Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, April 21, 2009

Είναι τα εμβόλια επικίνδυνα? Είναι η αποτελεσματικότητα τους τεκμηριωμένη??

Τελικά μάλλον πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι γιατροί του εαυτού μας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα όταν εντελώς τυχαία έπεσα πάνω σε ένα παλιότερο post του Blog μιας μαμάς (ναι, τελευταία τριγυρνάω σε μαμαδίστικα blog πολύ!) όπου καταπιανόταν με το θέμα του εμβολίου MMR του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα μέχρι πρότινος. Το εν λόγω εμβόλιο θεωρείται υπαίτιο από πολλούς στο ότι μπορεί να προκαλέσει αυτισμό και γι' αυτό και έχουν γίνει και συνεχίζονται να γίνονται έρευνες επ' αυτού. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι υποχρεωτικό εδώ στην Ελλάδα γι' αυτό καλό είναι να διαβάσετε το παραπάνω post για να ενημερωθείτε σχετικά.
Σε αυτό το post λοιπόν κάποιος ανώνυμος αφήνει έναν σύνδεσμο ο οποίος παραπέμπει σε ένα forum σχετικό με ενυδρεία όπου στην κατηγορία επί παντός επιστητού (όλα τα forum έχουν την παιδική τους χαρά) υπήρχε ανοιγμένο θέμα σχετικά με τα εμβόλια το οποίο το άνοιξε ένας πατέρας με την εξής απλή ερώτηση προς τα άλλα μέλη του forum
Καλημερα,ο γιος μου που ειναι 2 ετων εχει κανει μεχρι τωρα 20 εμβολια ,το καθε εμβολιο Χ 3 φορες η καθε δοση.Ξερετε τη παιζετε νομιζω και με αυτα τα εμβολια [τα εσοδα απο τα κερδη ειναι τεραστια],το θεμα ειναι αν δε τα κανει το παιδι μετα θα εχει προβλημα δεν θα μπορει να παρει χαρτι απο το γιατρο για να παει σχολειο και τα σχετικα.
1]Εσεις σαν γονεις πως το αντιμετωπιζετε αυτο και τι κανετε ?
2] Υπαρχει καμια λιστα η κανενα σαιτ να ανοιξουν λιγο τα ματια μας, για το τι εμβολια πρεπει να κανει η οχι το καθε παιδι ?
Τα δικά μου μέχρι 11 μηνών είχαν κάνει 10 εμβόλια (4 ειδών)!!!
Η συζήτηση εκεί έχει απίστευτο ενδιαφέρον, θίγονται πολλά καυτά θέματα όχι μόνο ιατρικής φύσεως αλλά και θέματα ελευθερίας του λόγου γενικά και σε σχέση με το μέσο που λέγεται διαδίκτυο. Είναι κρίμα που τελικά κάποιος από τους admin αποφάσισε να κλείσει το θέμα. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ο άνθρωπος που το έκανε είναι και αυτός υπέρμαχος της "αλήθειας" και της "ελευθερίας". Αρκεί αυτή η αλήθεια να μην του χαλάει την βόλεψη και να μην πάει κόντρα στην δική του "αλήθεια".
Από εκεί έμαθα πολλά, βρήκα και άλλους συνδέσμους και τρόμαξα με αυτά που διάβασα όταν συνειδητοποίησα πόσο απροστάτευτοι είμαστε μπροστά στα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών, πόσα λίγα γνωρίζουμε για αυτά που βάζουμε στο σώμα μας και στα σώματα των παιδιών μας, πόσο ευάλωτοι είμαστε σε κάθε προπαγάνδα και πόσο ευκολόπιστοι είμαστε σε θέματα σημαντικά που θα άξιζε να ψαχτούμε ενώ είμαστε κριτικοί σε θέματα που λίγη σημασία έχουν στην ζωή μας.

Μια συγκέντρωση κάποιων από αυτών που ελέχθησαν στο forum καθώς και άλλους συνδέσμους σχετικούς θα βρείτε σε αυτό εδώ το link από όπου προέρχονται και τα παρακάτω αποσπάσματα που παραθέτω. Αξίζει να το διαβάσετε όλο. Ειδικά όσοι είστε γονείς.
Οτι υπάρχουν κάποια εμβόλια που περιέχουν δήθεν εξασθενημένα μικρόβια αυτό είναι ρητορική και όχι επιστήμη, γιατί αν πάρεις μια κοινωνία ζώων, που έχουν εκτεθεί σε μια δυσμενή συνθήκη, θα βρείς κάποια από αυτά να έχουν αντέξει και να τα πήγαν καλά. Αυτό είναι συνέπεια ενός φυσικού νόμου που συναντούμε ακόμα και στη κβαντική φυσική στη θεωρία του φρέατος δυναμικού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρόβια. Αν τα εκθέσουμε σε μια δυσμενή συνθήκη για να τα εξασθενήσουμε, κάποια από αυτά παραμένουν γερά, για να κάνουν την δουλειά τους.
Ενας υγιής οργανισμός δεν κινδυνεύει από μια ίωση ή από ένα εμβόλιο. Οι ευαίσθητοι όμως θα πάθουν ζημιές, που μπορεί να είναι και μοιραίες. Και μπορεί η ζημιά που θα εμφανισθεί να είναι άσχετη με την νόσο από την οποία υποτίθεται ότι προστατεύει. (Αυτό φάνηκε και με το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β που προκαλεί σκλήρυνση κατά πλάκας και ρευματοειδή αρθρίτιδα σε παιδιά.- Πράγμα που οδήγησε και τη Γαλλία να απαγορέψει τη χρήση αυτού του εμβολίου από το 1998 )
Μερικοί παραλληλίζουν τα εμβόλια με τα φάρμακα. Το φάρμακο είναι ένα σκεύασμα, χημικό συνήθως, που δρα σε κάποιο σημείο του οργανισμού, σε κάποια κύτταρα, όργανα κλπ για να αλλάξει τη λειτουργία τους. Αντίθετα ο εμβολιασμός είναι μια τεχνητή και σκόπιμη μόλυνση του οργανισμού με ένα, υποτίθεται, εξασθενημένο μικροοργανισμό, με την ελπίδα ότι ο οργανισμός θα ανταποκριθεί και θα τον νικήσει, σε κατοπινή έκθεση.
Σε μια τέτοια μόλυνση οι πολύ αδύνατοι οργανισμοί πεθαίνουν, ενώ οι πολύ δυνατοί δεν παθαίνουν τίποτα. Βέβαια οι πολύ αδύνατοι και οι πολύ δυνατοί είναι εξαιρέσεις. Το όλο θέμα αφορά τα συνήθη άτομα που έχουν μια μεσαία υγεία. Τι γίνεται με αυτά; Σώζονται από κάποια έκθεση στο μικρόβιο από το οποίο προστατεύει το συγκεκριμένο εμβόλιο; Εδώ είναι ένα θέμα. Και τι γίνεται αν ένα τέτοιο άτομο δεν πρόκειται να συναντήσει ποτέ στη ζωή του το υπόψη μικρόβιο; Δεν εκτίθεται σε μια μόλυνση άδικα; Ποιές είναι οι μακροπρόθεσμες βλάβες στην υγεία του; Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα, γιατί οι μελέτες είναι πολύ περιορισμένες και όπως είπα αλλού είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, αναξιόπιστες.
Η εμπειρία δείχνει ότι, στα συνήθη άτομα, οι επιδράσεις μιας σκόπιμης μόλυνσης στο νευρικό σύστημα είναι εύκολα αντιληπτές από ένα προσεκτικό γονιό, πατέρα ή μητέρα ή και από κοντινό συγγενή. Νομίζω ότι η πρώτη δόση κάθε εμβολίου είναι πολύ σημαντική. Όσοι γονείς έχουν κάνει πρόσφατα πρώτο εμβόλιο στα παιδιά τους καλό είναι να παρατηρήσουν, αν διαπίστωσαν μια αλλαγή στο χαρακτήρα τους, που κράτησε κάπως πιο μόνιμα.
Δηλαδή αν παρατήρησαν ότι μετά το εμβόλιο το παιδί έγινε πχ πιο γκρινιάρικο ή ο,τιδήποτε άλλο. Δεν το λέω τυχαία. Η επιθετικότητα που παρατηρείται στα αμερικανικά σχολεία έχει αποδοθεί από κάποιους στον υπερεμβολιασμό των αμερικανόπαιδων.
Το εμβόλιο για το καρκίνο του τραχήλου έχει παρατηρηθεί ότι προκαλεί ανακοπή τα πρώτα 15 λεπτά μετά τη χορήγηση του. Οι φήμες λένε ότι τα 102 επίσημα σοβαρά περιστατικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών του εμβολίου της Μερκ περιλάμβαναν 17 Θανάτους κοριτσιών. Πρέπει λοιπόν να παρακολουθούνται τα παιδιά για 15 λεπτά, σύμφωνα με τους επίσημους οργανισμούς. Δεν ξέρουν βέβαια τι μπορεί να γίνει μετά τα 15 λεπτά, δηλαδή μετά ένα μήνα, ένα έτος κλπ γιατί κανείς δεν κάνει μακροπρόθεσμες μελέτες τέτοιου τύπου. Και αν ένα επείγον περιστατικό πάει ένα χρόνο μετά στο νοσοκομείο, κανείς δεν ρωτάει τι εμβόλια έχει κάνει το παιδί .
Σύμφωνα πάντα με επίσημες μελέτες σε περιοδικά και ανακοινώσεις του Οργανισμού Φαρμάκων της Αμερικής, το εμβόλιο αυτό δεν εξαλείφει τον ιό ΗΡV από τις κοπέλες, ούτε τις εργαστηριακές ενδείξεις ύπαρξης του ιού σε ενεργή κατάσταση. (Παρεμπιπτόντως το 80% ανδρών και γυναικών έχουν τον ιό ήδη, που κολλά με τη σεξουαλική επαφή. Μόνο το 1% των γυναικών θα κάνει καρκίνο του τραχήλου. Ο Οργανισμός Φαρμάκων έχει παραδεχθεί σε άσχετο χρόνο ότι δεν κάνει καρκίνο ο ΗΡV αλλά τα τελευταία χρόνια το πήραν πίσω)
Αυξάνει το εμβόλιο την πιθανότητα κατά 44,6% να πάθει προκαρκινικές καταστάσεις όποιο κορίτσι έχει τον ιό ήδη- . Με άλλα λόγια για να είναι ασφαλές το εμβόλιο πρέπει να είναι παρθένα. Δηλαδή θα πηγαίνει στο γιατρό το κορίτσι και ενώπιον των γονιών του θα το ρωτάει αν είναι παρθένα!!! Δηλαδή αν πει ψέμματα το παιδί, θα κινδυνεύσει περισσότερο;
Δεν καλύπτει, τέλος, όλους τους ιούς το εμβόλιο. Αυτό αναφέρεται επίσημα.
Σχετικά με το υποχρεωτικό των εμβολιασμών. Υπάρχει περίπτωση το κοινωνικό περιβάλλον να σε έχει πατήσει σαν οδοστρωτήρας και να μην έχεις πια εαυτό δικό σου. Να κάνεις ό,τι κάνει το περιβάλλον χωρίς καμιά αντίσταση. Η άλλη περίπτωση είναι να είσαι ο εαυτός σου και μόνον αυτό, χωρίς να δίνεις σημασία καμία στο περιβάλλον σου, να το αγνοείς, και το χειρότερο όλων, να θέλεις να επιβληθείς σε αυτό και να κάνει - το περιβάλλον σου- αυτό που θέλεις εσύ. Η χρυσή τομή είναι να σέβεσαι το περιβάλλον σου, αλλά και να μην παύεις να είσαι ο εαυτός σου. Και αυτό είναι δύσκολο.
Στο θέμα των εμβολίων θα έπρεπε να εφαρμόζεται το ίδιο. Δεν επιτρέπεται κάποιος να επιβάλλει στους άλλους μία άποψη. Συνεπώς η υποχρεωτική τήρηση των εμβολιασμών, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει ένα στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, κι αμφίβολης επιστημονικής ποιότητας κέντρο, είναι απαράδεκτη και αυτό πρέπει να κατανοήσει η κοινωνία μας και να αντισταθεί. Φυσικά όσοι θέλουν να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ας το κάνουν, είναι ελεύθεροι. Θα ήταν απαράδεκτο εγώ να απαιτήσω από κάποιον να μην κάνει το εμβόλιο στα παιδιά του, αν αυτός πιστεύει στα εμβόλια και το θέλει. Αυτοί όμως που δεν θέλουν θα πρέπει να προστατεύονται εξίσου.
Εγώ πάντως μετά από όλα αυτά που διάβασα ένα είναι σίγουρο. Ότι την επόμενη φορά που θα πάω στην καθιερωμένη πλέον μηνιαία επίσκεψη στον παιδίατρο μου (αφού λέω να του υπολογίζω μηνιάτικο κανονικά) θα τον ρωτήσω ευθέως για όλα αυτά. Είναι παράξενο που κάθε παιδίατρος ακολουθεί άλλη σειρά για τα εμβόλια και άλλη συχνότητα. Ήδη τον ρώτησα μια φορά γιατί μου φάνηκαν απίστευτα πολλά τα εμβόλια αλλά η απάντηση που πήρα μπορεί να με κάλυψε τότε αλλά μετά από όλα αυτά που διάβασα δεν με καλύπτει πλέον.
Θα κλείσω αυτό το post με τον επίλογο του υπογράφοντα των παραπάνω αποσπασμάτων που παραθέτω κ.Μπολάνη Παντελή - Βιοπαθολόγου . Νομίζω ότι κλείνει ιδανικά αυτό το θέμα.
Η γνώση πρέπει να ελέγχεται. Δεν λέω να πιστεύουμε κάθε θεωρία συνωμοσίας αλλά λέω να μην είμαστε εύπιστοι και να ελέγχουμε αυτό που μαθαίνουμε. Ούτε σε μένα να πιστέψετε αλλά θα σας πρότεινα να μελετήσετε περισσότερο χωρίς να νομίζετε ότι γνωρίζετε επειδή διαβάσατε κάτι στο βιβλίο του λυκείου. Αναζητείστε στοιχεία και σκεφθείτε πάνω σε αυτά και σταματήστε να ψάχνετε όταν σας το πει η καρδιά σας. Η καρδιά μπορεί να ελέγχει τη γνώση, αν είναι άγρυπνη.

Σαν γενική αρχή: δεν μπορεί το σάπιο δένδρο να παράγει υγιείς καρπούς. …

Update: Εδώ άλλο ένα σχετικό post από το blog μιας ακόμα μαμάς που άφησε σχόλιο.

9 comments:

ο δείμος του πολίτη said...

Το σάπιο δέντρο δεν μπορέι να κάει υγιείς καρπούς, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσεις και το συντελεστή εκείνον που θυμίζει ότι η παιδική θνησιμότητα στο δυτικό κόσμο έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Το ίδιο το αποτέλεσμα -ότι δηλαδή από παιδικές ασθένεις δε χάνεται κανένα παιδί- δεν μπορούμε να το αρνηθούμε.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον τράχηλο της μήτρας ακούμε τα κάθε φορά ίδια νέα φάρμακα ου κυκλοφορούν και ειδικά σε ότι έχει σχέση με το σεξ. Εμένα μου έλλειπε μόνο η παράγραφος για μονογαμία -και θα ήμουν βέβαιος για τη χριστιναική φύση του γράφοντος πάντως.

Debby said...

Καλημέρα Δείμο! Δεν ξέρω αν έχεις παιδιά για να έχεις μια ιδέα για το ΠΟΣΑ εμβόλια μιλάμε ή αν θυμάσαι τότε που ήσουνα μικρός όταν περνούσες εσύ και οι φίλοι σου τις παιδικές αυτές αρρώστιες αν στον ευρύτερο κύκλο που ζούσες άκουσες έστω για κάποιο τέτοιο περιστατικό που να δικαιολογεί τον τόσο φόβο η απλά επρόκειτο για κάτι τόσο σπάνιο και άρα τα εμβόλια (τα περισσότερα τουλάχιστον εξ αυτών) γίνονται εκ του περισσού για να πλουτίζουν γιατροί και φαρμακοβιομηχανίες?
Ξέρεις ότι στις οδηγίες των εμβολίων μέσα αναφέρει ότι όσο πιο μικρό ξεκινήσει το παιδί να τα κάνει τόσες πιο πολλές επαναληπτικές δόσεις χρειάζεται? Π.χ. Αντί για δύο χρειάζεται να γίνουν 4 δόσεις? Δύο επιπλέον τρυπήματα σε ένα μωρό ακόμα, δύο επιπλέον εμβόλια, δυο επιπλέον επισκέψεις στον γιατρό. κ.ο.κ.
Ξέρεις τέλος ότι δεν σου λένε ότι δεν πρόκειται να νοσήσεις αλλά απλά υπόσχονται να μην περάσεις την ασθένεια βαριά που ούτως η άλλως με την πρόοδο που έχει γίνει στα φάρμακα αυτό θα ήταν εφικτό ίσως και χωρίς το εμβόλιο?

Σε αυτό που θα διαφωνήσω τελείως μαζί σου είναι στην παρατήρηση σου για το εμβόλιο του τραχήλου της μήτρας. Εμένα τουλάχιστον δεν μου έδωσε καθόλου αυτήν την εντύπωση και ξέρεις πόσο ευαίσθητες είναι οι χορδές μου σε αυτό το ζήτημα! Απλά προσέγγισε το θέμα από την πλευρά ενός κοριτσιού απέναντι στους γονείς του. Και δεν νομίζω πως έπεσε έξω...

Maria said...

Επειδη εχω αυτιστικο παιδι και εχω διαβασει αλλα και εχω ακουσει πολλα για το MMR (στους αυτιστικογονεις αυτο ειναι συχνο θεμα συζητησης) , μπορω να σου πω οτι εχει γινει μεγαλος ντορος για το εμβολιο αυτο(το τριπλουν).
Εχω και προσωπικα στοιχεια να καταθεσω, με την πρωτη ευκαιρια, συντομα στο μπλογκ.Αυτο που εχω να πω ειναι οτι πριν μερικα χρονια στην Αγγλια πολλοι φοβουμενοι τον αυτισμο δεν εκαναν το εμβολιο και παρατηρηθηκε αυξηση των θανατων σε παιδια που προσβληθηκαν απο το εμβολιο.

Ειναι δυσκολο να τοποθετηθει κανεις, οι περισσοτεροι παιδιατροι ειναι υπερ των εμβολιων , αυτο που εχω να πω ειναι το αυτιστικο απο τα παιδια μου παρουσιασε τρομακτικη επιδεινωση μετα τη δευτερη δοση του ΜΜR .Τοτε βεβαια δεν γνωριζα τιποτε για αυτισμο, τους συσχετισμους τους εκανα αργοτερα ,χωρις ομως να μπορω να πω οτι φταιει το εμβολιο για αυτην την επιδεινωση .

Μη τρομαζεις, τα διδυμακια μου κανανε το εμβολιο και ειναι μια χαρα, αυτο που θα πρεπει να προσεχετε ολοι οι γονεις με μικρα παιδακια ειναι ...οτιδηποτε ξεφευγει απο το "απολυτα φυσιολογικο" στη συμπεριφορα του παιδιου σας. Το φασμα των διαχυτων αναπτυξιακων διαταραχων ειναι τεραστιο και η γνωση βοηθα στην αντιμετωπιση(καλυτερα να κλεισω ομως το στομα μου γιατι μαλλον σε τρομοκρατω)

Maria said...

ενα λαθακι , παρατηρηθηκε αυθηση θανατων σε παιδια που δεν εκαναν το εμβολιο

Debby said...

Συγνώμη για την αργοπορία μου Maria-Maria αλλά ήταν αδύνατο να απαντήσω νωρίτερα.
Όχι πάντως, δεν με τρόμαξες καθόλου με αυτά που μου έγραψες. Είχα τρομάξει ήδη με αυτά που είχα διαβάσει! ;-)
Και η εμπειρία που καταθέτεις είναι πολύ σημαντική. Σε παρακολουθώ και θα περιμένω να διαβάσω κάποια στιγμή την άποψη σου για το θέμα μέσα στο δικό σου blog.

Anonymous said...

Καλησπέρα σας!
Τελικά το συζητήσατε με τον/την παιδίατρο αυτό το θέμα των εμβολίων?
Αρχίζουν λίγο πολύ οι γονείς να προβληματίζονται με αυτό το θέμα. Η ευθύνη βλέπεις βαραίνει τον γονέα, είτε κάνει εμβόλια είτε δεν κάνει. Συγχαρητήρια για το μπλογκ σου, ειναι υπέροχο!

Debby said...

Τελικά ναι! Το συζητήσαμε το θέμα. Και η συζήτηση αυτή είχε την κατάληξη που περιγράφεις και εσύ στο δικό σου blog! Άρχισε να μου κάνει διάλεξη περί χρησιμότητας των εμβολίων με τρόπο που φάνηκε να πιστεύει πραγματικά σε αυτήν. Φυσικά λίγο με καθησύχασε. Ειδικά τώρα που έμαθα ότι ουκ ολίγα παιδάκια του ευρύτερου περιβάλλοντος μου αντιμετωπίζουν προβλήματα συμπεριφοράς, ομιλίας κτλ τα οποία παραπέμπουν σε συμπεριφορές ατόμων με asperger ή ΥΛΑ (Υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό) και τα οποία απαιτούν το λιγότερο λογοθεραπείες και ειδική εκπαίδευση με υπολογιστή.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι γιατροί είναι και αυτοί μέσα σε άγνοια...
Και δυστυχώς για εμάς όλους, αν δεν βρούμε υποστήριξη σε αυτούς, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για το θέμα. Το μόνο ίσως που θα μπορούσα να κάνω αν γνώριζα για το θέμα πριν γεννήσω ήταν να ζητήσω από τον γιατρό να μην ξεκινήσω τόσο νωρίς τους εμβολιασμούς. Οσο πιο αργά τόσο πιο γερός ο οργανισμός του παιδιού και τόσο πιο λίγα τρυπήματα... Το μόνο που θα μπορούσα ίσως να κάνω.

Anonymous said...

Αυτό ακριβώς...
Στον πρώτο μου γιό κι εγώ του ξεκίνησα κάποια, ευτυχώς πολύ λίγα σε σύγκριση με άλλα παιδάκια, πολύ νωρίς. Οταν άρχισα να μπαίνω στο νόημα τον σταμάτησα μάλιστα ένιωσα και τύψεις. Τώρα στον δεύτερο αποφασίσαμε να τα ξεκινήσουμε μετά τον χρόνο, που το νευρικό σύστημα θα ειναι πιο εξελιγμένο κάπως, τα πολύ βασικά...Κι αυτό με ένα σωρό ερωτηματικά και αμφιβολίες με ένα σωρό που διαβάζω. Ευτυχώς κάπως έχουμε την υποστήριξη της παιδιάτρου μας η οποία σε συζήτηση μας είπε το θεικό "σαν γιατρός δεν μπορώ να σας πω να μην τα κάνετε, εγώ στα δικά μου τα παιδιά δεν έκανα κανένα"... :)

Anonymous said...

Αν και λίγο ετεροχρονισμένα έκανα (κ εγώ) ένα αναλυτικό post σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα (εμβόλια, wakefield κ σία, θειομερσάλη κ σία κλπ) με πλήρη αναφορά σε ιατρικές πηγές και έρευνες.
Εμβόλιο-φοβία (η μεγάλη απάτη)

ευχαριστώ για τη φιλοξενία.