΜΙΑ ΤΩΡΑ, και το συγκρίνει σαν μια απο τις ultimate στιγμές της ζωής της!
Με το καλό και να ειναι γερά, δυνατά και τυχερά!