Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 20, 2008

Πέρασα πια στην τελική ευθεία...Τον τελευταίο καιρό, όντας πλέον στα μέσα του ογδόου, μοιάζω να είμαι πραγματικά έγκυος! Καιρός δεν ήταν? Ίσα που μείνανε 3-4 εβδομάδες!

Καταρχήν άρχισε να με βαραίνει η κοιλιά, τουτέστιν δυσκολεύομαι να σηκωθώ όταν κάθομαι και ειδικά όταν είμαι ξαπλωμένη! Ειδικά για το δεύτερο πρέπει να προσέχω να βρίσκομαι κοντά στην άκρη έτσι ώστε γυρνώντας στο πλάι να μπορώ να κατεβάσω τα πόδια μου στο έδαφος. Αν κατά λάθος βρεθώ πιο μακριά πρέπει να καταβάλω τρελές προσπάθειες για να φθάσω την άκρη και τελικά να σηκωθώ. Σε κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνομαι σαν την χελώνα που έχει πέσει με το καβούκι στο έδαφος και τα πόδια πάνω!! Και φυσικά όταν όντας σε αυτήν την θέση τα καταφέρνω τελικά να σηκωθώ μου έχει βγει η γλώσσα έξω από το ζορι!! Και βέβαια μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαριτωμένη δείχνω σε κάθε μου τέτοια προσπάθεια! Είμαι ένα όνειρο!!

Έπειτα έχω, θέλοντας και μη, υιοθετήσει το βάδισμα της εγκύου-πάπιας! Και αυτό εξίσου χαριτωμένο! Αλλά όσο και αν προσπαθώ να θυμηθώ (ούτε κατα διάνοια να πετύχω) τον τρόπο που βάδιζα πριν όντας ανάλαφρη, αποτυγχάνω παταγωδώς! Να μην πω για το σεξ στην προ εγκυμοσύνης εποχή. Σε αυτήν την φάση νιώθω λες και ήμουν μια ζωή έγκυος. Μου φαίνεται ότι θα μου φανεί παράξενο αν μια μέρα ξυπνήσω και δεν έχω αυτήν την τεράστια κατ' εμέ, κανονική κατά τους άλλους, κοιλιά μπροστά μου.

Α! Ναι!! Επίσης νομίζω πως είμαι πλέον ανίκανη να κόψω τα νύχια των ποδιών μου!!

Ο γιατρός μου απαγόρευσε τα πολλά τα σούρτα φέρτα, και μου τόνισε ιδιαίτερα ότι το βάδισμα μπορεί να είναι καλό για άλλες εγκύους προς το τέλος της εγκυμοσύνης τους αλλά όχι για μένα γιατί λόγω διδύμων προσπαθούμε να τα κρατήσουμε όσο περισσότερο γίνεται μέσα στην κοιλιά. Λες και άμα μου έλεγε να βαδίζω θα το έκανα! Εδώ λαχανιάζω με το παραμικρό!
Μου απαγόρευσε επίσης να κάθομαι σαν άνθρωπος! Πλέον μου λέει θα κάθεσαι ημιξαπλωμένη!! Και έτσι όπου κάτσω απλώνομαι παντελώς! Το θέμα όπως είπα είναι το πως σηκώνεσαι μετά αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί εκείνον! Μόνο εμένα! Μου τόνισε επίσης να μην ξεχνιέμαι και διπλώνομαι μπροστά στον υπολογιστή. Αλλά πέραν από το γεγονός ότι πλέον δεν σπαταλάω τόσο πολύ χρόνο μπροστά του όπως πριν, αυτό το είχα προνοήσει από νωρίς και έψαχνα να βρω ένα δίσκο πρωινού από αυτούς με τα ποδαράκια! Μπορεί να μην βρήκα να αγοράσω αλλά ευτυχώς είχε και μου δάνεισε έναν η φιλη μου η Ηλιαχτίδα και τώρα που σας γράφω έχω το λαπτοπάκι μου πάνω του και εγώ είμαι σχεδόν ξάπλα! Cool!!

Παρ-όλες όμως τις απαγορεύσεις του γιατρού, εγώ συνεχίζω να αισθάνομαι αρκετά καλά ακόμα! Απογοητεύτηκα λίγο βέβαια γιατί περίμενα ότι όσο περνά ο καιρός θα εκτοπίζεται το στομάχι μου με αποτέλεσμα να μην τρώω πολύ. Τζάμπα περίμενα βέβαια γιατί συνέβη το ακριβώς αντίθετο! Μπορεί πλέον να μην τρώω τόσο συχνά όσο στο 2ο τρίμηνο αλλά τώρα άμα πω να φάω του δίνω και καταλαβαίνει! Για αυτό και πήρα μέσα σε ένα μήνα 4 ολόκληρα κιλά! Θέλω να πιστεύω ότι θα ήταν κάτι λιγότερο αν δεν είχα πάει να ζυγιστώ σχεδόν αμέσως μετά που έφαγα και ήπια! Αλλά τι μισό κιλό πάνω τι μισό κιλό κάτω!! Το θέμα είναι ότι πήρα αρκετά κιλά. Παρηγοριέμαι βέβαια από το γεγονός ότι πήραν και τα μικρά αρκετό βάρος. Ο ένας υπολογίζεται ότι είναι στα 1770 γραμμάρια και ο άλλος στα 1950, κατά προσέγγιση πάντα. Χαίρομαι που πλησιάζουν τα 2 κιλά ο καθένας. Θα είμαι έτσι πιο ήσυχη αν γεννηθούν πρόωρα.

Τα οποία μικρά πλέον δεν με αφήνουν σε ησυχία σχεδόν όλη μέρα! Από τώρα. Που να βγουν κιόλας!

Ένα από τα καλά της εγκυμοσύνης που θα έχω να θυμάμαι για χρόνια νομίζω είναι το ότι εξαιτίας της πέρασα τον πιο θερμό χειμώνα ever! Το τελευταίο κύμα ψύχους ούτε καν το κατάλαβα παρόλο που έπεσαν και εδώ οι θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Εγώ που είχα μονίμως κρύα πόδια, ακόμα και το καλοκαίρι, για πρώτη φορά στην ζωή μου είναι μονίμως ζεστά! Για πρώτη φορά επίσης αντί να είμαι εγώ αυτή που ανάβει την θέρμανση ήταν ο άντρας μου. Αντί να είμαι εγώ αυτή που παραπονιέται ότι κρυώνει, ήταν εκείνος! Και το κερασάκι της τούρτας ήταν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά είμαι αυτή που παραπονιέται χειμώνα καιρό ότι στον χώρο που βρίσκομαι κάνει πολύ ζέστη ενώ κανείς άλλος δεν διαπιστώνει τίποτα τέτοιο!

Αυτό βέβαια που με εκνευρίζει περισσότερο στην εγκυμοσύνη και ειδικά τον τελευταίο αυτόν καιρό είναι ότι διαπιστώνω κάθε μέρα όλο και πιο πολύ ότι μου πέφτουν πράγματα από τα χέρια που μετά πρέπει να σκύψω να τα μαζέψω! Άλλος άθλος αυτός!! Το τι σύγχυση τραβάω δεν λέγεται! Δεν ξέρω αν και πριν μου έπεφταν από τα χέρια πράγματα με την ίδια συχνότητα και απλά δεν το πρόσεχα γιατί το να σκύψω να τα μαζέψω ήταν κάτι που το έκανα ασυναίσθητα γιατί μέχρι να το σκεφτώ μπορούσα να το είχα μαζέψει και αυτό είχα κάνει. Αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον μου πέφτουν συχνότερα. Παράδειγμα το κινητό μου το οποίο προ εγκυμοσύνης είχε φάει 2-3 τούμπες και κατά την διάρκεια αυτής πρέπει να έφαγε τουλάχιστον άλλες 10!! Δηλαδή σε διάστημα 2 χρόνων έφαγε 2 τούμπες και σε διάστημα οκτώ μηνών 10!!! Αισθητή διαφορά που του έχει προκαλέσει κάποιες βλάβες που εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο! Όπως το να μην κουδουνίζει όταν με καλούν, να κλείνει μόνο του, να μιλάω εγώ και να μην με ακούν οι άλλοι και διάφορα άλλα τέτοια που με συγχύζουν ακόμα περισσότερο γιατί δεν συμβαίνουν συνέχεια για να το πάρω απόφαση να το αλλάξω αλλά μία στο τόσο!

Οι μέρες περνάνε γρήγορα και σχεδόν δεν καταλαβαίνω πως! Τα βράδια μου τα περνάω ξάπλα βλέποντας επεισόδια από τη σειρά Greys Anatomy της οποίας κατέβασα όλες τις σαιζόν. Σειρά έχει η σειρά Desperate Housewives!! Κάτι έπρεπε να κάνω μιας και τελείωσα προ πολλού το NipTuck. Στην μετά μωρών εποχή όχι να παρακολουθήσω σειρές δεν θα έχω τον χρόνο αλλά ούτε να κάνω ένα μπάνιο με την ησυχία μου δεν θα μπορώ! Οπότε βγάζω το άχτι μου τώρα! Εξάλλου όσο περνάει ο καιρός, δεν είμαι ικανή και για πολλά πράγματα πλέον!

Είμαι πλέον με όλη την σημασία της λέξης ΑΧΡΗΣΤΗ!!! Και η πλάκα είναι ότι μου αρέσει!

18 comments:

Anonymous said...

Δεν είσαι Αχρηστη, εισαι Εγκυος!!!

Καλα να περνάς, με το καλό τα διδυμάκια σου να έρθουν...

Χαιρετίσματα πολλά

ONOMATODOSIA said...

einai δυσκολα αλλα πιστευω εχει και την πλακα του να εισαι εγκυος.

οκ.δεν ημουν ποτε κι ουτε ποτε προκειται να μεινω...

tassoula said...

Εγκυος είσαι και καλοπερνάς παρόλο που δεν μπορείς να δείς τα πόδια σου:))
Εχει την πλάκα του ε;;
Με το καλό να έρθουν τα αγόρια σου!
Τώρα κατάλαβα οτι σε 15 μέρες μπαινεις στον μήνα σου!!
Αντε με το καλό γλυκιά μου να πάνε όλα καλά(που θα πάνε:)))Πολλά φιλιά στην κοιλίτσα!

An-Lu said...

Μείνε "άχρηστη" όσο πιο πολύ μπορείς!!!! Το αξίζεις και με το παραπάνω ;-)))))

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Ax, τί μου κάνεις τώρα...;-)
Τέλος πάντων, το προσπερνώ (ξέρεις εσύ ποιό!) για να σου πω πως συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ όμως με το φίλο Dealsend !!!
Φιλάκια όμορφη!

Jim.Hellas said...

Με το καλό να σου έρθουν τα μωράκια σου! Πως νιώθεις που πέρασαν αυτοί οι 9 μήνες που θα θυμάσαι για πάντα στη ζωή σου; Φαντάζομαι θα είναι πολύ περίεργο αίσθημα να έχεις 9 μήνες μέσα σου δυο μικρές γλυκές ψυχούλες :-S

Δεν θα το νιώσω ποτέ, οπότε έχω κάθε δικαίωμα να φαντάζομαι,ε! :P

Πολλά χαιρετίσματα και πολλές πολλές ευχές για εσένα και τα μικρούλια σου :)

maika said...

συμβουλή....
αγόρασε μία απόχη...
κοντράρεις με το παπούτσι σου το πεσμένο αντικείμενο και με την απόχη το μαζεύεις...δοκίμασέ το!!
Αν δε θέλεις απόχη χρησιμοποίεισαι τη σκούπα (όχι την ηλεκτρική) με ένα φαράσι με μακρύ κοντάρι...σπρώχνεις το πεσμένο αντικείμενο με τη σκούπα μέσα στο φαράσι και βουαλά!!! το έπιασες κι αυτό!!
Άραξε όσο μπορείς,μάζευε ξεκούραση...θα σου χρειαστεί!!
Α,ξέχασα, πάρε και ποστιτ αυτοκόλλητα να βάζεις ένα στο μωρό που θα έχεις ταίσει για να μη μπερδεύεσαι και το ταίζεις το ίδιο δυό φορές!!!
Αντε ,με το καλό και μ΄έναν πόνο!!!
φιλια

Πασκαλ said...

Περιμένω κι εγώ την αδερφή μου από μέρα σε μέρα να μου κάνει ένα κούκλο ανηψιό!Είναι στο μήνα της!
Σου εύχομαι να έρθουν με το καλό και με υγεία τα δίδυμα!Να προσέχεις τώρα στα τελευταία,και ό,τι πέφτει κάτω,άστο κάτω!!Θα έχεις χρόνια μπροστά σου να μαζεύεις πράγματα που θα πετάνε τα αγγελούδια σου!!χεχε...

Zaphod said...

Άντε και με έναν πόνο!!!

love&kisses
zaphod

cindaki said...

Δεν ξέρω αν νιώθεις άχρηστη, αλλά είσαι η πιο γλυκειά εγκυμονούσα!!!

Ένα κουράγιο ακόμα!
Φιλιά!

panagiota said...

Αντε,και με το καλό έφτασε ο χρόνος σου και μη λες πως είσαι άχρηστη γιατί σε περιμένει μεγάλη"χρησιμότητα"μετά....
Καλά να είσαι μέλλουσα μανούλα!

Zooman said...

Ποτε πέρασε ο καιρός????
Αντε να τελειώνεις για να ..αρχίσεις!! :))))

Vany said...

Η πιο χρήσιμη άχρηστη!
Καλημέρα να έχεις και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς,τι κι αν δε βλέπεις τα πόδια σου;Τα έβλεπες τόσα χρόνια... θα τα βλέπεις και μετά...Φιλιά

AVRA said...

καλημερα! νομιζω οτι πλησιαζουν οι μερες αν δεν εχεις ηδη γεννησεις.Με ΤΟ ΚΑΛΟ λοιπον!

tassoula said...

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!!
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΑ 4 ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ!!!!!!

resident said...

Να σου ζήσουν Δέσποινα!!.
Ευτυχισμένη ζωή να έχουν.

An-Lu said...

Κάποιο μαρτυριάρικο πουλάκι μου είπε ότι έσκασαν μύτη τα ζουζούνια!
Να σας ζήσουν και να έχετε μόνο χαρές!!!!!!!

ONOMATODOSIA said...

na ta xaireste να τα καμαρωνετε...