Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, September 18, 2008

Έχω την εντύπωση πως...


... τα ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά και ζουν μαζί χρόνια χωρίς τελικά να χωρίζουν σημαίνει ότι αγαπιούνται πραγματικά πολύ.

Ποιος θα άντεχε να ασχολείται με τον εαυτό του και με τον άλλον τόσο πολύ καιρό και στο τέλος να μην χώριζε?

Τα παιδιά σου δίνουν την αφορμή να ασχοληθείς με ένα κοινό σκοπό, τέτοιον, που δύσκολα μπορείς να επινοήσεις αντίστοιχο, και να μείνεις πιστός σε αυτόν.
Σου προσφέρουν μια συνεχή απασχόληση, με αποτέλεσμα να μην έχεις τον χρόνο να να διαπιστώσεις καν τα προβλήματα που έχεις.
Είναι εκεί για να σου θυμίζουν ότι είναι το "δημιούργημα " σου. Η περηφάνια σου.
Σου τρέφουν το εγώ γιατί για αυτά θα είσαι πάντα μια μοναδική και αναντικατάστατη ύπαρξη.Όσο και να αλλάξεις εμφανισιακά, αυτά δεν θα τα νοιάζει. Τι και αν δεν αρέσεις στον έναν και στον άλλον? Στα δικά τους μάτια η μορφή σου θα είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Σου δίνουν την ευκαιρία να "ζήσεις" μια δεύτερη ζωή (και τρίτη και τέταρτη, ανάλογα με το πόσα θα κάνεις).

Τελικά το να κάνεις παιδιά είναι μάλλον μια άκρως εγωιστική πράξη.

5 comments:

philos said...

Τα είπες όλα, Δέσποινα σε λίγες γραμμές!
Το θέμα είναι ότι όλα αυτά δεν τα έχεις συνειδητοποιήσει από πριν όσα και αν έχεις ακούσει, και για αυτό έχω μια ένσταση στο αν όντως το να αποφασίσεις να κάνεις παιδιά είναι μια έστω εγωιστική πράξη!

Vany said...

Συμφωνώ εν μέρει.Ξέρω ζευγάρια που δεν έκαναν παιδιά και όντως αγαπιούνται τρελλά.Υπάρχουν και άλλα όμως,που απλά απομακρύνθηκαν με τα χρόνια επειδή δεν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω να τους δένει. Ως πράξη είναι εγωιστική όταν κάνεις παιδί απλά και μόνο για να συνεχιστεί το dna σου,λες και θα γίνει κάτι στο σύμπαν...αν είναι καρπός αγάπης,δεν είναι εγωιστικό,προσωπική μου άποψη

Debby said...

Καλησπέρα!

Philos! Μπορεί να μην τα έχεις συνειδητοποιήσει, μια υποψία όμως την έχεις περί τίνος πρόκειται και αυτή η υποψία παίζει τον ρόλο στην απόφαση του να κάνει κάνεις ή όχι παιδιά. :-)

Vany! Σε τέτοια θέματα, ο καθένας εκφράζει την προσωπική του άποψη οπότε στην ουσία σωστό και λάθος δεν υπάρχει. Όσον αφορά την άποψη σου έχω να προσθέσω τα εξής: Οταν απομακρύνεσαι από τον άλλον σημαίνει ότι το δέσιμο που έχεις δεν είναι τόσο δυνατό. Τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο ότι θα λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος σε προβληματικές σχέσεις. Ως γνωστό, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Εξ'ου και τόσα διαζύγια σε οικογένειες με παιδιά.
Τώρα για αυτό το καρπός αγάπης... δεν ξέρω...
Μπορεί να αγαπάς τον άλλον, γι' αυτό άλλωστε είσαι και μαζί του, όμως το παιδί ήρθε μετά από μια συνεύρεση ολίγον τι βαριεστημένη (συμβαίνουν και αυτές) που καμία σχέση δεν είχε με πάθος από έρωτα για τον άλλον. Το παιδί θεωρείται καρπός αγάπης?;-)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

Πολύ όμορφο θέμα! Λοιπόν κι εγώ το βλέπω σαν εγωιστική πράξη, αλλά από άλλη σκοπιά: κατ΄εμένα τα παιδιά μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, οπότε έτσι σκεπτόμενος, είναι εγωιστικό να θές να κάνεις παιδί. Από την άλλη βέβαια, τους δίνεις έπιτα τόση αγάπη-λατρεία, που "συγχωρείται" η εγωιστική σου επιθυμία να θέλεις να τεκνοποιήσεις...
(Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτή... αλλά δεν πειράζει!)

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ said...

* έπειτα (κι όχι "έπιτα" φυσικά)