Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 24, 2008

ActionAid SMS campaign

Ok. Για να πω την αλήθεια μου δεν πολύ-γούσταρα όλες αυτές τις "φιλανθρωπικές-μη κερδοσκοπικές-ανθρωπιστικές-περιβαλλοντικές κ.ο.κ." πιο ξέρει τι οργανώσεις. Πριν αρκετό καιρό όμως, είχα διαβάσει ένα post του Dralion σχετικά το οποίο με έκανε κάπως να αναθεωρήσω την άποψη μου.
Κρίμα μόνο που δεν μπορείτε να το διαβάσετε γιατί για κάποιο λόγο το link δεν δουλεύει (ελπίζω να δουλέψει κάποια στιγμή) και το feed του εν λόγω post έδινε μόνο τις πρώτες γραμμές του κειμένου.



Υπάρχει λοιπόν μια εκστρατεία κατά της πείνας, που ξεκίνησε από προχθές 22/09/08 και θα διαρκέσει εώς και τις 29/09/08, σε συνεργασία με 3 από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην χώρα μας την Cosmote, Vodafone και Wind. Έπεσα πάνω της (που αλλού?) στο Facebook!

Αντιγράφω από την σελίδα της εν λόγω εκστρατείας στο facebook.



Παρακαλώ δείτε το σχετικό video στο http://www.youtube.com/watch?v=LOi25tHnhu8 και προωθήστε το στους φίλους σας! Και στείλτε με SMS τη λέξη ΑΑ στο 19454 - είναι μόλις 1 Ευρώ!

Κάθε 6’’ ένα παιδί στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου πεθαίνει από την πείνα.
Έχουμε
7 ημέρες για να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Από
τις 22 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη
μας και συνεισφέρουμε ουσιαστικά στέλνοντας με sms ένα μήνυμα ζωής
(αξίας 1E + ΦΠΑ) και φωνάζοντας “όχι στην πείνα”.
Στείλτε και
εσείς με ένα sms τη λέξη ΑΑ στο 19454. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα
διατεθούν από την ActionAid για την καταπολέμηση της πείνας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.actionaid.gr και ενημερωθείτε πλήρως για το επταήμερο ελπίδας.

Η δράση υποστηρίζεται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind.



Μπορείτε επίσης, να βοηθήσετε στην εκστρατεία κατά της πείνας απλά υπογράφοντας σε αυτήν εδώ την σελίδα το κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι της action aid.

Μέχρι τώρα έχω δει και μερικά άλλα post σχετικά.


Ένα ακόμα δεν βλάπτει νομίζω! ;-)


6 comments:

philos said...

Πως φαίνεται η μάνα....
;)

Debby said...

Χαχαχαχαχαχαχα!!
Α! Ρε πατέρα!! ;-)

phivos said...

Αυτό που εμποδίζει τον άνθρωπο να πάει μπροστά, είναι η αφέλεια.

Η δική μου στάση ζωής είναι: όλα είναι ψέμματα, μέχρι να αποδειχτούν αλήθεια!

phivos said...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι και για να μην παρεξηγηθούμε...
...για κανένα λόγο δεν εννοώ ότι εσύ είσαι αφελής! Αναφέρομαι στο link που έδωσες και στα περί Greenpeace.
Και μην ξεχνάμε, π.χ. οι περίφημοι Γιατροί χωρίς σύνορα είναι έργο του Kouchner, αρχιτυχοδιώκτη και τωρινού κολλητού του Sarkozy!

Debby said...

Καλημέρα Phivo!
Συγνώμη που δεν σου απάντησα νωρίτερα αλλά σίγουρα δεν είχε να κάνει με το ότι παρεξηγήθηκα με το σχόλιο σου! Δεν παρεξηγούμε έτσι εύκολα!;-)

Συμφωνώ ότι κάπως έτσι μπορεί να είναι. Και ίσως με αυτό μου το post παροτρύνω την αφέλεια. Οσον αφορά όμως το link στο οποίο παραπέμπω, και το οποίο απλά παρέθεσα χωρίς να εξηγήσω πως ακριβώς με έκανε να αναθεωρήσω την άποψη μου, θέλω να πω το εξής:
Δεν με έκανε να αλλάξω την γνώμη μου για όλες αυτές τις οργανώσεις. Συνεχίζω να πιστευω ότι πολλοί κερδοσκοπούν μέσω αυτών. Συνειδητοποιώ όμως ότι συμβάλουν με την δράση τους στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Δεν έχω λοιπόν καμιά αυταπάτη ότι αυτό το ένα ευρώ που θα ξοδέψω στο sms της Action aid θα σώσει κάποιο παιδάκι στην άλλη άκρη του κόσμου. Ίσως όμως γενόμενη γνωστή η δράση αυτής της οργάνωσης μείνει στην συνείδηση μας κάτι ελάχιστο που θα κάνει την διαφορά στην ζωή μας μελλοντικά, πιθανόν στις επόμενες γενιές... Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...
Είναι και τα γράμματα μου λίγα και δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα! ;-)

phivos said...

Καλή σου μέρα και σένα διπλομαμά!

Η δική μου θέση είναι (κι ας φαίνεται κυνική): με την φιλανθρωπία (γενικεύω, αλλά με καταλαβαίνεις) βοηθάς (επιτρέπεις, ανέχεσαι) το κράτος (δηλ. τα τσιμπούρια που σού κάθονται στο σβέρκο) να μην κάνει τη δουλειά του. Και συμμετέχεις έτσι στην καταστροφή του service publique (έλα, βρες μου τον όρο στα ελληνικά πληζ!).