Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 04, 2007

Family & non family men!

Τελικά οι άντρες χωρίζονται χονδρικά σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που είναι για σπίτι και σε αυτούς που δεν είναι. Και όταν λέω "άντρας για σπίτi" εννοώ τον άντρα που έχει σαν προτεραιότητα το σπίτι του, την οικογένεια του και όλα όσα έχουν να κάνουν με αυτή. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που είναι αιώνιοι έφηβοι και θεωρούν όλα αυτά εντελώς δευτερεύοντα μπροστά στον εαυτό τους.

Τώρα που το καλοσκέφτομαι, αν γεννιόμουν άντρας σε αυτήν την δεύτερη κατηγορία θα άνηκα μάλλον. Αλλά δεν γεννήθηκα άντρας. Και για καλή μου τύχη ο Φαζούλης μου που γεννήθηκε άντρας δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ίσως αυτό το "τα ετερώνυμα έλκονται" να έχει εφαρμογή και εδώ. Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλα ζευγάρια αλλά έχω την εντύπωση πως ο σύντροφος που επιλέγουμε είναι αυτός που σκοπό έχει να μας φέρει σε μια ισορροπία στην ζωή μας. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήμουν αν ο σύντροφος που επέλεγα δεν ήταν "για σπίτι". Υποθέτω πως ότι σπίτι ανοίγαμε θα το κλείναμε νωρίς νωρίς μάλλον.

Για αυτό το ποστ αφορμή στάθηκε ο Φαζούλης μου και η όλη στάση του τον τελευταίο καιρό. Όχι πως δεν ήξερα τι ήταν πριν. Απλά τώρα το αντιλήφθηκα σε όλο του το μεγαλείο μιας και εγώ κάθε μέρα που περνά γίνομαι όλο και πιο άχρηστη. Κάνει ότι μπορεί για να με ξεκουράσει, ασχολείται με το σπίτι μας μόνος του σχεδόν, θυσιάζοντας τον λιγοστό ελεύθερο του χρόνο και εκτός από ηλεκτρολόγος που είναι (Ναι! Ναι! Μου αλλάζει πολλές φορές τα φώτα!) είναι γενικότερα πολυτεχνίτης. Τον τελευταίο καιρό τον έχω δει να κάνει ως και τον υδραυλικό, τον ξυλουργό, τον χτίστη και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! Που αν ήθελα για κάθε μερεμέτι μέσα στο σπίτι να ψάχνω να βρω τεχνίτη και να περιμένω να έρθει τίποτα δεν θα είχε γίνει μέχρι τώρα! Σίγουρα θα είχα γεννήσει και όλο και κάποιος ακόμα "θα ερχόταν"!! Και τώρα με τις ετοιμασίες για το δωμάτιο των μικρών θα έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε ακόμα και κυρίως εκείνος γιατί εγώ όπως είπαμε όσο πάω και αχρηστεύομαι.

Για να στολίσω για Χριστούγεννα δεν το συζητώ καν ακόμα γιατί το σπίτι μου θυμίζει εργοτάξιο ώρες ώρες. Ελπίζω εκεί κοντά στις γιορτές να έχει συμμορφωθεί έτσι ώστε να στολίσω κάτι τις για το καλό.
Κατά τ' άλλα όλα πάνε καλά. Έχω σταματήσει την δουλειά λόγω του πόνου στην πλάτη που τελικά κατέληγε αφόρητος αν δεν ξάπλωνα σε τακτά χρονικά διαστήματα και έτσι η κατάσταση πλέον είναι υποφερτή.
Οι κινήσεις των μικρών είναι τώρα πιο έντονες από ποτέ και οι κλωτσιές τους πιο συχνές. Ειδικά του ενός κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα απότομες και ανατριχιαστικές! Είναι δε τόσο δυνατές που σε αρκετές περιπτώσεις φαίνονται κιόλας!! Και αυτό μπορεί να ανατριχιάζει εμένα κάνει όμως τον Φαζούλη μου όλο και πιο χαζομπαμπά!

12 comments:

tassoula said...

Είναι που τα έχεις δύο για αυτό πονάς τόσο πολύ!
Να ξεκουράζεσε!
Φιλακια!

Lion said...

Τυχερη!
Σου αλλαζει μονο τα φωτα η μηπως και τις ασφαλειες ;-) Σε καταλαβαινω απολυτα. Και εμενα οι ηλεκτρολογες ηταν παντα η αδυναμια μου ;-)

Ναστε και οι δυο παντα καλα και ευτυχισμενοι.

Καλησπερες

Υ.Γ. Ανηκω σαφως στην κατηγορια που ονομαζεις "οχι για σπιτι". Αλλα οσοι ανηκουμε σ' αυτην την κατηγορια δεν σημαινει οτι ειμαστε απαραιτητα αιωνιοι εφηβοι. Ουτε οτι παραμεριζουμε ολα τα αλλα μπροστα στον εγωισμο μας. Μπορει το "οχι για σπιτι" να οφειλεται σε αλλους λογους. Αλλα λεω να μην το παρα-φιλοσοφησουμε σημερα.

resident said...

Μια χαρά σε βρίσκω Debby .Έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο για οικογένεια και σπίτι.Εμείς οι άλλοι που δεν είμαστε για σπίτι να δούμε τα γεράματα τι μας επιφυλάσσουν.Ισως λίγη μοναξιά,εκτός κι αν μας αλλάξει μυαλά(μαζι και τα φωτα)κάποιο καλό και υπομονετικο κορίτσι...οσο υπάρχει χρόνος.

Να ξεκουράζεσαι και να προσέχεις τις κινήσεις σου.

Debby said...

Tassoula!! Οπως μου είπε κάποιος πρόσφατα αφού είναι δύο, δεν έχει εκπτώσεις ούτε σε αυτά! Τι να κάνω? Υπομονή μόνο!

Dralion!! Ολα μου τα αλλάζει! Και φώτα και ασφάλειες! :-)

Πάντως, φταίω γιατί δεν το διευκρίνησα καλά, αλλά στην κατηγορία των αντρών που είναι ή δεν είναι για σπίτι δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος παντρεμένος ή όχι, αλλά πόσο υπεύθυνος είναι σχετικά με την επιλογή του όποια και αν είναι αυτή! Μπορεί κάποιος απλά να είναι σε μια σχέση και να είναι περισσότερο τύπος "για σπίτι" από ότι κάποιος που μπορεί να είναι χρόνια παντρεμένος αλλά "αλλού για αλλού αρμενίζει"!!
Οπότε μην βιάζεσαι να καταταχτείς! Ασε να σε κατατάξουν οι γυναίκες της ζωής σου! ;-)

Resident!! Εξαρτάται τι θες από την ζωή σου! Αν πραγματικά θες να κάνεις οικογένεια θα βρεθεί και το καλό υπομονετικό κορίτσι! Από σένα εξαρτάται! Γιατί όπως είπα και πιο πάνω στον Dralion το αν είσαι ή όχι άντρας για σπίτι δεν έχει να κάνει με το αν είσαι παντρεμένος ή όχι! Η παντρειά πολλές φορές είναι και θέμα τύχης! Οπότε μην απορήσεις αν βρεθεί κάποια ηλεκτρολόγα να σου αλλάξει τα φώτα! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! ;-)

Mogwai said...

To a man standing on the shore, time passes quicker than to a man on a boat — especially if the man on the boat is with his wife.

woody allen

Δημητρης Πατας said...

Δυσκολο θεμα εχεις ανοιξει , οι αντρες μαλλον ειναι μια κατηγορια , οπως και οι γυναικες αλλωστε πλεον .

Απλα ειναι θεμα χρονου και οπτικης γωνιας για το ποτε θα "ανεβουν" ή θα "κατεβουν" στη κλιμακα της κατηγοριας .

ΥΓ Ειναι πολυ confused θεμα .

ΥΓ2 Ο πρωτος μου οταν ηταν στη κοιλια της μανας του , στον ογδοο μηνα , μολις πλησιαζα με το αυτι την κοιλια , μου'ριχνε κλωτσια , ετσι αναποδος ειναι και τωρα , καλος αλλα ισχυρογνωμων , τα συμπερασματα δικα σου!!!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Είδες που σου τα έλεγα; Άγιος άνθρωπος ο αγαπημένος σου Φαζούλης!!!
Kαι φυσικά όλα αυτά τα κάνει γιατί σ΄αγαπάει πραγματικά & "τρελλαίνεται" από τη χαρά του που θα γίνεις η μανούλα των παιδιών του, γιατί η οικογένειά σας (κι όχι απλώς η οικογένεια) έχει γι΄αυτόν τεράστια σημασία, γιατί ξέρει τί θέλει από τη ζωή του: εσένα, τα παιδάκια σας που έρχονται & την αγάπη σας...!
Να τον Αγαπάς πολύ (όσο αξίζει!) & να του το δείχνεις ακόμη πιό πολύ & όλα θα γίνονται τότε εύκολα & πανέμορφα! Σου το εύχομαι όμορφη & τρελλούτσικη φιλενάδα μου, μέσα από την καρδιά μου!!!
Φιλιά

Ασκαρδαμυκτί said...

Βρήκες ήδη μόνη σου την πρώτη ομοιότητά μας!

cho2499 said...

agapith debby, exw poli kairo na se dw online st messenger kai sinepws na milisoume....anywayz, exw mia aporia. Otan me to kalo kai prwta o 8eos genni8oun oi paidaroi, afto edw to blog 8a sinexisei na iparxei i 8a ta egkataleipsei ta egkosmia?

Debby said...

Καλησπέρα!!

Mogwai! Καμένος και ο Einstein από την γυναίκα του ή μου φαίνεται??? ;-)

Demetreos! Δεν έχεις και άδικο! Κάποιες φορές είναι όντως θέμα timing και οπτικής γωνίας. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι ένας βασικός διαχωρισμός ιδιοσυγκρασίας των αντρών. Και σαφώς υπάρχουν και γυναίκες που είναι για σπίτι και αυτές που δεν είναι. Απλά το θέμα μου ήταν οι άντρες στην προκειμένη και έτσι εμάς τις γυναίκες δεν μας πήρε η μπόρα!!

Οσο για τα μωρά και αν έχουν ήδη διαμορφωμένα χούγια από την κοιλιά το εξετάζω γενικώς το θέμα! Εκτός του ότι ρωτάω και άλλες γυναίκες, παρατηρώ και τα δικά μου για να συγκρίνω με την "έξω" συμπεριφορά τους! Μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον!

Ηλιαχτίδα μου!!
Ένα όντως είναι σίγουρο για τον Φαζούλη μου! Οτι ξέρει τι ακριβώς θέλει πολύ καιρό τώρα! Εγώ είμαι αυτή που ενίοτε δεν ξέρω τι θέλω και φέρνω την αναστάτωση! Αλλά μήπως έτσι δεν είμαστε όλες οι γυναίκες? Σκεφτόμαστε και ξανασκεφτόμαστε τα αυτονόητα, με τόσο περίπλοκο τρόπο για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα! Πράγμα που δεν το συνηθίζουν καθόλου οι άντρες! Ευτυχώς! Γιατί δεν θα βρίσκαμε άκρη!

Ασκάρ!
Ναι! Οντως! Μόνο που διαφέρουμε στο βασικό! Εγώ είμαι γυναίκα και εσύ άντρας! Και εκ των πραγμάτων όσο και να μοιάζουμε διαφέρουμε άλλο τόσο! ;-)

Cho2499!!
Μπαίνω σπανίως στον messenger τελευταία γιατί οι παίδαροι μου έχουν αλλάξει ολίγον τι τα φώτα!
Τώρα για το μετά δεν με βλέπω τουλάχιστον στην αρχή (που δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει) να έχω τον χρόνο να κάνω post! Αλλά δεν πρόκειται να το σταματήσω το blogging! Μπορεί να ασχολούμαι αραιά όπως τώρα αλλά δεν θα το παρατήσω εντελώς! Εξάλλου θα συνεχίσει να είναι μια όμορφη διέξοδος από την καθημερινότητα μου!

Ασκαρδαμυκτί said...

Δεύτερη ομοιότητα: αγαπάμε και οι δύο τις γατούλε....
Έπεται και συνέχεια...

Debby said...

Ασκάρ!! Πράγματι! Και οι γατούλες είναι ένα μας κοινό!! Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι εσύ εννοείς άλλες γατούλες από αυτές που εννοώ εγώ!! ;-)